Bara 2








Våran fredag kväll. Bubbel, ost och kex med tillbehör.

....................................................................


Änligen fredag?

De vete tusan! På möndag börjar Fredde jobba igen. Jag är ledig måndag tisdag så de var ju tråkigt att han inte ska va hemma då. Jag gillar inte semestertider på vissa sätt,  för de är så tjorvigt överallt, alla är borta, dagis har inte öppet, alla har konstiga öppettider å blabla. Nu blir de lite mer rutiner i vardagen, de är skönt.

Jag slutade iaf tidigt idag, oh imorgon får jag förhoppningsvis sovmorgon. Men sen ska jag jobba, från kl 15 till 23, blir säkert till kl tolv eller ett på natten. Men sen minsann är jag ledig söndag måndag tisdag. Då skah jag ta igen lite tid med Lilly, antingen så gör vi bara ingenting, eller så åker vi och gör saker.

Nu när jag kom hem så sover Lilly, och Fredde är har ett sånt lååångt jobbigt samtal med nån arbetskamrat som babblar på som faaasen, bryter typ på finska, och säkert är full. De kan prata i över en timme, och de är ju inte så att Fredde enjoyar de =)

Aja, nu blir de lugna bananas kanske en dusch om jag ids, ett klädombyte och en kaffekopp.


Lilly på hennes 1-års dag, och jag som bara ser gode lejd ut.


Äter sin första tårta =)

...............................................................................


Blommiga ben

Börjar känna harmonin krypa fram igen efter flytten. Visst har vi haft det bra i sommar, vi hade sån tur som fick hyra in oss hos släktingar. Men de har varit mycket att tänka på. Nu är det iaf många problem mindre. Vi bor hemma igen (lite tomt utan mamma & jessie men), Fredde har renoverat bort allt mögel färdigt och gjort så fint. Jag jobbar på efter schema och umgås så mycket jag kan med Fredde & Lilly och försöker klämma in alla bekanta och familjen.

Jag har även bestämt mig för att börja studera på universitetet. De har varit många frågetecken kring detta Att Vara Eller Att Inte Vara Student. Men så blev det iaf, vi får väl se vad det blir av det hela men just nu känns det bra men nervöst.

Det är ju en helt ny värld som öppnas, som man måste lära sig, anpassa sig efter, komma in i nya rutiner, och att lära mig massa saker. Hopaps att jag duger till att studera , på distans. Jag tror att jag har bra självdisciplin, får hoppas det håller i sig. Jag hade gärna haft en laptop att sitta vid, just nu ser det ur som att jag får arbeta vid Freddes gamla stationära dator. De hade vart skönt att ha en bärbar, jag tror min rygg kommer att kollapsa om jag ska sitta i denna stol hela dagarna. Om man har en laptop kan man ju variera sina sittställingar. Till soffan, köksbordet, sängen eller utemöblerna. Hoppas att min kropp överlever.

Igår när jag kom mig hem från jobbet så var Johnny&Amanda här , och Erika&Vegard. Idag kommer Sandra&Hugo&sarah hit lite senare. Fredde ska klippa gräset nu, och Lilly är svår och grinig. Och jag är så förbaskat trött, ont i hela kroppen och i stort behov av en ordentlig sovstund och en massage.

Men nu sitter jag här i mina blommiga leggings, och måste gå å ta en kaffesluring. Och kanske en chokladbit (Om de finns kvar nån, Fredde är mästare på att tömma förpackningen men lämna kvar det tomma pappret i skafferiet, inte schyrre!!).

Dödligaste tröttnessen

Idag är jag nog inte vid liv. Om ni ser ett spöke vandra omkring så är de bara jag. Om ni nu inte kan se dead people, då är jag bara en i mängden.

Det blev en hård dag igår, men vi fick hela övervåningen storstädad och alla grejer hemflyttade. Jag hann få mycket av sakerna på plats, men jag hoppas att Fredde och Lilly plockar lite idag. De kändes så extra jobbigt att fara på morgonen idag. Lilly väcktes och jag hann träffa henne tre minuter. Hade gärna varit hemma några dagar och kommit på plats och varit med Lilly och Fredde, de har varit lite av de denna sommaren. Men, jobb är jobb, de är så trist bara att jobba när hela familjen är ledig. Vet ni va, jag har aldrig haft en semester. Väldigt tråkigt, de lär nog dröja några år till innan de är min tur..

