Påsken here we come

Fredde köpte en skoter idag/igår.Lilly fick vara hos pappa en stund nu på em.Så jag å F for ut en svängom med skotran.Jag på Lyckliga Ture,jag hade glömt hur rolig den var att köra =) En sväng upp på Storberget,F har aldrig varit där,han tyckte de var fint och skulle vilja åka dit för att åka bräda nångång.Det är ju verkligen vaaacker utsikt därifrån,man ser ju shitta långt !

Sen for  vi viddare till Brännträsk.Sen förbi E&V,sen till pappa igen för att hämta Lilly.Tidigare idag har jag & lillan varit ute,sen har vi grillat varma mackor på baksidan,och gottat ur min stora karra-påse.Påsken är med andra ord startad,härligt alltså !



Det finns många vackra vyer i Bträsk (fotat med mobil).



Fredde med sin nya skoter.Lycklig som få =)


...


Bring it on !

Lilly är snart redo för sommaren.Idag har hon fått fodrade Tretorn-stövlar,i strlk 22.Nu är hon redo för påskens uteliv,vårens snö som smälter,oh kommande vattenpölar att hoppa i =) Hon är så söt när hon går i dem,ser ut som en klumpig hund med skor,som kanske är lite onykter också =)



Men hon posar gärna stiligt i dem =)



Nu är hon redo för vår & sommar i sina stövlar,Pilotes och Sommarhatt (tutten är alltid också bra att ha).Sötgris !


...


Finns det ljus så finns det hopp

Idag var det 2 veckor..2 veckor innan..inskolningen.Eftersom jag redan tjatat så mycket om detta jobbiga,så säger jag bara att jag fick panik idag,när jag tittade i kalendern.Och insåg..bara TVÅ VECKOR kvar.Fan alltså.Hade änkt att göra våra sista hemma-dagar till äventyr.Men det är inte så lätt när vi är förkylda,och inte har många olus på kontot att äventyra för =) Hade varit roligt att fara på äventyrsbadet med henne eller något sånt,men man vill ju inte utmana hennes förkylning med kallt vatten.

Vi borde även passa på att fara runt till släkt & vänner för att hälsa på,men då vill vi ju inte fara runt med våran tillfälliga smitta som rinner från näsorna.Vi får väl ta dagarna & påsken som den kommer,det blir nog bra endå =)

Men idag tyckte jag synd om mig själv,som måste lämna ifrån mig lillan till andras händer på dagis.Så jag köpte två kg godis för att både fira & sörja.För att fira den fina hemmatiden jag fått med den lilla underbara,och för att sörja att jag inte längre får ha henne nära varje sekund =) Vissa firar med skumpa,jag skumpar med karra !



Något som förvånar mig i detta snökaos,är att jag blir väckt av det ljusa ljuset som exploderar in bakom rullgardinerna,kl 6 på mornarna.Nyss var det mörkt till typ..nio..? Och nu när kah lägger Lilly kl 20,så är det fortfarande ganska ljust ute.Skönt,man känner hoppet om våren växa.

Lilly blev ju bara så ännu mycket mer gullat i sina Pilotes,värsta lilla tuffingen =)






....................


Sockerbarn x 2

Fredde har bakat en sockerkaka med Twix i.Medan jag sövde Lilly hann han klappa i sig halva kakan.Sen smakade jag en bit (jättegod),och nu är en femtedel kvar.Haha,sockersug,men JA !



Lilly tycker det är jätteroligt att dra upp tröjan över magen,och springa omkring & låta som ett monster.Sockerbarne vårat !

Jag är ännu förkyld,och däppt i däsan som bara den.Vet ej hur jag ska orka vara med henne imorgon,jag är levande död som en halshuggen fisk.Det återstår att se,Nu Johan Falk och Cheese Chips ! Pöss



.


En snabb stadsrunda

Inatt har Lilly sovit bättre,tack & Lov ! Fredde sov på hennes sida,men jag minns bara att jag knuffat till honom två ggr för att hon vaknat.Men hon är fortfarande väldigt snorig,hängig å känslig.Har knappt någon aptit heller.Igår fick vi bara i henne vindruvor,broccoli och skinka till lunch =)

Idag lämnade jag av lillan och Lova hos pappa på eftermiddagen.Sen hämtade jag upp Erika&Vegge & mamma.Vi kom oss iväg sent till stan,for först och handlade mat.Sen hann jag springa 3o min på stan medan de andra redan gått till Allstar för att ta en öl.Jag hann köpa nya fina paketpapper (Lagerhaus,theone&only),ett par glittriga sneakers till Lilly,ett par jeans leggings till Lilly,och äntligen hittade jag ett par pilotes i Lillys size =) Helt underbart söta,hon kommer att vara hur cool som helst i dem.Bara hon nnu vill ha på sig dem,de brukar vara ett problem.

