Mera tecknat åt folket !

Vi brukar aldrig sitta å slöa teve förrän på kvällarna,men nu var Lilly så grinig så jag slog på nickelodeon.Där visas postis per ! Lilly sitter som förstenad å ser på det animerade samtidigt som hon äter på min systemkamera ( mindre bra ). Hon har som aldrig vart intresserad av teven,å jag har inte låtit henne bli det heller.Men nu när hon blivit ett år å stora damen så kan hon ju få titta ibland.Det är så mysigt,att sitta å titta på tecknat en förmiddag,och snön faller ner i vidsel,äntligen !!



Det är bara så synd att det visas så mkt skit barnprogram nu för tiden.De borde visa sånt som visades förut,Kalle å Knattarna,Piff å Piff,Luftens hjältar,Riktiga Nalle Puh å allt sånt ! Och Astrid Lindgrens filmer slår ju allt,men jag tror att Lilly är för liten ännu.Tecknat verkat intressera henne alldeles utmärkt =)

Inatt har gumman sovit dåligt å gråtit å skrikit i sömnen,å hostat å snorat.Så vi tar det lugnt idag,jag är trött efter natten utan sömn.Men jag har som vaknat upp nu när Lilly fyllt ett,å börjat tänka att det är dags att börja ta vara på våran hemma tid.Det är ju bara några månader kvar nu.Hennes första år har vi tagit det ganska lugnt,låtit henne bekanta sig med livet,omgivningen å hennes bekanta.Men nu när jag är redo att lämna huset då å då vet jag inte vars vi ska ta vägen på våra äventyr =)


....................................................................................................................................................


Med en rädsla för skogen..

Tydligen så stryker det omrking ett jävla LO DJUR kring kvarteret..Huvva alltså.Det måste vara det som Lova skällt åt här på baksidan i mörkret alla gånger.Även om det inte vart i närheten så har hon väl doftat det..<inte fan vågar jag ha Lova ute på baksidan,mot skogen,i mörkret längre.Å Lilly brukar vara ute på baksidan å sova i vagnen.Och på framsidan.Men,de känns inte bra,i fortsättningen får hon  sova inne på altanen på framsidan.Att man alltid ska måste vara rädd för nå..I somras var det fästingar (inte särskilt farliga som ett stort rytande lo djur men) och så björn.Och nu får man höra att det vart en lo på vårt kvarter,bara några hus härifrån.Blä ! Jag är även rädd för källaren..Och garaget..Alla mörka rum ! Jag är typ mörkräddast.

Nu till julen.Igår var jag å Freddy å julhandlade.Vi hittade det mesta.Lilly var hos Carina.Sen när vi kom hem på kvällen tog vi reda på alla grejjer å slog in alla paket.Å idag har vi bakat pepparkakor,jag har mördat en baby ran som växte i vår kompost hög,för att dekorera bron med,vi har lyssnat på julmusik,städat,tvättat å pjoskat på här hemma.Nu har Freddy dragit på party å lämnat mig i min ensamhet en lördagkväll,det är INTE okey alltså.



Alla julens juleljus gör en glad !



Fina å goda pepparkakor också =)



Rött är julens färg



Min lilla gran som lyser så vackert



Lilly har pyntat sig med en blöja.Vackerbarn !

..................................................................................................................................................


Snö flingorna är utrotade..

Och ersatta av regn droppar =(

I tisdags for jag lilly å lova till byn för Lillys första tandläkar besök ! Det gick bra,hon var lugn å snäll å det såg bra ut i munnen.Men när vi skulle fara så tog jag henne från tandsköterskans knä,men kvar i hennes knä hade Lilly  lämnat en kiss pöl =) Haha,även fast jag bytte innan vi for så hade de läkt igenom.Roligt var de,hon måste ju ha vart väldans kissnödig =) Eller så gillade hon inte tandläkaren =) Sen var vi hos Sally tills vi åkte hem.

Igår,onsdag så for vi ner på byn igen för att jag behövde fixa lite grejs där.For till Carinat med Lillyt,sen när vi var klara med ärenden så åkte vi hem.På kvällen fick vi fint besök av Filip med familj.

