Hallon?

Idag fick vi svaret..hallon eller blåbääär? Både jag & Fredde var säkra på att de var en flicka, de bara kändes så och vi hade ställt in oss på det.

Meen.. Lilla Hallon hade en pung! Och en snorre! Så, ska jag i fortsättningen kalla Hallon för Blåbär? Känns lite könstigt.. Blir jätteroligt med en av varje men vi är lite chockade =)

Så nu blir det att rensa ut alla rosa kläder och se vad vi behöver införskaffa till en liten kille. Hann gå på stan en sväng idag, hade mest inredning i tankarna eftersom jag ännu inte fått veta vilken färgskala jag skulle inhandla på bebiskläder =)


Hej Blåbär?


Hittade en hel del fint, till köket & tvättstugan. Ska visa sen. Nu blir det tidiga kvällar (de jag inte jobbar) för mig. Ska de närmsta dagarna jobba :

Torsdag 7-12+18-23
Fredag 7-12
Lördag 7-12+17-23
Söndag 7-12

Jag kan med största säkerhet säga att det kommer att bli svåååårt att först få liv i mig kl 5.30 på mornarna, när jag dessutom jobbat kvällen också. Och sen lilla Lilly..Hur ska detta gå?

...............................


Imorgon..

Smäller det..

Då ska jag plocka upp Fredde i Lule på jobbet och sen far vi till Pite på ultraljud. Som jag längtat efter att se den lille skrutten! Så, vad tror ni Hallon eller Blåbär? Framåt flyttat eller bakflyttat förlossningsdatum? Just nu ligger det på 27:e Januari.

Ska bli spännande! Jag tror att det är ett hallon, som blir framflyttat kanske typ en vecka? Fredde tror att det är ett Hallon som blir beräknat till 21:a januari.

Får se imorgon =)


Förresten..

Är ett tag sen nu Fredde gjorde klart fasadbokstäverna och borrade upp dem. Men så här blev det iaf..



Före: En ful femma som knappt syntes från vägen och som säkerligen suttit där sen 70-talet.

Efter.

Bättre? High Five!

......................................................


Svajig svank

Är fortfarande sliten efter helgens jobb, kroppen börjar göra sig påmind att jag är 18 veckor pregnant. Jobbade lördag 10-18:30 själv i Kaffestugan. Det kom såklart mycket folk och jag stressade nästan ihjäl mog kändes det som. Sedan började jag direkt i restaurangen där det var Rockafton. Men Fredde var också med och jobbade, de var kul.

Jobbade 10-23, sen jobbade jag 10-19 på söndagen. Förkyld och eländig hela helgen. Igår var det den sista öppet dagen för Kaffestugan. Idag jobbade jag 9:30-15:30 och körde ner alla varor till hotellet och städade sen ur hela skiten. Frysar,kylar,skåpar,golv,maskiner,toaletr,rubbet.

Har nog burit för mycket idag. Börjar få riktigt jobbigt i svanken och höften. Det sticker som knivar hela tiden och värker.

Nu på torsdag ska jag börja i restaurangen igen. Mest frukostar och även kvällar, och helger. Vet inte hur jag & Lilly ska orka ta oss upp kl 5.30 och kl 6 för lillan. Hon har börjat sova till 8 på mornarna, blir jobbigt att måsta väcka henne så tidigt..

Och jag är så sliten och trött hela tiden, får se hur detta kommer att gå. Jag vill jobba så mycket jag kan så länge jag kan..

Aja, så är läget nu. Kände mig mest bekymrad idag och hade inget roligt att bjuda på, sorry =) hejs!

........................................

Tradera mera!

Visst känns det konstigt att köpa en vinterjacka i augusti men nu är det gjort =) Vill sprida ut kostnaderna lite, för sen ska man ju köpa julklappar å sånt. Hittade en jacka tidigare på tradera som avslutades ikväll.


Har letat lite på nätet efter en fin Didrikson till Lilly. Jag har en själv och vet att de är vattentäta, vindtäta,varma och samtidigt smidiga. Men en ny av rätt modell kostade 600 kr. Vilket jag tyckte är för mycket för en barnjacka. Hur som haver, så vann jag denna nya på tradera för 310 kr! Inte den mest tacksamma färgen,men det går nog bra.

Den ser jättefin ut, och lite längre som går över rompan. Blir nog bra! Ett tips till alla som behöver köpa massa vinterkläder till barnen, att titta på tradera. Det finns mycket sunkigt skit men även mycket nytt & fint!

...............................


Vill ha, igen

Jag letar efter ett par höst/vinterboots som man kan ha till vardags. Hittade dessa snyggingar och jag tappade hakan.


Meen, jag måste avstå. Kännder inte för att riskera gå i 11,5 cm klackar när jag är preggo & har dålig balans. Syyyyynd =(

.................................................................................