Sen fick vi som stressa i oss maten och förrätten,vi hade så bråttom hem eftersom jag var tvungen att ta hem Lilly och få henne i säng.Tillslut kom jag mig till pappa kring 19:45.Hon var så färdig lillan.Hade vart tvungen att muta henne med frukt,och vädra för att hålla henne vaken.

Just nu är F på väg hem från Moskojärvi där de varit på mormor Lailas begravning..Vad bra att han kom hem idag,annars hade de DEFF inte kommit sig hem förns imorgon em.Då får vi ju ingen helg alls ihop typ.

Jag har blivit smittad avv Lillys förkylning och har gått & snubblat runt på allt hela dagen,för att jag är så täppt i öron & näsa,och knappt har nån hörsel eller balans.Imorgon blir det lugna bananas.Vi ska väl fira bror Tommy som fyllde år igår,grattis ! Men som blev kvar i Kiruna för att han missade tåget p.g.a övertids arbete.Det ska INTE vara kul ! Först sitta 30 mil hemifrån,ensam på sin födelsedag,och sen inte ens få komma hem ! Nää usch !


Detta därimot,är inte usch,utan gullebulle filibabba =) :



Ha en trevlig helg alla trevliga !


.


Vårat lilla hjärta





Underbar & Älskad




.


En snuvig skönhet

Idag har vi bland annat varit på kalas hos Sally,igen.Men denna gång var det bara mamma & barn där =) barnkalas rättare sagt ! Hade inte tänkt fara först då Lilly blivit så förkyld,men vi åkte tillslut endå.Tänkte att det skulle muntra upp min lilla gumma,hon bli ju så glad när hon får träffa andra barn =) Jag hoppas att vi inte råkade smitta någon av de andra söta barnen bara..

Lilly har blivit riktigt förkyld.Hon har ju sovit dåligt hela veckan,de kan ju vara ngn tand också,men nu verkar det ha gått över i en dunder förkylning.Hon snorar floder,hennes blanka febriga ögon rinner tårar till tusen,och hennes varma panna kunde man steka middagsäggen på..Huvva.Hoppas hon får sova gott inatt,de behöver jag också få.

Hade tänkt lägga in lite bilder på gummsan,men det får bli en annan dag =)


Hux flux !

Idag packade vi våra väskor och for till byn,igen.Vi var ju så illa tvugna då jag hade en tandläkar tid.Jag hade i paniken bokat en tid för några veckor sedan,då jag sett en MASSA misstänkta hål i gaddsingarna.Har ju oroat mig sjukt mkt över domen,att jag skulle ha typ 25 hål,och få betala tuuuusentals kronor för att få dem fixade.Jag har ju inte heller varit hos tandis sen jag var 19 år !! Meen..de sa att jag i överlag hade väldigt fina tänder,speciellt när jag inte varit hos tandläkare på så länge.Hade lite emalj slitningar,lite tandsten och enn påbörjat hål mellan två tänder.Lite fåror på tuggtänderna på tuggytorna,därav missfärgningar (det jag trodde var hål =) ) Så,de var VÄLDIGT skönt att höra ! Fick en till tid i april för flourskölj och tandskrapning.Och ordinering att ordenligt använda tandtråd en gång/ dag,samt tugga flour toy efter måltid (har man ju gjort hela livet),och att använda flourskölj.

Men de bästa med allt var att undersökningen å allt kostade bara 45 kr (!!!) Det skulle egentligen kostat 645 kr.Men tydligen har man en årspremie på 300 kr från Försäkringskassan,hos Folktandvården.Och då jag inte varit hos tandläkaren på flera år för att utnyttja detta,så drogs de 600 av från detta.Sweeet ! Kände mig nöjd när jag gick därifrån,utan hål och utan ett STORT hål i plånkan =)

                                                    En STOR kram till min Fredde å flickorna =) Gullegrisar !

