Fullt hus

Ihelgen blir det minst sagt fullt hus. Ikväll kommer Freddes pappa med familj från söder och ska sova över. De är totalt fem stycken varav 2 små barn som är Freddes bröder och Lillys farbröder. Som är yngre än henne =) Den yngsta av dem är bara 7 månader! Plus att de har en schäfer med.

Igår kväll när vi kom hem från byn målade Fredde klart i källar hallen och jag röjde i gillestugan där de ska sova. Det var minst sagt skräpigt, skitigt och stökigt! Nu ska jag bara dammsuga tvättstugan och dammtorka gillestugan. Sen måste jag diska, dammsuga & tvätta. Under dagen ska jag å lillan ner och hjälpa mamma städa det andra huset som ska hyras ut från å med måndag. Sen ska det tillagas en älgstek på önskan från svärfar som inte ätit älgkött på år & dar.

Imorgon fyller mamma år, sen ska vi spela den årliga Valborgsbrännbollen, sen kanske skjutsa lillan till byn sen ska vi vara här å grilla middag en hel drös med folk. Sen blir det väl cykelturen upp till Raimos i mörkret.

Såå, med andra ord har jag verkligen inte tid att sitta här =) Trevlig helg!

....................................................................

I vårat kök

Bakas det limpor!


"-Mmmmm, de var en god en deg de här mamma!" =)

"-Joo, men Lilly nu får man inte smaka nå mer, då kan man få ont i magen!"
"- Baaja en till" =)

........................................................................................


Välkommen vardag

Vi har haft en ljuvlig påsk! Vilket underbart väder. 20 grader i solen, alla dagar, strålande väder och dagar utan måsten. Har inte haft batteri i kameran, har inte tagit mig tid att ladda den så det har inte fotats mycket.

Men, vi har varit ute som hela påsken, cyklat mycket, hälsat på folk, krattat gården, rengjort bilar, rengjort altanen, putsat glasväggar i altanen, grillat, grillat, grillat, ätit glass, lillan sov hos morfar & helena när jag å fredde var på grisig fest i kåbban, tvättat, rengjort toaletter, vikt ton med tvätt,ätit godis å sånt =)

Men nu är de lediga sköna dagarna över, Fredde är på jobbet, lillan på dagis, jag har vart å handlat samt lämnat in nå däck till verkstan, äter nu en filtallrik.


En av de tre bilderna från påskhelgen.

Lillan leker med sina glaskulor & Fredde slipar på fasad bokstäverna.

Lilly visar upp sina finaste glaskulor "Va är de de för nån färg då mamma?".

Och nu, lillan laddar för vardagen igen med sin älskade Mimmi "Musse Pigg är Mimmis Tompis".

Morgontrött & busig samtidigt =)

Verkar som att de blir supervarmt idag också, undrar vad man skulle ha hittat på?

..............................................


Vino Tipso!

Var in på bolaget idag för att köpa en smarrig flaska rödvin att ha hemma för att ta ett glas till den grillade maten till exempel.

Jag hittade ett fint exemplar som var nytt i sortimentet och heter Indomita Varietal Cabernet Sauvignon.




Ungdomlig, fruktig smak med inslag av fat, björnbär, svarta vinbär, lakrits och vanilj.

Serveras vid cirka 16°C till rätter med fläsk- eller lammkött.

Det var verkligen suuuper gott! Lättdrucket, fruktigt, begälligt. Ni borde prova det ni som gillar fruktiga lätta viner. Detta blev direkt en favorit =)

..................................................................


Favoriter


Titta vilken söt liten skylt jag hittade till Lillys rum. Den hänger på hennes lilla säng =) Från Calimero, 29 :-.

Lova har klätt ut sig till en rockig påskkärring =)

Glad Påsk hälsar söt lillan. Se vilka gulliga kycklingar hon har gjort på dagis =)

...................................................................


Det svänger

 


Igår var det strålande sol & värme.
 
Vi for bland annat ut på en cykeltur till Jenny&Melvin med en hemkommen amerikan som heter Erika. Lilly bär en av sina USA presenter som är Converse skorna.

Idag: En arg Lilly som skriker, gråter, river ut saker, vägrar äta.

Ingen dag är den andra lik =) Dessvärre är Lilly ganska ofta på detta humör, ofta 2-3 ggr/dag i en timmes perioder. Då gäller det för maman att försöka andas och hitta lunget.