Ha en bra dag !

Ledig men inte ledig

Ihelgen har jag jobbat, morgnar, lunch och kväll/natt. Men idag har jag en ledig dag, pappa & helena erbjöd sig att hjälpa till att städa upp vårat hus och flytta idag. Så även om jag ville vara ledig och lugn idag så passade vi på att ta chansen. Så nu på förmiddagen är Lilly hos mamma, och vi andra har varit i huset och städat allt på övervåningen. Skrubbat, torkat, skurat, dammsugit, F har satt fast listerna och gjort klart de sista pluret, Tore kom och städade ur garaget som var ett helsicke i sig. Jag har även grovskurat hela tvättstugan så vi kan få undan lite av all tvätt.

Jaja, de är mycke som har hunnits med idag, Nu har vi lunchrast och sen ska vi fara och packa grejjerna från Haradsvägen och börja flytta hem. En fullt-upp dag, verkligen. Lite sorgligt också, de har ju varit trevligt att bo med mamma å jessi, man kan springa upp dit då&då, dom leker med Lilly hela tiden och passar henne. De kommer att bli ganska tomt faktiskt att ha ett helt hus för sig själv igen.

Resten av veckan jobbar jag men jag vet inte vilka tider, men jag hoppas jag hinner vara hemma litegrann iaf. Nu kanske vi kan slappna av litegrann när huset är klart, och vi har våra grejer på plats, hemma och allting är välstädat. Väldigt skönt, nu kanske vi hinner göra nå ROLIGT när vi är lediga.

Kanske vi ses snart hörni, jag jobbar lördag 15-23 också, de var mindre roligt men what to do ?!

Vackra Vilja på midsommardagen.


"Kusinerna" avnjuter midsommar middag i sommarsolen.

.................................................................................


Dobodidoobadiba

Okej.. trött. Jag trodde inte de var sant när klockan ringde lö 6 imorse.. Jag somnade inte förrän kl 2, jobbade till kvart över ett inatt. Och nu, upp igen kl 6 för att jobba frukost. Vet inte om jag ser ut som ett spöke eller en clown idag.

I fredags sov Lilly hos mamma. Jag & Fredde for till byn, chillade på farmen och på stranden och i grillkåtan med några andra filurer. Sen var vi på öltältet en stund, sen åkte vi hem. men jag var såå trött igår också, dagen efter våran utflykt. Jag försökte sova lite stunder, jag skulle vara på jobbet innan tre. Jag har knappt hunnit träffa Lilly de senaste dagarna, en timme på två dagar. Lilly och Fredde sover på byn inatt, igår träffade jag henne en liten stund bara, när dom komemr hem idag har hon varit borta ännu ett dygn från mig. Inge roligt.

Men imorgon är jag iaf ledig, en dag, jippijay. Har som inte alls hunnit göra något när Fredde haft semester. Jag har jobbat, han har varit med Lilly, när jag slutat så tar jag över Lilly och Fredde har farit och jobbat i huset. Inte en enda ledig dag ihop tror jag vi har haft, de har vart så mkt hela tiden.

Men för några dagar sen lade då Fredde ner de nya mattorna i huset iaf. Nu återstår bara småfixet, lister på plats och sånt. Men vi får ju som aldrig tid att städa där. Innan vi flyttar hem igen ska vi toook städa hela huset, källaren också. Så vi får se när vi får tid och kraft att börja. Vill ju som komma oss hem igen..

Aja, ni får uraäkta våran frånvaro alla våra vänner, men jag hoppas ni förstår att vi har haft fullt upp heeela tiden typ hela sommaren, och vi ska hälsa på er alla när vi får tid.

Nu ska jag försöka vakna och jobba duktigt. Önska mig lycka till och ha en bra dag, ta vara på er tid ni som är lediga!!

.........................................................

Livsfarligt sällskap

Onsdag..onsdag..onsdag. Jag sitter och funderar vad vi gjort de senaste dagarna. Jag är så förvirrad efter att varit ledig i fyra dagar, och börjat om att jobba idag. Då känns de ju självklart som måndag idag. De senaste dagarna har vi iaf grillat hos Vegge & Erika med John Sandra Fille & Hugo, både jag å Fredrik har jobbat på i huset, i förrgår gjorde han klart sovrummet, he blev myche fint och skönt att ha ett projekt klart !!

