Vilodag

Igår var det så vintrigt & fint med 12 minusgrader. Men idag.. Snön är bort regnad, kvar finns bara is och 4 plusgrader. Huvva! Kan de sluta regna nån gång.

Bullbaket igår tog knäcken på mig. Konstigt så svag man är. Inte så konstigt kanske men. Min rygg är då iaf bättre nu i vecka 32 än i vecka 25.. Men jag påminner mig själv om att de är för att jag tar det lugnt. Jag känner ju hur illa de blir om jag stojar på för mkt, med städning & tunga lyft. Då är det kört.

Just nu sitter jag med svajande blick i soffan, är rädd att de ska komma ett migränanfall. Det vore verkligen inte bra, men har faktiskt inte haft migrän sen i Juli!


Lillan på fars dag ♥

..................................


Rånartomtar

Nya tomtar har flyttat in.


Dom bor brevid den nya ljusstaken.


.....................................


Apelsin & Saffran

Saffransbullarna blev jättegoda! Meeen.. tror jag satte lite för mkt apelsin i krämen. Apelsinsmaken tog över saffransmaken lite för mkt. Hade varit gott om de smakat mera saffran å lite mindre apelsin =) Men dom blev godkända!


Lämnade en påse ljumna nybakta bullar till Lillys fröknar när jag hämtade henne, de kan dom behöva =)

..........................................


Jule projekt

Dagens projekt:

Saffransbullar med Apelsinfyllning.Låter väldans gött. Får se hur de blir! Ska fara å handa nödvändigheterna nu. Återkommer!

..........................................................


Countdown

Idag är det den 28:onde november. En vecka sedan Lilly fyllde 3. Och 8 veckor till beräknad Lillebror. Spännande. I´m so excited!


Fast nu ligger ju inte BlåbärsHallonet sådär neråt som man ska. Han är tvärsöver och ligger tvärsöver på någe konstigt sätt. Känns som att magen är 4-kantig!

................................


Scary!

Kl är 21:30.. Mörkt ute. Fredde är på bandyn. Lova å Lilly snarkar. Inget ljud från teven. Knäpptyst förutom datorns fläkt. Helt plötsligt börjar de låta nå i huset. Pick pick pick pick pick pick, snabbt och skarpt. Mitt hjärta slår snabbare, hatar konstiga plötsliga ljud, speciellt när Fredde är borta! Jag samlar allt mitt mod,kliver upp och följer ljudet.

Det har börjat tok droppa från duschen, ner i badkaret, helt plötsligt, och duschen är inte använd sen igår!

Scaaary, jag hatar sånt, nu kommer jag drömma mardrömmar om poltergeists. Eller vad det nu heter!

...........................


Dålig fodervärd

Har verkligen en dålig onyttig vecka. Har varit så trött, legat mycket. Och igår hade jag så ont i rygg/svank/höft/ben. Jag råkade skrika Å JÄÄÄVLAR rakt ut när jag ställde mig upp för fort och det högg till ordentligt. Lilly tittade konstigt på mig men har lyckligtvis inte härmat mitt fula ord ännu. Nu har det även börjat hugga ner i andra benet.. Jag som trodde det höll på bli bättre.

Har även haft en sjuukt godissug och chips begär. Har frossat både dag & kväll. Och idag åt jag ett helt paket med knaperstekt bacon med äggröra på 5 ägg till lunch! Herrejösses. Och nu sitter jag och hinkar i mig kaffe och kan inte sluta äta pepparkakor.

Stackars lillebror!! Ojoj.. Får ta nya tag på matfronten.. Imorgon.. (När pepparkakorna & chipspåsen är slut) =)


Mums!

....................................


Hjelp!

Kris i luckan istället för mat i luckan! Har abselut ingen aning vad som skall lagas till middag idag.. Har ingen inspiration och kan inte komma på NÅT! Funderar på kyklingfile med ris, kycklingen gärna i nån sås, men vad?

Det är så svårt också när Lilly är så kräsen. Hon gillar inte köttbullar, plättar, pannkaka, våfflor, blodpudding, fisk, hamburgare, palt, potatis, stekt korv med mera. Typ det enda hon gillar är grillat kött, spagetti & köttfärssås, kräm, jågart, ostmackor, kyckling. Hjelp mej med förslag!


Kanske kladdkaka?

.....................................


Vill handla

Finns så mycket man vill ha.. Hittade hejna grejerna på Åhlens..

En gulligt glad värmeljusgris i glas.

Se vilken gullig liten kockmössa till Lilly =)

Fiin plåtburk! Perfekt till knäck eller pepparkakor!

Och jag fastnade för den här ljusstaken.. Skulle passa perfekt både i vardagsrummet och köket! Men den kostade 500 kr =( Suck..

