Återvinning

Nog känner man sig som en dålig kock, när Vilgot hellre äter reklam än kvällsgröten :)


Rubbat

De har varit så rubbade rutiner för oss de senaste veckorna. Och detta märks på hela familjen.

Kalasveckan tog hårt på Lilly, har inte kommit ikapp ännu. Hon är såååå trött när jag väcker henne halv åtta på morgnarna. Skriker och gråter. Säger att hon bara vill sova.. Hur ska detta bli när hon är tonåring , om hon reagerar på detta vis när hon är fyra?!!

Och ungarna har sovit dåligt i tio dagar nu, de bara turas om att vakna på nätterna och går knappt att söva om.

Vilgot har vart förkyld sen i söndags, igår natt var han vaken till halv tolv och bara skrek, så höll de på hela natten, fick inte många blundar nån av oss.

Fredde har jobbat över kvällar som helger. Det blir ju givetvis mer jobb för mig. Är trött hela dagarna i ända.

Fler som är trötta nu? Hoppas barnen börjar sova bättre, så vi kan vända denna onda cirkel. Ville bara berätta med detta, att vuxna behöver också rutiner, iaf jag! Blir så trött och irriterad när de blir så här, vi skulle behöva en semester!!

Och dessutom så klämde jag pekfingertoppen i bil dörren igår.. Dörren satt som fast när jag i paniken försökte öppna den! Fan va ont de gjorde, trodde ja skulle svimma när jag körde bil sen.

Älskade barn.


Finast

Leker med fin ungarna, Lilly har lagat krusbärspaj med hallon i till middag :)


Mysigt

Nu är det jul här i vårt hus!


En till tårta

VeckAns andra tårta, de blev en Marängtårta med dumlefluff & jordgubbar!


Att firas

Nu har vi en fyra åring i huset! Igår hade vi både barnkalas och vanligt kalas och Lilly är lycklig över alla fina presenter!

Nu har vi julen att se framemot, och jag har tjuvstartat med en liten liten julstjärna, i garaget :) resten kommer upp nästa vecka. Men Fredde ska jobba över nu i tre veckor både kvällar och helger, så jag vet inte när jag ska hinna?


Fix

Imorgon är dagen som Lilly längtat läääääänge efter, hennes fjärde födelsedag! Idag var jag å Vilgot, Sandra å Elise till Älvsbyn för ärenden.

Nu är allting inhandlat och tårtbotten skall göras ikväll. Samt slå in Lillys paket. Imorgon när hon är på dagis blir det städning, dekorera tårta.

Sen direkt efter dagis blir det barnkalas, sen på kvällen kommer min familj på kalas. Även på lördag blir det kalas :) kalas kalas kalas hela veckan lång!


Fin

Dagens snygging!


Gaaaaah

Ikväll gjorde Vilgot något som han aldrig gjort vid läggdags förut, tog sig en tupplur! Trodde de skulle bli en vanlig kväll men när han sovit en timme vaknade han, kl 23 när vi skulle gå å sova.. Å han var pigg!! Lyckades söva han två gånger men när ja la ner han vaknade han..

Tillslut gick jag upp med han å kl 01:15 somnade han framför teven. Blev sen kväll för mig, kommer va död imorrn! Hoppas bara han inte vaknar när jag lägger ner han nu, då döööör jag!


Morots mums

Nu är sista bakningen klar till lillans kalas, Morotskaka med limeglasyr! Hejn är ju borti de godaste.. Muuuuums!


Polkabolls

Bakningen till Lillys födelsedag fortsätter.. Idag har jag rullat Polkabolls med vit choklad :) God kombo och annorlunda!

-Krossa 6 polkagris godisar i mortel.
-Häll 1 1/4 dl grädde i en kastrull, tillsätt polkan. Värm sakta upp grädden under omrörning tills polkan smält och grädden nått kokpunkt, ta av från plattan. Rör hela tiden!
-Tillsätt 200 gr hackad vit choklad, rör tills den smält.
-Tillsätt 3 dl kokos, blanda. Låt stå i kyl över natten. Rulla sen till bollar, rulla sen i chokladströssel. Frys in och servera direkt från frysen. Gött!


Fredaaaaaaaaaaaag

Skönt med fredag! Känns extra skönt eftersom jag jobbade förra helgen och nu är ledig med Fredde. Har väl inga storslagna planer förutom sysslor.

Fredde har 7 pallar pellets att bära in, vi har halva garaget fullt med insamling, och de sista till Lillys kalas ska bakas, Polkabollar med vit choklad samt Morotskaka.

Men vad hände med snön? Jag gillar inte när de är för mycke snö, men ett vitt lager nysnö kan vi väl få?


Stopp!

Jag funderar mycket. På livet. Life goes on, i de vardagliga sysslorna. Och helgerna som är roligare för då är pappan i huset hemma. Men i dessa vardags sysslor måste man komma ihåg att stanna upp. Stopp! Släpp skurkäppen, beställ hem en pizza istället för att laga mat en dag, strunta i smutstvätten, och ha ett kuddkrig med dina barn istället.

Eller hälsa på någon äldre som du håller kär , man vet aldrig hur länge de finns hos oss. Ta en lugn skogspromenad och tänk på ingenting! Ta ett stillsamt bubbelbad, låt mannen laga mat ibland, njut av tiden med dina nära och kära, visa hur mycket du uppskattar dem. Man ska aldrig ta någon för givet.

Och glöm inte bort dej själv! Så gör jag jämt, är så mån om att alla andra ska ha det bra, att jag glömmer bort mig själv. Nog för att jag har de jättebra, men ibland behöver man det där lilla extra.

Att få ligga och läsa en stund själv, trycka i sig en chokladkaka till lunch, att klappa sig själv på axeln och säga, bra gjort Anneli, du förtjänar något extra :)

Tänk på detta alla, dagens visdomsord! Och kom ihåg, stopp!!


Lilly bakar

Till sitt kalas :) idag provade vi nåt nytt, Mini kladdisar med mintkrokant! Superduper farligt goda..


Hur e läget?

Blir så less när det inte funkar att lägga upp bilder till bloggen från mobilen!!

Idag har jag jobbat på Ica, sen hann jag precis en snabbis till slutspurten på Knuts dop! Så synd att jag missade typ allt, hade velat va med..

Imorgon ska jag också jobba. Nu sitter jag å Lilly och vilar i soffan, Vilgot och pappan tar en tupplur i varsin säng.. Jag är också grymt trött, håller på att somna.. ZzzzzZzZ..


Piffad pingla

Årets dagiskort :)


Våran prins

Idag blir vårat busiga lilla charmtroll 9 månader! Älskar honom mer och mer för var dag som går. Tiden går för fort, jag vill vara mammaledig läääänge, vill inte börja jobba igen!


Morgnar är inte min grej

Här ser ni en som vaknat kl 6:30, är pigg och vill kliva upp. Men de vill inte jag!


Haha

På väg till helloween fest :)


Nya detaljer

Den fina bordsklockan fick jag av Jessica & Göran, och ljuslyktan av vackra Sarah! Dessa pryder nu hyllan ovanför teven, bra att ha en klocka i teverummet också.


Jag måste vara galen..

Som börjar med ett stort paltkok när jag är själv med två barn! Jag fick det gode ört när Vilgot vaknade samtidigt som jag stod och rullade, och Lilly kletade mjöl och deg i halva köket.. Tur att kvinnor kan göra flera saker samtidigt :)

Men behöver jag säga ens att jag pustade ut när den 50:nde och sista palten gled ner i grytan??! Pjuuuuh!


RSS 2.0