En dag med Lilly =)

Efter en god frukost med hembakt Lingon Limpa klädde jag å Lilly på oss och tog en låång promenad med vagnen och Lovaisa som Lilly säger. Vi gick även förbi ICA, verkstan och betalade reparationer på Mistubitchen, förbi Amanda på salongen. Sen har vi tvättat, diskat, plocka undan. Lilly hinner överallt nu och gör en massa rackartyg, jag hinner inte med henne därför ser det ut som ett jääkla bombnedslag överallt just nu =)

När Lilly sedan sitter och ser teve, skriker hon på mig att det är en beeebis på teve. Jag frågar henne:
-Lilly, vill du äta kyckling och ris till lunch?
-En beeeebis skriker hon till svar
-Ja, det var en gullig bebis, vill du äta kyckling?
-En beeebis!
-Ja, det var en gullig bebis, vill du äta kyckling och ris?
-En beeeebis mamma, titta mamma!
-Ja, jag vet, vill du ha kyckling till lunch?
-En beeeebis på teven!
-Jaaaa, Lilly jag vet, vill du ha kyckling och ris?
-En beeebis på teven mamma, titta mamma!
-Du får kyckling till lunch! Sa jag och gick in till köket.
Sen kommer hon efter mig och skriker: Tyst med dig mamma och flinar.

Jadu, den där ungen alltså =)

Sen, medan jag står & lagar mat, så kommer hon in och as garvar och säger:
-Hag haj kissat, i tevehummet! Hahaha fnissar hon och är värsta nöjd.
Sen visar hon vars hon kissat, skrattar, pekar på pink pölen och konstaterar att den ser ut som en hund..Jag suckar, torkar upp och förklarar att man ska ju faktiskt kissa på toan =)

Man får sig några goda skratt med en sån skön unge i huset =)

.......................................................

Carpe diem

Idag när jag var på väg till jobbet blev jag omkörd av en ambulans, längre fram var det stopp, bilkö. Jag ringde Erika å Vegge direkt för jag anade att de var i närheten, vilken lättnad när de svarade och sade att de satt fast på andra sidan kön. Där var fem ambulanser inklusive en ambulans helikopter, brandbil, bärgare, poliser. En timme satt jag fast i kön.

Sedan fick jag veta vilka som var inblandade. Och att en människa omkommit. Dessa vart ortsbor, som alla härikring känner. Jag var helt skakis hela kvällen och jobbet blev förvirrande jobbigt. Sen fick jag veta att även den omkomne mannens maka inte klarade sej, då brast det ordentligt för mig eftersom hon var min bästa favorit under många år i skolan som gett mig så mycket stöd och uppmuntran och positiva ord och kunskaper.

Hon finns inte mera nu. Så obehagligt tråkigt. Och att jag och E+V var så nära inpå. Så många tankar, tänd ett ljus för dessa mäniskor som inte finns längre.

Aftonbladet

PT

NSD

Dessa artiklar är dock inte uppdaterade, som ni ser står det att makan överlevde vilket inte är fallet..

.............................................................................


En fin dag helt enkelt!

Glädjen sprudlade imorse när Lilly väckte mig kl 9 och jag såg hur solen smög in mellan rullgardinerna i sovrummet. Det var bara 4 grader kallt ute och en klarblå himmel! Jihoo, man vaknade till liv igen efter denna hemska kalla vinter. Detta var vi givetvis tvugna att fira med en promenad!






Lycklig tjej ute på promenad =)

Sen till vår stora glädje kom kusinbarn Melvin på besök med mama & papa!

Det blev ett sort kramkalas,tillslut fick Melvin nog av alla tjejbaciller som sprudlade från Lillys kärleksfulla kramar

Men Lillyt var huur nöjd som helst när hon fick gosa med en bebis =)

För en stund sen for Fredde å Lilly till byn för att möta upp Sally & Co på Kanis för ännu mera utelek. Jag börjar jobba kl 16 och ska hinna sova en stund innan. Jag jobbade sent igår kväll och somnade inte förrän kl 2. Så det är bäst att jag får mej en powernap nu så att jah pallar kvällen. Trevlig helg!