Det känns så ovant när F är hemma ibland på veckorna,efter jobbet alltså.Det är så mysigt att ha honom här.Det enda dåliga är ju att Lilly vaknar av hans väckarklocka,men inte han.Och sen vill hon ju inte somna om.Då blir jag arg,när han ligger å snoozar i 30 min,men jag å Lilly ligger vakna,kl 06 på morgonen.Grrr,då skulle jag lätt kunna ge honom ett blåöga =)

Nätterna denna vecka har varit mardrömmar.Söndag natt vaknade ju Lilly HEEELA tiden,och vaknade sen  kl 06 för dagen.Och inatt vaknade hon kl 00.30 för att skrika så där galet igen,och vägra ta alvedon,vägra bli hållen,vägra bli nerlagd.Man blir ju galet less på allting då.Tillslut vaknade Fredde då jag satt på sängkanten å stortjöt av trötthet & förtvivlan,och Lilly stod i sin säng och skrek som stucken.Då fick han ta över.Det slutade med att Lilly somnade mellan oss,men hon sov då iaf till 08:15.

Vi hoppas på en bättre natt inatt,jag är så sliten efter alla sömn-störda nätter att jag inte skulle palla en till.

Att ladda batterierna

Helgen..Har hunnit avverka flera födelsedagar.Igår var det Raringens tur.Fredde alltså =) Släkt oh vänner kom för att fira honom,och det blev fort fullt hus.Det har varit sååå fullt upp hela helgen,ända från onsdagen faktiskt.Jag är helt knäckt,å skiter i det fina vädret,ligger strandad istället och gruvar mig för det disk-bombade köket som ropar på mig.

Lilly har också tagit hårt på vårt fullspäckade schema,hon har sovit DÅLIGT inatt.Vaknade ordentligt kl 00:30 när jag precis lyckats somna.Skriker som en TOKIG,går ej att få i alvedon heller.Fick i hon typ en tesked.Tillslut somnar hon på min kudde och jag kan lägga över henne till sin säng.

Sen har hon gnytt å gråtit och skrikit till i sömnen.Man kan ju inte heller vara å böka till henne varje gång hon gråter till.Men mamma Annelie är trött idag,till råga på allt så vaknade hon av F:s väckare kl 06,och ville inte somna om.Men de ville jag.Måttligt onöjd fick jag tillslut stiga upp motvilligt ,och kollar på klockan då jag börjat med den hemska disken,07:15.Fy fabian,vilken tortyr ! (Tycker jag iaf,hade behövt mera sömn,ingen normal människa diskar väl den tiden =) )

Mitt i våra sysslor igår kväll kom jag på att jag inte hade ringt min mormor&morfar,Eva,och Jan&Cetty för att komma över på fika.Det blev så stressigt allt ihelgen,så vi har inte direkt ringt å bjudit någon,men usch så hemskt,man antar väl att alla vet när han fyller år,och att ni alltid är välkomna =) Men förlåt !

I lördags när vi var hos Sally så upptäckte jag två nya fynd i lillans mun.Två tänder nere i kinden på motsvarande sidor,som hunnit komma upp rejält.Huvvaligen,hennes misstänkta öroninflammation i flera veckor var alltså två st besvärliga,onda,stora kindtänder !

Det blev över så mkt fika,jag är så van att det kommer massa kompisar från Byn för att fira Fredde också,tyckte inte alls att jag bakat så mkt,men de blev över en hel stor bricka med fika ! Och jag gjorde bara en tårta,men halva är kvar =) Den blev ganska stor & hög,så man orkar inte äta någon stor bit,måste vara därför =) För god som himlen var den,och populärt med nya smaker.



Hade även bakat Sommarkaka & Mockarutor & Kladdkakamuffins.Den där marängpajen med passionsfrukt kräm var riktigt smarrig.Och inte för att tala om Chokladtårtan med dess fyllningar,Mmmm.Det är något med kvinnor och choklad,många skulle nog döda för att få äta en riktigt god chokladtårta =) haha

Kanske dags att rycka upp sig igen,hoppa ut mjukisbyxorna och ta tag i disken.Och tvätta lite.Borde ner på affären också,har inte en enda frukt i huset.Meen,aaahh.Ids jag ???!!Ha en bra dag alla söta kakor!


Små gelehallon !

