Puuss



Kusinerna ute på hajk =) Sötisar.



Puss på er min fina familj.(Nu kommer Fredde bli sur för att jag lägger ut en såå "ful" bild på honom,men vilken tur att han aldrig ens kollar min blogg =)

.................................................................................................................................................


8 barn ??

Njee du tack tror inte det,vill inte ha 8 st tvättkorgar varje vecka,smockfulla ! Det finns ju för & nackdelar med allt,men inte åtta barn tack.

Har mkt att säga å berätta idag,men jag ids helt enkelt inte !

Ett till litet risgryn.

Upptäckte jag igår i Lillys gnälliga mun.Första tanden uppe har uppenbarat sig,och det ser ut som att grannen närsomhelst också snart ska komma fram till det verkliga livet.Inte konstigt att hon varit lill jävulen själv.Skönt att få se resultat av alla gnälliga timmar och onda skrik !!



Idag är det torsdag = Fredde babe kommer hem = Lite avlastning för maama = Mera lek för Lilly !! Bra va !

Igår var jag heelt ur form,hela kroppen sved när jag var tvungen att vakna på morgonen av att Lilly höll på falla ur sängen.Hela dagen kändes som en dimma med huvudvärk,kroppen kändes som slaktad och jag trodde jag hade somnat ståendes flera ggr om.Därför var det en jääkla tur att Lilly somnade så duktigt kl 21,och att jag fick somna tidigt,kl 21:30.Längesen jag fick lägga mig så tidigt.Det behövdes !!

här trött kände jag mig igår !!

Tur att jag är lite piggare idag
!!

 



Till Anette



..................................................................................................................................................................



Hoppas ni ser vad det står,orkade inte börja skriva av receptet =)
...............................................................................................................................................


Bananen som smakade päron !!

Eller helgen som hela huset gnällde !!


I fredags när jag skulle äta en banan,så smakade den päron ! Kan frukter ta smak av varandra ? För det låg päron breve bananerna på fruktfatet ! Hmm.. en livsviktig fråga som tåls att funderas på =)

Lilly har haft en dålig helg.Vart på kasst humör,gnällt,gråtit,varit sur,kastat saker,klösts,ingenting har vart bra.Typ 80 % av hela helgen har hon vart sur.Å även på nätterna.Gråtit i sömnen,rullat å vridit sig i sängen.Vaknat,skrikit,vägrat somna om.Huuvaja.Inte mkt sömn för maama.Inatt var hon vaken 1,5 h och bara grät.Efter ett blöjbyte,en supp i rumpan,lite vatten,30 min gungstol,en vällingflaska å en väldans massa tjureri och gråt å tunga suckar från mig så somnade hon.Vaknade halv sju,gav henne välling igen,sen sov hon till kl 8.Puuust,kommer bli en tung dag för mama idag =)

I lördags var vi på byn hela dagen,hos Carina.Sen när vi kom hem for vi till lilla Sally i Bredsel som blev ett halvt år gammal igår.Och igår var det ju så underbart fint höstväder.Fredde var så snäll å lät mig ligga till 11:30.Det  behövdes efter många tjorviga sömnlösa nätter.Han gick upp å lagade sina matlådor så att vi fick tid till annat sen.Vi gick ner till älveen å gjorde upp en eld.Satt ute i govädre med pappa helena å jessica å grillade.Härligt !



Lilla Lilly njuter av hösten.

Imorgon ska vi till BVC på kontroll,annars vet jag inte vad som händer i veckan.Sarah O´Connors å Villys sista vecka hemma,det måste tas vara på !!

I Torsdags for jag å Sarah förresten en snabb sväng till Piteå.Vi hade båda lyckats få barnvakt så passande å drog iväg.Lilly fick sig en overål,lite andra kläder,å massa mat =) Jag unnade mig fem par nya strumpor å tre par nya trosor,vilket lyx vaa =) Det var skönt att dra iväg med Sarah,som back in the days nästan =)

Och idag blir Lilly 10 månader gammal !! Hennes ett-års-dag närmar sig med föör stora steg !!


Regn,bajs,gråt,skrik,gnäll !!

Så känns det idag.Dagen har innehållit allt detta och lite för mycket av det mesta dåliga .. Lilly har gnäääällt skiten ur mig hela dagen,tillslut var jag tvungen gå ut med henne i goode regne å kall grader för att hon skulle somna.Gav na lite alvedon också,säkert nån jävla tand fan som vänder våran vardag uppåner.Hon har sovit dåligt varannan natt också,så jag känner mig som den slaktade björnen vi såg förra helgen.BLÄ.


..................................................................................................................................................................

Maama maama maama.Mamma ??!!

                                   Känns fortfarande lite konstigt..Jag-Maama ?? Jo Annlit,så är det !!


                                                             Lilly väntar på godnatt vällingen =)

I veckan så har vi gjort lite allt möjligt.Måndag,tar tag i moonster disken som jag drömt mardrömmar om !! Sen organisera i skafferiet genom att sätta in mjöl å välling å sånt i burkar ist för öppna paket.Inte kul när jag hittade pälsänger larven i makaronerna !! Men - No moore you sliimy animal !!

Sarah,Villy,Sandra,Fille kom hit å vi lagade middag och åt den såklart.Sen drack vi kaffe å fikade.