Idag bestämde jag mig för att ta fram advent.Jag hade lusten å orken,men inte särskilt mkt julstämning.Och jag erkänner att jag slöat,har knappt dammtorkat nå på hyllor å fönster där jag ställt jul grejorna =) Men jag var tvungen att dammtorka varje pinal eftersom de stått i källaren i rummet brevid där Fredde har sprutmålat en soffa.Heela källaren har ett svart lager över sig,inte lite att städa eftersom vi har en stor källare.Är måttligt nöjd på han,inge mer sprut målning inomhus i fortsättningen !!

Vanligtvis brukar jag ju göra mina Nejliko-Apelsiner några dagar innan julafton,men eftersom de ingen snö finns och jul stämningen lyser med sin frånvaro (inte nu längre),så satte jag mig ner å gjorde dom nu iställe.Då blev de fart på jul känslorna !! När jag satte mig ner vid bordet när jag pyntat klart,å tittade ut,så såg jag snö falla !! Yeeees,tänkte jag,Let it snow,Let it snow !! Jag tänkte de att vinter vädret väntade nog bara på mina jul stjärnor å tomtar !! Meen,en kvart senare när jag tittade ut kunde man inte se en endaste liten snö flinga =(

Ikväll jobbar Feddy sent,förhoppningsvis behöver han inte fara å jobba nå imorgon eftersom vu ska till Lule å julhandla.Vi hoppas på inte sååå mkt folk,så ni alla kan ju försöka stanna hemma å make the way for us =)

hade tänkt fota de vackra skenen från mina julesaker,å försöke bidra med lite julkänslor.Men det har vart en tuff dag och vecka,så jag ids faktiskt inte.Tyvärr,ni får fixa julestämningen själv =9 Jag önskar bara att alla kunde känna doften av mina underbart doftande nejliko-apelsiner..Smeeeell it,smell it !!


 



..............................................................................................................................................................

1,5 kg spya till middag.

Stod i stressen å försökte laga middag idag medan Lilly satt vid bordet å storgrät.Fredde kom just hem.Hade ingen inspiration alls till vad som skulle bjudas på idag.Med ont i magen å huvudvärk som hette duga fick de bli vad som fanns framme.Ett kg köttfärs å kokt potatis.Tänkte iaf göra ngn slags gryta å inte bara vanlig köttfärssås.Jag satte i en majsburk,en påse chinese wok,lite ideal mjöl,vatten å diverse kryddor.I kylen fanns en burk med vispad grädde från i lördags.Hmm tänkte jag,det borde ju göra susen i krämighetens namn !!

När jag hade satt i typ några deciliter vispad grädde å ställde ner resten till Lova,så kände jag lukten.Ååooww..sa jag till Fredde medan jag rörde ner grädden i grytan.
-Vadå,är den sur ? Sa han..
- Jaa..jag vet inte..eller är det Lilly som luktar spya,eller är det Lova ??!!

Grytan luktade spya å smakade tyvärr lite så också =) Haha,grädden måste ha hunnit bli lite sur.Men efter många mer kryddningar å lite ketchup i så gick den att äta endå =) Tror it Freddy kände nån smak från början..men jag gjorde.Typiskt alltså,när jag gjort så mkt också ! När potatisen också var klar så serverade jag Fredde å gick å la mig i soffan.Han ropade på vägen dit,ska inte du också äta ??

- Njaa,fick så ont i magen,jag äter sen =)
-Men du får lova att äta,även om den smakar dåligt.Sa jag,å han åt =)

haha,det var våran middag !!


..........................................................................................................................................................


Lillys dag i bilder

.........................................................................................................................................................



Lite paket...

Lite mera paket..



Å ännu mera presents ! Dessa är bara en liten del av allt hon fick !

En av alla fem tårtor ! (Hastigt gjorda på morgonen)



Festklädd å redo för kalas !



Man måste även provsmaka alla paket för att se om de är äkta =)



Provåker sin nya pulka och mjukis kroko !



Pojkarna gjorde om Lillys rum,detta är före (kolla på bården)



Detta är efter,nya fina stjärnor,jätte snajsit blev de =)



Provkör sin nya fina Ferrari =)



dags att smaka sin egen första lilla tårta =)

 

I 10 min satt hon bara å tittade på den..men sen blev de kladdigt =)



Gott var de också =)



Sen när lillan somnat blev de skumpa för våra sena gäster =)



Bra avslut på en festlig dag !

............................................................................................................................................................


Lillys 1-års dag !