Idag firar vi underbara Sally som fyller ett år =) Ett underbart år har vi haft med henne,och väntar med spänning på många många fler ! Grattis fina Sally på din ett-års-dag !



Idag har vi varit på hennes kalas och sett hennes fina presenter och flickorna har lekt med varandra =)

Igår var vi också hela dagen på byn.Jag var in på arbets,Lilly var hos Carina.Å sen for vi å hämtade Lilly igen för att hälsa på Freddes storasyster med familj.Säkert ett år sedan vi var där sist.Så de var på tiden! Sen när vi kom hem for vi och handlade.Sen hem,slänga ihop nå middag.Ge Lilly mat.Jag var så stressad,så Fredde å Lilly fick åka själva för att gratulera John som fyllde 26.Grattis i efterskott !

Under tiden bakade jag sommarkaka tills imorgon,och gjorde klart Sallys kort och fixade med tvätt och dylikt. Idag har vi också stressat runt,for till byn kring tolv, åkte på Sallys kalas.Och när vi kom hem så började jag direkt med middagen,och gjorde en av chokladtårte bottnarna,och hängde tvätt,och vikte tvätt,och bäddade rent i sängen.

Nu ska vi väl äta middag och umgås lite med Erika&Vegard.Dem som känner Fredrik är välkomna på tårtkalas imorgon =) Ha en trevlig kväll everyone !

...........................................................................................................................................


Jävla arbets !

Jaa..så var det gjort.Lillys inskolning påbörjas måndag den 12:e april kl 9.Ska höra om F på något sätt kanske kan vara hemma på förmiddagen å  följa med ! Skulle kännas lättare att gå dit å vara där,om jag har någon vid min sida.De flesta tycker nog att jag överdriver och är fjantig? Då får ni tycka de,men de känns faktiskt sjukt jobbigt hejna !

Idag tar mina mammadagar slut,så jag hade länge planerat att måsta dra min stolthet åt sidan och fara till arbetsförmedlingen.För att anmäla mig arbetslös,för att få stämpla,tills jag får hittar ett arbete..

Usch å fy å blä tänkte jag,när jag återigen vandrade upp för de två hemska trapporna till nederlag.När jag bestigit dessa erövringar och kommer fram till Arbets-dörren..Så..är..den LÅÅST ! Brevid på en lapp står öppet-tiderna.Och med tjock röd text - Torsdagar stängt. Jäävla helvete alltså.

Just i samma veva kom det ut nån kärring därifrån å Sade "Det är stängt idag" Joo sa jag jag märker det..ÅÅ jag som kört enkomt från Vidsel för att komma hit !! Tyvärr sade hon,du får komma tillbaka imorgon.Såå sjukt,varför VARFÖR har Arbets stängt en hel dag ??!! Och imorgon har de bara öppet mellan 10-12.

Detta skulle väl inte vara så störande,om de inte vore för att jag packat med Lilly i bilen,lämnat hennes hos Carina,och kört flera mil bara för att få anmäla min stolthet arbetslös.Fan också.Jag vandrade bittert och svärande därifrån,i hopp om en bättre fortsättning på dagen.

Idag har jag inhandlat det mesta av grejorna som behövs inför Fredriks kommande födelsedag.Jag är så less på att göra vanliga gräddtårtor på köpta bottnar,dekorerade med grädde och godis.Abslout inget fel med de,(ni som gör dem =) ) Men jag kände bara inte för de denna gång.Så tårtorna jag ska göra kräver ganska mkt mer tid,ingredienser och arbete.Men jag hoppas att de kommer smaka utsökt,både för gommen och ögat.

Igår var det så fint vårväder.Men idag,17 minus å snöstorm dessutom.Huvva.Hoppas att våren kommer snart.Ett litet tips kanske kan muntra upp,jag hittade en rolig Inrednings sida.Med lite lantliga grejor,och Shabby Chic grejor,och mycket saker från danska RICE.Kolla in den och välkomna våren till ditt hem,de har de mest färgglada och vackra grejorna =) Du hittar dem på Broarne =)



Vem vill inte ha dessa vackra prylar i sitt vintertråkiga kök? Jag älskar färgglada grejor i melamin,och det retro trycket på tallriken,och den plastigt glada termosen =)

............................................................................................................................


.



Nitar & läder !


