Vår vän solen

Den bästa meducinen mot värk i kropp & själ: Naturen!






...


Kluven av vinden

Hejåhoppsan.

Veckan..tisdag idag..igår började jag på en Service utbildning i älvsbyn. Känns gode drygt,att måsta sitta med ett stort gäng loosers i ett trångt äckligt rum i fem månader. Och lära mig sånt som jag redan har jobbat med.. Aja nu blev det då så iaf,får se hur länge jag blir kvar.

Är bara så grymt förvirrad nu har hunnit med mycket saker i höst. Började på universitetet,slutade på universitetet, började en praktik,slutade en praktik, började nu en sunkig utbildning. Jag vill bara att någon ska ringa mig och erbjuda ett perfekt jobb för mig! Så att jag slipper tjorvas med Förs kassan, Akassan,arbets och CSN. Meen, de är lika bra att sluta drömma, de går åt Hvete iallafall?!

De är då iaf väldigt skönt att de gick så bra att flytta Lilly till eget rum. Hon älskar att sova där. Men inatt har de vart tjorvigt, jag har så svårt att somna jämt, och inatt när jag precis hade lyckats somna så vaknade Lilly. Och hostade, och hostade, och hostade. Gav henne hostmeducin, de blev bättre efter ett tag. Sen knorrade Lova på i korgen, levde om som fan. Sen grät Lilly i sömnen och jag var tvungen att ligga där i 2 timmar och slumra.

Idag har hon iaf vart på dagis 8-11,samma imorgon eftersom vi har hemuppgift. Skriva CV och Pers Brev, he går ju fort.

Hon utvecklas så mycket nu vår lilla dam. Hon kan säga i princip alla ord, och härma de man säger. En dag råkade jag tappa ut massa kladdigt från kylen och sade Helvete Å ! Då sa hon direkt efter, Hette Å! =) Ajaj.

Hon kan nästan räkna (Ett,två,åtta,nino,tino). Hon sjunger Lilla Snigel akta dig, akta dig,akta dig,akta dig,annars tar jag MIG =) Hon säger till Lova när hon kliar mellan tårna, (Oova,sluuta klia!). Hon säger (Mooorsa,sluta!) När jag kittlar henne=) Haha,grymt rolig är hon,har blivit så stor och duktig!

Hon har även börjat plocka ihop sina leksaker, stäääda säger hon och lägger upp allting på köksbänken eller i leklådan! Hon vet att Viljas (Ilja) mamma heter Sarah (Ajjah),att Viljas pappa heter Johan (Oeeh). Att Viljas vovve heter Boman (Boomah).

Hon vet att Sallys (Alljy) mamma heter Kajsa (Atjsa) Och att Sallys pappa heter Danne (Danne), och sallys hund heter Hoffman (Hoffma). Hon vet vad morfar,mormor,mamma (Aanni) och pappa(Fedde) heter. Man vill ju bara aldrig släppa den lilla gullegrisen våran.

..............



Alla sover utom jag

Ojoj jag skäms ju nästan lite när jag ser att det är FEM dagar sen jag var här sist. Jag har helt enkelt haft sååå fullt upp,datorn har inte varit på en endastigaste gång på senaste.

Tänkte bara dra lite snabbt vad vi har pysslat med, då jag inte egentligen har tid med detta dagbokande =) I fredags filurade vi på här hemma,fixade massa saker. Men ännu är listan låång på vad som bör göras i detta hushåll.

E+V var lediga fredag kväll så dem kom hit och invigde våran nya Weber grill och vårt nya sällskapsspel. Lördag så ville mamma att Lilly skulle sova hos henne, så vi packade Lillys väskor och lämnade henne där.Sen packade vi våran väska och drog upp till Telle där Johnny,Pomada,Peter,Victoria och Jonny J var. Sedan kom danne & Kajsa och vi stugmyste med drinkar och sällskapsspel.

Resultatet av detta har varit följande att jag fick köra hem imorse kl 10 (Fredde hade lovat att han skulle,men då hade vi nog åkt av vägen i första kurvan). Men jag var pigg och fresch så de gick bara bra. Sen har Fredde legat hela dagen. Och jag & Lilly har tvättat,vikt tvätt,hängt tvätt, gått lång promenad,hälat på Boppa & Nena och lagat middag samt matlådor.

