Ursäkta min frånvaro..

Men vi har flyttat.. Tillfälligt flyttat. Vi vill inte riskera att bo här med möglet. Vi vet ännu inte hur mycket det är, men det luktar i hall, toaletter och sovrum. Vilken tur att Eva Och Folkes hus stod tomt, då de efter Folkes olycka flyttat till Violen. Vi gjorde ett jäkla flytt ryck iförrgår, Jessica, Tommy, Mamma, Pappa, Helena hjälpte till hela dagen.

Först fick vi fara dit och bära ner de sista grejerna, och städa nerdervåningen ordentligt (huset är uppdelat i två lägenheter). Sen flyttade grabbarna dit våran stooora soffa, sängen, Lillys säng, Lillys garderob, köksbord, utemöbler, grillen, skafferi och kylvaror, lite av Lillys leksaker, Lovas säng, våra ytterkläder, skor och kläder.

Och givetvis massa andra smågrejjer som man behöver i vardagen.. Så nu bor vi där, tills vidare. Försäkringsbolaget ska komma i veckan och utvärdera vad som har hänt, vad som behöver göras och om vi får någon ersättning. Det är myyycket nu, med allt möjligt. Det är inte kul ska ni tro att hastigt måste packa sina saker och fly från sitt hem, för att hålla sig friska. Usch, väldigt ledsamt har de varit.

Dessutom kommer vi får dubbla vatten räkningar, dubbla elräkningar. Och jag kommer nog inte att få någon slags ersättning i Juni ? Eftersom att jag börjar jobba typ heltid nu så kommer jag inte att stämpla något, och de timmarna jag får för nästa månad från jobbet blir bara tre dagar jag jobbade i maj? Visst är de så att man får förskjutet en månad? Ahhh..vet inte hur detta kommer att bli..Dåligt.

Vi har inget internet heller i vår nya bostad, så jag packade ihop computtern och for hem till huset för att uppdatera er och kolla mail och diverse viktiga saker. Lova följer med såklart och står sorgset i varje rum och tittar runt.. Vad är de som händer..Inte flytta..Nu igen..Tänker Lova.Stackarn, hon har varit med om så många flyttar så jag vill helst inte flytta runt med henne mer.

Morsdag igår, de kändes då inte så precis. Jag fick en dotter som brände sig på platt tången i morsdags present, och Fredde tog sig en sovmorgon samtidigt som jag kämpade på med en skrikande Lilly och en svidande brännblåsa. Sen efter många om och men fick jag i mig frukost, vi cyklade ner till mamma och firade henne. Jag fick ett jättefint kort av Jessica och vi åt tårta. Sen sprang jag runt i huset hemma och i nya huset,letade grejer, städade upp, plockade fram, servade Lilly, lagade lunch, cyklade runt i Vidsel för att leta våran husnyckel jag tappat.

Sen kom Carina Anna Dennis Johnny, Kajsa Daniel Sally och grillade, spelade kubb, svamlade på, fikade. De var skönt att få ett litet avbrott i allt elände, och tänka på lite annat en stund.Och nu är Lilly på dagis, Fredde är i gällivare, och jag sitter i vårat förpestade hem. Det blev många tråkiga ord idag, långt inlägg om våran situation som helt ut intet ploppat upp som en taggtråd i ögat och livet. Men, vi har en ny tillfällig bostad och de är vi glada över.


Lilly dansar i Evas pärlor =)


Jessica glädjeskuttar !

Lilly sitter helt själv i köket i lugn och ro och äter lunch=)

Trötta av flytt,ny miljö och kanske lite festligheter.

Utelek.

Kusinerna kollar in Lillys stora terass =)

Danne strikes a pose =)

Alla dör av skratt efter att Johnny har puttat Dennis i poolen.

Nu ska jag packa me mig frysvaror och fara "hem" för att äta frulle.

..



Urkit Blurkit Purpinurpit

Ja..vad ska man säga..vilken jääkla dag/dygn vi har haft. Inga glada miner precis. Vet inte om jag berättat att vi för några veckor sedan upptäckte en vattenskada i sovrummet. Ett element har läkt lite då&då under några månader,och nu har parketten luckrats upp och de är fukt ner i trossbottnen samt mögel. I sovrummet..Paaaah! Förra veckan flyttade vi in i Lillys sovrum istället, för att inte ligga och andas in mögel partiklar.

