Bortskämd

Lilly samt alla skolbarn har ju höstlov i veckan. I måndags var vi på kyrkan 12-15 och igår hade vi fin besök av Vilja i några timmar. Fick även besök av mamma, Jessi, Göran och Anna. Fastern stannade till idag, och en stund innan hon for kom Jessica!

Så jag känner mig bortskämd som faktiskt har hunnit dricka kaffe nu, två dagar i rad :) Jessica leker med barnen på Lillys rum, Lilly sminkar henne, fixar håret samt målar naglar :) Och nu leker dom skola hör jag, och Vilgot tycker de är så kul att vara å leka i hennes rum.

Skönt med en ensam lugn stund för mig! Vad vore man utan sin familj som alltid ställer upp? Väldigt väldigt liten!


Oumbärlig kompis

Måste tipsa om denna produkt, om inte alla redan har den :) vattenbadet från Ikea! Förr har jag tjorvat med skålar och byttor när jag ska smälta i vattenbad men denna är perfekt! Bara lägga på grytan, sen lyfta i handtaget och hälla :) kostar endast 39;- !


Crazy

Galna brudar!


Nagelstylist

Någon som vill boka tid i Lillys nagelstudio :) ?


Fixat

Vilgot önskade ju sig bord och stolar till sitt rum, ville bara säga så att alla vet, att vi har köpt det idag :) såg på blocket, samma möbelgrupp som Lilly har i sitt rum. Dom är stabila, och lätta att lyfta i. Samma som hennes fanns på annons idag, med bord, två stolar och en "soffa" för 150:- !

Fredde har vart å jobbat idag så han for och hämtade efter jobbet. Ska bara måla dem vita :)


Härligt!

Vilket underbart väder! Nysnö, sol och inte så kallt! Jag å barnen är förkylda och har legat hela förmiddagen, men vi blev piggare efter en sölig långpromenad och lite snöskottning :)


Sött fredagsmys

Oooops är det inte lördag idag? Jag och Lilly tog fredagsmyset till en högre och sötare nivå, innan middagen också! Oj oj vad hände?

De Poppiga Jordnöts kulorna är larvigt goda (men Lilly får inte äta nötter!!) och premiär i år för Juleskum!


Veckans bästa

Lilly är färdig fixad för dagiskort, och naturligtvis har hon stylat sig själv, från topp till tå! Snyggast i år :)


Middagstips

Provade den här nya smaksatta matlagningsgrädden med mild ost smak, de blev gott, här kommer receptet på Fläskfilé pasta:

Strimla en fläskfilé, stek tillsammans med en halv hackad lök och en finriven vitlöksklyfta. Salta och peppra. Efter en stund tillsätter du 2 dl vatten och en strimlad röd paprika, låt puttra ihop och kolla så att köttet är klart.

Gör en redning med 1/2 dl mjöl i botten av ett glas med kallvatten, blandA redningen jämn. Häll sen på redningen i grytan, låt puttra ihop. Häll sist på ost grädden, låt puttra ihop. Servera med kokt pasta. Möms!


Format till det

Nyklippt! Skönt!


Julklappstips till Vilgot

Vi´ska ju tapetsera och inreda Villes rum snart, men har har inga saker till sitt rum =) Han behöver:
Antingen 2 st såna mindre, VITA eller en sån stor hylla, VIT. Från Ikea.
En enfärgad saccosäck i nån knallig färg, denna finns på Jysk för 349 kr.
Bord och stolar, helst vita. Men INTE från Ikeas Mammut serie, och INTE från barnserien Kids Concept =)
En bilmatta,denna finns på Jysk för 150 kr =)
 
Sen behöver han kläder, i storlek 86/92, INTE mindre, för han har börjar kunna ha 86 nu! Långärmade bodys, tunna jeans med mudd, pyjamaser och allt möjligt. Även pojkleksaker, i detta hus finns mest dockor =) Även böcker, fina plåtburkar, och färgglada inredningsdetaljer =)
 
....................................................