.................................................


Småfix

Det finns alltid detaljer att förbättra, denna gången blev det dörren till den lilla toan som åkte på en kyss.


Före: Ett fult hjärta med en ramsa från typ 70 talet, eller nå.

Efter: En stilren skylt med humor, härligt retro och rolig =)

Klockers, I LOVE it !

.......................................................................


Yesterday

Igår var min lediga dag denna vecka,och den bjöd på lite allt möjligt. Bland annat en Playdate med Hugo&Filip&Sandra.


Kaffebjudning i Lillys Café

Disco för de äldre barnen

Dans! (Hugo undrar va fasen de håller på med de galningarna=)

Hugo & Lova gick på dejt

Hugo chillar med den roliga bollen.

Nu måste jag försöka sova lite medan Lillyt är på dagise. Jag har inte fått mkt sömn inatt, och jag ska jobba ikväll. Såg igår att jag ska jobba varje kväll nu till och med NÄSTA lördag.. Så den som vill hålla Fredde sällskap på kvällarna är välkommen, (han gillar tevespel, tevespelarn)

.............................................................................................


Projekt välmående

För ett tag sen började jag ju att måla om våran fruktansvärt fula källartrappa. Nu är vi nästan klara..


Före: Hemskt ful beige-gul gammal väv på väggarna med en blommig bred bård. Furulister, furulampa,furutrappa, gult tak.

Arbete pågår, Fredde hjälpte till med tak & väggar. Lägg märke till den fin fina lampan, nån som vill ha? =)

Efter! Allt är fräscht vitt, ljust och fint och öppet känns det. Gillar budskapet på det konstiga stället och den knasiga lampkronan med svarta pärlor =) Nästa månad ska vi köpa ny, mörk, kraftig golvmatta så snart åker denna gamla slitna träfärgade på tippen!!

Jag trodde att Fredde skulle protestera när jag valt denna lampa, men han skruvade så snällt upp den å tyckte den var fin =) I love it!

Hittade en fin garageskylt som jag klistrade upp på rutan, blev perfekt!

Så jääkla skönt att ha detta gjort, speciellt eftersom denna del syns så väl från köket när man sitter å äter å allt. Men nu är det fint! Snart ska vi köpa en kraftigare färg till själva trappstegen, det är bara dem som är kvar att måla i själva trappan. Ska även börja ta mig an tvättstugans gula väggar, och hallen i källaren som består av ful furu panel.

...................................................................................


En sångfågel



Lillys favorit låt är just nu bland annat :
 
"Upp å ner, upp å ner, grisen en gaaalniiiing"

Hennes egen version av en annan låt, vilken tror ni =) ?


............................................


Idag är idag

Ihelgen har vi hunnit med lite allt möjligt. Haft besök, varit på besök med middag på byn, målat typ klart i trappan, Lilly har sovit hos Mommo, Sarah å Vilja var här fredag, pokerkväll och spelkväll hos oss, middag på hotellet, lekstund i gympahallen bland annat.


Busiga gullrumpor =)

Leker i Lillys gömställe mellan skåpluckorna =)

När vi kom hem från lekstunden i gympan med Fam Hedman/Pettersson så slocknade Ekarna. Lilly för att hon lekt så mkt, och pappan för att han drack Captain Morgan igår =)

...........................................


Bild numro two

Bild nummer två ska vara en bild på mej själv. Eftersom jag inte har några nya bilder på mej själv så får de bli en lite äldre bild,


Sommar 2008, en gravido Anneli som är i Nästräsk och fiskar med Freddo å Lova.

........................


Massa grejsimojsinen

Igår blev jag å Lilly less på att ligga i soffan å snora. Vi tog oss själva i kragen och tillslut tog vi oss upp ur förkylningsdvalan och den varma sköna soffan.

Vi bakade Hingon Himpa (Lingonlimpa), Tårta (Love Mjummies) och Kakoj (American Cookies).


Hujje bakar Hingon Himpa =)

Jätte duktig var hon!

Dem blev nyttiga, saftiga och supergoda!