Den droppande termostaten är bytt, men golvet har ännu inte påbörjat renoverats. Så igår,när jag dammsög i hallen upptäckte jag under skohyllan att golvmattan som fått en avlång bubbla i sig.. Fredde tryckte på golvet och de var alldeles mjukt..Sen tog han bort golvlisten, skar upp ett litet jack i mattan. Och vad hittade han ? Jo, FUKT, och MÖGEL. Helskickes fasikens jäkla bajs bananers.

De är förmodligen kanske något i samband med den stora vattenskadan i toaletterna som vi tydligen fick på köpet med huset. Försäkringsbolaget skulle komma nästa vecka och göra en utvärdering. Vi funderar nu vart vi ska bo under tiden allt renoveras, för inte ska vi vara här på en byggarbetsplats med mögel i luften. Fy vad trist allting känns. Motig och motvind jamen hela tiden är det något.

Jag brukar alltid tänka De Kunde Ha Varit Värre, men nu finns det inte mycket till som kan gå fel. Glad är jag iaf över att alla är friska, de var kritiskt förra helgen med Lilly, men tack och lov att hon fick bli frisk iaf. Nu vill vi bara få bort fukten och möglet så fort som möjligt och kunna slappna av utan oroliga påsar under ögonen.

Hade tyvärr ingen mysig bild att bjussa på idag, ni får hålla tillgodo med en googlad ledsen katt =)


Fångad av tröttness

Denna dagen,ett liv.Och vilken livad dag! Stressigt som tusiken på min jobbardag,nu värker hela mina fötter,alla mina tår,och hela benen upp till vaderna. Som vi sprungit runt idag jag å Vegard. Men de hade gått bra för Lillyt på dagis, hon hade ätit en stor potatis med smör till lunch (hon skippade firren). Sen sov hon först en 45:a men blev väckt av nån annan unge, då sövde de henne ute istället i vagnen,då sov hon en timme till!

Hon har vart så himla snäll sen jag hämtade henne, hon har verkligen roligt på dagis men blir även så glad när hom får komma hem igen. KL 19:50 slog hon igen sina små vackra ögon, och sover nu sött som den bebis hon är.

Fredrik kom hem ungefär samma tid som jag Lilly och Lovisa. Kul att inte behöva sitta själv hela tiden, även fast jag sitter vid datorn, även om han är hemma, men bara ett liitet strucko =)

Nu, tidig kväll, sliten efter att ha klivit upp 05.30 och gått an som en idiot hela dagen. Imorgon efter dagis och lunch och sovning drar vi till bojn ett tag och fixar lite ärendens.

hejrå !

..............................................

Längtar !


Nu längtar vi verkligen mer och mer och mer efter lilla Vilja och Sarah!! Nu är det nära,vi ska mysa på som tusan när ni kommer hem.


♥♥


Fångad av lugnet

De har varit en tung dag.Hela min kropp var som gjuten i betong imorse när lillan skulle upp till dagis. När hon var lämnad åt jag frukost oh däckade sen i soffan,helt utslagen sov jag till halv elva. Jag är så förkyld,trodde att de skulle bli bättre idag men de har blivit värre.

Jag fick lägga lillan kvart över elva,direkt vi kom hem från dagis. Hon somnade som en björn och jag fick väcka henne efter 1,5 timme. Sen fick jag faktiskt i henne lite mat! Lite kokt kycklingfile och tagliatelle. Äntligen! De är typ en vecka sen hon åt vanlig mat, även fast det bara var en kvarts portion så är det framsteg.

Nu sover hon så sött, jag blev så glad när hon somnade 19.20,eftersom jag är vääldigt trött och vi ska upp tidigt imorgon. Måste väcka Lilly kl 6 och jag ska väl upp halv sex..fyy fasiken. Jag är ingen morgonmänniska,och inte Lilly heller.

Hoppas det går bra att jobba imorgon,med min hals och slitna kropp,och med Lillys slitna slitna lilla kropp,som ska vara hela dagen på dagis.


Så här tråkigt var det sist vi skulle upp så tidigt..Huvva.



Det blir en tidig kväll, därför ska jag stänga av datorn nu =) Alldeles snaaaart..

..