Igår var det full rulle hela dagen här,totalt 40 pers var här å grattade knasisen har vi räknat fram till.Men lilly var så duktig,hon fick äta å sova under sina vanliga tider så hon var snäll å duktig hela dagen även om det var sånt ståhej.Tack alla som var här å firade henne,å tack alla för hennes fina presenter !! Vi tog säkert typ 200 bilder,men har inte orkat lägga in på datorn ännu,bilder kommer väl så småningom !

Sen på kvällen när hon somnat så satt vi med Jenny Tommy Johan å Jesper å drack ett glas Champagne.Vi fick en flaska när Lilly föddes,alltså äkta Champange.Tidigare har man ju bara smakat låssas skumpa typ Asti Cinzano.Men vilken skillnad i smaken,den var lätt i munnen,den försvann som luft typ =) Vi firade Lillys första år,och vårat första år tillsammans som föräldrar.Vi tyckte vi gjort ett bra jobb =)

Och idag har vi städat undan lite här hemma,men fortfarande mkt att plocka bort.Å freddy å johnny har sprut målat en soffa i källaren ett varv,å nu är freddy på bandy.Jag har vart så trött idag,det blev sent igår å vi har ju haft så fullt upp hela helgen ! Bakis i trötthet efter Lillys kalas =)

ska nu försöka dra ihop lite dinner.

.....................................................................................................................................................................


Här är jag !

Och ja,jag lever efter min veckas sjukdom.Det sitter kvar lite i kroppen,yrsel,svaghet,hosta.Men jag är på benen !

Idag har Lilly vart hos mamma och jag å fredde har gjort bort lite till imorgon.Jag har bakat,fredde har diskat,jag har tvätta,fredde har plockat ihop lillys alla saker,fredde har bäddat sängarna,fredde,johnny,å lars jesper har burit in fem (!!) pallar pellets på 45 min,jag har vart på affären.

Det finns fortfarande saker att göra inför imorgon så jag hoppas att freddo kommer hem från byn snart.

Grattis Lilly gumman i förskott =)




......................................................................................................................................................


Jul..jul..strålande jul ??

Mina tidigare julkänslor har helt försvunnit av detta eländiga regn..halva vår bakgård är nu igen täckt av gräs,oh det plaskar när man går ut.usch.var är den vita mysiga fluffiga snön som kommer med våran jul ? Ge hit den,nu !



                                             Det blir en upside-down christmas utan snö !! Ogilla !

........................................................................................................................................................



Varför finns vårdcentralen egentligen ??

Alla gånger jag har vart dit förut med halsfluss å stukade fötter å allt möjligt så får man ju knappt ngn hjälp.Vid typ femte gången jag hade halsfluss på två år så ordinerade läkarna STREPSILS.De hade redan skrivit ut alla som kunde hjälpa mot halsfluss,å jag hade blivit immun mot pencillinet.Hejn går ju it tänkte jag å ringde Läkarhuset Björnen i Piteå.Där fanns ngn slags hals specialist,han kikade ner i halsen på mig å frågade om jag ville  ta bort halsmandlarna,bråkmakarna.Så var de klart,en remiss till Sunderbyn och några månader senare var mina halsfluss besvär borta forever ! Men det tog ju ont som satan efteråt,usch vad hemskt det var att vakna upp med den smärtan,som dessutom höll i sig i över en månad.Ingen mat fick man i sig,lite glass å youghurt ibland.Å alla värktabletter gick ju inte att svälja,så starka värkstoppare fick man minsann inta på annat ställe.

Detta resulterade i minus femton kilo på en redan undernärd kropp,en månad minst av intensiva smärtor och en hemsk andedräkt p.g.a två öppna sår i munnen som inte gick att rengöra.

Men jaja,nu till det aktuella jag egentligen skulle prata om.Jag ringde dit nyss,har ju vart sjuk i sex dagar nu,igår kände jag mig lite piggare,men inatt har jag inte kunnat sova och haft så ont i hals å allt.Så jag undrade om man fick komma in å ta prover för att konstatera om det är gris snuva eller inte.Vore ju som bra å veta,isf behöver jag väl inte vaccinera mig ? Och om det skulle vara svine så kan man ju hålla sig borta från folk,å barn.Och så frågade jag om Lilly,hur stor risk det är att hon blir sjuk.Hon sa att du har ju vart sjuk i sex dagar redan,så om hon blir smittad så har hon redan hunnit få det i sig.Och om hon inte blir sjuk så ska hon vaccineras vecka 49 då de börjar med allmänheten.Jag tycker att barn utan immunförsvar borde få komma före.Ingen vet ju hur sjuka de kan bli av denna smitta.De borde ju fått tillhöra risk grupperna !