Vi har hälsat på Jojje Sarah å Vilja, vi har cyklat, lekt ute, ätit, sovit, vart på byn, vart hemmavid och knogat på med allt möjligt.

Lilyl har haft feber i tre dagar nu. Igår sov hon lunch nästan tre timmar, sen låg vi i soffan och tittade på teve i två timmar. Hon var heeelt utslagen, aldrig förut har jag sett henne så. Förutom när hon var så sjuk och uttorkad tidigare i sommar. Inatt sov hon bara två timmar i stöten, hon skakade och yrade och var super suuuuper varm om hela kroppen. Fredde fick sitta uppe med henne lite inatt tills hon somnade, men hon har fått ligga i våran säng och snurrat runt halva natten. Hon låg och sa Aj Aj Aj ocj snurrade runt. Huvva.

Febern sitter i idag med, ingen lunch fick de i henne men välling gick bra. Tillslut efter en sluring alvedon somnade hon till en timme mitt på dagen.

Det var något finurligt jag funderade på som jag skulle dela med mig av till er, men vad i helsikke det var har jag hunnit att glömma.

Jag har hittat en mycket giftig spindel, tror jag. Jag är ju ingen insektsexpert, men den ser ut exakt som den mycket farliga Brunspindeln. Jag satt vid köksbordet och slängde i mig nå mat när jag såg en spindel i ett nät mellan min pelargon och min porslinsfågel. Det var bara en ren slump att jag för någon dag sen läst om en spindel i en tidning, som gillar att bo i våra sovrum och bita människor på natten.

Jag hämtade mamma så vi fångade in den i en glasburk. Där bor den nu och hänger i sitt äckliga nät, lilla äckliga Bruno. Jag googlade brunspindel och fick fram en bild, och exakt så ser den ut.


Brunspindel

Så här blir bettet. mysigt va?

De är ju säkert inte en sån spindel, men den får bo i sin lilla burk, tänk om den skulle bita oss när vi sover. Fy bubblan, äckliga Bruno.

.................................................................


Blanco

Idag har jag väl egentligen inte så mycket att säga.. Vi knogar på här i byn med ärenden och besök å sånt.



Lilly på midsommardagen, jag fick en chock av att vakna upp till denna chockerande syn.



Hon hade dagen innan fått ett myggbett uppe i pannan, och så blev nästan hela ögat igensvullet. Huvva hur hon såg ut, Lilla hjärtat.

...............................................


En dag i paradiset

Vilket väder vi haft i sommar! Många härliga varma varma soliga dagar.Och nu så länge det är soligt är det ju inte ens så mycket mygg & knott! Halleluja! Jag har ju jobbat jobbat och jobbat den senaste tiden. Igår åkte Fredde, Lilly, Jessica till byn/norrabyn/farmen/paradiset för att leka och bada hemma hos Gudfadern Rikard och GudfarsMor Bettan. Jag jobbade till kl 14, sen svålade jag dit.

De var tur att jag inte stannade hemma istället, för vilket paradis de har där. En helt egen liten sand-ö, som omsluts av älven, och på ena sidan av den rinner en liten vik, perfekt för Jessica att bada i. Och som hon badade heela dagen. Det var inte en enda mygga, inte ett enda knott, inte ett enda moln på himlen. Sanden var ljus och finkornig, helt underbart varm och len, på den lilla ön av sand.

Vi kände hur hela själen slappnade av och vi insvepte varenda sekund av den underbara omgivningen. Lilly satt och lekte i sanden, och sprang runt och små plaskade. Livet kan vara gött, eller hur! Man måste bara komma ihåg sig själv att tänka på det ibland.


En överlycklig Jessica.


Lilly leker med sanden


Lilla solskenet i solen

Jessica njuter av livet.


........................................................................


Nu äre färdit

Med denna tråkiga bildlösa blogg. Nu har jag äntligen fått tummen ur och börjat ladda in de senaste månadernas bilder. Ska bjuda på lite härligs bilder då & då, vi börjar väl i kronologisk ordning med blandade bilder från den härliga sommaren !


Lilly har hittat en fin fin sittplats !



Skrattar i poolen

   Jessica är craazy !

Och Lilly äter smör =)

Resten får ni se nån annan dag, har inte tid nu. Förresten , jag kom in på universitet ! Vet inte hur jag ska göra, plugga och vara faaattig i 3,5 är eller inte för att bli Förskole lärare ? Help me!

..................................................................