När Lilly var på dagis hann jag proppa HEEEELA bilen med all slags insamling och fara med den. Sen letade jag upp 282 pantburkar och 60 flaskor som sedan blev 240 kronors avdrag när jag handlade. Det satt fint! Sen har jag sopat av garage golvet som samlat på sig 19 ton sand. Och tvätta Lillys sängkläder som blev ner kissade imorse. Nu har lilla monstret somnat och jag kan börja fundera på koka dagens första kaffekopp.

....................................................................


Våran Vår i år i år

Säkra vårtecken:

Vi såg säsongens första fjäril, välkommen!

Lova har fått tillbaka sin favorit sovar plats blombänken!

Söta små blommor utanför huset. Välkomna!
'
Glasögonen får vila en stund när man ska sola nästippen.

Och en superspjuvrig unge som är på sitt bästa vårhumör =)

...........................................................


På språng

Idag blev det en konstig måndag. Igår jobbade jag 12-23 och likaså blir det idag. Det innebär att lillan ska lämnas på dagis strax innan lunch. Och jag fick laga middag kl 9 på morgonen så att Fredde å Lilly skulle ha de klart när dom kommer hem. Pappa ska hämta lillan idag sen får Fredde hämta henne där.


Igår kom ERika&Vegard ach de andra brudarna hem från Amerika. Lilly fick bland annat en baddräkt därifrån som hon ska ha på sej hela tiden. Men fort som vinden sprang hon och gömde sej när jag skulle fota skönheten.

På språng undan från fotografen =)

..............................................................


Vårat fredagsnöje


Målning pågår! =) Men nu har vi målat klart för idag. Trevlig helg everyone!

...............................................................................


Hoppsan!

Efter dagens middag gick vi ut på en härlig aftons promenad. Gick bland annat till kyrkan för att gunga.. Allt var frid och fröjd.. Tills.. Lilly släppte ena handen för att ta av sina vantar. Och PLOPP sa det, och flick stackarn åkte baklänges från gungan i farten, rakt ner i leran..


Framsidan efter fallet...

Och surprise! Det blev att gå direkt hem, klä av henne på bron, slänga henne i badet, och alla kläder i tvättmaskinen.. =)

.............................................


Irriterandeeeee !

Har för ett tag sedan spanat in ett par virkade shorts som jag tänkte köpa. De ingår i en collection hos H&M som släpptes idag. Kl 05:45 imorse gick jag in i deras webshop för att klicka hem ett par för jag visste att de skulle vara eftertraktade.. Meeen. ALLA var slut. Kollektionen släpptes väl kl 12 inatt och då har galna tjejer suttit vid datorn och väntat och köpt upp alla. För det är några kända bloggerskor som har bloggat om dessa. Och då SKA plötsligt ALLA ha dem...

Gick sen in på tradera och sökte dem där, och mycket riktigt. Där låg redan ungefär 20 par som låg i budgivning mellan 500-700 kr.. De kostade 249 på H&M! Heeeelt sjukt alltså, att det kan bli en marknad på detta sättet. Och att alla ska vela ha dem för att några bloggerskor har dem..

Det var synd att de tog slut SÅ snabbt, jag tyckte ju ändå att jag var ute i tid. Men jag tänker då inte köpa några på tradera för 700 spänn..

Jag tyckte de var som riktigt söta..

...............................................


Livets goda

Höjdpunkter! Idag gick vi ner till affären, sen och hälsade på Jenny & Melvin som äntligen har flyttat till Vidsel!


Det har varit underbart varmt och underbart ute idag!

Vi har gått långa härliga promenader. (Och trotsiga och lite besvärliga, lillan ska bestämt gå mitt på vägen).

Lilly hittade ett avlopp när det rann ner massa vatten som hon satt länge och tittade på.

Vackra vår rosor som jag fått av Lilly =)

................................................................


Partytime!

Men inte för mig.. Skulle egentligen ha varit på tjejfest i Pite ikväll med Linda,Carro,Sarah å Sandra! Meen jag har jobbat sen kl 12 och ska snart få gå hem. Kom förbi ett gäng med vänner ikväll också som partajade i Vidsel.. Jag ville ju också va med =)

Efter en lång & stressig dag på jobbet sitter jag nu & pustar ut några minutas innan jag ska hem.. Freddot & Lillyt sover på byn. Men Lova ska visst vara hemma när jag kommer iaf..