                                                 Busiga Fille kladdar med kakan =)

Tisdag,tvär röjer här och gör en dammsugning (redan,igen!!) Sarah å Villy kommer hit å vi pysslar med hemliga saker =) Sen middag hos pappa.

Onsdag,Vi for upp till Sävdal å gjorde typ ingenting.Sen nu ikväll,födelsedags tårta hos Vegard.Sen var Lilly så trött att hon somnade på mig i soffan,de har inte hänt sen hon var nyfödd !! Mysigt =) Ho var nog helt slut eftersom hon sovit såå dåligt inatt.Vilket resulterade i att jag har sovit typ ingenting.Konstigt att jag har kunnat behålla humöret hela dagen endå =) Man blir ju som ett monster när man inte får sömn.Hoppas de blir bättre inatt.


                        Wooopsie !! En liten olycka har skett,jag tror att Lilly fösökt skylla på dockan =)


Vi förstörde nog deras dag =)

När vi hann köpa bilen innan de som hade kört ända från Övertorne för att köpa den inte hann dit =) Fattar ni ?? Det var iaf väldigt roligt,dom blev nog gooode sura när han sa att den redan var såld =) Så,Fredde har finally hittat sin efterlängtade pendlarbil.Nu hoppas vi bara att den håller ihop.

Igår var vi barnlediga.Vi for en sväng å fiskade i Nästräsk,typ en halvtimme satt vi i båten.Det blåste kallt å vi hade ingen ro i kroppen att slappna av å sitta där =) Men vi fick se den skjutna björnen istället,det var visst den näst största skjutna i Norrbotten,men jag tyckte inte att den såg såå stor ut !! Men det var kul att få se den !!

Sen så for vi hem en stund då vi hittade bilen på blocket,sen took körde vi för att hinna dit innan dom andra (Å de gjorde vi ju).Sen stannade vi till på byn,sen hem å hämta upp Lilly.Det var skönt att få va lediga,men vi funderade,vad faasen ska vi göra nu då ? Vi kom inte på nåt att göra,vi tänkte fara å bowla men de var stängt !! Dååligt dåålig stil där Älvsbyns bowlinghall !!

Idag har vi dammsugit,skurat,tvättat,städat + tvättat två bilar,haft besök (nu kommer det mera besök).Sen ska jag laga mat hela kvällen så att Freddan får med sig nå matlådor.Fredde är nu å spelar bandy på byn.Han har klagat på träningsvärk hela helgen,hur mkt kommer han inte gnälla nu då !!! Han får väl skylla sig själv,
                                                                man ska inte sporta !!

Har tyvärr inga mysiga bilder till er idag,meen på återseende !!


Yummy for Mummy !!

...............................................................................................................................................................



Sånt här gotteri bakas bara när min kära Fredde inte är hemma,annars tar det slut direkt =)
More for Annlit =) MOhaha.

.......................................................................................................................................................


Hur mycket hundhår..

Kan det finnas på Lovisa egentligen !!!!? Jag dammsög i lördags,men nu när Lilly kryper runt på golvet så kan man tro att det är hon som är Lova..Gaaah.Suuck..Puuust !! Ids inte börja dammsuga igen,kan man it klistra fast hårena på Lova på någe sätt ?? Dom ska ge fan i å falla på mina golv !! Lova,skärpning !!



Lovisa Elvira Hoffman,du är så fin å våran scokerplutt,men snälla..Håll i håren !!

...................................................................................................................................................


Musparty a´la Brännvinsträsk !

Helgen började med Musparty i Brännis=) Tjejerna kom med paj,sallad,efterrätt,godis,chips,spel,å systempåsar-KLirr KLirr !! Jag hade som svårt att dricka å var som typ nykter medans de andra fick stå för Onykterheten =) Men de var roligt endå,synd bara att jag inte var på g också ! Men kul att göra nå innan Sarah O´Connor drar till västkusten,och inte så ofta man umgås bara tjejer (Och utan barn).Igår kände jag verkligen hur skönt de var att de bara var lördag å inte söndag som det brukar vara när man är hangovrig.För lite trött var jag nog !! var såå skönt att slippa ha hinken som bästis som för Sandra,Sara å Sofia =) Hahaa.

Och igår gjorde  Fredde fin middag å vi var hemma å knogade på.Freddan for iväg en sväng till öl kompisarna,var nära att fara till byn på party,men tog tag i det lilla vettet han har å km hem till mig istället =)

Och idag har Jojje Sarah å Viljan vart hit å fikat,å nu är Fredde på bandy på Byn.Lilly sover (mkt skönt för maama också).Men nu hör jag barnskrik ute i vagnen (Suuuuck).Tjarå.


Mumsit Lovely !!

..............................................................Hösten kan va underbar....................................................................









Älskade lilla barn !

............................................................................................................................................................


Okunniga jag.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::







Är det någon som vet om det typ går att upprättshovs skydda bilderna man lägger in på bloggen ?? Eller att göra så att de inte går att kopiera eller spara ner ? Det går ju att skriva mitt namn på alla bilder i ett bildbehandlingsprogram innan jag lägger upp dem,men vem faan ids det ? Help me.




::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::


RSS 2.0