Morotsbrödet

Här kommer receptet på det ostgratinerade Morotsbrödet jag bakade för nån vecka sen. Det var egentligen ett recept på ett långpannebröd, men jag gjorde om det lite för det verkade så tråkigt!
 
-50 gr jäst
-5 dl mjölk
- 1 msk salt
- 5 dl rågsikt
- 8 dl mjöl
- 1/2 dl socker
- 2 dl finrivna morötter
- Riven ost till gratinering
 
Gör söjna:
- Värm mjölken fingervarm, smula jästen i bunke, lös upp med lite av mjölken.
- Tillsätt resten av mjölken, plus sockret, rör om tills jästen löst upp sig.
- Vänd ner salt, morötter, rågsikt och mjöl, forma till en smidig deg. Låt jäsa under duk ca 40 min.
- Sen kan du välja hur du vill ha brödet,
 
Alternativ 1: KLä en långpanna med papper, tryck ut/kavla ut degen i långpannan,låt jäsa 30 min. Strö sen över riven ost, grädda i nedre delan av ugnen ca 15 min på 225 grader.
 
Alternativ 2: Dela degen i 2 delar, forma till limpor, lägg på pappersklädd plåt. Låt jäsa 30 min, strö sen över riven ost, grädda ca 25 min i mitten av ugnen.
 
Alternativ 3: Forma degen till bollar/frallor/bullar, lägg på papperskläddplåt, låt jäsa 30 min, strö över ost, grädda ca 15 min i mitten av ugnen.
 
Sen får du skära i rutor om du gjort i långpanna. Ät! Möms!
 

Städhjälp

Vilgot måste vara den enda som ler när han dammsuger :)


Skakar galler

En som försöker rymma :)

För Övrigt vill jag bara säga att jag tycker kameran på iPhone 4 är sämst! Bilden nedan är tagen med blixt, ändå blir de suddigt, så blire jämt. Sämst! Men en söt fånge!!


All alone

Här sitter jag kl 6:30 en lördgsmorgon, inte enS tuppen är uppe. Var uppe redan halv sex, då Lilly vaknade grät och hade ont i ett ben.. Jag ska nämligen fara nu strax och hoppa in på ett frukost pass på mitt "gamla" jobb.. Vet inte hur de kommer gå för det är ett år sedan jag var där, då gick ju allt på räls men nu är det både nytt diskrum, nu buffé och nya kollegor!

Är ganska pigg nu men kommer nog vara ett kolli resten av dagen, då jag fortfarande är förkyld!


Beaty queen

Nu har denna utseende fixerade prinsessa fått sig ett fint Sminkbord :) fyndat på återbruket för 150:-, hon blev glaaad =)


Unnat MIG

Jag gillar mina nya kängor. Skarpt! Perfekta att ha i detta slask, om man går i sina sneakers blir det ju ett kallbad!


Festlig fiskpinne

Idag blir det festliga fiskpinnar med mandelpotatis till middag. Tipsar om denna sås som gör en tråkig rätt till en mumsig middag!!

Festlig sås: 3 dl gräddfil/crème fraîche, finrivet skal av 1/2 citron, 1/2 msk citronsaft,1/2 msk finhackad persilja, 1 msk finhackad dill, lite salt, lite peppar, lite strösocker. Blanda, servera såsen kall till de tråkiga pinnarna. O så gott, tycker iaf vi :)



Tack för solen..

Du behövdes!! Har haft två hemska nätter då jag varit så förkyld. Vilgot har också sovit dåligt, vaknat hela tiden och knappt gått att söva om. Idag när Ville sover på fm ska jag inte göra ett skit, bädda ner mig i soffan bara, jag behöver soooova!


Fuskfika

Jag är med och tävlar om virkade godsaker på denna blogg =) Hoppas jag vinner, Ville behöver lite fika till sitt rum!
 
