Lilly vs Ville


Hej morfar tycker du fortfarande att vi inte är lika varann =) ?

..................................

 


Surt sa räven

Jaa.. vad hände dagen efter jag tagit fram min skinnjacka?

Jo, minusgrader och flera cm snö.. Typiskt surt!

Idag har dagen varit en utmaning.. Men lillan for till moster nu så då lättade stämningen och trycket i min skalle en aning =) Behöver nog kaffe också, typ nu!

............................

En paj.

Idag när det blev 10 plusgrader ute så åkte min skinnjack fram!

Äntligen! I lööve min skinnjacka.

...............................................


Pöjken

Förra veckan var Vilgot 6 veckor gammal, vägde 6 kg och var 60 cm lång =)

Hej hej snygga Ville!

......................


Stark som en tiger

Jag fick ju ganska mycket bristningar de sista veckorna med stora Vilgot. Men de gör inte nå! Hittade därimot den här bilden som jag tycker var bra =)

Stämmer bra tycker jag!

.....................................


Lång lista

Åååh de finns såå mycke fint man vill ha! Massor med söta sommarkläder till barnen.. och bara nya kläder som passar min nuvarande kropp! Listan kan göras lång.. Tillexempel:


Lilly skulle ÄLSKA denna ärtiga klänning! Hur söt som helst.. men jag är ju ALDRIG till stan..

Till Vilgot..

Till mamman.. Yes please!

..................................


Duktiga barn

Igår somnade Lilly helt slut kl halv nio. Vilgot somnade kl tio, jag å Fredde kl elva. Sen när Vilgot vaknar på natten frågar jag Fredde var klockan är.. den var 5! Då hade Vilgot sovit i 6-7 timmar beroende på hur man räknar klockan. Sk ööööönt! För honom också. Jag gav honom mat sen somnade han igen.

Sen hör jag hur Vilgot vaknar till, Lilly komer samtidigt in i vårt sovrum. Frågar Fredde igen om klockan, den var halv nio! Halv nio!! Utbrast jag, är det sant? Då har Lilly sovit 12 timmar i sträck och Vilgot har sovit hela natten, och vi fick sova till halv nio.

Helt otroligt, vilken skön känsla, kommer inte ihåg när vi fick sådan lyxig sovmorgon sist.

Idag har vi även hunnit diska, vika tvätt, dammsuga. Jag å Lilly gick en 45 min promenad och nu är hon ute å leker med pappa. Skön söndag!

...................................


Onga


Lika som bloobär hjärtana våra! Eller vad tycker ni?

....................................


Kalas kalas kalas!

Ja det har varit många som fyllt år dessa månader. I onsdags var det Freddes tur. När han kom hem efter jobbet hade jag dukat upp till finmiddag dagen till ära.

Jag hade lagat Helstekt Baconlindad fläskfilé fylld med ört & vitlöksost. Till det åt vi rostade rotfrukter & grönsaker, gräddsky & vitlöksbröd. Hjälp så gott det blev! Köttet blev så mört & saftigt och krämigt med osten! Måste göras om..

Direkt efter middagen tog Lilly fram tårtan och allt vi bakat på sistone. Jappkakor, Snickerskakor, Morotskaka, Dumlekakor, Mariannemuffins, Chokladkokos tosca kaka.


Min favorit är Morotskakan! Muuums! Kanske för att man inte ids baka den så ofta,det är så jobbigt att riva morötterna =)

De sista kalasgästerna, koncentrerade i sina mobiler =)

Och Lilly spelade fiol =)

Imorgon ska vi ha lite kalas igen för resterande gäster. Och på söndag är det Tommy som fyller år! Idag ska jag bara försöka klara dagen med båda barnen, har varit mycket på sistone, jag är sliten just nu =)

.........................................


Kungen

För er som inte vet hur en Kungtårta ser ut, så ser dem ut så här =)

Det var många här igår och firade Fredde, men ändå finns det en hel osprättad Kungtårta kvar! Fredde skulle ta med den och bjuda på jobbet, men han verkar ha glömt den hemma.. Typiskt! Kom och hjälp oss äta upp den!

..................................


Ingen prinsessa!

Igår när vi satt vid matbordet sa jag till Lilly:

-Och imorgon ska vi göra prinsesstårtor åt pappa!
Lilly rynkar ordentligt på näsan och säger med mycket allvarlig ton:

-Men pappa är väl ingen prinsessa!! Men vi kan ju göra Kungtårtor åt han istället!

Haha!


Här är familjens riktiga prinsessa, som numera dagligen ska ha läppstift som prinsessorna, som hon smörjt på själv =)

..........................................................


hoppsan!

Fem min efter att vi kommit hem från kyrkan idag, hittade jag Lilly så här...

Haha! Hon han inte ens hela vägen upp :)

Vilgottarn somnade också! I ca 5 minuter..

.................................................


Sol

Lördag var vi borta nästan hela dagen på byn!

Kalasfin på väg till kusin Sallys kalas.

Söndagen var ju härlig! Vi var ute på gården hela förmiddagen.





Varför är kaffe godast att dricka ute i solen ? =)

..............................


Fattigt..