Riktigt kladdiga och chokladiga Love Mjummies, precis som dem ska vara =)

Idag har Hujje vart på dagis en stund, under tiden sov jag lite för att orka jobba ikväll. Sen har vi dammsugit, skurat, rengjort micron, kaklet, och toaletterna. Nu sover Hujje och jag ska göra mig lite klar till ikväll. Passa på att måla naglarna när lillan sover, för annars SKA hon måla mig och de blir liite utanför ramarna =)

.......................................


Flyg fula fluga

flyg..men den fula förkylningsflugan flyger ej..bort.. från oss. Jäkla fula fluga..flyg! Försvinn från oss..fulafulafluga..flyg.

Idag skulle jag ha jobbat 7-14, men jag hade aldrig orkat, och jag fick inte komma dit och smitta ner gäster/personal heller. Lilly vaknade 4.45 imorse och hade kissat ner sängen. Hon hade blöja men de måste ha farit på sniskan. Fredrik sprang dit och tog hand om det vilket var väldigt skönt. Men sen ville ju inte Lilly somna om.. Hon har vart vaken sen kvart i fem och jag likaså.

Och hon har blivit sämre idag igen, feber, snoret rinner ännu mer, hosta, svaghet. Och hon är så ljuskänslig att hon inte ens kan se på teve. Tillslut fick jag på henne sina gamla solglasögon, och nu har hon insett att de blev lite bättre. Stackars sitter och gråter ur ögonen och snoret rinner som Niagarafallen.

Men jag känner mig lite piggare idag, jag vill bara att Lilly ska få bli frisk. Hon har varit sjuk i tio dagar. När försvinner en förkylning egentligen? Ge oss hälsan tillbaka!!! Och varmare grader, man kan ju inte fara nånstans när det är 33 grader kallt för bövelen!


Dagens outfit, en ordentlig förkylning som vi är less på, solglajjer, och handväskan med i högsta hugg som är fylld med smådjur, glaskulor och lite pengar.

"Ta inte kort på meeej mamma..."

...................................


Lite annars

Tack och lov hittade jag äntligen en ny sida med kläder, skor och smycken. På Modekungen har dem ovanliga, fulsnygga, rockiga, annorlunda produkter som skiljer sig fråm H&Ms överkonsumtioner och de andra vanliga tråkiga klädaffärerna.


Snygga wedges med snörning- Vill ha !

Snygga vardagsboots-Vill ha!

Fin uggla runt halsen-Vill ha!

..................................


Längtar

Bort till bättre tider. Lilly har vart förkyld i tio dagar nu. Jag nådde min botten igår med förkylningen of doom. Tur var det att Fredde kom hem kl 9 för att det var för kallt att jobba ute i 34 minus för dem. När han kom hem däckade jag i soffan och han fick vara med Lilly. Sen kom Erika också som en skänk från ovan och var med Lilly medan F målade i trappan. Nu är det snart klart där, men färgen är slut så just nu står det stilla..

Det blev ingen speciell Valentines Day för oss precis, jag låg sjuk och var tvungen knarka alvedon för att orka jobba på kvällen. Fick gå hem en timme tidigare, tillslut kunde jag inte prata med min hemska hals. Idag är jag ledig och försöker övertala Lilly att vilja fara på dagis en stund, hon var hemma igår och har blivit bekväm med det.

Sen ikväll ska vi fara och fira Amanda som fyller år. Sen hoppas jag att jag mår bättre imorgon då jag ska jobba 7-14. Sen hoppas jag även att den här förbajjade 34 minus kylan slutar. Typ NU, tack!


Em bild från i höstas då Lilly kramas med favoriten Hugo =)

..............................


Obehagligt!

Idag när vi var på väg hem från Nimbys så blev vi ståendes efter vägen där ambulanser och poliser och stilliastående trafik stod. Ingen visste vad som hänt, vi satt å väntade typ en halvtimme, Lilly gnällde och grät hela tiden och började få panik.Daniel, Kajsa och Sally satt i bilen framför oss, när det stog stilla så länge bestämde vi oss för att vända om och köra sikforsvägen. Det var ju en bit extra, vi var bara en mil från byn. Det var som obehagligt, om vi eller Dannes bil hade passerat en stund tidigare så kanske älgen hade sprungit in i våran bil..

