Nöjd tjejja

Lilly har shoppat!


Först gick det lite knackigt men nu susar hon fram!

.........................


Ingen vanlig dag

Igår var det ingen vanlig torsdag minsann! Hela veckan har Vilgot gormat, stånkat, tjorvat och varit arg när man lagt han ner på rygg. Böjt sig åt sidan som en banan, varit knallröd i fejjan och arg som ett bi! Tillslut förstod jag varför, han ville ju vända sig till magen..

Och igår lyckades han! Jag lade ner han på golvet på ett täcke på rygg, när jag kom in i rummet nästa gång låg han på magen =) Så nu börjar han vara falli!

Men soom han kämpat! Även på nätterna ligger han i sömnen och tjorvar å gormar å blir arg, för i hans säng går det inte att rulla runt =)


På väg, näästan där!

Tadaaa! Han blev så nöjd när han lyckades =) Duktiga killen.

....................................


Det kliar

I fingrarna att få göra om i hemmet.. nu när Lilly haft magsjuka och vi varit hemma och isolerade så blev jag lite rastlös.. Började att plantera om i teverummet igår som Lilly kallade det =) Fick till de ganska bra tills Fredde kom hem och skruvade upp en lack hylla igen som jag skruvat ner.. Himla karl alltså!

Aja kommer att göra förändringar med småa pengar, man får göra de när man är mamma"ledig" och vara lite kreativ istället =) Sneak peak:


En stor griffeltavla 80x60 cm som jag köpte från Sthlm för 150 kr =) Hoppas den kommer hit helskinnad! Griffeltavlor är ett roligt inslag för både stora och små!

Tyg med lite större svarta prickar, hittade jag billigt på en svensk/tysk sida! Men det ska inte bli gardiner eller kuddar =)

..................................................


Tips!

Jag märkte igår att jag behövde lite produkter från apoteket, men inte ska jag nå till byn på ett tag! Då beställde jag från apoteket.se igår, och idag låg det i brevlåddan! 29 kr i frakt tycker jag är helt överkomligt. Snabb leverans! Perfekt för oss glesbygdsbor. Jag föredrar att köpa tvålar och krämer å sånt från apoteket, dem är bra!


Deras märke Apoliva finns i många härliga produkter, och dem har många bra grejer för barn också, ofta med rabatter som inte finns i butik =)

.........................................


Bra och dåligt

Igår klagade Lilly på ont i magen hela dagen och ville inte äta. Hon prövade hela tiden bajsa men de gick inte så jag antog att hon hade förstoppning. Men sen när jag lagade middag så spydde hon, massor, i sin säng. Jaahaapp.. Magsjukan var här igen, för tredje gången samma månad. Stackars lilla tjejen.

Hela kvällen kräktes hon och hade ont i magen. Sen sov hon på soffan hela natten från kl 21 till kl 8:30.. Skönt att de inte blev nå mer!

Och Vilgot överraskade.. jag vaknade av mig själv imorse av att det värkte i mjölkmaskinerna.. aajajaj. Tittade på kl..8! Har.. jag.. gett.. honom.. mat.. inatt...?? Jag kunde inte komma ihåg. Men sen kom jag på att jag inte hade det! Han hade sovit klubbad från kl 22 till kl 9! Sovit i 11 timmar utan mat. Så skönt för oss båda! Hoppas det fortsätter... =)

Idag är Lilly pigg och sprallig igen, när hon vaknade ville hon ha en hårdmacka med smör och det åt hon, och drack en festis. Får väl se hur dagen blir!


.............................................

Monday Morning Mys



♥♥ Älskade små vänner

...........................................


Fullt ös

Igår var det fullt hus här, trevligt som vanligt! Eller som Lilly skrek samtidigt som hon hoppade överlyckligt: Åååh så underbart trevligt med besööök mamma! Vi hade sju st middagsgäster så vi fick möblera in oss i teverummet. Men Lilly var överlycklig och hyperaktiv hela kvällen, många att leka med =)







Idag har vi mest varit trötta. Lilly har varit hos morfar,jag har städat undan kalaset och Fredde fick en lååång sovmorgon!

..........................................


Lördagsfina


Jag har min favvotröja...

Ville matchar morsan..

Och  Lilly är prinsessa i vanlig ordning =)

...........................................


Nöjdheten himself

Nöjdheten är väl inget riktigt ord? Eller? Hur som helst, vi känner lugnet idag medan lillan är på dagis, hade en smått jobbig morgon med en trotsig tjej =)


Vackra Vilgot just nu, släpper loss sömnen i våran säng =) Han är så snäll, lugn och underbar! Kanske äter upp honom till lunch =)

.............................................


Nåt att bita i

Har lånat en bok av Sandra..

Har bara börjat läsa lite, det är alltid nån som stör =) Visste ni tillexempel att man inte får göra några hopp i 6 månader efter förlossningen? Det finns många bra övningar i den som stärker just de muskler som töjs ut och typ förtvinas under graviditet & förlossning. Nu måste jag bara orka börja.. Men Fredde är en bra personlig tränare =) Wish me luck!

.....................................