The botten is nådd

...Av våran tvätthög ! Det har nästan alltid varit en skyhög hög av smutstvätt,där nere i botten grejer som vi inte iddes tvätta helt enkelt.Vi förvarar våran smuts i en garderob i innerhallen,halva garderoben har allti varit full,men nu är de bara nå vantar i botten,och en jäkla massa sandsmuts.Intressant vaaaa ?

Tidigare i några veckor har jag haft fullt upp med att tvätta upp hela min garderob och skura ur den,allt för att få bort den konstiga lukten.Nu är de bara Freddes garderob kvar för att bli av-luktade !

...Intresseflaggan svajjar.

                                                                     ..

Cykel dagen

Tisdag..Hm.Börjar man bli gammal när man måste stanna upp för att fundera vad man gjort under dagen ?

Okey,here we go.Lilly skulle ha varit på dagis kl 8-11.Hon vaknade 6.35,fick välling kl 7 och somnade sedan om..Okeey tänkte jag,hon är inte frisk ännu och behöver sova en stund till om hon skulle orka dagistimmarna.Jag provade väcka henne halv åtta,men detta var en ren omöjlighet.

Hon fick sova till kl 8,hon kom till dagis 8.40.Hon var så knäckt trött och hostig.Så jag hämtade henne en halvtimma för tidigt också.

Jag hade chansen att jobba imorgon,men min ofriska kropp säger NEJ Annelie,då blir du bara sjukare.Jag måste vila upp mig ordentligt först,och få tillbaka min röst.Om jag tilltalade någon på en 4-stjärnig restaurang med min möörka mörka och ibland obefintliga röst,skulle de springa därifrån skrikandes och jag skulle inte ha någon gäst att laga äggröra till..Äggröra som är så gott =)

Efter ett besök hos Cetty när jag hämtat lillan svängde vi in på jokkmokkskor i kulturhuset.Till min stora förvåning står där skorna jag letat efter läänge..Jag har bara sett dem på nätet,men aldrig i min storlek.Jag behöver i sommar ett par ordentliga komfortsandaler,som man inte får ont i fötterna av allt spring.De måste vara svarta för arbetet i restaurangen.Men just då hade jag igen plånka med,jag lade undan dem och skulle komma tillbaka senare.

Sen på eftermiddagen tog vi cykeln,jag Lilly och Lova.Lilly äääälskar att åka cykel =) Men när jag skulle köpa skorna funkade inte mitt kort..Happ,skulle ner på raketen för att ta ut pengarna där istället,lämnade Lova med Jessi på skolgården. Men nee, ringde pappa,fick låna hans kort, lämna Lilly och cykeln där och körde upp igen för att köpa mina skor och hämta Lova.

Sen när jag provar gå i dem hemma så känns en sko konstig.De kändes som att den vänstra var flera cm hög,mjuk och fluffigt skön.Medan den andra kändes platt,hård och nertrampad.Jag ringde och frågade om de hade något mer par.Så packade jag Lilly på cykeln igen,cykla upp dit och bytte...Puust,vilket jäkla hit och dit ! Sen cyklade vi till mamma,sen cyklade vi med henne upp till Haradsvägen,sen heeem.

Jäklar vilken tjorvig dag,jag är imponerad om ni orkat läsa söjna långt =) Ajja,Lilly sover då nu,och jag ska lyxa till det med lite väldigt onyttigt llösviktsgodis och flottiga dillchips.Som jag älskar dillchips !

Imorgon ska jag berätta om mina bravader med Rödcederträ-oljan som kom i brevlådan idag =) Haha.



Sötaste cykel-tjejen ever =)



..


Lilly på omslaget !

Vi är med i en omslagstävling i ViFöräldrar! Den som vinner får ett reportage i tidningen ViFöräldrar,plus att Lilly får vara på omslaget =) Snälla hjälp oss att vinna, rösta på oss här . Tack !

                                                                    ..

Fototävling a´la Närbild

Är med i en fototävling hos Caroflina, temat är närbild. Detta är mitt bidrag, Jag bara älskar denna bilden på Lovisa som vilar i solstolen,hennes ögon visar hennes personlighet !



..


En ny vecka

Skönt att det är svalare ute, den stekande solen tog knäcken på både mig och Lilly. Ihelgen har jag känt mig sååå svag,igår var jag helt död och urkramad.Har även haft ont i halsen.Men imorse när jag vaknade och skulle prata med Lilly,så gick det inte.När jag tillslut fick fram några ord lät jag som en tonåring i värsta puberteten som bara fick fram varannat ord,och de ljud jag fick fram lät som ett troll, mörk som den största varelsen du kan ana.

