Tack!

Jag måste bara få säga tack! Tre veckor med Vilgot är förbi och till alla som har hjälpt till, och hjälper till med Lilly, Lova, Vilgot, hemmet och andra praktiska saker: Tusen tack!

Det betyder så mycket att ni bara kommer förbi, och leker med Lilly, håller oss sällskap & visar kärlek till våra barn. Visst leker vi så mkt vi kan med henne men hon blir så glad och känner sig speciell om nån annan kommer en stund och ägnar sin tid åt henne =)

Ni är guld värda, man är inte stor i världen om man är ensam !


............................

Upp & hoppa!

Det är först nu det har börjat smälta in för mig, vad som har hänt de senaste 3 veckorna. För tre veckor sen var det en helt vanlig söndag, med en stoor & tung mage, och ingen av oss anade vad som skulle ske dagen efter!

Att vi skulle genomgå en förlossning till, som jag hade föreställt mig gå lättare & snabbare än den första. Men som visade sig vara fruktansvärd för mig och jag ville antingen dö eller gå hem under tiden. Men inget av det var ett bra alternativ, det var bara gilla läget och lyssna på sköterskorna =)

Nu har jag insett, att jag haft denna lille store kille i min mage (fortfarande svårt att förstå). Och att vi har en till familjemedlem att ta hand om och vägleda i livet. Att Lilly är storasyster och har fått en bror som kommer ge både kärlek och rackartyg för syrran sin. Att jag nu är mammaledig. Att jag måste få vardagen att gå ihop. Två små barn som kräver tålamod, kärlek och all min tid. Allting kretsar kring barnen! Att dom ska vara mätta, torra, trygga, varma och lyckliga. 

Imorgon börjar Fredde jobba. Då börjar den verkliga utmaningen för mig.

Aja, vad jag försöka komma fram till, är att nu är dessa första tre veckor över. Jag har varit grötig i huvudet av allt som hänt. Nu börjar en ny era, då jag ska vara själv med barnen och få vardagen att gå ihop. Ska försöka ta en dag i taget och hålla mig lugn! Men det är spännande, jag är lite rädd & nervös. Hur ska jag klara mig utan Fredde?


Första mötet med pappa. (Jag blir så arg på mig själv att jag fotat allt utan blixt. Blir så dålig kvalite, går ju inte att förstora en sån här bild =(

....................


Typiskt!

Hade skrivit ett långt inlägg men det försvann! Men vi lever och mår bra =)


Älskade hjärtat!

.........................................


14 dagar

Idag är lille Vilgot 2 veckor gammal. Jag säger det igen, är det verkligen redan 2 veckor sedan vi var på BB? Jööösses.. =)

Allting går bra med lillen. Igår var vi på Socialkontoret för att bekräfta faderskap samt ansöka om gemensam vårdnad. Sen var vi på BVC. Han väger nu 4610 gr och har växt 1,5 cm. Sköterskan var här på hembesök i torsdags, hon har bokat in en extra läkarkontroll för axeln och vi ska röntga om 4 veckor för att se att det läkt ihop rätt. Men hon tyckte det var viktigt att hålla honom smärtfri. Han ska ju inte behöva ha ont.. Det märks mest på eftermiddagar och kvällar. Så han får en liten alvedon suppis på eftermiddagen och sen kring kl 23 så han kan slappna av och sova gott.

Det är även viktigt at hålla honom smärtfri för att öka rörligheten i hans onda arm. Han viftar mer på den när han fått smärtstillande.

Fredde skulle ha börjat jobba idag, men ska vara hemma hela denna vecka. Vilket är otroligt skönt. Jag kan/får fortfarande inte lyfta tungt, så det är ju en utmaning t.ex om jag skulle iväg med båda ungarna till dagis. Men det problemet får jag ta nästa vecka.

Men det är verkligen en utmaning med Lilly. De flesta dagarna är hon lika snäll och lugn som alltid. Men ibland börjas det redan då hon vaknar på morgonen. Trots & skrik & gråt & ordentligt lock för öronen. Men det är bara att bita ihop och hålla sig lugn och snäll med henne =)


Vi har bokstavligt talat en underbar vacker liten prinsessa i huset =)
............................................


Tiden

Tiden går för fort! Denna vecka har bara susat förbi. Jag har då inte hunnit med! Vi har mest knogat på här hemma. Städat, bakat bröd, bakat sockerkaka, lagat fiskpinnar,haft mycket främmande, lekt och myst med barnen, nattsuddat lite.

Fredde har röjt upp och byggt förvaringshyllor och ytor i garaget. Imorgon kanske vi bygger om den vanliga vagnen från sittvagn och installerar liggdelen igen. Och tar Vilgot på en första promenad. Jag börjar känna att jag sakta vill börja ta promenader igen. För att bygga upp kroppen lite. Men jag är ju fortfarande svag och mörbultad, så vi tar det lugnt och kort.