Waakii paakii young woman

Jag Blir så less när jag måste ligga hur länge som helst och sucka och skruva på mig i sängen, utan att somna. Med fötter som brinner, ben som kryper som tusen tusen fotingar. Varför gör min kropp så? Tillslut hämtade fredrik en blöt iskall handduk till mina fötter, men det hjälpte inte riktigt så tillslut fick jag dra min obalanserade kropp till soffan där jag somnade nästan direkt. Varför gör min kropp på detta viset? Är det någon annan som har problem med krypande ben och brinnande fötter? Jag somnade alldeles för sent igår, med tanke på att det är diggiloo dagen idag, men minst tolv timmars arbete i sträck, och hur mycket folk som helst. Ha en bra dag, nu måste jag göra mig klar!

Ledighet = Trötthet

Idag är jag ledig en dag, imorgon är det Diggiloo då jobbar jag 7-19 =) Haha, herremingod.

Idag fick jag iaf sovmorgon, till kl 10, det behövdes för min överlevnad. Nu ska vi cykla oss upp till haradsvägen och söva Lilly, sen får vi se vad som orkas göra i denna värme.

Puss!

I will survive ?

Den fruktade 9:onde Juli har nu passerat. De senaste dagarna har varit mycket jobb för mig, men lite timmar om man jämför med två stycken andra. Igår jobbade jag 7-13, sedan 17.30-23.30. Det gick bra att servera 3-rätters till alla de människorna, vi hade serveringspersonal inhyrd från havsbadet, så allt gick smidigt.

De skulle egentligen stanna så länge de behövdes, i partytältet och i disken, så att vi som skulle jobba frukosten dagen efter kunde åka hem. Men istället blev de vårat eget folk som fick stanna och slita med disken till kl 2,och i tältet till kl 4.

Jag, Erika, Vegard och Sara var gode slitna idag när vi skulle servera frukost till 400 pers. Men de gick bra, jag hade ju fått sova mest av alla vi och fick fara hem halv tolv. Sen tjorvade Lilly som tusan när jag kom hem idag, hon hade ätit dåligt och ville inte sova lunch. Och jag var ju trött som en bankad plankstek. Tillslut somnade hon när hon fått välling, mitt på dagen. Och Fredde somnade med henne, och jag i soffan.

Sen for Fredde Lilly och Jessica till byn, medan jag for och hämtade taxarna som varit ensamma mycket de senaste dagarna. Sen ska jag tillbaka och jobba mellan 18.30-21. De var brist på personal så jag erbjöd mig att hoppa in några timmar.

Sen imorgon ska jag upp igen kl 6 och jobba till tolv. Sen är jag ledig måndag, sen på tisdag är det Diggiloo och då blir de jobb 7-19. Få se hur det går =)

Men huvvaligen vilka tråkiga inlägg de blir nu för tiden, men jag hinner ju som aldrig uppdatera eller skriva nå roligt, hade tänkte berätta om hur Lilly utvecklas och vilka hyss hon gör, för de blir fler och fler hyss, och fler och fler nya ord =)

 Hon har fått en jäääkla stark vilja, helt plötsligt kan hon få utbrott,om man bara flyttar hennes tallrik lite närmare henne eller nå sånt egentligen omärkbart. Så kan hon bli heelt tokig, kasta ner maten på golvet och kasta sig och skrika. Och sen får man inte i henne nå mat =) Helt crazy !!

 


Johnny och Danne som var så snälla och hjälpte oss med renoveringen i huset =) haha.

Dagens Anneli-Advice : Gå inte över till torpet för att låna skorpor, det kan löna sig i längden ! 

..............................................................

Meducin för själen

Sooolen ! Som jag älskar solen! Tack & Lov så har de blivit liiite mindre hemskt med mygg och knottena. Men igår när jag hämtade Lilly på dagge, så hade hon 28 knott bett, på huvud, panna, nacke, axlar, bakom öronen. På en yta som är 1x1 cm har hon åtta stycken bett. Huuvaligen så ledsen jag blev när jag såg de. Bättre att de smörjer henne än att de blir så där hemskt!

Idag har vi bara njutit av sommaren. Cyklat runt i byn, sprungit nere vid älven, suttit på bryggan och tittat på vattnet, räddad en fågel som fastnat i en håv ( en vägarbetare fick ta lös den=) ), när Lilly sov låg jag ute å solen och solade. Sen åkta vi upp till Filip & Hugo. Lilla Hugo tittatde bara fram när vi skulle fara (äntligen tyckte väl han). barnen var ute och lekte sen fikade vi festis, kaffe, melon och rabarberpaj.