Ont i halsen som fan,men annars ganska pigg,Lilly somnade om till kl 8 då Fredde ringde för att kolla läget.Men Lilly är hemma idag med,hon hostar och hostar slem som aldrig förut,och snorar som ur en kran.Idag har vi inte mkt på schemat,vi tar det väldigt lugnt med en eventuell cykeltur.

Jag är ju värsta fyndarn,har länge letat runt på nätet efter några bra dagis gympisar till lillan,men så hittade jag tillslut dessa Reima på tradera och lade ett bud.


Dem är helt nya,och kostar 399 i butik,men jag vann dem för 52 kr! Totalt 85 kr med frakt.Vilket klipp va! De ser så mjuka och sköna ut,luftiga,och inte så jätte varma.Om någon är intresserad så finns länken till butiken här
, de har mycket fina barn kläder också,man kan handla till fast pris om man inte vill hålla på med auktion =)

Sen vann jag även denna nya jättesöta ryggsäck som hon behöver till dagis,för 36 kr!




De flesta andra små flickor har ju väskor med Prinsessorna eller liknande,så Barbapappa passar utmärkt till Lilly =)

..


Flintskallig och gråhårig

Vilken helg...Tillhör dessvärre inte en av mina favoriter. Lilly börjar sakta men säkert bli piggare. Men mycket (all) tid försvinner till att försöka få i henne mat och vätska. Vilket inte alls går nå bra.

Jag blir tokig alltså..TOOOOKIG. Tänk er att ALL eran tid går till att försöka hålla lillan nöjd, laga tusen olika maträtter till henne (som hon missbelåtet kastar ner på golvet,så jag får skura i tusen år sen), göra tusen olika safter eller vatten eller fruktsoppa, erbjude henne djungelns alla frukter, gröt eller välling, chips,glass och kakor, men ingenting duger. Jag tycker jag har haft bra tålamod denna helg, men idag brast det. Man orkar inte tillslut. Och sen när hon sover dåligt och oroligt, och håller på att hosta upp lungorna, kan jag inte ens slappna av på nätterna.

Hela hela tiden går man på helspänn, orolig för att hon inte äter eller dricker ordentligt, man får inte en enda stund för sig själv, att äta, pissa eller ge Fredde en kram. Och när hon väl har somnat, så är de så mycket annat som måste fixas så man hinner då inte ens andas, på fem dagar har jag inte andats.

Och Fredde som bara är hemma på helgerna, har jag då knappt kunnat säga hej till ens. De enda vi hunnit säga till varann är typ :
-Kan du göra lite välling?
-Kan du hjälpa mig med diarre kalaset?
-Nu är maten klar!
-Kan du göra iordning medecinerna?
-Vill du ha kaffe?
-Åt hon inget av bananen heller?
-Ska vi gå och lägga oss ? Godnatt.

Jag vet att jag låter väldigt neggo idag,men de behövs för att jag ska kunna klättra upp ur mitt Psykiska Cp som har växt fram när Lilly varit sjuk. Vi hoppas på en bättre vecka nästa vecka, och att jag hinner säga hej till Fredde.

.......................................................................................................

Mot sherwood skogen

Jahapps..igår så ville ju Lilly inte äta som nånting alls.Sen när jag skulle lägge henne så ville hon inte ens ha vällingen! Men hon somnade typ efter tio sekunder,så då tog jag hennes tuttar och stoppad in flaskan i munnen på henne,då slufsade hon i sig hela flarran i sömnen! De var såå himla ba,vi sa de att om hon inte tar denna välling heller så måste vi åka in med henne.Sen sov hon,väldigt oroligt och hostade och spydde upp lite slem.

Imorse vaknade hon kl 6,vi fick i henne en halv flaska välling.Då skulle F gå upp med henne,men efter en stund höre jag Lilly uppe och tossa på själv,och tillslut kom hon och lade sig med mig igen.Jag förstod att barnvakten Fredde hade somnat i soffan..Sen vaknade jag kvart i tio ! Lilly sov brevid mig så gott men när jag klev upp så vaknade hon.Jäklar vad hon sov länge ! men det behövdes väl.