Titta på artikeln här, bilen blev helt krossad !

 

.................................


Som alla andra..

Bloggerskor hade jag också tänkt köra denna bildlista, lite roligt endå ! :

1a bilden: Någon du umgås väldigt mycket med.
2a bilden: En bild på dig själv.
3e bilden: En bild på någon i din familj.
4e bilden: En bild på en konstig tid i ditt liv.
5e bilden: En gammal bild på dig själv.
6e bilden: En bild på dig och en vän du inte varit med på länge.
7e bilden: En bild som du aldrig lagt upp.
8e bilden: En person som du saknar.
9e bilden: Någon i din släkt.
10e bilden: Någon du tycker är väldigt snäll.
11e bilden: En person du kan berätta allt för.
12e bilden: En bild på din vardag.
13e bilden: Du och någon klasskompis.
14e bilden: En bild som påminner dig om gamla tider.
15e bilden: En person som du vill vara med.
16e bilden: En bild på dig själv.
17e bilden: En ovanlig bild.
18e bilden: En bild på din fritid.
19e bilden: En person som är snygg.
20e bilden: En bild på dina närmaste.
21e bilden: En person som alltid ställer upp för dig.
22e bilden: En bild på en tid du saknar.
23e bilden: En bild från i somras.
24e bilden: En bild som gör dig glad.
25e bilden: En person som alltid gör dig glad.
26e bilden: Någon/några som du alltid har roligt med.
27e bilden: En bild som du alltid skrattar åt.
28e bilden: En tokig bild.
29e bilden: Den nyaste bilden på dig själv.
30e bilden: Någon du aldrig kommer släppa taget om.

                                                           Vi börjar med första bilden:


Någon som du umgås väldigt mycket med, Det blir väl såklart Lilly, hon och jag umgås ju dygnet runt förutom när jag är på jobbet då =)

.................................


Schyssta tjottahejtas

Lilly har blivit förkyld. I tisdags var hon varm & snorig så jag frågade Fredde i förberedande syfte om han skulle kunna vabba med henne dagen efter "Vabba, vad är det?" Svarade han. Haha, nu var det minsann dags för pappan att vabba, första gången efter dryga två år!

Jag hade en heldag på jobbet 7-16 och det skulle nog inte finnas någon ersättare, så han var tvungen även fast han egentligen inte heller hade tid att vabba. Men så blev det.

Lova väckte mig kl 04:45 sen vaknade Lilly till och jag kunde inte somna om. Jag var heelt slut på eftermiddagen när jag kom hem, efter en tjorvig natt med en sjuk Lilly, och ett tiiidigt uppvaknande, och ett evigt spring på jobbet i 9 timmar. När jag kom hem hade jag så ont i fötterna att jag knappt fick av mig strumporna och jag strök haltandes omrking i hemmet. 

Å Lilly hade varit snäll halva dagen, men skrikit å gråtit från kl 14 till kl 17. Å Fredde hade också blivit sjuk. Men sen så somnade hon för kvällen kl 19, och jag å Fredde kl 20:30!! Vi var alla såååå slutkörda. Imorse när Fredde vaknade var han sjuk, ont i hela kroppen, ont i halsen och varm som en kamin. Jag sa åt han att du måste ju stanna hemma, men de gick inte sa han. Så vi får se hur det går för honom idag. Och jag far ju å jobbar när han kommer hem, hoppas att han orkar vara med lillan sen ikväll.

Idag mår Lilly bättre, men hon ville så gärna vara hemma och läsa en bok så hon fick va hemma å vila idag också. Det är ju dessutom 27 grader kallt, så vi går inte ut i onödan!


Snyggingen när hon var liten och sprattlig =)

......................................



En liten råtta?

Vem kan det vara som har gnagit på ett äpple och sen lagt tillbaka det?


Kanske en söt liten Lilly =)

.........................


I behov

Av nya arbetsskor! Köpte ju fina från Sköna Marie förra våren när jag började på hotellet. Dom har varit jätte bra, lätta och sköna. Meen, de har börjar gå sönder inne på sulan, och utanpå sulan, och de luktar URK. De blir ju mååånga steg på jobbet och de blir fort slitna. Nu ligger dem i tvättmaskinen som ett sista hopp att gå och rädda några dagar till.