Men jag insåg just en sak.. Är ledig imorgon.. Den förkylda Lillyn sover hos farmor.. Vilket betyder: Sovmorgon! En äkta söndags sovmorgon! Det var INTE IGÅR ska jag be om att få tala om. Sov morgnar för mig händer typ 2 ggr/år. Men bara för det kommer jag väl att vakna kl 7 eller nåt..

...................................

Hembakt bröd

Är godast! Det är inte alls lika gott att äta köpes bröde när man är van att äta hembakt! Vi äter oftast hemmabakat bröd i olika former men nu var det dags att baka nytt.


Idag blev det Grahamsbullar!

Underbart goda,mättande & nyttiga. Speciellt smaskiga när de är nybakta, med smör & ost och en tekopp!

...........................................................................


En skönhet


Snygging!




......................................................................


Nu är det gjort

..Minsann! Nu provar jag igen att söka in på en högskole utbildning. Hoppas att det passar bättre än förra hösten då jag bara blev kvar en endaste dag på universitetet =)

Denna gång blir det att studera till Hälsovägledare. jag har alltid varit intresserad av dessa områden och värnar om människors välmående. Nu ska jag lära mig bättre inom dessa ämnen och hoppas på att på något sätt få jobba med detta efter avslutad utbildning.

Intagningsbesked får man i Juni, jag har ju alla behörigheter så det ska nog gå bra. Får se hur det blir! Enda nackdelen med denna utbildning är att den EJ är på distans.. Blä!


Om detta genomförs med lyckat resultat kan ni kalla mig Anna Skipper, men jag ska inte vara riktigt liiika häxig som henne. Ni kan vara lugna =)

................


Vill ha!

Det är ju så jäääkla snyggt med stora fasadbokstäver istället för en ful gammal liten siffra!

Det enda problemet är att siffrorna kostar 430 kr st.. Men vi ska göra egna, Fredde ska såga ut dem i mdf med akrylplast på och sen måla dem..  Blir nog bra!

...........................................

Prickigt

Lillan provar sin nya sommarjacka, traderafyndet. Den blev verkligen en hit och är huur söt som helst!


En nöjd tjej

Speglar sej

Gömmer sig bakom en genomskinlig gardin =)

...................................................


Lediga

Igår gjorde vi ett ryck på morgonen med tråkiga sysslor eftersom att det stundade GO väder! Vi dammsög,diskade,sanerade toaletterna, vattnade blommorna, torkade upp köket. Sen skulle vi ta en lång promma runt Brännmark med lillan i vagnen, ihopp om att hon skulle somna ute i vagnen.

Men kyss katta! Vi kom till postlådan innan Lilly bestämt skulle kliva ut och knuffa vagnen själv. Så de blev en saaaktelig promenad men vi var ute länge. Sen var vi ute på gården och städade upp lite på framsidan och mös ute på bron, de var hur varmt som helst mot husväggen!

Sen for vi till byn för att äta.

Igår på byn blev lillan bara tvär tjock i näsan, rinnig, hostig och varm. När hon skulle sova fick hon nässpray, hostmedecin och alvedon. Hon har hostat mycket inatt & nu sitter hon & snorar å hostar. Så vi skippar de tre dagistimmarna idag och hoppas att hon är piggare imorgon för hela veckan vankas det jobb 7-16 och jag kan verkligen inte vara hemma..

Hon skulle bestämt sova med tomteluvan för att hon var krasslig =)

........................................................


Just nu

Tänker jag mest på Erika, Vegard, Frida & Sara som är på en 17 dagars semester. Just nu i New York! Jag får ju jobba mkt när de är borta och jag vet att dom har kul =)

Idag jobbar jag 12-00. Lilly å Fredde var just här å hälsade på för det är så lugnt nu på dagen. Lillan åt glass, tittade på djuren, hjälpte till i baren, sprang runt i korridorer och fascinerades av den stora toaletten med många handfat å stoora speglar!

Jag fick ju helt klart ny energi av lillans besök. Plus att Fredde tog med en termos med hemmakokt kaffe till mig att ha här ikväll. Detta bryggda koffeinfria pulver kaffe gör mig inte nöjd precis!


En del av min arbetsplats. Man glömmer som att forsen är där ute, den som alla från hela världen kommer hit att titta på! Man blir väl hemmablind!

...................................


RSS 2.0