Men hon är mycket piggare idag.Inte alls sig själv eller frisk,men hon har bara lite feber men har ännu problem med halsen och hostan,luftrören låter bättre.Hon vill inte äta något,men vi fick i henne lite fruktsoppa,lite vatten och ganska mycket ost.Nu hoppas jag att hon vill ha något att äta när hon vaknar.

Det tog 1,5 timme att söva henne,hon var såå trött men bara låg och snurrade av allt obehag i kroppen.Tillslut slocknade hon efter en sluring alvedon.

Fredde är nu ute och försöker fixa så vi har några blinkers på bilen,de har slutat funka.Oh jag kämpar på med min fläskänger bekämpning.Läste att de även gillar smutsig tvätt,så maskinen går på högvarv idag.Har just beställt nå Rödceder trä olja att spruta på lister och nå rödcederträ att lägga i garderober och lådor och källare.Tydligen så funkar de bra mot alla slags skadedjur och krypande ting.Vi får hoppas på de bästa !



Lilly och hennes kära svampbob,som numera är borta med vinden..

..


Just roligt..

Att fira Lillys 1,5 års dag på detta sätt.Men what to do,de kunde ju ha varit mycket värre ! Men hon har feber idag också,och är super rosslig i halsen,låter som att det rosslas en stoor rostig kejda i bröstkorgen varje gång hon andas.Bricanyl,Mollipect och alvedon är våran melodi idag.

Men vi har kämpat med mat och vätskeintaget idag med.Hon drack sin välling imorse,men sen dess har vi bara fått i henne två strips,lite glass,en halv kaka,ett glas fruktsoppa.Sen nu på eftermiddagen drack hon en halv flaska vatten.Såå..vi avvaktar ännu med om vi ska åka in eller inte.Det är ju detta med andningen och lungorna som oroar mig,för nu har hon ju ändå druckit.

Men grattis lilla vännen på din 1,5 års dag ! Hon ha blivit sååå stor,tvär vuxit och har blivit så lång ! Trevlig helg alla!

Oh Myh !

Jag tar mig som inte tid att sätta mig ner att skriva i bloggen när det är så vackert väder! Igår jobbade jag mellan 17-23,var ganska trött när jag kom hem. Mamma och Jessica var här för att passa Lilly,men Fredde kom hem från Gvare kring tio. Men Lilly var inge kry igår,hon åt knappt nåt, hon var brännhet,snorig,hostig och hängig. När jag kom hem berättar Fredde att hon helt plötsligt börjat spy i sin säng när hon sov... Väldigt mycket dessutom. Jag blev väldigt fundersam,tyckte de var konstigt.

Sen vaknade hon hela natten och sov väldigt oroligt.Och så varm hon var! Måste ha haft över 39 i feber.Idag fick hon vara hemma från dagis och har stundvis verkat piggare och sprungit runt lite,men sedan börjat hosta igen.

Hon är så fruktansvärt grov och tjock i halsen,inte av slem utan de sitter verkligen i lungorna. Under dagen har vi bara fått i henne välling, inget vatten, ingen mat. Som vi trugat henne med allt möjligt, frukt, kakor, mackor, makaroner, broccoli, korv, välling, saft. Ingenting ville hon ha..

Jag började bli riktigt orolig,för hon hade ju så hög feber också, och de var så varmt ute oh inne.Tillslut fick vi i henne en kopp fruktsoppa..och hon tyckte de var så gott.Tills hon spydde upp de.. Faaaasen också,jag ringde vårdcentralen och de sa att vi måste hoppa in i bilen och komma direkt !

När vi kom dit var hon helt slut, jag fick bära henne hängandes i famnen. Hon utländska barnläkaren hade inget svar på henens tillstånd, vi fick en remiss till akuten i Sunderbyn. De skulle sätta vätskedropp på henne och ta sänka och blodprover för hon var så sjuk och uttorkad.

Men de var ju det sista vi ville,sätta henne i bilen så länge till, vi har ingen ac.Och inte skulle dom lyckas få in nån dropp nål på henne,hon sitter inte stilla och även om de lindar nålen med bandage sen så skulle hon bara va där och slita. Nää,vi åkte till OK och köpte allt möjligt hon annars älskar att äta. Tillslut fick vi i henne några skedar glass,några strips och lite festis.