Men hursomhelst,så sa hon att de inte tog in ngn för att ta prover på detta,för det var så många som skulle göra det isf.Men om jag inte skulle bli frisk snart eller bli sjukare så skulle jag ringa igen...Det var ju inte till ngn stor hjälp...Och för några veckor sedan när Tommy gjort illa foten,så ringde han dit på morgonen å fick vänta till kl 16 innan de ens ringde upp,å sa att han borde åka in till pite å kolla för de hade ingen möjlighet där.Men varken i pite eller lule svarade det ngn på akuten eller jour telefon (!!!???) Så,dagen efter ringde han älvsby vc igen,han blev uppringd kl 16 igen,efter en hel dags väntan,för att få veta att han inte fick ngn tid den dagen heller.Skit alltså !

Vårdcentralen i vår kommun har säkert gjort nytta någon gång,men jag har då ännu inte fått uppleva den.Men jag drar inte Mödravårdscentralen över samma kam,för dom gör ju ett toppenjobb.

Idag hoppas vi på bättre sjukdoms utsikter , svärmor är här ännu för att hjälpa till med Lilly,men jag hör att hon fåt ont i halsen å börjatsnuva..ÅÅåoooow !!!


.......................................................................................................................................................

 

Jääävla sjukdom !!

Sedan senaste inlägget har jag inte blivit nå bättre.bara sämre å sämre å sämre.mamma har vart med lilly två dagar i veckan,och i går var fredde borta,då var jag tvungen ringa till pappa å helena,så fick hon vara där under dagen.och inatt,vilken natt,måste ha haft för mkt feber,å vilken värk jag har i hela kroppen,går inte att sova eller äta heller.Kroppen är som slaktad.

Usch,det verkar misstänkt att svinis har tagit mig,om det inte är bättre imorgon måste jag fara in.Denna dag är tung,och ingen alvedon i hela världen verkar hjälpa.bara inte Lilly blir sjuk..ojoj alltså.hörde hon hostade typ hela tiden i natt..Vi håller tummarna va !!!


..............................................................................................................................................................

Myggan & Jag..

Sitter i samma eländiga sjunkande båt idag.Morgonen var hemsk med huvudvärk,en gnällande Lilly,ett berg med disk (som ännu inte diskat sig själv),och ett sjukt kallt hus till en huttrande lilla mig.

I ren desperation ringde jag mamma,som tur var e hemma nu på förmiddagen.Jag packade ner Lilly i vagnen å gick ner med henne.Nu ligger jag nerbäddad i soffan med en sjuklig frossa,en sprängande huvudvärk,och en allmänt trött å sliten kropp.Plus att batteriet håller på ta slut i computtern.Jag har lagt fram min Twilight bok,hade tänkt få läsa några sidor,men den ligger fortfarande oöppnad.snälla,låt mig inte bli sjuk.Är det redan för sent ? Jag känner mig allt annat än frisk.Tanken var att jag skulle få saker gjorde här i hushållet medan Lillyt är borta,men promenaden hit upp från mamma gjorde mig ännu mera frusen å utmattad.Kan ingen komma å vifta med sitt trollspö så att disken blir diskad å allt annat göromål på plats ???

Dessutom fick jag köpar sjukan när jag låg å bläddrade i nya HM som kom idag.De fanns så mkt fint till Lilly,nån tröja till mig,å ett nattlinne som börjar behövas.Ska jag eller ska jag inte ? Det är farligt att handla på konto,det ligger redan på för mkt..meeen..ja..får väl se.

På tal om myggan i rubriken,när jag gick uppför kyrkstigen på hemvägen så träffade jag en eländig mygga som kravlade sig fram över snön.Först tänkte jag -Stackars lilla myggan..Men sen - Hahaa,rätt åt dig,jag hatar dig ! Och den senare tanken fick hänga kvar,först tänkte jag döda den av medlidande så den slapp torteras.Men sen,lät jag bli.Du kan gott ligga å plågas.Jag å myggan är i samma sits idag,orkar inte ta oss fram,håller på frysa ihjäl,å längtar efter bättre tider...