Idag blev det Grillade Kycklingklubbor med ris & stekta sockerärtor, Dinkel Capelli med Köttfärssås, samt Fullkorns Tagliatelle med Skinksås. Ihelgen har jag även hunnit baka en farligt god Päronpaj och en kladdig Kladdkaka. Vi har varit ute mycket ihelgen, det har ju vart såå fint väder!

jaja,slutbabblat,jag visar lite bilder istället.


Lovisens nya favooplats, i Lillys jordgubbetält i en saccosäck =)

Lilly poserar med sina fräna lila Uggs =)

Den farliga päronpajen!

Jessica & Lilly har busat ute i den vackra hösten!

Lilly har mekat i sin gräsklippare,som lät lite konstigt men nu är fixat.

Tjejerna har chillat i solen

Lilly har ätit smultron fil =) !

sally har vart på ett gungande besök!

Nu,väcka bakis mannen som somnade med barnet, trots han sovit hela dagen, han som prompt skulle se en film.

...............


Bara några rader..

Hade jag tänkt att bjuda på idag, oftast blir det alldeles för långa inlägg =)

Praktiken idag gick bra, tiden gick fort och vi gjorde lite allt möjligt, men fortfarande alldeles för lite med blommor.. Men de e väl inte så konstigt att dom inte vill släppa lös en okunnig entusiast i deras vackra blomster.

Lillyt sover så sött i sin säng i sitt rum. Hon hämtades på dagis av Ebba (Erika) kl 15. Sen hämtade jag henne kl 17, sen for vi till Cetty en stund, sen till mamma, sen hem,sen kom pappa, nu sover Lilly, och Lovat snarkar.

Nu har jag tänkt göra en fjantig grej, för en tjej som fyller 24 år snart. Haha, men de finns så mycket saker jag vill ha just nu, och alla mina pengar har på senaste gått åt till Lillys vintergarderob och växande lilla kropp. Jag vill egentligen inte att någon ska ge mig någon present, men om ni nu känner att ni verkligen vill så kan ni väl få göra de =) Här är lite saker jag spanat in ett tag , och är såå sugen på :

-En frän klocka a´la Anneli Style, Finns HÄR
-En rockring att träna mage,rygg,ben och baksidan med, den storleken med 1,7 kg.Skithäftigt träningsredskap, Finns HÄR
-Solsidan Säsong 1, Ett måste i filmsamlingen! Finns HÄR
-Lila DC Skor,jag gillar ju färger =) Finns till halva priset HÄR Storlek 8 vilket motsvarar 39 =)
-Yoga matta, finns på sportaffärer eller Rusta för 99 kr
-Presentkort på Specsavers,vill ha nya glasögon.
-Presentkort på klippning,vill klippa mig
-Presentkort hos tatuerare, vill tattooa mig =)

Haha,lite lustigt att man är 23 år och har en önskelista =) Naturligtvis blir jag glad om ni bara vill besöka mig på min dag, och alla gåvor är fina, det är tanken som räknas !

Nu måste jag bara tipsa alla er chokladelovers om en ren njutning som jag provade:

marabou Sensations Cookies & Cream. Krämig,med chokladsås, lite mäktig,bara bra då kan man inte äta för mycket på en gång =) Prova den! NU!


 

..........................



Den äppliga helgen

Äpplen äpplen äpplen överallt!

Helgen har bestått av massa olika saker. Lilly har varit ganska snäll,men även trotsig,tvärsöver och lite tjorvig.Men hon växer,utvecklas och lär sig nya ord hela tiden. Nu kan hon säga efter en typ vad som helst!

I lördags ägnade vi oss åt härliga höstpromenader,brödbak,pajbak,träd dödning, besök och lite sånt. Jag har bakat Morotslimpor, very smarrit, har bakat Knäckig Äppelpaj av våra äpplen! Blev jättegott och inte alls surt.