Vi avvaktade och ringde till akuten och sa att vi fått i henne lite vätska,de sa att om hon kräks upp det igen så måste vi komma dit.Vi åkte till Carina och fortsatte försöka få i henne allt möjligt. Tillslut åt hon ost och drack vatten.Genast blev hon piggare och orkade gå själv..Så nu avvaktar vi och hoppas på att hon får sova lugnt.Det verkar som att Fredde fick i henne vällingen, och hon har fått alvedon och bricanyl.

Så himla jobbigt för henne alltså,aldrig får hon vara frisk.Och nu blev de så mycket på en gång,jag sa till fredde imorse att de kanske kan vara nån lunginflammation,men de brydde de sig inte ens om att kolla på VC..

Får se hur natten blir och hur hon mår imorgon,vi hoppas på fortsatt bättring ! Lillavännen..

                                                                    ..

Fläsk och lingon

Idag var Lillys första hela dagis-dag! Kvart i sju lämnade jag henne där imorse,en något trött prinsessa men med ett leende på läpparna. Och på min arbetsdag var det lugnt men ändå fullt upp. Kl 15 stämplade jag ut och for med ilfart till lilla tjejen för att hämta henne på dagis.

Det hade gått såå bra. Till lunchen ville hon inte äta palten, utan bara fläsket och lingonen =) Sedan somnade hon efter fem minuter i frökens famn och sov i nästan två timmar ! När jag kom och hämtade henne var dom ute och lekte, hon såg mig kliva ur bilen och sprang emot mig och skrek maamma ! maamma !

Imorgon ska hon vara på dagis mellan 8-11, och jag ska jobba på kvällen mellan typ 17 och 22.He bli nog bra !


                      Lilly är ju sååå lik Fredde,men med mina glasisar blev hon faktiskt lite lik mig =)

                                                                              ..


Överlyckligast

Vilken sköön helg ! Är så lycklig i hela kroppen av denna underbara sol. Och en långhelg dessutom på detta underbara kalasväder. Igår fick jag mig nån timme i solstolen med trevligt sällskap, sen grillade vi i Forsen med Johhny och Company. Sedan förbi en altan fest här i Vidsel,sen spontan följde vi med till Älvsbyn ( Jag och Fredde, Lilly sov hos mamma ). Som tur var kunde Tommy hämta oss i byn kring elva,då de andra fest prissarna drog till Pite.

Idag fick vi sova till halv elva, sedan hämtade vi Lilly. När vi kom hem fick vi fint besök av Kajsa, Daniel, Sally, Ida, Robin och Vilda. Vi var ute i den stekande värmen, lekte,drack kaffe, spelade kubb,sprang efter tre små sköna tjejer =) Helgen har då gått så fruktansvärt fort,jag minns inte allt vi gjort men härligt har vi haft det.

 

Danne oh Fredde får spö i kubb =)



Ljuvliga Sally bjuder på ett flin =)



Lilly provar sin nya trehjuling.

Och tar sig nån tur i kanan =)

Dessutom så är det Tre år sedan jag och Fredde träffades nu i kristihimmelfärds =) Himla roligt alltså,han blir bara finare och finare för var dag min loverboy Fredde !

..




Sommar ?

Vilken dag vi har haft ! Den började med att jag fick sovmorgon,men vaknade 9.30 av Lillys panikslagna skrik då F försökte borsta tänderna på henne. Då gick jag upp och vi gick ner till pappa och Helena. Det var ju så skönt ute. Sen gick vi hem, jag sövde Lilly, Fia kom förbi  =) Sen kom Filip,Sandra John. Sen kom mamma,Jessica. Sedan kom Tonny,sen Erika och Vegard. Vi satt ute på framsidan i solstolar,Lilly sprang omkring och vi andra njöt av sommarsolen.

Sen kom Daniel, Kajsa och Sally också. Trevligt med massa folk,speciellt när man är ute. Då kom vi på att vi skulle grilla till middag. Vi firade Erika och Vegards 1-åriga bröllopsdag och åt och vissa ölade lite.

Tidigare idag har jag hunnit tvätta,dammtorka och Fredde har diskat (stoor disk =) ) Nu är jag helt slut, Lilly var nog också det, Fredde också för jag tror han somnade med Lilly ! Och Lova gick in och lade sig i Lillys tält,hon är också trött av allt ståhej. Det bästa med denna dagen är ju nästan att det bara är torsdag idag !!! Det känns som lördag,men vilken tur att vi fick spendera torsdagen med våra vänner, och att vi har hela helgen kvar !