Det är inte lätt att hitta bra arbetsskor. De måste vara svarta dessutom, och svala och lätta och komfortabla. Nu är det ju lite panik med nya skor, jag hittade ett par på internet som jag tänkte prova. Jag har alltid varit emot dessa skor med ful sula, en sån halvrund ni vet. Men de var de bästa som jag kunde hitta, det var dessutom inte så stor rundad sula. Så jag hoppas att dessa ska funka bra och att de inte är alltför fula och tillräckligt sköna.

För nu är det panik, jag får stora blåsor under tårna av de uppnötta gamla skorna.



Tydligen så ska de träna kroppen också när man går, tror ni på det ?

"Denna avancerade sandal gör att du tränar när du promenerar eller jobbar tack vare den specialuppbyggda sulan.
Remmarna är av tåligt syntetmaterial med vadderat textilfoder som minskar risken för skav. Alla remmar är reglerbara med kardborre för perfekt passform. Outlast innersula är en mjuk textilsula som ger värme och transporterar bort fukt. Fotbädden är mjukt sviktande. Den unikt rundade sulan är specialuppbyggd och känslan att gå i sandalen kan jämföras med känslan av att gå i mjuk sand. Det är många muskler i ben, rumpa och rygg som involveras och kaloriförbrukningen ökar därför vid gång. Balansen tränas. Sulan är i sviktande gummi med mönstrad slityta "

...............................................................................................................


Hoppsan!

För ett tag sen köpte jag massa grejjer på tradera för att jag tänkte starta en internet butik med vintage prylar, men när det aldrig blev av så har jag lite saker liggandes. Som jag nu säljer av lite på tradera.

En av dem är den här charmiga skottkärran från 50 talet i string, en fruktkorg. Jag köpte den för typ 70 spänn. Och jag höll på att tappa hakan när jag kollade på auktionen idag, nu ligger den på över 220 kr! Och det är några timmar kvar innan auktionen avslutas, så den lär ju hamna ännu högre upp!

Inte dumt med lite extra slantar, det är bara så jobbigt att paketera in skiten och gå och posta det sen =)

................


Stoppa tiden

Helgen har gått såå fort.. I lördags var jag och Lilly ute några timmar med vagn och madrass och skottade snö. Senare under dagen kom Erika och hämtade lillan för övernattning hos dem. Senare på kvällen for jag till kåbban där jag träffade gamla goda vänner.

Idag har jag varit lite trött, har sovit dåligt dessutom. Annars så har Lilly kommit hem , och Lovisa. Vi har varit hos pappa en stund med Erika å Vegard. När vi kör hem därifrån så somnar Lilly i bilen, helt däckad lyfter jag in henne på soffan. Det är ju inte det bästa precis att hon somnar kring halv fem.. Efter 20 min väcker jag henne för att vi ska fara och fira Johnny som fyller år.

Men när jag väl får henne att vakna litegrann, så blir hon vansinnig. I 1,5 timme skriker hon och gråter hysteriskt, kastar sig på golvet, sitter på golvet och skakar och vägrar låta mej röra henne. Det var obehagligt faktiskt, jag har aldrig sett henne så. Dessutom när hon sitter där och skakar och hyperventilerar så kissar hon ner sej.. Det har hon inte gjort på länge. Funderar om hon var i sömn..

Tillslut får jag henne lite lugnare och fick i henne några makaroner. Då var klockan nästan halv sju och det blev för sent att åka till byn på kalas. Det fanns ingen chans att jag kunde klä på henne och sätta hon i bilen, hon var helt galen alltså.. Jätte konstigt. Nu sover hon iaf och jag hoppas att hon sover hela natten.

Veckan bjuder på jobb alla dagar, både på kvällar och dagar och under helgen. Det blir en jobbig vecka, jag kommer nog att gå som ett spöke tillslut =) Nu är Fredde på väg hem från kallax, nu kommer jag att kunna sova lugnt igen!