................................

Lillys önskelista

Snart fyller våran prinsessa 4 år och hon har för längesen börjat nedräkningen! Här är några saker hon önskar sig:
 
Filmer:- Lejonkungen, finns här för 99 kr
-Snövit, har inte sett vars den finns men hon önskar sig den =)
-Disney filmen Modig, vet inte när den kommer ut på dvd dock...
-Samt Askungen/Törnrosa/Ariel filmerna.
 
-Duplo princess lego, kanske denna med snövit
-Eller denna med Askungens slott (Såg nu att båda dessa var slut på sidan som jag länkat till, men finns säkert nån annanstans =)
 
-Någon slags "onepiece", denna var fin, finns här
-Och Denna klänning skulle hon nog gilla, finns här =)
-den här klänningen var också fin
-Dom här skorna i storlek 29
 
Hon har storlek 122/128 i kläder, 29 i skor och 110/116 på trosor =)
Sen kommer jag inte ihåg allt vad hon sa, men hon gillar ju Disneys prinsessor och allt som är glittrigt. Paljetter, väskor, smycken, läppglans =)
 
.......................................................
 

Mattjuv

Nu har Lill spjuvern lärt sig att öppna kylen också, gode nöjd :) men han blir f-ö-r-b-a-n-n-a-d när man tar han därifrån!! Stackars liten :)


Förresten

Vilgot kryper ju för fullt sen en vecka tillbaka, fort går d :) och han drar sig upp mot möbler och ställer sig upp, så det gäller att kolla han varenda sekund :)


Ett nytt liv

Nyss hemkomna från den nyblivna 3-barns familjen Pettersson :) Har för först gången träffat våran nyaste lilla kompis Elise. Hon var underbart fin och har två duktiga storebrorsor :)


Ett till projekt =)

Före: Såg det ut så här. Jag sålde tillslut dom här fula 40-tals fåtöljerna =)
Efter: Köpte för dom pengarna fräscha begagnade fåtöljer och spray målade underredena svart (var typ gråa). Och målade bordet i svart och vitt! Mycket bättre =)
Jag är glad att jag kom på att måla två av benen svarta, tyckte de skulle se så tråkigt ut med ett helvitt bord. Det blev ett coolt resultat, men det var pilligt att få till måste jag säga =) Jag är mer än nöjd!
 
......................................

Redo för kylan

Tycker det är svårt att hitta riktigt varma vintermössor till barnen. Hittade dessa från FIX som passade bra! Med en bred kardborre så att kinderna också håller sig varma. Lilly fick en likadan röd hoppas de håller värmen bra i vårat svinkalla klimat :)


Små små gaddar

Premiär !! :)


Just chillin

Det har vart så himla mkt på sistone, men nu är iaf kalasveckan över. Nu återstår nya projekt, har bland annat börjat måla ett bord idag. Så egentligen chillar vi väl aldrig =)
Jag å mina sockerbarn
 
 
............................................................

Försäljning

Idag har jag samlat ihop massor av grejer och säljer på loppis i Vidsel :) kom å köp!


Fin fredag

Idag har vi också fin främmande!


Gotterian

Idag har vi kalas! Med våra nära & kära gottar vi tillsammans på en krispig marängtårta, jappkakor, dumlekakor, snickers, chokladbollar, tantkakor, Nutella kakor, kladdiga cookies! Muuuma, vilken lyxig torsdag! Jag känner mig inte ett år äldre, men kommer nog känna mig några kilo tyngre imorgon :)




Morgonsyssla

Det är jääättekul att riva ut morsans garderob :)


Planering

Nu är det verkligen dags att damma av denna, planeringsboken för våran stora dag !!


Höstfina

Har beställt så fina mössor av en på Facebook, med fleecefoder, 50:- st. Jättesköna och snygga :)


RSS 2.0