Ny medlem

Grejerna som jag hade lagt fram igår var för att jag skulle göra en Guacamole till tacos middagen =)


Den blev supergod!

Det var meningen att Lilly & Fredde skulle fara bort medan vi hade middagen. men jag hade berättat för lillan att det skulle komma massa flickor och äta tjejmiddag hos oss sen. hela dagen väntade hon: "När kommer mina kompisar?" "När kommer tjejerna mina då mamma?"

Jag hade ju dukat upp till alla oss "vuxna" tjejer, men när alla satte sig så frågade Lilly "Är det här min plats mamma?" Och så tog hon en plats med gänget och åt en andra taco middag =)


Sen for Fredde Lilly & Jessica och spelade fotboll en stund, sen kom hon tillbaka och åt lite New York Blueberry Cheesecake med vit choklad & Hallon till efterrätt. Söt grisen som prompt skulle vara med sina flickor och var såå nöjd =)

.....................................


In my kitchen

Idag har jag väldigt massa projekt eftersom det är min tur att ha Surrjunta (tjejmiddag) ikväll. 7 hungriga babbliga tjejer blir vi. Plus Lilly en stund =) Men det är minsann inte lätt att få nånting gjort när man har en liten ärvensam tjej som bajsar på gräsmattan, borstar mina avocados med sin tandborste, och en hund som smiter.


Sneak Peak på desserten som nu står i kylen och goar sig.

Just nu i mitt kök: Vad tror ni att det blir?

 



....................................................


Kära barn

Idag har jag pysslat på med allt möjligt från att städa "Pojk-rummet" i källaren,baka bröd, diska,vika tvätt,handla, till att leta en bortsprungen Lova.


Mysiga Melvin har varit på besök.

Lilly & Melvin tog sig en fikapaus på golvet.

Nu har lillan slocknat i källaren, när hon tittade på Dumbo på projektorduken =)

............................................


Projekt

Har insett att jag har för mycket projekt på gång. Vi håller på att göra om tvättstugan. Igår målades nästan allt klart, bara nå tjocka fula rör i taket kvar. Sedan återstår det att bygga ihop en torkanläggning. Och få dit en ny hylla.

Är sugen på en smal "Steghylla" men den kostade 800 kr på Ellos.. Nån som har en till salu? Att ställa tvättmedel o.s.v på.




                             Vit eller svart vet jag inte ännu, får se om jag hittar någon billigare vad det blir.


Samtidigt försöker fredde fixa hem nya innerdörrar så att vi kan börja bygga ihop Lillys nya rum.

Samtidigt håller jag på att planera hur det ska se ut i köket. Är less på den ljusgröna spräckliga väggen. Har klickat hem lite prylar nu, sen ska bara fondtapeten målas. Istället för att vitt & ljusgrönt kök blir det Vitt,Svart & KnallGult. (Inte så mkt gult, ni får se).

Samtidigt nu, vill jag måla om det stooooora trista unkna beting rummet i källaren. Som just nu bara är tråkig förvaring. Ska ställa in lite möbler, mattor & göra det mysigt.

Samtidigt vill vi måla om garaget. Det ser bara sunkigt ut, har ingen slags bra förvaring alls. Freddes verktyg & dylikt ligger på golvet. Och halva rummet är fyllt med pappersinsamling.

Det är så mycket jag vill göra. Och jag vill göra det NU innan magen blir för stor. Det börjar kännas jobbigt redan nu. Om jag jobbar med armarna uppåt blir jag yr & andfådd. Om jag sitter ner på huk & målar så gör det ont i magen. Det känns ju som att jag har en tegelsten i magen om jag ska försöka förklara =)

Men jag ska försöka stilla mitt kli i fingrarna och ta ett projekt i taget. Men lite mera tid till allt detta skulle inte sitta fel!

.........................

Tjött

Så var nästan min säsong som ledande hönsmamma i Kaffestugan över. De andra tjejerna har jobbat sin sista dag, men jag ska vara där till helgen också.

Igår jobbade jag min sjätte dag i rad och jag var så trött. De fanns stundvis inget att göra heller, tror att jag slumrade till i köket en stund.

Förra veckan hade jag äntligen fått bukt med lillans sömn. Hon hade då sovit samma tid på dagis varje dag. Och somnat kring 21 på kvällen, oftast sovit hela natten, till kl 7-7:30. I lördags sov hon till 8:20!

Så de var ju väääldigt skönt & lättande. Men nu, när jag jobbade ihelgen och hon var hemma med pappsen så barkade det igen. I lördags sov hon ingenting under dagen, vilket hon egentligen behöver. Hon somnade kring nio i bilen helt slut när jag & hon körde hem från Sörstrand.

Söndag, hon vaknar halv sju. Sover inget på dagen förrän mellan cirkus 17-18. Kvällen, hon somnar inte förrän 21:30. Hon sliter av sig blöjan & kissar i sängen bara för att få kliva upp igen. Suuck.