Vi har ju pratat länge om att döda äppelträdet ganska mycket, så de bara skulle vara litegranna kvar.Det har ju växt sig så fruktansvärt stort över hela framsidan nästan. Efter att Fredde gått lös en kvart med motorsågen såg det ut så här:
Det blev sån skillnad, huset ser så naket ut =)




Jag sparade några vackra äppelkvistar att dekorera bron med. Se vilka vackra färger de har!

På kvällen satt vi bakom oss och grillade med Sundman brothers, och idag har vi pysslat på med det mesta. Jesper,Linnea har vart här, Mamma, Pappa, Helena har vart här en stund.  Jag har lagat mat, denna vecka blev det Kycklingpaj och Lasagne. Sen grillade vi fläskfilé till middag med äppel&fetaost sallad. Mumms.

Hemmagjorda äpplen ska bli paj

Det behöves nåågra äpplisar, och jag iddes it peta bort de små små kärnhusen,vilket resulterade i att Fredde inte ville äta äpplena,bara det knäckiga täcket..Blurg..

De smarriga & nyttiga morotslimporna.smask.

Den väldigt goda kycklingpajen,med bland annat dinkelmjöl, kyckling,knaperstekt bacon, fetaost, purjolök, haricots,tomater.

Nu imorgon åker Freddy igen, Lily ska på dagis,Lova ska till sin kille, jag ska ner på byn på praktik och på ett hemligt möte =) hehe,see ya!
...................
........................................


John blund har flyttat in?

Inatt sov Lilly sin andra natt i sitt rum. Första natten fick jag springa dit 3-4 gånger, men när jag kom dit och satte igång speldosan somnade hon vackert om igen. Jag råkade också sova en timme i hennes rum, konstigt att jag kan vakna av mig själv sådär mitt i natten och kliva upp och gå till min säng.

Igår på dagen sov hon även lunch i sitt rum. Och igår kväll somnade hon tio över åtta, i sitt rum =) Men de har varit jobbigt för mig, att läsa Bu&Bä 20 gånger i mörker. Tror jag ska ta på mig Freddes pannlampa nästa gång.

Men natten till idag var jobbig för mig. Det regnade ju och blåste så förfärligt ute. Och vårt övervuxna äppelträd släpar med sina storaaa grenar på plast-altan-taket, precis utanför sovrummet. Och Lova knorrade på i sin korg,bäddade och bäddade och bäddade. Hon har en slags korg av rotting eller nå, som knakar så förbajjat varje gång hon rör sig. Och jag fick springa in till Lilly tre gånger, kl 5 ville hon inte somna om utan blev arg och ville höra Bu&Bä, igeeeen. Sen somnade hon om till kl 6.

Dessutom har jag drömt konstiga mardrömmar, om några ryssar som körde runt i en skåpbil för att kidnappa oss. Och när det levde om så mycket ute, var jag ju livrädd hela natten för jag trodde dom var utanför. Samtidigt blev jag arg på Fredde för att han jobbade borta, jag minns att jag tänkte i halvsömn när jag skakade av rädsla och frossa "Ååååå, nu får han faan ta och börja jobba hemma!!!" Haha.

Får se hur denna natten blir, de var ju som skönt när hon sov till kvart över sju i vårt sovrum.. Första dagen på mitt nya liv imorgon, första praktikdagen. Hoppas det går bra och att Lilly inte behöver vara på dagis så länge.


hej hej säger flickorna små =)

....................


Snabb som en svala.

När Lilly är lämnad på dagis har man tre val:

1:Att sätta sig framför datorn, lätt att fastna, kan lätt bli alla de tre timmarna. Inte bra.
2: Läsa i boken sin, äta frukost, och kaaanske göra nå nytta sen.
3: Sätta igång direkt med alla tusen miljaoners grejer som finns att göra, känna sig duktig sen och nöjd över resultatet =)

Idag blev det siffra nummer tre. Direkt satte jag igång i källaren. Det är såå svår städat där, eftersom vi har två stora rum med förvaring,men ändå inte,allt ligger i oordning på golvet. Angripet av fläskängrar,skogskackerlackor och annat äckel.