.......................................


Rudolf var här

I brist på annan sysselsättning ikväll när Fredde jobbade över och Lilly är hos mormor så åkte julgrejerna fram. Några av dem:




Lilly fick en limegrön ljusstake till sitt rum. Ska till helgen även köpa en ståendes pappstjärna i samma färg till de andra fönstret.

Mina favoriter är helt klart de stooora röda stjärnorna somhänger i sovrum & teverum!

Och bara en endaste tomte har vi, men den finaste som finns! En som Lilly gjorde på dagis förra året. Skulle vilja ha lite mer prydnader och så, får se om man hittar nå fint!

...........................................


Glad tjej!

Lillys 3-års kalas







.....................


Grattis!

Lilly på din 3-års dag! Nu har vi firat henne i två dagar redan så hon var ganska obrydd när jag försökte förklara att det är idag hon fyller år på riktigt. Det känns nog mer speciellt för mig å Fredde. Kl 7:00 för tre år sedan föddes hon, och kl 6:55 vaknade hon idag =)


1 dag gammal.

1 år gammal.

2 år gammal.

3 år gammal ♥

...................................


Kalas

Nu har vi haft kalas hela helgen! Lilly blev olyckligtvis febrig fredag kväll och igår hade vi så mkt folk här men Lilly var så varm & hängig och helt slut. Så de var lite synd, men under alvedon-topparna var hon uppe stundvis  iaf.

Idag har vi också haft kalas gäster men Lilly har varit lite piggare. Men hon var vaken mellan 3-6 inatt så vi är alla väldigt trötta. Fredrik gick tillslut upp och låg brevid henne i soffan inatt men jag kunde inte somna om förrän 6-snåret. För det brann och kliande nå hemskt i mina fötter och ben. Och idag har jag haft en hemsk värk i benen & leder, det blir så när det har varit en extrem natt med restless legs.

Som avslutning på kalas helgen så snöar det! Jag tycker det är skönt utan snö, men de blir ju som mysigt. Och kul för Lilly!

Det är egentligen imorgon Lilly fyller 3 år, kl 7:00 på morgonen föddes hon! Tänk att tiden går så fort.

...............................

Hjälper tomten

Igår när Lilly var på dagis hade jag så lite att göra. Och ligga i soffan i flera timmar det känns inte okey! Tog fram julklapps grejerna och alla julklappar vi hade hittills. Det sysselsatte mig i två timmar, sen var jag slut i ryggen kan jag säga!



Sen att hitta ett bra ställe att förvara denna växande hög på var inte de enklaste!

Nu har Lilly somnat,så där lagom kl 16 på eftermiddagen... Kommer måsta väcka henne på en timme och det är inte det enklaste. De är så skönt när hon lägger sig tidigt, typ 20:15. Men de händer bara när hon inte sovit under dagen. Så de blir väl sent ikväll. Typiskt...

.............................................


KLikli

Se vilka söta tunikor det finns på lindex åt Lilly!! Det kliar i fingrarna, vill beställa dem! Men hon fyller ju år nu så jag vågar inte köpa nåt men kanske sen då =)



Så söta! Lilly är stor för att fylla tre och har väääldigt snart storlek 110.

Fanns även en gullig jule klänning!

...................................


Kanske dags

Vad jag kan minnas så har inte ett enda kort tagits för att dokumentera Lillebror-magen. Med Lilly tog vi då & då och jag ångrar att vi inte gjort det nu också. Kul att titta tillbaka & jämföra.


Hallonet vecka 30. Som nu är ett jääääätte stort hallon och väger 1,5 kg och är ca 35 cm långt! Vi vet fortfarande inte vad Hallon ska heta, vi kan inte komma överens =)

.....................................................


Dumma kaka!

Förra gången jag gjorde Twix kakan så blev botten lite torr, den smulade sönder när man åt den. Kola smeten blev tjock med kolaig och god. Det blev lite för lite choklad ovanpå. Så denna gången provade jag ett annat recept, har sett på nätet att de finns flera olika.

Men det misslyckades. Jag hade för lite ljus sirap hemma, så jag tog 1/3 mörk sirap istället. Tog av kolan när den kokat i nästan 2 timmar och den var ganska seg. Men. Den hade visst kokat lite för länge. Och den blev för mörk. Den blev för hård. Som hård, mörk knäck. Och det blev bara ett tunt lager. Den gick inte att skär i bitar, den bara sprack. Och den var svår att äta, jag var rädd att lillans tänder skulle ryka när hon bet i en bit. Såå, jag vet inte om den ska hamna i soporna eller om fredde lyckas smaska i sig den. Synd var det, när man lagt ner hela förmiddagen på den dumma kakan!

Nästa gång blir det att följa det första receptet, och försöka få till kolan lika bra som sist!