Med bilder på sistone! Har massa nya på kameran men ids aldrig lägga in dem på datorn=)

Idag har vi knorrat på i hemmet, Jessi, Morfarn å Helenan har varit här. Barnens farfar är även här och hälsar på till imorgon. Imorrn ska vi väl vara ute på förmiddagen, sen till byn och gratulera 3-års jubilarn Snygga Sally! Sen middag hos svärmora innan hemgång.

Söndag eftermiddag ska vi och fira John, annars vet jag inte..

Men alla mår vi bra! Är så nöjd över vår lille kille som har så fin dygnsrytm. Han somnar efter kvällsmaten kring tio, elva. Sen sover han i ca fem timmar till tre,fyra tiden! Sen somnar han om till 7 snåret. Han sover så gott i sin säng, länge och väl utan problem =) Det är    v ä l d i g t    skönt!

Premiär

Idag är Lilly på dagis igen, ordningen känns återställd.

Med det fina och milda vädret och med ett barn mindre kände jag mig redo för en promenad. Motionerings dojjorna åkte fram, Vilgot packades ner i den oranga faran, Lova kopplades på och ut gick vi! Var bara ute en halvtimme i lagom takt. Men ändå värkte det i benen och lite i magen. Skönt att få röra på sig, se solen och andas frisk vår luft!

Fem veckor sedan förlossningen idag, jag känner mig både fläskig och stel så jag måste ta mig ut och röra på mig gärna varje dag igen =)

Har även hunnit dammsuga, hänga tvätt,vika tvätt, rengöra toaletter och badkar medan Vilgot fortfarande sover ute i vagnen. Kanske jag hinner äta lunch också?

............................................

Det gör ont

Att få ett syskon är inte lätt.

Det märks inte så mycket när vi är borta, mest när jag är själv med båda barnen. Lilly är alltid väldigt snäll och lugn, omen bestämd. Men helt plötsligt kan det bryta lös, svartsjukan. Det händer oftast när jag sitter och ammar honom. Hon blir våldsam, drar i hans huvud, slår hans huvud med leksaker eller handflatan, eller kramar honom så hårt tills han får panik innan jag har hunnit få bort henne, eller knådar hans händer/fötter och drar i dem och armarna. Hon klättrar på mig och råkar samtidigt stöta i han så att han måste släppa bröstet.

Detta ger honom ingen mat ro alls. Tillslut flyttar jag till en fåtölj, då följer hon efter och tränger sig emellan, så det blir för trångt för honom att kunna äta..

Det är så jobbigt att se.. Jag blir helt hjälplös när jag ammar honom, då kan jag knappt röra mig och har bara en hand att skydda honom med. Jag ser ju på henne att hon är ledsen, men ler hånfullt endå. Det gör så ont att se henne så.

Jag ägnar all min tid åt henne, tillåmed när jag ammar. Men det räcker inte till. Vet inte vad jag ska göra. Säger hela tiden åt henne så duktig hon är, låter henne hjälpa till med allt möjligt, säger hur mycket vi tycker om henne. Leker med henne, dansar,målar,pysslar,bygger lego, bakar, bygger pussel, ser film, läser sagor.. Gör allt hon säger.

Men jag vill inte att hon ska må så här över lillebror. Kommer det att gå över? Vad mer kan jag göra för att hon ska må bättre? Tips? Jag delar endast med mig av detta för att det är så jobbigt, vet inte vad jag ska göra, och behöver tips.

..........................

Månday igen

Så vare måndag igen! Lördag var Sarah & Vilja här. Sen sov lillan hos mojfaj, då for jag Fredde och Vilgot till Nicke å Jenny en stund på kvällen där Johan å Sarah var. Och Melvin å Vilja som  låg å sov =)¨

Igår fyllde Erika år och hade kalas i raimos för att rymma alla. De hyr ju ut huset till biltestare och bor under vintern i en stuga på campingen. I raimos hade dem dukat upp med chips,nötter, godis,kakor ,kaffe ,saft,läsk, smörgåstårta, prinsess tårta och gräddtårtor!

Idag försöker jag sysselsätta barnen här hemma när det stormar ute. Vi har målat,lekt med barbie, sett film, hängt tvätt, bakat Japp kakor & Snickers kakor till Freddes födelsedag. Hade tänkt fara till kyrkan efter lunch men jag iiids inte! Det är ju mest för Lillys skull vi far dit ibland, kul att leka för henne. Men jag måste ju gå och bära på Vilgot hela tiden och de blir tugnt =) Så Lilly får en lugn vilodag hemma idag, imorgon börjar ju dagis om!


Vilgot bara några dagar gammal hos moster =)

....................................


Huvvaligen rik!

Nu är der helg! Var vaken redan halv sex då Vilgot var hungrig men han lyxade till det och somnade om till kl nio! Och Fredde fick gå upp med lillan kvart i åtta. Igår umgicks vi mest med familj och vänner. Under dagens lopp hann det komma många kära vänner, Danne,Kajsa, Sally, Johan,Sarah, Vilja,Erika,Mamma, pappa ,Tommy,Johnny ,Amanda,Jonne och Jenny! En helt vanlig fredag, nog är man rik som har så många vänner :) Jag ser genom rullgardinen att de är underbart vårväder idag, jag gissar att de blir grillning och lek på gården :)

Update

Vill bara säga att det är en härlig tid, då man får va hemma med sina barn =) Men vissa dagar är ju mindre roliga, så äre ju för alla.