Jag rensade ut en sopsäck med kläder och skor och dylikt som ska slängas. Jag plockade ihop grejer som ska till återbruket som fyllde upp två rågade banan lådor. Jag tog tag i den förbannade insamlingen, (dörren till garaget där den förvaras gick ej att öppna längre). For med insamlingen, när allt var inpackat rymdes jag knappt i bilen =)

Sen tvättade jag, vek maaassor med tvätt, vattnade blommorna och åt frukost. Har även hunnit rensa lite i alla garderober i innerhallen, men jag insåg ganska snabbt att vi nyss rensat dem =)

Jag vill bara försöka få bort så mycket skit, skräp och textilier som möjigt så att vi blir av med dessa ängrar. Igår såg jag en i tvättstugan, förra veckan en i toan, varje vecka typ 4 baggar i pojkrummet i källaren. Och igår såg jag en död bagge här i datarummet/lovas rum. Faasen också,det är inge bra att hitta dem döda, för då har dem redan hunnit lägga ägg. Blä.

Nu är det snart dags att hämta Lilly på dagis, sen vet jag ej vad som händer. Tänkte uppdatera er om hur de gick med mitt sjukhus besök förra veckan, hur det gick med Lillys första natt i hennes rum, vilka bra köp jag har gjort, och vad jag önskar mig i present =) Haha, de finns så mycket jag vill berätta, hoppas att ni står ut med all tråkig information =)

Tills dess får ni titta på en gamma och suddig bild, av en mycket långhårig Daniel =) hehe

................


Sömn jakt

Okiiidoki.

Nu var det ett tag sedan någon var här och dagbokade. Ska försöka komma ihåg vad vi gjort under helgen =) Fredag morgon hade vi bara hårdbröd hemma till frukost..helt okey för mig, men Fredde vill gärna ha ett större utbud. Så jag snabb knådade ihop nå Dinkelscones med Lilly samtidigt som Fredde låg i soffan och såg toy story.

Sen när vi väl ska fika så säger han:
-Alltså, jag tycker ju egentligen inte om scones...
-AAhhh, whaat?!! Alla tycker ju om scones sa jag!
-Jag vet som inte vad det passar till, det smakar ju som lite salt.
-Men det är ju ett frukostbröd sa jag lite irriterat, jag bakade dem ju nu för att vi (DU!) skulle ha nå frukost bröd. hembakt är ju godast.
-Men jag gillar ju vanligt bröd..tyyp, mjukkaka!
-Grrr! Tänkte jag och sade, men hallå,det tar ju flera timmar att baka mjukkaka, de här gjorde jag ju bara nu på tio min!

Sen ville jag inte säga ett ord till om mina goda nybakta bröd, kändes ju som lite otacksamt.Han är lite konstigt kräsen ibland den där pojken.

Resten av helgen har vi..hjälpt Tommy att städa ur huset och lägga ut det på blocket. Sen åt vi våfflor hos papa&nena. Sen åt vi kassler & potatis till middag. Lördag kväll fick vi besök av Sarah, söndag fick jag sovmorgon till 10:30, sen har vi ju varit ute mycket.

Veckans matlådor blev Kycklingfile med sockerärtor & Matvete, samt Köttfärssås med Fullkornspasta.

Sen följde jag och Lilly till byn då Fredde skulle spela bandy, vi besökte Sally.

Jag har bara varit så gryyymt trött ihelgen. Tre nätter i rad nu har Lilly vaknat mitt i natten, skrikit och gråtit i sömnen. TYp heela tiden. Tillslut vaknar hon ju, vill komma till våran säng, jag försöker vägra. Det har iaf slutat med att hon har stått i halvsömn och skriiiikit, gråtit och kippat efter luft en timme/natt. Utöver det har hon även gråtit i sömnen flera gånger.

Inatt gav jag henne alvedon, hon kanske har ont i öronen? Jag blev iaf helt psykiskt förstörd inatt och låg & grät medan hon stod och grät, Fredde fick nog eftersom jag vägrade att lyfta över henne. Tillslut flyttade han till soffan efter att jag skrikit "Men gå nån annanstans då,så att NÅN får sova iaf!!"