Lovisa kan det där med att sova!!

....................


Sleeping Beauty

....................


Ibland när man ser film så blir jag ju så trött..

Men jag vägrar att lägga mig ner =)


...................................................


Onsdag

Lite brist på imagination på rubrikerna, jaag veeet, men hallå sprolla =)

Idag har det varit fart på Anneli. Jag mådde dåligt igår också och hade så svårt att somna igår för att det kröp i mina jobbiga restless legs. Det har varit oroliga nätter p.ga av sjukdom och the restless legsena. Men idag var jag tvungen att vakna ut magsjuke dvalan, jag ska ju faktiskt börja jobba idag.

Lilly var såå trött imorse, hon vaknade först kvart i sex och jag antar att de var för att Fredde levde om när han for på jobbet. Han kan verkligen inte smyga. Han är som en elefant på skridskor. Hur mycket jag än säger åt honom så flyger det ur genom andra örat igen..

Då ville hon ha välling och låg hos mej en stund, sen somnade hon om i sin säng. Kl halv åtta ville hon knappt vakna, och inte kliva upp ur sängen. Det är så jobbigt att väcka henne, man vill ju helst låta henne sova när hon sussar så sött.

När jag hade lämnat henne på dagis så åt jag frulle. Sen packade jag bilen FULL med insamling.. det tog 30 min att bara packa in allt. Sen tog det 45 min till att sortera ut allt..Å så less jag var. Sen har jag diskat, tvättat och vikt tvätt. Nu ska jag fara på affären, sen hämta lillan. Sen blir det lunch för henne och mer vika tvätt för mig.

Har massor att göra idag, ska hinna göra middag också och få i mig å Lilly den innan Fredde kommer hem. Sen snabbt göra mig klar för jobbet, försöka få till en snygg frilla av min utväxta korta frisyr. Just nu ser jag ut som en pojke från 70talet, som en konstig limpa har jag på huvudet. Skulle verkligen behöva klippa mig, men det finns inte utrymme för det i ekonomin just nu.. trist!

Aja, sluta babbla nu Anneli. Hoppas att det går bra ikväll, det är ju typ ett halvår sen jag jobbade där. Och ska ju jobba kvällar också och ibland frukosten dagen efter. Jag som är såå kvällstrött, och morgontrött, och behöver massor med timmar med sömn.


Lilly hittade min låda med alla de solglajjer igår. När hon provade dem här tyckte hon att hon såg ut som Mommo =)

..........................................


ÅÅkej..

Lillys andra sjukdag (i lördags) så kräktes hon inte lika mkt, men hon var väldigt risig, helt utslagen och utmattad med feber och var bara vaken korta stunder hela dagen. Hon vaknade och skrek av smärtor i magen. Huvva, inte lätt att vara liten och sjuk. I söndags var hon piggare stundvis, orkade vara uppe då&då. På eftermiddagen for vi och firade pappa som fyllde år.

Igår var hon hemma från dagis, hon fick vara hos Moffa&Nena medan jag var å besiktade bilen, som inte gick igenom. Jag hade så sjuuukt svårt att ta mig upp igår morse, jag var så trött och mådde konstigt. Det har varit en tuff helg med en sjuk Lilly, och jag har inte heller känt mig piggelin.

Jag kämpade mig igenom besiktningen, när jag väl kom mig hem igen stupade jag i soffan och hann sova en stund innan jag skulle hämta hem lillan. Denna kväll skulle bli min första arbetsdag (kväll). Men eftersom att min dag spenderades på toaletten så fick det bli tvunget att bli inställt.. Det hade blivit min tur att vara sjuk..

Idag mår jag inte heller kalas precis, mår ständigt illa, är jättetrött och har huvudvärk. Så de blir inge jobb ikväll heller. Jag orkar inte, och jag är inte smittofri heller. Det är nog ingen hit att jobba i restaurang och i köket när man har såna här vinterkräksjuke virus i sig. Vi hoppas på en bättre dag imorgon!


Hufvudsaken är ju att lillan är piggare iaf! Men det var kämpigt igår att vara själv med henne när jag blev sjuk =)

...............


RSS 2.0