Det var kladdigt & smuligt & svårt att äta den!


Dumma knäck kaka!

.....................................


Timmar i köket

På måndag fyller Lilly tre år! Men hon ska ha kalaset på lördag. Håller på att baka ihop de sista bakverken nu i veckan. Förutom tårtan, som jag ska göra på fredag. Har idag bakat färgglada Chokladbollar & Fudgekakor. I frysen har jag Tosca kakor, Kärleksmums, Japp kakor, Snickers, Krispiga Mint Muffins. Imorgon ska jag baka Twix kakor, sen får det räcka med godsaker =)

Har hela dagen stått i köket och bakat, tog hur länge som helst att rulla chokladbollarna och göra kakorna, blev ca 50 st! Sen har jag diskat eftersom, typ tre gånger, varit på affären, ätit lunch. Nu ska jag snart hämta lillan på dagis. Sen ska vi nog gå ut en stund med Lova, det är friskt & fräscht ute!


Morgondagens projekt, Twix kakor.

.....................................


Gulligt

Nu för tiden finns de ju dessa Jumpsuits. Jag kan då inte komma ihåg att det fanns när Lilly var liten, då var de ju liknande fast de var ju pyjamaser. Men Jumpsuits ser så sköna ut, för barnet, att bara mojja ner sig i en mjuk slags inne overall.




-Finns så många olika fina! Dessa är från nelly.se . Har inte köpt nån till lillebror men de står på måste-ha-listan =)

............................................................


Ärenden

Min dag har bestått av ärenden. Hade tid hos barnmorska 9:30 på byn. Innan de, få lillan till dagis, sen ruscha till verkstan i Vidsel där dem försökte få lös dragkulan på bilen. Det var ombesiktning idag och den skulle inte gå igenom om vi inte kunde få lös den. Men på verkstan gick de inte heller.

Hos barnmorskan ville jag få förklaring varför jag känner mig så tung, andfådd, yr & trött. Hon påminde mig att jag faktiskt är ganska gravid och allt annat vore konstigt. Fick order om att börja äta järn igen, och att använda stödstrumpor för mina rastlösa & brinnande ben. Samt att Fredde ska massera dem varje kväll, få se om jag kan somna lättare sen då =)

Lillebror ligger i konstigt säte, med huvudet på sidan som tvärsöver magen. Inte konstigt att jag har svårt att röra mig och sitta för länge. Kan knappt böja mig för det är ju jättehårt på sidorna när han har huvudet & rumpan där. Han har ju fortfarande 10 veckor kvar att lägga sig rätt, hoppas han gör det snart för detta är jobbigt och gör ont!

Hur som haver gick bilen igenom för dem fick av kulan på besiktningen. När jag kom hem hade lillan somnat på soffan, Erika hämtade henne på dagis.

Blablabla nu ska jag dricka kaffe.

...............................

Hej tomten

Hittade dessa söta förkläden på lagerhaus.se Jag bakar mycket och Lilly hjälper gärna till men hela hon blir vit av mjöl. Så dessa skulle passa oss ypperligt =)


På Lillys önskelista, hur gulligt som helst!

På mammans önskelista =)

.........................................


Små tårna

Lilly har sina vinterstövlar i skinn med ullfoder från Kavat. De är jättefina, vattentäta och varma. Men goode så osmidiga när man bara ska på affären eller och hälsa på nån. Hittade ett par skor från PAX till halva priset med fleecefoder.

Jättefina var dem, och iaf lite lagom varma och smidiga för små utflykter. Är lite rädd bara att hon ska vilja ha på sig dom jämt, när man ska ut å leka å så =) Får väl se!

.....................................


Scary baby

Tycker det är lite obehagligt med dessa verklighets trogna bebis dockor som vissa gör och säljer t.e.x om nån inte kan få barn. De ser ju så sjuukt verkliga ut och är väl lika tunga som riktiga bebisar.

Tror man skulle känna sig lite illa till mods om man kom hem till nån som hade en sån och tog hand om den som ett barn. Läskigt! Vad tycker ni?




............................................


Pustar ut

Eftersom Lilly hade höstlov förra veckan så har hon varit hemma från dagis i 12 dagar! Det har varit kul att ha henne hemma, men vilket jobb för mig! Hela hela tiden har hon varit uppi mig. Jag har inte fått diska, tvätta,laga mat, dricka kaffe, duscha, borsta tänderna eller göra något what so ever ifred! Som en liten igel har hon varit på mig. Och vi har varit med massa kompisar också, annars hade väl lillan blivit mer tokig än jag. Inte en lugn stund har vi haft!

Jag fick lite panik i fredags, jag var tvungen att få andas och få lite eget utrymme, gick väl sådär.