Visst har vi lugn och skön nattro i detta hem? Jag börjar få nog att aldrig, aldrig, aldrig få sova en hel natt.. Igår sövde mamma Lilly i Lillys rum, på den stora sängen. Idag när Lilly och Vilja var på dagis kom Sarah hit, hon hjälpte mig med städning, och att ställa iordning Lillys rum. Nu står där även hennes resesäng tills vidare.

Så, ikväll har jag med stor optimism förklarat att hon ska sova i sitt eget rum (jaaa, jiipiiie, har jag övertygat henne). Så, efter att jag läst Bu & Bä Får besök 15 ggr, stigit upp 5 ggr för att bre om Mimmi också med täcket, och startat om speldosan 3 ggr somnade hon utan skrik och gråt, i resesängen. Puuh, ett moment avklarat.

Nu hoppas jag bara att hon inte får panik när hon vaknar inatt, ser att hon är i ett annat rum, och att jag inte är där. Jag hoppas att hon kan ligga kvar där när hon vaknat, och att jag inte behöver springa upp till hennes rum alltför många ggr per natt.

Här inne ligger hon nu och sover, kommer kännas konstigt att vara ensam i sovrummet inatt. Förutom Lova då, som har bestämt sig själv att hon får ligga och sova i min garderob.. Ursäkta den suddiga bilden, jag ville ju inte väcka henne med blixten =)

................


Lilla ängeln

Vilken dag.

Lilly var på dagis 8-11, under tiden färgade jag håret och fixade diverse grejer i hemmet. När jag hämtat henne gav jag henne lunch, sen skjutsade jag henne till mamma. Hon skulle vara där några timmar eftersom jaghade tid på sjukan kl 13.30.

Men de gick väl inge vidare på sjukan, jag fick fara till BM eftersom jag har så ont i magen jämt. Efter en låång otrevlig undersökning ringde hon till Piteå, jag fick remiss dit och en slags jour tid imorgon. Margareta misstänkte en infektion eller nån cysta. Så, de var ju inge roligt alls. kl 10 imorgon ska jag på en till sån oootrevlig och ond undersökning, med ultraljud också för att kolla efter cysta.

Så drygt, dyrt, och jobbigt, och ont. Då blev jag tvungen ringa dagis och kräva att Lilly får stanna till efter lunch imorgon. Och dyrt blir det, måste tanka bilen, igen, måste betala akut avgiften på 270 kr, måste äta lunch ute, igen, och ska betala avgift för ett cellprov som ska tas, 150 kr.

Paah, detta har varit en dyr månad, med alla vinterkläder som lillan ska ha, och andra engångs utgifter och typ 5 resor till Lule och hitan&ditan. Och så bnu då en till stadsresa, men extra extra utgifter.Aja, de måste ju gå det också=) Det är ju ändå bra att jag blev ditskickad, så vi kanske får någon fason på detta elände.

Jag är då så nöjd, att Lilly varit så snäll hela kvällen, när jag haft ås mycket att göra. Hon har själv knogat på med böcker, sett film och myst i sängen medan jag hann vika maaaaaaassor med tvätt som legat i flera dagar. Hann även diska, plocka undan och sortera upp hennes garderob. Tack Lillyt för att du varit så belåten idag =) För mamma din har haft en tung dag.

Till råga på allt så ringer Fredde och säger att han kanske inte kommer hem förrän NÄSTA TORSDAG!! Det var nå jobb som var tvunget att bli klart till på tisdag. Han skulle ju få bra betalt för att stanna och jobba helg, men HALLÅ! Vad får jag betalt då? En jäkla massa mer ensamhet och längtan. Fy fasen, hopaps han kommer hem imorgon och inte på en vecka... =(

Blev ett långt eländigt inlägg, jag är impad om ni orkat hänga kvar så länge tills nu =)


Årets första julklapp är inhandlad (!!!!!), jag var verkligen inte ute på julklappejakt, men denna grej passade så bra till en som jag känner =) Nyfikna?

Jag är ju en verklig chipslover, kan detta vara någe? De smakade verkligen som..Creamy..Pitza. Helt okey, men nog finns de godare =)

.......................Gå å sov nu!