Lycklig är den som får ligga på en vaarm strand å steka i solen.Å Surpla på en fruktig,alkoholhaltig drink...

...........................................................................................................................................


Den ständiga gnagande frågan...



                                               Vad ska jag bli när jag blir stor ??????!!!!!!!

Suck..Ända sen gymnasiet har jag funderat.Å funderat.Å funderat.Vad jag ska utbilda mig till..Fortfarande har jag inte gått ngn utbildning:På grund av att jag inte har hittat mitt kall.Vad jag ska utbilda mig till..Många tåg å funderingar har gått åt olika håll.Det är många skolor som jag ringt till och fått hemskickat blanketter och ansöknings formulär.Varje gång har jag med intresse läst igenom broschyrerna,fyllt i ansökan,lagt i kuvert,och satt på frimärke.Men,jag har aldrig vågat posta det direkt.Det har legat,dagar har blivit till månader och tillslut blev soptunnan istället för posten brevets hem.

Det har skrivits ansökningar till Florist utbildningar,Fotograf Utbildningar,Webdesign Utbildningar,Farmaceut Utbildning,å bara Gud vet väl resten.Ingenting kändes ändå som rätt.Detta var ju förut i tiden,då jag var själv,bara jag å Lovisa.Men varje gång har nog familjen hemma fått mig att inte posta breven.Jag är för hemkär.Jag hade inte kunnat slita mej från familjen (främst lillasyster =) ) i typ två,tre,fyra år,för att flytta söderut å plugga.Så nu sitter jag här,i Vidsel,med en lovable boyfriend/sambo,hus,Lovisa å en underbar liten dotter.Jag ångrar ingenting i mitt liv,för alla mina val,även dom dåliga har ju lett mig hit,till Fredde å till Lilly.


Men nu är min mamma "ledighet" snart slut,och inget jobb har jag att gå tillbaka till.Och ingen utbildning att söka nytt jobb på.Och ingen aning alls vad jag ska ta mig till.Om vi hade bott söderut hade jag kunnat söka till någon lockande skola.Men här finns bara Lule Tekniska Universitet,visst har jag funderat på pligga där,men jag kan inte läsa nåt som jag inte vill bara för att det är nära.Sen finns ju Acusticum,där finns de ju nån utbildning med media,men de passar som inte.jag vill inte sitta framför en dator å designa hemsidor.

Jag vill arbeta med händerna,skapa saker,få färger å former att passa ihop,få ut min kreativitet och skaparlust,och sen se ansiktsuttruycken på människorna som jag skapat åt.Florist,har jag varit sugen på länge.Det tror jag skulle passa mig bra.Få mig att trivas.Men,som sagt så finns ju ingen sån utbildning i våra breddgrader.Närmaste är Vännäs tror jag.Man kan ju inte börja flytta hela sitt liv,Lillys liv å Freddes liv bara för att jag vill studera.Hmm..Nu känner jag verkligen att man kanske borde studera klart innan man skaffar barn =) Men,nu fick vi ju en liten Lilly som är värd mer än allt,det slår väl alla utbildningar i världen,att vara mamma =)




Men frågan finns kvar,å gnager sönder mitt samvete å allting annat.Hur ska jag kunna försörja oss,utan utbildning ?? Om det finns någon som är i behov av en arbetssam,energi fylld å glad tjej som arbetsinsats så tveka inte att kontakta mig =) Jag ska vara hemma med Lilly kanske 4 elle 5 månader till,sen äär jag redo för arbetslivet,gärna inom kommunen =)

Det var inte meningen att mitt inlägg skulle leda till en arbets sökande mamma författare,men nu blev det så =)


Vi får hoppas att det löser sig,För  Våran Lilla Familjs skull.




..................................................................................................................................................


Freddes Första FarsDag !

Firades med frukost på sängen,ett kort å två paket.Å en tårta vi gjorde tillsammans som inte alls blev nå snygg =) Jag har inte fått bra handlag ännu med min nya sprits,så den såg som lite slaktad ut =) Vi har inte hunnit smaka den ännu,vi får hoppas på bättre betyg i smaken !

Sen har vi vart hos min pappa typ hela dagen.Å nu sitter jag allena i köket,Freddot är på bandy på byn å Lilly sover inne i vagnen,fullt påklädd med utekläder,efter många om å men !