Men imorgon är det jobb igen, denna dag var min enda lediga dag. På fredag är det ett BIIIG BIG happening på jobbet, typ över 300 pers som ska serveras 3-rätters vid bordet, öl, cider, vin, snaps. Sen ska de ha ett partytält utanför. Och på morgonen efter (lördag) ska jag och några till serva gästerna (384 st!!!!) frukost.

Håjåj, försöker förbereda mig mentalt eftersom jag ska jobba både dag och kvällstid, och jag är INGEN hejjare på tallriksservering. Oftast slinker det ner nån matbit i gästernas hår när jag dukar av, eller så kommer jag tappa nån tallrik vid serveringen av ren stress!

Det är iaf Freddes sista arbetsvecka nu, sen är han hemma med Lilly i tre veckor , medan jag måste fara på jobbet =( Inge roligt, men sånt är livet =)

Vi har då haft så härligt idag, jag älskar verkligen sommaren när insekterna håller sig borta.

Härligt sensommarbad i älven 2008, med Lillyt i magen =) Looovely!

.........................................................


Månday of panik

vad har vi gjort ihelgen då.. Hmm.. var upp till forsen en sväng en dag, fredde har plurat på lite i huset. Jag har försökt vila, inte stressa, anstänga mig eller lyfta tungt.De är inte så lätt med Lilly, hon vill ju upp hela tiden =) Vi var en eftermiddag till byn, förbi carina, förbi kanis, sen åt vi ute med Sallys familj, sen lekte vi i parken, sen handlade vi, sen for vi hem. Vi fick igår fin främmande av Nicke, sen kom Tommy, mamma, jessica, Johan och Vilja =)

Men idag jobbar jag iaf, jag blir lite sömnig och dåsig av medecinerna, så jag är inte alls i form. Igår kväll kunde jag inte alls somna, har haft de problemet i en vecka nu, det bara kryper i hela kroppen och mina fötter brinner upp känns de som. Får gå upp flera gånger på nätterna för att smörja in fötterna med kylbalsam.

Tillslut fick jag igår kväll lägga mig på soffan, och spola en handduk med iskallt vatten, för att vira in fötterna med. Då somnade jag tillslut =) Vaknade igen kl 4, gick tillbaka till sängen. Fredde for halv fem imorse, men jag somnade om igen. Sen vaknar jag av att Lilly vaknar. Min väckare hade ju inte ens ringt, så jag tänkte med fasiken lillan, vad gör du vaken, klockan kan ju inte vara mer än typ fem..

Jag inser att jag måste ha glömt mobeen med alarmet i teverummet, och när jag springer upp ser jag att klockan är halv åtta och att jag har 6 missade samtal från jobbet. Faaasen alltså =) Men kl 8 stämplade jag in, tyckte jag var ganska snabb med tanke på att Lilly skulle göras iordning och packa hennes grejer och lämna henne på dagis.

Jag gillar inte detta kvaaaava väder. 63 % luftfuktighet säger mätarna på jobbet, jag blir alldeles seg, trött, dåsig, huvudvärklig av detta väder. Jag skulle ju egentligen inte jobba om det inte gått över i ryggen och benet, men jag tog både medecinen och en alvedon imorse, kanske därför jag mår lite konstigt =)

....................................................................................................................

Vissa dagar..

Blir mitt psyke uppätet inifrån. Vet inte varför Lilly gnäller så förbajjat vissa dagar. Åt allting, hon skriker och gråter och gnisslar åt allt, åt maten, åt drycken, åt kläderna, åt mig, åt Lova, åt Fredde. Hon har blivit så fruktansvärd bestämd och om hon väl hamnar på tvärsöver humöret går det ej att distrahera henne över till den goda sidan igen. Man blir tokig tillslut. Barnvakt önskas, om så bara för en timme =)

Annars så kom Fredde hem igår kväll, jag hade i min ensamhet sett en film, All About Steve med Sandra Bullock bland annat, och en läckerbait som jag inte vet namnet på. Men den var rolig, Bullock spelade en hyper hysterisk korsordsmakare som pratade allt för mycket och betedde sig ej normalt =) Jag rekommenderar er att se den, alla kvinnor iaf, kanske inte nån kille film precis.



.........................................................................


RSS 2.0