Hittade dessa i ett paket i brevlådan idag,INTE tråkigt ! De är ju bara så snygga,och man kan använda alla tre ihop,eller på olika armar,eller bara et & ett.Jätta bra pris dessutom,jag var tvungen kolla flera ggr om det verkligen var 129 för alla tre,eller om de kostade 129/styck. Nitar och läder är ju så rätt just nu,
welcome back 80´s and Rock´N´Roll.





Finns på Nelly.com från Pieces för 129 kr.I´m Lovin it !


Mammahjärtat

Dagen närmar sig med stora steg.Dagis-dagen,som mamma Annelie inte ser framemot.Har fortfarande inte fått något datum klart,för att jag inte fått tag i någon som har hand om detta.Men imorgon ska ja ringa igen.Jag vill INTE lämna ifrån mig lilla hjärtat..Hon är har ju suttit fast i mig i två år nu,när jag lämnar ifrån mig henne slits 80 procent av min kropp bort och lämnas kvar som en fläck på golvet.Aja,de känns väl värst i början..

Igår var Lilly hos pappa å Helena.Jag var uppe med henne från kl 7.30,sen lämnade jag henne på Älvbrinken kl 10.30.När jag kom hem igen låg Fredde fortfarande å sov som en GNU ! Han hade vart och ölat i Kåbban kvällen innan å kom hem kring 02.30.Men jag lade mig med honom å somnade direkt som en GNU jag också.Vi var helt utslitna båda två,och jag vaknade kl 12.30 och fick en chock.Hoppsan ! Har vi sovit såå länge.För mig gjorde de inte så mkt,jag hade ju varit uppe flera timmar tidigare.Men om jag som F hade sovit till kl 12.30 så hade jag fått lite panik att jag sovit bort halva dagen.Men det behövdes väl lite extra sömn,vi somnade som nå zebror på kvällen endå =)

Idag har det varit full rulle.Först kom Joel å Fredde och knackade på,de hade fått punka i Kåbban på arbetsbilen å vart ner till verkstan för att köpa nytt däck.Sen kom Erika.Sen kom Sandra å Fille,vi gick ut å sövde de små skönheterna i vagnen.Sen kom Vegard en sväng,sen har vi knogat å lekt med de små galningarna.Vi lämnade dem i två minuter i köket,då hade Filip hunnit hitta en diskmedels flaska å trycka ut över hela köksgolvet å Lillys leksaker.Å Lilly satt å försökte äta nå godisar som tomten bajsat ut.Haha,de är söta dom små =)



Här är det ingen tvekan om vem som är Lillys papa iaf =) Lika som faan är dom jämt,speciellt när de bäda två rockar lös i köket på mornarna i morgonrockar =) Kärlek !!!


Smorsla fejjan !

Vintern är ju verkligen ingen härlig årstid för mitt torra ansikte.Det riktigt flagnar nästan av den torra kalla luften.Jag har länge använt en ansiktskräm som heter Garnier Fresh.En riktigt skön kräm som lätt går in i huden å luktar gotta.Men sen när min tredje burk var slut så hittade jag den ingenstans att köpa..Gaaaah ! Har letat länge som en galning.

Tillslut fick jag ge upp å beslöt mig att prova en från apoteket istället.Eucerin Ph 5.Den innehåller massa vitaminer å silkes extrakt å allt va det nu var,för känslig hud.Den funkade faktiskt riktigt bra.Den var lite fetare å tjockare än min förra.Men huden blev faktiskt silkeslen å kändes riktigt fräsch.Och huden håller sig mjuk längre,toppen resultat ! Jag rekommenderar den starkt,finns på apoteket för 53 kr,jätte bra pris åxå !




Denna lördag började med en grym start,jag var heeelt bortblåst och hade behövt sova många timmar till.Men Lilly vaknade kvart i sju å Fredde var lika trött.Men han var med henne endå,kl halv nio gick dom upp.Jag låg kvar men kunde inte somna om.Inatt kl 12 vaknade Lilly å skrek så där förfärligt hemskt igen.Bara kastade sig omkring,man fick inte hålla henne eller lägga ner hon.Var bara nöjd när jag gick omkring me na.Å det hade jag verkligen inte lust eller ork till.Lyckades lura i henne lite alvedon i nå äppeljuice,tillslut somnade hon om.
Kände mig helt mörbultad å slaktad imorse,och har varit i en knastrig dimma hela dagen.Fredde har vart å jobbat,jag har promenerat,bakat mockarutor,lagat potatisgratäng å gräddig fläskfile,å diskat.