Men dagen blev räddad, Erika dök upp och var med Lilly så jag kunde sova en stund, Är fortfarande trött & sliten men dagen kändes mycke lättare sen! Nu hoppas vi på en bättre natt! Sen äre bara imorgon kvar tills de är helg och Fredde också är hemma.

.....................................

Verkligheten

Ni vet den där rosa-molniga-pudriga-blommigt-prinsessiga-underbara-småbarns mamma vardagen som många bloggerskor pratar om? Den existerar, men faan inte alltid!

Har haft en hemsk natt.

Kl 01: Vilgot vaknar, jag ammar.

Kl 03: Lilly kommer till våran säng, har kissat i sin säng. Jag bäddar nytt, efter många om & men går hon tillbaka till sin säng om pappa följer med. Pappan följer, läser saga, barnet somnar. Och pappan.

Kl 04: Lilly vaknar, kommer till min säng, pappan ligger och sover i fosterställning på Lillys golv. Jag väcker papan som lägger sig i sin säng. Lilly får se film i soffan (Jag måste få sova!)

Kl 04:15: Lilly är lugn och ligger i soffan, men Vilgot vaknar. Jag ammar. Sen tyckte Vilgot att det var morgon och ville inte somna om. Jag är så sjuukt trött & slut, jag brister ut i gråt. Tårarna sprutar så att pappan vaknar. Fredde tar Vilgot.

Kl 05:00: Freddes väckarklocka ringer. Vilgot gråter. Jag tar över Ville. Han somnar om 05:30.

Kl 06:00: Lova vaknar, piper som fan, släpper ut henne.

Kl 06:30: Lilly vaknar, vill byta film. Kliver upp, iiiigen och byter filmfan.

Kl 07: Vilgot vaknar, vill äta... Ammar.. Lilly kommer in, drar och sliter och trycker och slår på Vilgots fötter. Jag försöker prata med henne, funkar inte. Får trycka bort henne, blir brottningsmatch i sängen samtidigt som jag ammar Vilgot. Som blir arg över átt hans matstund blir förstörd.

Sen vare bara kliva upp, huvudet värker och svider, mina ögon är fulla med grus och cement, och mitt humör är definitivt inte det bästa! Hur ska man orka en sån här dag?

Så kan de vara, ganska ofta att vara tvåbarns mamma =) Längtar tills jag blir pensionär!

......................................

En månad

Om man ska se till dagen så föddes han för en månad sen igår.. Men till datumet så är han en månad idag.. Men jag räknar från igår för han föddes på en tisdag, för fyra veckor sedan =)

Ajja, var på 1-månads kontroll idag. För två veckor sen vägde han 4610 och var 54 cm lång. Nu en månad gammal väger han 5310 gr och är 59 cm lång! Herrejösses amalia! Lillkillen har fått en dubbelhaka men är lång och smal.

Och idag fick vi för första gången träffa mitt nyaste lilla kusinbarn som är på besök i Vidsel. En mycket smäcker liten gulleplutt!

Annars har vi pysslat med allt för mycket, hela tiden, hela veckan! Utelek, promenader, lek på kyrkan, sagor, pussel, spel, målarfärger, dammsugning, tvättning, diskning, matlagning, hjälpt mamma, varit till byn å blablabla =) Jag är helt slut! Och det är två hela dagar kvar själv med barnen innan de blir helg! Somnar!



.....................................


Värme

Titta vilken söt jumpsuit!

Men de känns onödigt tidigt att börja köpa sommarkläder!

................................................


Ljuvligt!

Vilka härliga dagar!

Vi har haft fullt upp ihelgen. I lördags kom Sally & co och stannade tills på söndag. Vi (Fredde) grillade kycklingfilé ute på kol, myche gott!

Igår var vi ute på gården och grillade varma mackor, sen gick vi ner till älven där pappa & alla var å grillade. Lilly åkte skoter & tolkade med madrassen. Hon sken som en sol! Vilgot som igenom hela upplevelsen i vagnen =)

I veckan har Lilly sportlov, Jessica också. Som tur är så är Jessica här till imorgon kväll och hjälper till med ungarna. Superbra, hon sysselsätter Lilly bra =) Imorse var vi uppe med tuppen för att gå och leka i kyrkan. Jag trodde att det öppnade kl 9 idag, halv tio var vi där men de var låst. Då insåg jag att dem öppnar kl 12 på måndagar! Så de var bara ta med sig en besviken Lilly å knalla hem igen.

Men dom är ute och leker nu, vi ska gå dit sen. Fredde har byggt två stora snögropar med soffor på framsidan, där är dom å gräver.


Tidig utelek!


Vilgot slocknade under morgonspromenaden och sover nu gott på köksbänken =)

...........................................


Kärlek


En söt liten kille som sover så sött =) ♥

......................................


RSS 2.0