Men imorgon ska Lilly upp på dagis..fy fabian,de kändes inte lika kul.

hejå !
...


Onda Onsdan..

Efter gårdagens bravader med ovälkomna djur-djävular,så var jag helt slut. Ilade iväg för att hämta Lilly, sen ge henne lunch, och sen söva henne. Sen kom Kajsa Sally och Hoffe. Sedan när dem for var de så tomt och tråkigt.

Jag hade en huvudvärk som vägrade ge me sig, och jag var så trött hela dagen. Tillslut blev det kväll och Lilly somnade. ( Är det hemskt att man längtar till kvällen ibland,så att man får va själv och vila ?? )

Jag tänkte lägga mig tidigt eftersom jag nästan somnade ståendes kl 20, men jag la mig inte förrän halv elva. Imorse var jag sååå trött, höll på att försova mig för att jag snoozat i sömnen. Och Lilly var lika trött,var tvungen att väcka henne 7.15, såå sömnig hon var, gick och gäspade hela tiden. Varm var hon också.

Min huvudvärk hängde med idag också,trots dubbla alvedon till natten, och en alvis till frukost. Är febrig och yrig,varför? Hade tänkt att dammsuga och vaska idag, men ist lade jag mig direkt i soffan, kanske jag somnar snart. Sedan ska vi ju till Byn, hoppas att jag är piggare då.

Intressant inlägg,men nej =) Nu ska jag prova fjäska för min ilande huvvevärk med lite frukost, hoppas det hjälper.

               
              Jag önskar att min kära Fredde var här och spelade gitarr för mig, och strök mig på kinden.

                                                                           ... 

Tuffa Tisdan..

Imorse när jag gjorde Lilly klar för dagis såg jag till min häpnad..en jävla fläsk-änger-bagge,i vardagsrummet !! Neeeeeeej tänkte jag,knosade sönder den i ett papper och spolade ner den.Den djävulen.Har inte sett dessa på ett tag nu,och mest nere i källaren..Men nu var det en i teverummet..Hela min dag bröts sönder,började kolla köks lådorna,en död larv och ett skal hittade jag.

Det är inte lika mkt som förut,men endå,DOOM FINNS kvar ! Jag som hade tänkt ta det lugnt idag och inte göra nånting alls när Lilly var på dagis..Men jag fick panik-stress och började härja loss i köket. Rensade ur skåp,lådor,skafferi,under spisen och rengjorde allt. Dammsög köket och alla lister.

Sen hade jag tänkt dammsuga och skura huset också,men inte hann jag det. Jag hann precis bära ner massa tjafs till källaren och garaget som legat i skåp och lådor efter städningen,micro-värma en stor kopp kaffe och sätta mig i soffan.

Hinner bara zippa på kaffet,nu är kl tio i elva och jag måste hämta Lilly.Shittamaan alltså,försvinn äckliga parasiter från vårat hem !

 Återkommer.

                                            ...................................

Måndag Morning..




..Och lilla Lilly är redo (???) för en ny dagis-vecka...

..


Sömniga Sunday

Igår på em blev vi rastlösa (trots allt ståhej med nyttiga sysslor),och knatade oss upp till Fille i Brännmark.Efter lite ute lek,tårta och kaffe så drog vi vidare.Vi gick ner till pappa och helena,sen blev det kväller och vi klättrade oss uppåt igen till snobb-hyllan.Det var ju så fint väder,kvälls sol är underskattat ! När vi kom hem var vi ute en stund och lekte lite.


Finaste Lova i solen.


Kanske blivande fotbolls proffs ?

Lilly goas med sin fina gunghäst.

Imorse ville Lilly vakna redan 6.20,och inte kunde vi hindra henne.Jag och F försökte sova mer i omgångar,men jag lyckas aldrig somna om.Så vi är trötta idag,hade en massa saker jag tänkte göra,men äääh. Det får vänta.Tvättar lite,diskar lite,sen blir det ju Mat-Låde-Lagnings-Race som vanligt på söndagar.

..


Ej sysslolös,minsann

Igår efter powerwalk och diverse göromål,lunchsovning,lunchätning,lova-lämning,så var vi tvugna åka till byn igen. Jag hade träff med jobb-coach kl 14.30. Sen for vi till Sally och Fredde for på gymmet. Sen åkte vi hem och grillade mat med Erika Vegard Jessi Mamma i vårkvällens svala solsken.