Dubbelvinst! ♥♥

.........................................


Att dela med sig

Allting har gått jättebra med Lilly och lillebror. Hon har haft sina små trotsiga stunder. Och gjort olyckor med flit i soffan och sin säng. Men sånt får man väl räkna med. Jag förstår henne totalt, hon vet inte hur hon ska reagera på allt detta och vill hävda sig på något sätt.

Fast ännu så sover ju Vilgot mest, så vi är ju mycket med Lilly. När vi måste säga åt henne är när hon är för mycket uppi honom. Klämmer och drar i hans händer så han blir arg, och när hon är i hans ansikte för mycket så han blir arg. Då måste vi säga åt henne på ett lugnt och snällt sätt att nu måste han få vara ifred. Men när vi måste säga åt henne att nu räcker det, så har jag samtidigt pratat med henne och tröstat. Förklarat att hon har inte gjort något fel, hon är jätte snäll och duktig. Men att man måste låta honom vara ibland.

Det är lite sånt vi får handskas med just nu. Men Lilly är så snäll & lugn och duktig och stolt =) Världens finaste tjej.


Allra första bilden på Vilgot. Lite suddig och på dåligt humör =)

Lilly träffar äntligen sin lillebjoj för första gången! Hon strålade av lycka, men samtidigt av osäkerhet. Det såg ut som att hon ville spricka men samtidigt krypa ur sitt skal och gå tillbaka då det bara var vi och hon.. Lilla hjärtat.

............................................


Stackars liten

Vi har haft en lite tjorvig tid efter Vilgot kom till världen. Det började med att det var fullt på BB avdelningen när vi skulle dit från förlossningen kl 5 tisdag morgon. Så vi fick dela rum med ett annat nyförlöst par på intensivvårds avdelningen. Suuck. Aja.. Så den natten sov vi kanske 2 timmar innan de var dags att gå upp. Jag var ändå snabb att vakna till frukosten, var ju hungrig som en varg efter nattens arbete!

Sen tisdagen så knogade vi bara på med lillen, och sov då vi kunde. Onsdag morgon gjordes hörseltest, syresätt ningsprov, läkarundersökning, naken vikt och slutdiskussion. Sen var vi tvugna att fara hem. Torsdag morgon skulle PKU provet göras, men de var så fullt så vi blev hemskickade... Hade gärna stannat en natt till och känt lugnet. Men vi åkte hem. Lilly kom hem och man var väl lite i en dimma kanske.

Torsdag hade vi fått en tid i Pite på BB Eftervård för att göra PKU provet. Dryyygt att åka dit med lillen, då man nyss kommit hem! Lilly hade tur som fick vara med Erika å Vegard hela dagen. Det var tur för vi blev 3 timmar på sjukhuset!

Kärringen som skulle ta blodproverna fick inte ut nå blod även fast hon stack å stack. När vi kom dit så sa hon "...Och ni vet väl att ni måste hit imorgon också på 3-dagars läkarkontrollen..??" Vi bara Näääe det sa dom då ingenting om! Vi suckade djupt med tanken på att vi måste åka till Pite IGEN dagen efter med lillen...

Men hon ringde ett samtal, och även fast Vilgot bara var 2,5 dagar gammal så fick vi komma till Barnkliniken på PÄS och göra undersökningen då. Eftersom att tanten inte fick ut nå blod så fick vi klä på oss igen, gå till Barnkliniken för att träffa en specialistläkare.

Allting såg bra ut, förutom att hon upptäckte att Vilgot hade ett brutet nyckelben från förlossningen! ÅÅh nej.. Det var rött & blått & svullet och man känner än idag hur benet sticker ut lite som en knöl. Sen fick vi klä på oss igen och gå tillbaka till kärringen. Då lyckades hon ta proverna sen åkte vi hem. En låång dag.

Men det var då tur att vi fick veta att nyckelbenet har en fraktur. För det märks att han har ont. Han vill inte luta huvudet åt det hållet och man får inte klämma armen eller lyfta i den.

Och just nu kämpar jag med att hitta en bra balans med Lilly och allt som händer. Den andra vuxna i familjen verkar inte förstå vilken omställning det är för storasyster, och det tar myycket energi från mig för att hålla en bra ställning i huset =)

.....................................................

En vecka sedan

Nu är det ganska precis en vecka sedan det hela startade.. Jag hade haft ont i magen hela dagen men kände att det började dra ihop sig till värkar. Ringde mamma osm kom och hämtade Lilly. Ringde Fredde som fick sluta jobbet och komma hem. Det sista packades till väskorna, jag tog en dusch och låg ner i soffan men värkar var 15:e minut tills Fredde kom hem. Då for vi. Ett tufft dygn väntades för mig, men Fredde var också duktig =)

Och nu redan imorgon är han en vecka gammal! Jösses..