Nu har Fredde åkt iväg igen,han ska å "umgås" (supa) med en gammal jobbarkompis från Sthlm som är i Kåbban.Så de blir partty uppi liften för honom,å jag sitter ännu en fredaglördag ensam ( fjärde helgen i rad ). Meen,jaa,de är väl bara gilla läget =) De hade varit kul att kunna följa med,de var längesen jag å Fredde for ut på nå tillsammans,å de är jämt så roligt i Kåbban.Får väl bli nån annan gång =(

De är ju då även bara skit på teve på kvällarna,de är ju som tråkigt,blir så man sitter vid datorn hela tiden.Ska försöka lägga mig ner i tvinga i mig nån av de dåliga filmerna istället.


Vi har köpt nytt hus !!





Fiint va =) !?? Haha,det hänger i köksfönstret så gulligt.En fin liten fågel fick även flytta in,tillsammans med drömmar !

Idag for vi in till VC med Lilly.Hon fick en läkar jourtid hos Feodooora..Huuua,lite läskig kvinna.Men hon log faktiskt,hon verkar gilla barn =) Hon kikade öronen,lyssnade hjärta å lungor,tog blodprov (stick i fingret AJAJAJ),gjorde halsodling,tog tempen.Men dom hittade åssit.Hmm,uundrar vad Lillys ilskna å ledsna beteende kan bero på ! Det var då sån himla tur att de inte fanns någon sjukdom i öronen!

Fredde var samtidigt å jobbade i byn,å direkt vi kom hem for han å jobbade i Vidsel.Där är han ännu,kommer kanske hem kring elva.Börjar bli riktigt trist att han jobbar så mkt.Först är han borta hela veckorna,sen under helgen får man knappt se honom nånting alls.När han väl är ledig är han ju så trött så han orkar inte lyssna på mina funderingar å problem å äventyr =( Meen,vi vet ju att de är för en god sak,han måste ju kunna försörja sina flickor här hemma (Jag Lilly å Lova,jag hoppas att de inte finns några fler,hehe).Snart så blir de mindre jobb å mer hemma.

Men de börjar att ta ut sin rätt,jag är riktigt slut pumpad både fysiskt å psykiskt efter att i stort sett ha varit själv med Lilly.Men,vad gör de,bara hon mår bra så mår jag bra =) Vi är ju så lyckliga över att ha fått världens finaste flicka !!

 

 

 


Som en studsboll

En sån dag.Vi har stressat på här hemma.Lagat lunch till Lilly,förberett middagen hela dagen,vart på affären,skottat,dammsugit.Lilly har gråtit å gnällt å skrikit som en hungrig gris hela dagen.Och min svidande huvudvärk har inte gett med sig.Sen när Fredde väl kom sig hem så tvär skottade hna resten av gården,sen vidare iväg på arbete.Då stressade jag å Carina i oss lite mat,försökte med Lilly åxå som matvägrade.Sen direkt ner till pappa där  vi skulle fira Erika som fyller år idag ! Grattis ! Pappa hade jut komit hem från jobbet,de satt å åt.Och E och V hade just kommit sig hem från Östersund från en två dagars bilresa.Å sen var vi där en timme,stressade i oss lite fika,sen skjutsade jag upp E och V och Fredde å mamma till Byan där de skulle se Euskefeurat.Sen hem igen å lägga Lilly.

Det tog ett tag innan hon somnade,det var de SISTA jag behövde,efter en sån här dag.Men tillslut så somnad hon.Det verkar som att hon börjar få något i öronen igen..Hoppas inte.Det var ingen rolig historia sist..Får se hur natten blir,om hon visar minsta tecken på öron inflamma som ringer jag VC imorgon.

Fredde far till byn imorgon å jobbar,å lördag ska han väl jobba här i Vidsel.Suck alltså,stackarn får aldrig vara ledig å vi får adrig vara med honom, de senaste veckorna har det varit lite..Å de blir tungt för mig åxå att knappt få någon avlastning.När han väl kommer hem så är de jämt så mycket annat,hans andra två arbeten tar upp all tid å energi.Aja,snart blir de väl mindre får vi hoppas.