Inatt sov hon dåligt, grät i sömnen jätteofta. Sen vaknade hon kl 5:25 när Fredde var uppe och stökade. Och somnade inte om. Suuuck. Vi gick efter en stund och la oss i min säng då vi somnade om till 8:30.

Struligt kan man säga. Och nu är hon på dagis, jag fick ett samtal imorse om en kallelse till arbets. Kul!

Trött, sliten och dags för nya rutiner. Nu skriker Hallon efter frukost, känner att det är dags att verkställa önskemålet innan min mage kastar upp istället..

....................................................

Hummel

Förra året såg jag en bild på en vinterjacka som verkade perfekt för Lilly. Problemet var att den kostade 1000 kr vilket är på tok för mycket! Nu hittade jag den igen, till halva priset. Och den fanns bara i hennes storlek, 104.

Så jag beställde den. Men deen var för stor på henne =(


Den ska ju vara lite längre, precis täcka rumpan. Men den räckte ner till knäna och då blev den för klumpig. Fyllningen är av 80% dun så den är varm & go. Men bara när jag tog på den så började jag att nysa.

Är det någon som vill köpa den eller ska jag returnera den? Den är av det kända danska märket Hummel och kostar egentligen tusen kr =) 500 kr.

..................................................................


Söt gris

Hittade en fin bild på Jessicas blogg som hon tagit på Lilly i somras.


Då lillan är sminkad med läppstift, rouge & ögonskugga =)

....................................


Luktar såpa

En sån dag.

Har nu varit ledig i tre dagar och har ångest att börja jobba mina 6 dagar i rad imorgon. Kände mig så deppig imorse, hade inte lust till nånting och var bara less på alla sysslor och projekt som ska göras hela tiden.

Kände mig otillräcklig.

Tillslut ryckte jag upp mig. Medan Jessica var här gjorde jag ett ryck. För att bli av med några av sysslorna som står på min alldeles för långa lista. Har slitit som ett djur hela dagen men hunnit:

-Städa upp på gården, stökat undan & rengjort pooler och sommarsaker.
-Sanerat toaletterna.
-Skurat alla skåpluckor & lådor i köket.
-Rengjort ugnen som var sotig som faaaaasen, det såg ut som att jag askade en kamin.
-Rengjort & sorterat upp kylskåpet.
-Rengjort & putsat kaklet i köket.
-Vikt tvätt.
-Lagad grillade kycklingklubbor med ris plus Fläskfilé pasta.

Sen efter middagen for vi ut på älven, det var så soligt och vackert väder.
Nu när lillan somnat hade jag tänkt fortsätta på mitt projekt "Måla tvättstugan". Men allt städade och en timme i båten har inte gjort underverk för mig rygg.

Har en nerv i kläm i ryggen som har börjat kännas allt oftare igen. Det hugger till i höger höft & svank, och strålar nerför hela benet. När det är som värst kan jag inte röra höger ben en millimeter utan att skrika så att fönsterna skallrar.

Det kan slå till när jag lyfter tungt, sitter på hårt underlag, sitter snett, ställer mig upp för fort eller gör en hastig rörelse med benet. Väldigt skumt. Läkaren sa att det kan gå till sig om några år. KUL!

..........................................

Lovely

Sen sommaren har också sina fördelar. Det blev kallt ganska direkt i augusti. Men det har även varit fina, soliga friska dagar.


Lilly gillar att plocka de röda vinbären och tycker de är så goda.

Underbart goda & vackra bär, synd att jag inte iiiids koka saft av dem =)

......................................


Gotteri


Har för några dagar sen bakat Blåbärsmuffins!

Och kladdkakamuffins!

Som fick godkänt av Lilly =) " De var goda kakor de här mamma!"

.......................................


Söndag morgon


ICA har en suupergod apelsinjuice som endast innehåller apelsiner. En liter kostar 27 kr men de är det värt!

En dag som börjar på detta viset kan ju omöjligt bli annat än bra!

.........................................


Smurf


Så här såg Lilly ut i håret efter en lugg-klippning och spray-färgning på salong =)

........................................


Kvällsmat a La USA


Blir man sugen så måste suget mättas! Äggröra & knaperstekt bacon. Mööööms!

........................................


Ändrade planer.

Yes.

Det var meningen att jag skulle jobba 5 dagar denna vecka, inklusive min sjätte helg i rad. Men istället bytte jag & Pernilla så jag blev ledig i helgen för hon behövde vara ledig nästa helg istället.

Men idag skulle jag ju jobba och lillan skulle på dagis. Men, igår kväll när hon kom gåendes från badet sa hon att hon fick ont i foten. Vi kollade och såg en liten liten glasbit sticka ut.

