start på dagen

Nu är helgen kommen, den stora helgen som vi försökt förbereda oss för. Både praktiskt & mentalt... Diggilloo kommer till Storfors och det innebär tusentals folk på jobbet som ska serveras mat & dryck. Idag måste jag börja 2 timmar tidigare för att ta reda på alla massor med varor som kommer. Har laddat upp med en.s stor rulle med havregryns gröt & ägg mackor. Måste fara snart och nu vaknade lilly =) hinner bara säga hej åt henne innan jag måste fara.. =(

Drama på sjön

Fredag-Lördag sov Lilly borta. Jag & Fredde for själva till Nästräsk & fiskade. Det blev lite drama, Fredde fick på en stor aborre som samtidigt fastnade låångt ner på botten. Vi höll på länge, svor & åbäkade för att få loss spöet, helst med fisken på. Tillslut gick spöet av =) Som inte ens var vårat.






En annan firre, som blivit huggen av ett sjöodjur.

...............................


Nice wäder

Skönt att det var sämre väder idag. Då har man ingen press på sig att fara ut och göra en massa saker.


Stövlar & Regnjacka.

Kul att plaska så att handväskan flög =)

................................


snarki

Morse var vi ute på gården och fixade. Vi har röjt en massa buskar som vi städat undan. Daniel, Sally och Dennis är här. Tjejerna har badat, jag har bakat rabarber paj. Just nu ligger Daniel och Sally & snarkar i soffan. Det var meningen att lilly skulle somna, men hon bara klänger på mig och ormar sig, jag blir galen =) Skönt att vara ledig idag och göra massa nytta. Fixa på gården, tvätta, vika tvätt, baka =) So Long för this gång !

Hej där inne

Nu är du tolv veckor gången (eller gravid i trettonde veckan, om du föredrar att räkna så).

Dina hormonstormar borde nu ha börjat lägga sej. (Verkar inte så).

Förhoppningsvis kommer även illamåendet att minska. (Verkligen inte).

Din bebis ansikte ser nu mycket mer mänskligt ut. Ögonen sitter närmare varandra och öronen har hamnat på ungefär rätt plats. Den är nu definitivt en liten människa (snarare än ett embryo) och är i en fas då vävnader och inre organ växer fort. Och bebisen kan faktiskt redan suga på tummen därinne.

Graviditeten brukar vara mer njutbar i andra trimestern (fjärde till sjätte månaden) — diverse besvär tenderar att klinga av och risken för missfall minskar kraftigt.

Bebises sitthöjd är nästan 5,5 cm och den väger knappt 14 g. Veckans mest spännande nyhet är att reflexerna blir mer utvecklade. Om du klämmer på magen kommer bebisen att röra på sig, fast du känner det nog inte ännu.

Bebisen kan knyta händerna, rulla in tårna och knipa ihop ögonen ♥

.......................................


Sommarens Guld

Se vilka vackra skapelser vi har fått på våran gård..


Årets första skörd. Stora & fina & underbart goda!

Dem blev till en smaskig jordgubbspaj =)

..............................


Sötast

I lördags fick sig Lilly fina flätor av Faster Anna.




Sötaste hårmodellen!

........................................


Enkelt

På väg till Fias 30-års fest i lördags.


Just insprungen från det värsta ovädret. Jag älskar min gröna klänning och mina Björn Borg sandaler i skinn. Skööönast ever! Enkel outfit helt enkelt!

..............................................................


blixtar & dunder

Just nu är det oväder ständigt inom detta hushåll. Jag är ständigt sjukt trött. Och illamående. Och full av hormoner. Vilket gör mig huvvaligen lätt irriterad, har super dåligt tålamod och ingen stubin alls. Detta i kombination med att Freddie håller på att sluta snus gör våran vardag till åska, hårda ord och en ständig osämja. Lilly känner av detta och är otroligt omständig, gnällig och olydig. Jag försöker att hålla masken när hon är med men det går inte alltid. Jag hoppas att mitt humör ser den soliga sidan snart, och att freddes häftiga humör och nikotin begär får ett slut snart. Idag var vi iväg för att lyssna på hallonets hjärtljud. Det var en lättnad när man hörde det svaga pickandet, nu känns de lite mera verkligt =) För övrigt är jag grymt less på att inte ha nå Internet, har en massa bilder jag vill visa..

ett mysterium...