Det blev ett negativt inlägg idag,men varje dag kan ju inte vara på topp =)




Vi får istället ägna oss åt att längta efter solen och sommaren...


Människans bästa vän

Det är så jobbigt med vissa perioder när Lovisa bestämmer sig för att tappa 90 procent av allt hennes hår.Det värsta är att de växer ut lika mkt igen direkt,så när de är som värst löser  hon typ 120 miljoner hårstrån varje dag.Inte konstigt att dessa gör mig tooookig,att städa varje dag hjälper inte heller,Man har alltid en heltäckande heltäckningsmatta i hela huset.Men,det finns hjälp att få.

Om du också lider av liknande problem,prova att blanda någon slags olja i hundens mat.Typ majsolja,olivolja, linfröolja,matolja eller liknande.Detta gör underverk för pälsen,hon löser inte alls lika mkt hår nu ! Det hjälper jätte bra,häll bara på några matskedar på varje portion.

Hon verkar dessutom tycka att maten blir mkt godare,hon äter med stor aptit.Lova har tydligen även känslig hy på någe vis,så detta hjälper även mot klådan hon får mellan tårna ibland,som klias å bits till sår och så småningom utvecklas till svamp.Dagens tips : Mer olja åt hunden !



Idag har vi dammsugit,skurat,promenerat,ätit hos pappa.Hämtat ut biljetter till Euskefeurat imorgon,Jessica är här,har dammsugit källaren å druckit kaffe.Nu är jag helt slut och ska längta ännu mer tills imorgon då Fredde kommer hem =)


Lyxa till skiten !

Jag är ingen stort fan (fään,inte fan) av halvfabrikat.Men när jag är ensam på veckorna utan Fredde,så orkar jag inte alltid stå å laga värsta middagarna till mig själv.Då lämnar jag orken å mat-fantasin åt sidan å gräver fram mina mörkaste slarvig-mat hemligheter.

Idag bjöds det på sprödbakad torskfilé & pulvermos.Nää fy vad tråkigt tänkte jag.Men då skivade jag purjulök å blandade i det färdiga moset,tillsammans med smör och svartpeppar.Kaatjing! De blev faktiskt jättegott,moset fick en helt annan smak,som fylligare och mer aromrik.Och dessutom mycket färggladare! prova det vettja,moset blev plötsligt mycket lyxigare.



Idag har jag Lilly å mamma vart till Bojn en snabbis.Lilly skulle 2:a dos vaccineras.Och så var vi till Folke,och vi var in på Röda Korset med två banan-lådor grejer som jag sorterat ut.Lilly började stor-tjuta rent till paniken dr kring kl arton,då fick hon lite alvedon,en napp och en sagostund.Då blev hon lugnare och har nu somnat sött (?).
Jag hoppas på en lugn natt utan biverkningar och störd sömn för oss alla tre.Nu är de snart DH och CougarTown,som faktiskt var riktigt bra =)


Hejn gillar vi









Kvinnor kan !

Idag är de visst internationella kvinno dagen..Är det meningen att man ska..fira..på något sätt..eller nå? Jag tycker iaf att männen skulle kunna visa extra mycket respekt och omtanke till kvinnorna i dess vardag.Det kan vara tufft att vara kvinna/tjej/flicka i detta diskrimenande universum.Så,karlarna/pojkarna/gossarna kan ju börja visa extra mycket hur mkt vi kvinnor betyder idag,f.r.o.m idag =) Yes,så ska det vara !

Det var ju bara synd/tur för Fredde att han var borta idag då =) Men jag får väl fira mig själv med några (!!??) rutor shcweisisk chokladig kaka,ett glas vatten å kanske lite chips.




Stå på er tjejer,ni är guld värda ! Kram på Lilly !

...................................................................................................................................


Randiga CrAvings





...................................................................................................................................


Till Salu/Säljes/For Sale !!





Minolta Dynax 4 Systemkamera.
Vidvinkel objektiv (används till vardags)
Telezoom objektiv 75-300
Skylight filter-sats
Paket med Close-Up linser
Kameraväska plus två nya filmrullar

Bara zoom objektivet är egentligen värt 1200 kr !
Säljes för 900 kr.Knappt används alls,ser ut som abslout ny !



Ring/maila/kommentera om ni är intresserade !
073-0721109
[email protected]

...........................................................................................................................................


GIVE ME !