Men nu är hon iaf på dagis igen. Jag pustade ut när jag hade lämnat henne och kände mig 20 kg lättare.

Hade tänkt göra apselut ingenting nu när hon är borta, men de gick väl sisådär. Har diskat, tvättat, bäddat sängar, vikt tvätt, dammsugit, & bakat. på 1 & 1/2 timme. Typiskt mig!

.....................................

Känn lugnet

Idag känner vi lugnet. Lilly somnade inte förrän 21:30 (!!) igår kväll och sov till 8:15 idag. Skönt. Hon sitter fortfarande i nattlinne i soffan och jag i mjukiskläder. Vet inte vad vi ska göra idag, kanske gå till kyrkan sen. Lilly tycker det är så kul att få komma dit & sjunga, leka & måla.

Och jag funderar mest. Jag känner mig så onyttig när jag inte jobbar. Men jag är ju verkligen inte onyttig. Jag gör ju massa saker. Tvättar, diskar, städar, lagar mat, bakar, tar hand om Lilly och försöker samtidigt ta det lugnt ibland. Det känns i ryggen och benet om jag gör för mycket under samma dag. Då kan jag knappt röra mig nästa dag.

Men när jag tar det lugnt har jag inte lika ont, så då funderar jag om jag skulle kunna jobba? Men, anledningen att jag inte alltid har sådär jätte ont är ju just för att jag är försiktig med kroppen och inte jobbar.

Men de känns så harmeligt, jag vill ju jobba, jag vill dra mitt strå till stacken, jag vill vara nyttig & sysselsatt och få in en lön. Speciellt så här före jul. Men fredde tycker det är bra att jag inte jobbar mera, för han vill ju inte att jag ska ha ont & utsätta kroppen för onödiga påfrestelser. För ett vanligt servitris jobb i en stor restaurang är extremt jobbigt för mig just nu.

Sen måste jag ju även kunna ta hand om Lilly. Och vissa dagar är det knappt att det går, även fast jag inte jobbar. Aja, mycket att tänka på, men jag måste försöka intala mig själv att nu äre söjna.

Sen är det så myckedt andra funderingar som surrar i skallen. Hur ska det gå för Lilly när Lillebror kommer, och vi inte har lika mycket tid för henne? Det är min mardröm att hon känner sig åsidosatt och mindre älskad. Kommer vara svårt att hitta en balans. Och sen ska jag vara hemma själv med två små barn, mitt i vintern. Det är mycket i det psykiska som ska falla på plats.

Var inte meningen att jag skulle skriva så långt, men om jag verkar konstig, tyst eller inte mig själv så är det väl för att det är så mycket som händer i min skalle!

...........................

Så var även denna

helg snart slut. Vi har mest tagit det lugnt,fast ändå inte. Vi har promenerat, haft besök, busat, hälsat på folk, bakat Knäckiga Tosca kakor & Sockerkaka, ätit godis, druckit kaffe, lagat söndagsstek å lite till.

Vi har även påbörjat ett nytt projekt..


Och Lilly hjälpte till! Både med arbetskraft..

Och underhållning!


...............................


Vid lunchbordet


Lilly:- Mamma nu är jag mätt
-Meen vad duktig du har varit,du har ju ätit jääättemycket!
-Jaa, men du får inte ge det sista till Lova, för det ska jag spara till min lillebjoj =)

.......................................


Livat i holken

Igår var alla kommunens dagis stängda. Vilket resulterade i samling hos oss. Sandra, Filip, Hugo, Sarah, Vilja, Kajsa, Sally, Jag & Lilly. Och Lova. Man kan väl säga att de var livat här och full rulle!


Tjejerna på rad. De hade bråttom därför blev bilden suddig =)


Alla barnen samlade, med en rymling som heter Hugo!

...........................................


Lilla kocken

Igår när vi skulle baka Japp kakor skulle Lilly & Jessica hjälpa till att skära choklad.

Men Lilly missuppfattade sitt uppdrag och chokladen hamnade direkt i munnen istället =)

Och sen till middagen när hon skulle hjälpa mig att göra Pastagratäng, så hamnade det mesta av broccolin i lilla munnen =) En hungrig liten kock!

Sen när jag påpekade att broccolin skulle ju i formen och inte i munnen så blev hon arg =) Iaf på låtsas. Tur att man har hjälp i köket, men som oftast tar mer tid =)

............................................


Roligt

Fick mobil bilden på Lillys dagisfoto idag..

Direkt Lilly kommer till dagis springer hon och hämtar Doktors grejerna och tydligen leker hon med det jämt... Men att hon skulle ha med det på kortet kunde jag då inte trott =) Stetoskop och ett tveksamt leende =) Men hon var sig ändå lik gullegumman!

.......................................


RSS 2.0