♥Vilgot Folke Ek♥
(Dålig mobilbild)


...........................................................


Vilgot är här

Den sjunde februari kl 02:14 kom tillslut lilla Vilgot ut.
Han var 53 cm lång och 4,515 kg tung !
Återkommer senare !!=)

Nu vill vi bara mysa med Vilgot och storasyster !
Vi är superlyckliga över våran lille kille..=)


Inte klaga Jonsson

Jag bara måste få beklaga mig lite.Detta blir jobbigare för varje dag som går. har de senaste kvällarna fått problem med värk. En hemsk värk i käken,tänder,mun,ögon,huvud.Det värker som bara den,Alvedon hjälper inte.Kan det vara bihåleinflammation? Ska jag ringa vc imorgon? Och varje kväll när jag ska sova så vaknar Mini (som säkerligen börjar bli riktigt stor). Han vaknar när jag ska sova och håller på i en timme med världens gympa pass.Sparkas,knuffas,slåss på blåsan,revbenen och ut mot ryggen.Det är inge lätt att somna när det känns som att man har en galen liten apa i magen som bara åbäkas! Nej nu vill jag ha min kropp tillbaka!

Less

Åtta dagar över tiden idag.. Börjar bli riktigt less och lite smått deprimerad. Snart gör jag kejsarsnitt på mig själv och plockar ut han =)

Lilly sov hos mormor & moster inatt, bara för att. Jag å Fredde åt choklad och låg under täcket å såg film. Idag ska vi på Viljas kalas, sen hem en sväng innan vi far till byn. För att fira barnens farbror som fyller år imorgon. Myche kalas!

.................................................................


Eskimåer

Minus 39 ute. Sexton grader inne! Huwa! Pellets räntar dåligt i detta stora hus när det kyler på så mycket utifrån. Vi brassar med pannan ordentligt men de blir som inte mer än 19 grader. Lilly kom in till oss kl 4 imorse och sa att de Vaj mojjon nu ! Det slutade med att hon fick min sida i våran säng för sig själv, jag å freddy låg på hans sida. Blev för varmt för mig så nu försöker jag somna om i soffan. Och ingen karusell i magen inatt heller, tur är väl det, skulle vi ens ta oss till Sunderbyn i denna kyla? ............................................... .

Förväntansfulla

Ja, alla vet ju att det är kallast hittils i vinter. Jag är bara glad att det har klarat sig tills nu, förra vintern var de ju så här kallt heeeela tiden! När det är 30 grader kallt så får man bara va inne och rå om varann. Spela spel, bygga pussel, leka med dockor..


Ha kaffekalas med Barbie..

Baka filmjölkslimpor...

Och mysa med bästisen i soffan!

Imorgon går vi en vecka över tiden... Veckan har gått fort men ändå segt. Men de känns ändå som att de blir ihelgen?

......................................................................


Torsdag BF+5

Inget händer ännu... Vi knogar på jag å Lilly om dagarna. Hon har vart på dagis i tre dagar nu men är ledig imorgon. Lika skönt det att bara stanna hemma när det är 30 grader kallt! Men stackars Fredde babe som ska va ute å jobba imorgon!

Idag hade jag å Sarah frukost. Sen vek jag tvätt & dammsög. Vilade i soffan. Åt lunch. Hälsade på Cetty & Melvin. Sen har jag å Lilly myst på & lekt. Sen efter middagen for vi och gratulerade Sandra. Lilly var så trött och somnade ganska omgående när vi kom hem. Fredde är på bandyn. Lova snarkar. Jag ska hoppa in i duschen. (Hoppa å hoppa, då skulle nog lillebror ploppa ut!).

Börjar bli riktigt less på att vänta nu! Vill ha våran lilla bebis här nu! Hur ser du ut? Skulle vara just typiskt om vi måste iväg inatt när det är 30 grader kallt..

....................................................

Onsdag BF+4

Jaase.. det var en tjurig unge det här! Med Lilly blev vi överraskade en vecka innan BF då vattnet gick, detta var ett bra alternativ tyckte vi =) Men nu, bara vänta väääänta å vääänta. Nu är vi inne i februari tillåmed!

Men just nu är jag mest nöjd över att jag blivit friskare. Har endast en hemsk nästäppa som inte släpper. Och jag har fått sova bra två nätter i rad! Lilly har sovit klubbad ca 11 timmar i sträck i två nätter. Men jag har svååååårt att somna, det är ju ganska så obekvämt med den överfulla ansträngda magen.

.......................................

RSS 2.0