Vill Ha Vill Ha Vill Ha !!
Ni får säga vad ni vill om min färgglada smak,men dessa víll jag ha! Den som ger mig dem får en chipspåse.

..............................................................................................................


Gulliga Påhitt

När jag sitter försjunken i min bok i köket nu på morgonen så hör jag Lilly komma å släpa på något å böka runt å leva om.Inne i boken som jag var märkte jag inte när hon gick förbi mig,men inne i köket kände jag igen ljudet av hundmats-påsen.Då ser jag,Lilly hade släpat med sig båda Lovas matskålar från datarummet,å har gått till köks skåpet där maten finns, och håller på att fylla på mat åt henne med sina små fingrar =)

Haha,de var så gulligt,att hon förstod att det var slut i skålarna,vad man ska göra då,vars man ska ta dem,och att man ska fylla på,och med vad =)

Sedan var hon så nöjd när vi hjälpts åt att fylla skålarna och placera dem på det rätta stället igen.

Idag är de fredag,Njut ? Men JA!

....................................................................................................................................

Tillbaka i min egen skrud

Yes.Vilken härlig dag.Vi har ännu inte tagit oss ut.Erika kom hit så jag kunde diska,å få bort en liten bråkdel av snön på gården.Cittran är nästan helt översnöad,men de får Fredde ta hand om =)

Igår somnade Lilly kl 19:40,en chock för mamman,en SKÖN sådan.jag läste lite å sen fastnade jag såklart i computtern till kl 23:30..Typiskt.Men hon vaknade bara två ggr inatt (dubbelchock),och sov till kl 7.Och att sen på kliva upp till en dag utan snöstorm,25 minus,magsjuka eller förkylning var ju underbart.

Dessutom är det torsdag och våran Fredde kommer hem ikväll.han har mkt att göra ihelgen med andra jobb,men han är då iaf hemmavid och närvarande ibland =)

Det skulle vara skönt att få va "ledig" idag,och bara slänga sig i en driva på bakgården,träffas ordentligt av solen och känna livet och själen komma tillbaka.Hittilis i vinter har man bara varit ett skal.Ett blekt,hopkrupet skal.Men nu efter lite sömn å friskare kroppar å vackert väder,så känner man hur det sakta börjar byggas upp en själ i mitt skal igen ! Nu ska vi ut å gå,Lilly ska sova å jag å Lova ska motionera.ha en bra dag! för det ska jag !

...................................................................................................................................

Sötisar





De två små söta håller redan hand och tänker gå hand i hand hela livet tillsammans =) ♥
Vilja å Lilly

Igår började jag läsa en ny bok,Inspärrad av Teresa Cooper.Det är en sån riktig händelse,en riktig bladvändare.Jag har mutat Lilly med grejer för att jag ska få sitta å läsa =) Vet inte varför jag dras till såna hemska sanna berättelser,om barn som blivit misshandlade,vanvårdade,utnyttjade.Det är som intressant på något sätt,och det får en att uppskatta de goda livet man har ännu mer.

Inspärrad: " Hjärtskärande redan från första början.Hennes mor var psykiskt sjuk o hennes far gravt alkoholiserad.Teresa omhändertogs redan som spädbarn.Efter att ha tillbringat sin barndom på olika barnhem,skickades hon till ungdomsvårdskolan Kendall House.Det var innanför dessa murar hennes värsta mardrömmar började.Inom 24 timmar blev Teresa utsatt för inspärrningsmetoden,under vilken hon blev injuicerad med farligt höga doser av sinnesförändrande droger.Och hotades med 163 dagar i isoleringscell om hon kämpade emot.Efter 3 års helvete trodde hon att hennes mardöm var över men en annan skulle just börja..

.............................................................................................................


Man eller mus ?!!

Är detta verkligen en man/pojke ? Detta är inte min smak iaf,han ser ju mer feminim ut än mig ! En riktig man ska vara en riktig karl med smuts under naglarna och ofixat hår ! Inte en sån här pojke som lägger mer tid på hår, naglar och utseende än det praktiska sysslorna i hemmet =) Anderas Wijk,nej tack ! Vad tycker ni?




Jag hittade lite roliga serie strips,kolla in dem.Jag tyckte speciellt att nummer 16 var rolig =) hAHA !


http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article505318.ab?service=galleryFlash




.....................................................................................................................................

RSS 2.0