Jag, Erika & Fredde fick hålla fast henne och prova med pincett att få ut den, men hon bara skrek och drog undan foten och fick panik.

När hon hade somnat smög jag & fredde oss in till henne, men pincetterm nål & pannlampa. Men de var omöjligt, man kände den men den syntes inte. Och efter ett tag vaknade hon till och sa att det räcker nu!

Imorse kunde hon vissa stunder gå på foten, men när jag strök under den så gjorde det ont. Jag ringde till BVC, det slutade med att hon fick en tid hos en läkare idag.

Så, inge jobb för mig=för lite personal och inge dagis för lillan.

Efter många försök fick läkaren ut den lilla glasbiten på 1 mm, med hjälp av förstoringsglasögon, nål, pincett & bedövningssalva. Men de var inte kul, hon var tvungen att ligga på mage och doktorn höll fast foten och petade med pincetten. Hon hade panik och jag försökte lugna henne.

Sen for vi och åt lunch på byn pch sen ville hon till "Bibblateket" och läsa Pippi. Nu ligger den slitna tjejen pch tar igen sig.


..............................................

Vill haaaa!

Men jaa! Råkade se ett par fräna byxor som det skriker Anneli om.



Jag har provat såna här förut i andra färger, men storlekarna var så konstiga. Och nu när magen växt och kommer att bli mycke större är de ju ingen idé att köpa såna här. Eftersom att de är så höga och går upp över magen och sitter jätte tajt. Så vore det ju bara dumt... Syyynd. Precis min färgglada stil...

................................................


Long time noo see

Yes, hallonet ligger i vecka 16 och har hunnit bli 11-14 cm stor i sitthöjd och väger ca 100 gram.

a huvudet upprätt och utvecklandet av ansiktsmuskler gör att det kan uppvisa olika ansiktsuttryck, till exempel rynka pannan och kisa.

Fostret är nu en liten minibebis som du skulle kunna hålla i en hand.

Bebisen kan nu gripa med händerna, sparka och tillochmed göra kullerbyttor!

Då fostret rör sig allt mer och allt livligare så kan du möjligen börja känna dess rörelser i magen. En del kvinnor säger att det känns som gaser eller att magen kurrar.

Jo visst känner jag dej, på mornarna och på kvällarna känner jag hur du stojar på och knuffas!


 vecka 16.

...........................................


Äntligen!

Som vi har kämpat med denna förbajjade kejkade computter. Tillslut lyckades pappa föra över allt som skulle sparas till våran externa hårddisk via hans usb via och hans dator. Och tillslut fick vi tag i en windows skiva och tillslut fick vi hjälp att formatera den & installera nytt windows.

Just nu verkar det funka och datorn har slutat knastra & tjuta & sega. Håller tummarna, isf ska jag lägga upp inlägg med bilder imorgon!

Förresten, såg nu att en massa inlägg som var tidsinställda och skulle läggas upp en dag i taget, lades upp alla på en gång. Tyypiskt! Aja hoppas det funkar bättre i fortsättningen.

Tjing!

........................


Semesterfirare

Lilly har ofta besök i sin privata pool på gården.



;ed tanke på att hon ofta har besök i sin lilla pool och att det ofta uppstår konflikter,så har fredde nu investerat i en större pool =)

.....................


Sommarplåga

När vi var vid tjärn fick Lilly ett knott bett på ögonlocken.


Det såg ut som att hon hade varit i slagsmål. Riktigt otäckt..

...........................


Tillbaka

Nu är Lova tillbaka efter sommarkollo hos morfar.


Hon verkar gilla läget även om Lilly är lite jobbig =)

..........................


Tivoli

I torsdags besökte vi PDOL med lillan så att vi skulle få äta festivalmat & Lilly åka karuseller.




..............................


Skogsliv

För några dagar sen for vi en kväll till en tjärn inte så långt härifrån. Vegard&Fredde fiskade, jag, Lilly & Erika grillade mat och njöt av sommaren.







....................................


Skärpning Jonsson!

Här har det verkligen varit öken på senaste. Nu har vi varken en fungerande dator eller fungerande internet hemma. Man blir ju gode less.. Ska försöka uppdatera dock nu som vanligt igen.. Imorse vaknade Lilly kl 4. Kl FYRA! Åååh jag trodde att jag skulle dö. De närmsta timmarna var hon arg, sur,ledsen & elak. Sen somnade hon om kl 7. Suuck, dagens planer gick i stöp. Fredde började om att jobba idag så lillan skulle på dagis 8-11 första gången på en månad. Men de gick ju som inte alls eftersom hon sov mellan 7-9. Hoppas det går bättre imorgon för resten av veckan ska jag jobba så då måste hon på dagis. Vi är lite förkylda & lillan har lite jobbigt i ögonen. mera update snart, men bilder! Tjo! .............................

RSS 2.0