I veckan vet jag ej vad som händer,visst är det trist att bara va typ hemma,men så får det bli om det ekaaaaar tommare än tommast på bådas konton =) Sorgligt men sant ! Hur fan har vi lyckats med det egentligen ? =)




Dags att väcka Lillyt,det är så skööönt när hon sover,men om hon sover längre nu så somnar hon inte ikväll å de vill vi INTE !!

Ha en bra söndagskväll i vårt vackra vita vinterland !!


...........................................................................................................................................................

Nu fattas bara första advent !

Känns det som när jag ser snön slingra ner från himlen ! Skönt med lite mera snö äntligen,hur kul är det med regn ?? Och denna äckliga halka som man hållt på dratta ihjäl sig på ? Nää,nu hoppas vi på bättre före och grannare utsikt = snön !! Jag längtar tills man får plocka fram julstjärnor å ljusstakar,det blir såå jävla fint å mysigt,det är ju det bästa med julen,alla fina lysen !!




Igår fick vi en jour tid på BVC för Lillys ohyggligt röda stjärt.Hon har haft såna hemska utslag i tre veckor,hade provat allt möjligt men inge bättre blev det.Så,Gerd konstaterade att det  var svamp !! Så hon skrev ut en massa krämer åt Lilly,som nu finns i Apotekets register.En av krämerna verkade nästan vara farlig,man fick inte slänga den i soporna,och en av biverkningarna kunde vara Blåmärken (????!!) Hur bra känns de ens ? Aja hoppas det blir bättre,tre olika krämer ska smörjas under en månad,så vi hoppas snart på klar förbättring.Hon verkar ha haft så ont lillan,och igår några timmar efter jag smörjt på första gången så började hon skrika å fick panik,jag har aldrig sett henne så.Det sved väl säkert massor,huvva.Men idag verkar hon må bättre,även om hon är lite gnällig.

Idag tänkte vi bara va hemma,har vart borts å rantat hela veckan.Dags att dammsuga igen dessutom.Just nu på spisen står Lillys första försök till vanlig mat å kokar.Kyckling file,morötter å potatis.Hon har ju smakat pasta å potatis å kött då å då,men ingen komplett måltid så här.Får väl se om hon gillart,hoppas på de !

Igår var en vänlig själ så vänlig och gav mig en ny frisyr,det var såå skönt att få bli av med lurvet !! Ibland blir man bara så less varje gång man tittar sig i spegeln,å suckar,åt sin utvuxna,lurviga,långa frisyr.Men nu är de nästan kort igen,det var lääängesen !

 

 

 

 



Så här ser jag ut i min nya frisyr,tänk vilken skillnad en ny frisyr kan göra =)


..................................................................................................................................................................


Spöken & Gåvor !

Med stora snöiga (isiga) steg !! Helgen har bjudit på lite allt möjligt.Fredag impuls följde vi LarsJesper å dom till pite,Lilly fick vara hos mamma.Lördag var det städning för hela slanten,eftersom svärmora skulle sova över.Inte ett hundhår fick synas !!



Horribelt besök !

Sen när kvällen kom så fick vi som tur var skjuts av maama till Jocke + Annat på hellowen partty.Där möttes vi av Jävulen å en Cowboy bland annat.Sen tog vi oss även till David + Sofia en sväng,men typ precis när vi kom for alla ut på krogen.Så jag å Freddy (The Gringo) fick oss ett litet äventyr efter Korsträskby vägen i natten i mörkret på isen i mina klackisar.Halvspringandes efter en grusväg för att hinna ut till vägen innan mama hann dit ! Det var lätt de roligaste på hela kvällen..Kom Igen fredde,spriiing !! Jag hade som inte den riktiga taggen för att kvällen skulle bli så där galen som jag ville,men de gör då inte nå.Det var så skönt att inte må dåligt dagen efter !! Men endå så blev det mkt liggande läge,och pizza såklart ! Mums ! Årets första julmust flaskor är även avklarade ! Mums !



Julklapps inslagning ! Har slagit in juleklapps sen i september,jag är en planerare utan dess like =)



Mini Fredde Deluxe är ute på promenad =)



Det är även roligt att sitta å vila i tvättkorgar =)


....................................................................................................................................................


RSS 2.0