Söndag morgon såg jag direkt att min fina keramik kastrull från RÖRSTRAND var borta. Bara locket låg kvar i min hyllA med samlade pärlor. Jag blev genast fundersam för jag visste att den stått där dagen innan. Jag frågade Anna och fredde om dom sett den. Men ingen visste nåt. Jag letade igenom hela köket innan jobbet men utan resultat. Idag när jag kastade en påse i soporna så kramade det i soptunnan. Jag frågade fredde vad det var för glaskross i soporna. Vi så båda samtidigt, - kan det vara ... S Jag sprang ut till soptunnan och rev upp påsen. Och visst, där låg min fina kastrull som jag fått av Eva & Folke, i bitar... Ingen vet vad som hänt, men fredde kom hem kl halv fyra den natten och har ont under en stort. Och dessutom så står kak burken ovanför patrullen i hyllan. . Han minns ingenting men vi har nog en misstänkt onykter man.. som var kak sugen. Men o så fel det gick..

konstig helg.

Har haft en könstig helg. Jobbat,vart på fina fias 30 års fest,det har varit det värsta ovädret jag har varit med om i mitt liv, med hemskt hårda åsk smällar,blixtar och skyfall. Våra el uttag funkar inte,internet funkar inte efter ovädret. Likly vaknade kl 4 morse, vi har haft en hemsk morgon med,en trött mamma och en missövd lilly som kl halv 8 somnade igen i soffan. Detta som skulle bli min härliga lediga dag började inte så bra och kommer att bli konstig när hon sovit så fel =) Skulle bara snabbt uppdatera från freddes mobil,lägger upp bilder när Internet funkar igen =) Ska försöka sova lite nu medan lilla behagar att slussa sött...

Goodiebag

När jag kom hem från jobbet var huset tomt men det låg ett paket på köksbordet.



Det var en baby goodiebag från ett försäkringsbolag. Innehöll servetter, haklappar, blöjor, hudlotion, energi-bar, reklam, tidningen Mama. Rolig överraskning =) !

.......................................................................


Back to work

Jahapps...

Så var min lilla "semester" på sex dagar till ända. Jobb imorgon, kommer kännas konstigt att komma sig in i de rutinerna igen. Men de känns iaf liiite bättre nu när jag fått två lediga dagar med sol, Lilly & Fredde.

Men ändå trist, tror att jag är ledig bara en till helg denna sommar. Suuck =( Aja, bara bita ihop och tacka för jobb!

Idag cyklade vi ner till älven på morgonen och Lilly badade lite. Sen cyklade vi hem, Johan&Vilja kom. Tjejerna lekte, bråkade, badade och skrattade. Fredde gjorde en kycklingsallad till lunch.

Sen somnade Fredde&Lilly i soffan, jag tog med en filt & kudde och la mig i solen. Sen har vi ätit glass, middag och hälsat på Filip&Hugo.

Blabla. Jag är förkyld, häning, snorig, varm & orkeslös.

..Ja just det ja.. Jobb imorgon och hela helgen var det ja..




En dag i solen

..och regnet.

Redan kl 9.30 imorse var jag och lillan ute på gården och rengjorde hennes pool. Sen kom "Min tunihun Halljy" och joinade i poolen =)




Bakisoffret fick sig en ordentlig kalldusch från vattenslangen.

Sen for vi ner till pappa&helena & smakade på Vegard & Erikas goda sommartårta. Flickorna lekte i älven. Sen började det SPÖ regna. Lilly somnade i mitt knä i soffan. När vi kom hem var hon brännhet, gnällig, bara grät. Så hon fick i sig lite alvedon-spetsad välling till middag och just nu sover hon gott..

........................................................................


Tillbaka

Till verkligheten.. Nu har vi kommit hem från semestertrippen. Vi åkte i lördags.. Det var kul att få komma bort och se nå annat. Vi hade riktigt soligt en dag men då blåste det kallt. Idag när vi skulle hem var det supernejs väder.. tyypiskt =) Istället för att berätta allt, kommer typ tusenåttio bilder:


Apor i lekparken


På väg till stranden






















På väg hem for vi in i en galleria i ett jättevackert hus!


Högst upp i gallerian fanns Busplaneten!

Perfekt med lite lek innan 3 timmar i bil på vägen hem =)

Busplaneten hade även busigt god lunch!

Efter några minuter i bilen somnade en sliten prinsessa på väg hem..

.......................................................


RSS 2.0