Jordgubbs & Rabarber Curd
Nu är jag i bakartagen! Det finns bara så lite tid & möjligheter när Lilly har sommarlov =) Ikväll har jag gjort en Jordgubbe & Rabarber Curd som imorgon ska vara fyllning till bullar =) Jag ska även börja lägga ut recept på allt jag bakar, ifall nån skulle va intresserad..

Gör din curd så här:
-Hacka 100 gr rabarber & 150 gr jordgubbs, sätt i kastrull med 1 dl strösocker. Koka nån minut tills rabarberna är mjuka och sockret löst upp sig. Rör om ofta.
- Gör ett stort vattenbad som sjuder, med en skål ovanpå. Tärna 60 gr smör, lägg i skålen på vattenbadet. Sätt även i 2 st ägg & 1 äggula. När smöret smält i äggen till en jämn smet, tillsätt gubbe blandningen.
- Skrapa ur fröna från 1 st vaniljstång, lägg i röran.
- Rör om ganska ofta, det tar ca 20-30 min tills den blivit nog tjock (ska va gode tjock).
-Mixa krämen slät. Sätt sen i burk, och när curden svalnat, sätt in i kylen över natten. Den tjocknar ganska bra under natten också.
Recept och resultat på de färdiga bullarna lägger jag ut imorrn. Curden blev jättegod! Men jag önskar att jag hade haft mer rabarber i, curden blev lite söt med så mkt gubbar. Men 100 gr var det enda som fanns på gården =) Lycka till!
........................
Kommentarer
Trackback