Återigen

Idag har Lilly varit på dagis igen efter 12 dagars ledighet. Skönt att få tillbaka lite ordning & rutiner för damen, hon behöver verkligen sina timmar på dagis, och jag å Ville behöver andas =)

Sen en vecka tillbaka har hon börjat tjorva med kläderna igen.. Suck, det är det värsta trotset enligt mig, för kläder måste hon ju ha! Men hon fick börja om med tuttarna, sen dess har de blivit liite bättre. Och om hon efter mycket tjorv och skrik och gråt inte låter mig klä henne, så hotar jag med att slänga bort tuttarna. De funkar ganska bra.. Men det går så mkt tid och energi åt detta, och huvudvärk får man!

Hoppas att det går bra imorgon på morronen också.. Det är mest på eftermiddagarna hon börjar, säger att trosorna är obehagliga, att byxorna är sneda eller att det är en tjorv i strumpan. Och så åker allt av och sen får jag inte på henne nå kläder.

Tänk så skönt om jag fick välja kläder åt henne, och att hon ville ha dem på sig, vilken lättnad det vore !


Världens finaste tjej, men lite väl tjurig =)

...................................


Att läsa

För några veckor sen hittade jag en bok i min bokhylla som jag inte hade läst. Direkt kastades jag in i handlingen och kunde inte sluta, jag läste så fort jag inte hade tid och när jag egentligen inte alls hade tid. På två dagar hade jag läst den klart, den var så spännande!


Ingrid Elfberg - Gud som haver.

Den handlar om en liten pojke som blir bortrövad av en pedofil.. Gärningsmannen sätts i fängelse, men pojkens mamma känner sig ofta iakttagen och tror att dom fängslat in fel man..

...........................................


Lyxig lördag

Imorse var vi ute i 1,5 timme på promenad och lek på skolgården. Såå skönt de var!



Till middag gjorde jag Lax med krämigt dilltäcke med potatis & brytbönor. Medan vi åt stod det en Seg Kladdkaka i ugnen som vi åt till efterrätt med grädde & jordgubbar. Muuuuums! Det blir så jääkla gott att göra lax på detta viset, och enkelt! Har aldrig provat detta recept på kladdkaka, men den blev precis  lagom seg, och lagom kladdig ända ut på kanten..

.....................................


Beeauutiful vårdag!

Vilket weather det har varit idag!


Morgonpromenad, chill i solen, pussmunnar, solbrillor, jordgubbar, grillad fläskfilé, klädvägran, sol, och nu, POPCORN!

..................................................


Dagens Lilly

-Maamma, det luktaj luft häjinne!


Jaa vad säger man! Gullprutt!

...........................


Stora tjejen

Lilly växer verkligen fort! Hon har nu storlek 116 på kläderna.. Jösses. Men hon växer ur allt så fort, speciellt byxor. Har beställt några nya plagg, många av hennes leggings är för korta och håliga =)


Hon har länge tjatat om en kjol så nu ska hon få en!

.............................


Glada färger

Igår var vi till svärmor/mor/farmor som fyllde år. Sen på kvällen kom Sally & Co, då utbröt påsken. Tjejerna gjorde påskris, letade påskägg & åt massor med godis.




Och idag är Lilly påskkärring =)

.............................................


Lyxigt!

Kl sju imorse bestämde Lilly att sömnen var slut. Hon dundrade in i vårt sovrum ock skrek Nu äj de mojjoooon!! Ookej .. jag å Vilgot hade just somnat om efter hans första frulle. Men nu ligger Fredde å Lilly i badet och jag myser med Vilgot i sängen. Han tycker om att ligga å diskutera och le :) Han är ju så jäkla snäll å gullig, och luktar så gott jag kan inte låta bli han :) påsken tar vi som den kommer, är mest glad att Fredde är ledig nu för jag är så jäkla sliten , det kommer ifatt mig då och då :) Glad påsk everyone!

Dagens

Dagens Lilly:
-Maamma, visst äj de konstigt att jag hetej Syjjan i mellannamn!!?

(Syrran =)

.........................


Snyggast


Snyggaste!

.................................................


Gör om gör rätt

Det finns så mkt jag vill göra om här uppe när vi gjort som klart i källaren. Byta ut lite fondväggar å sånt.. Men jag får it för chefen =) Så jag för göra de förbättringar som går, med de små medel jag har.

Bland annat vill jag tapetsera om fondväggen i sovrummet. Vi har svart med en mörklila fondis. Jag vill ha en vit med nå lite svart mönster på. Men iiicket =) Så jag har iaf bytt ut sänglampan.


Före: den här otroligt fula gamla lampan som Fredde hade i sin ungkarlslya =)

Blä!

Efter: Den här lampan köpte jag för flera år sen på loppis för 20 kr. Men tills nu har den varit i mässing, som guldig med beiga tygskärmar. Nu är den helt glansig svart =) Gillart!

Jag gillar den lila väggen lite mera nu, det passar mycket bättre med en helsvart lampa! Tycker den blev läcker som lakrits, man vill nästan ta en tugga av den =) Fint med prismorna som detaljer.

..................................


RSS 2.0