Sedan blandade vissa odrickliga drinkar i fylle-försök,men misslyckades då drinkarnas resa avslutades i slasken och avloppet istället, för att slinka ner, i de törstigas halsar och berusa värd-djurens blod och skapa yra hjärnor.

Idag fick jag sova till 8.45,sen gick jag upp och plockade ur diskmaskinen,plockade ner all maskin-disklig-disk i denna igen,åt frukost med Lilly och Fredde. Sen gick F ut med Lilly en stund,jag tog mig i kragen och diskade,och diskade,och diskade all den hemska disken som för-smutsade vårat hem. Sedan vek jag flera maskiners rena tvätt som stått oh skräpat i flera dagar. Sedan dammsög Fredde,och nu försöker vi få i Lilly hennes lunch,samtidigt som vi sjunger imse-vimse och mutar henne med en brum-brum-bil.

Sedan ska Lilly sova,vi ska äta lunch och vaska,sen när Lilly vaknar ska vi he oss ut på lång-prommis med Lilly i vagnen,få se vad den lilla tycker om det.

Vilken lördag =) 
   
                                                                           ..

Fredag

Det var så härligt att powerwalka imorse med Fredrik,Lova och solen.Mer såna dagar tack ! Tack för ännu en underbar dag.

..


Vår dag,ett askmoln..

Denna vecka har verkligen varit one of a kind.Fredde kom hem sent igår kväll,de var skönt att få hem han tidigt. Men idag har vi alla varit trötta,stingsliga,irriterade,kort-stubinade.På varandra (bara liiite =) ),på Lovisa,på Lilly,på saker,på maten,på tvätten,på bilen.

Men alla har väl dåliga dagar,F har ju jobbat 40 timmar på tre dagar och är sliten. Och jag & Lilly har haft en tuff vecka med allt möjligt.

Imorse for jag å fredde ut,i rask takt gick vi runt Brännmark,med inslag av löpning.Det var mkt skönt,benen bar mig som en smörkniv på en husmans.Även om jag fick mjälthugg.Sen har vi städat bilen,tvättat den,varit ute och lekt,hälsat på mamma,tvättat kläder,lagat mat,lagat lyset på bilen som gick sönder vid förra veckans olycka.

Nu är vi helt slut,däckade i soffan tillsammans med familjen Bernadotte.


Mina hjärtan.

  ..


Till attack

Vilket jobbigt moment,som ska göras två ggr/dag på Lilly..Borsta tänderna.Det har gått gaanska bra tills nu,men nu vägrar hon och jag får hålla fast henne och bända upp läpparna.

Har någon något tips ? Visst funkar det bra med en eltandborste har jag för mig,den lever om och vibrerar och är rolig..Vad tror ni ? Det är ju en pärs att måsta gå till attack varje gång.. =)



Lillys första tand,nu har hon tolv =)

..







How wonderful life is,when you´re in the world !


Fobier

Idag var det dags för Lillys allergi-test-blodprover.Först en läkarundersökning och genomgång,sedan 45 min med bedövningsplåster i armvecken på lillan,sen brottning.Vi var fyra stycken som höll fast henne och hennes små armar.De provade att föra in grova nålar i armvecken,först ena,sen andra.Men båda misslyckades.Som hon skrek.Tårar och snor sprutade,hon storgrät och svettades..Och så fick dom inte ens blod till rören som behövdes..Huvva.Det  slutade med att de fixk sticka i fingret och trycka ut blod till två små rör.

Jag som är så nålrädd,och blir illamående av blod.Och inte blir det bättre av att måste sitta och tok hålla sin livrädda dotter när dom sticker henne.Aja,nu är de då gjort...

                                                                       ..

Lilly hon kan !

Detta med att fira valborgs,jäklar vilket partay det blev =)


Gullebarn !

..

Hjärtat i halsgropen

Strax efter att Fredde åkt iväg till byn igår så ringer han..Jag hör hur chockad han är "Hej,jag har varit med i en trafikolycka.." Hjärtat hoppade direkt upp i halsen och stannade där hela dagen.Skakis var man,huvva.


Trafikolycka..Det var Fredde som krockade med rådjuret och väjde samtidigt som en bil körde om..Titta här.

                                                                       ..

RSS 2.0