Hojna gör söjna

Detta kan man roa sig med när barnet är på sina tre dagis timmar, försöka att färga bort sin hemska utväxt =)
Och när Fredde också är borta, kan man färga håret i hans typ 15 år gamla fotbollströja, som kanske borde ha kastat in handduken för läääängesen =) Hehe
............

 


Vårt liv, centrifugen

Fram och tillbaka, upp och ner, runt runt runt i skakiga banor.

Så känns vårt liv ibland =) Inte skakigt på några dåliga sätt, men de är så mycket som händer jämt. Jag skulle vilja få fasta rutiner i vardagen, gärna ett arbete som jag trivs med, inom lämpligt pendlingsavstånd, gärna 75% så att jag hinner vara mycket med Lilly också. Inget slitigt slavjobb, jag vill jobba med något jag trivs med, där jag kan tillföra något, gärna att jag är en viktig länk, som känner att jag åstadkommer viktiga kreativa ting varje dag.

Kommer jag någonsin att få den möjligheten? Blir livet vad man själv gör det till? Är mitt liv redan förutbestämt? Är det så att vilka val jag än gör, så kommer jag att sluta på samma bana, som jag inte vill?? Hmm, jag blir inte klok på alla dessa beslut om min/vår framtid!

Jag vill studera, jag vill ha en yrkesgrundnade utbildning, jag vill bidra till ekonomin, jag vill ha ett jobb, som jag VILL ha. Har jag höga krav? Ska jag ta det som "erbjuds" (typ universitetsutbildning till förskollärare, som jag säkert skulle trivas med ett tag, men inte så länge alls)?

Som ni kanske alla har förstått så var förskollärare inget för mig. Det var en möjlighet som erbjöds, jag haffar chansen och provar tänkte jag. Meen, efter alla månader innan jag hann börja så hann jag ju fundera en hel del.

Så, universitetet får vänta på mig ett tag till, tills de slutar svamla med sina Tekniska utbilndningar, och lägger upp något kreativt =)

Nu blev det iaf så att jag är inkskriven under denna fördömda Jobbgaranti hos Försäkringskassan, tills vidare. Men innan jag gick dit för att skriva in mig hade jag själv fixat en praktikplats. Det fanns bara en önskan från mig, att få praktisera yrket jag velat ha i flera år, som florist, samtidigt får jag ersättning som motsvarar min stämpling, får gratis undervisning inom floristyrket. Och jag får se om det är något jag ska göra i mitt fortsatta liv. Jag får nog dessutom res ersättning för resorna varje dag till älvsbyn.

Det låter väl inte dumt? Verkligen jätterolig ska det bli, hoppas att det blir bra hejna. Nästa torsdag börjar jag praktiken, tills dess är Lilly på dagis 8-11 för att upprätthålla rutinerna. Skönt, jag får äntligen andas ut igen efter sommarens hektiska arbete, och jag får vara hela dagarna med Lilly.

Idag hann jag & lova ut på en snabb gång/löparrunda. Vääldigt skönt i det exemplariska höstvädret. Nu ska jag hämta stumpan på Dagis, och hoppas att hon är på gott humör för lunch och en lugn lunchvila.

Hittade en typ 4 år gammal bild på Erika =) Haha


 

...........................




Någon som ska till Boden?

De närmaste dagarna ? Vore oerhört tacksam den människan i såna fall kunde springa in på Åhlens och köpa mig ett par sköna skor jag velat ha länge. Jag har aldrig möjlighet att åka dit själv.

Denna sko är det. Svarta 39:0r, 399 kr. De finns ej i Lule. Call me Bodenresenärer tack =)

.....................

This is mee uncovered

Eftersom jag inte gillar att lägga upp iblder på mig själv, så tänkte jag bryta vanan ibland.

Dags för Hugos dop i mina vackra, hjärtliga men konstiga strumpisar =)


Fredde lyckades ta en sjukt ful bild, då jag i klackar och en tung väska ska böja mig ner för att lyfta Lilly. Haha, jag höll på dö av skratt när jag såg den =)


Jag och Lilly Eleonora. (Bortse från min fula utväxt, verkilgen DAX att färga håret =)

Nu ska jag börja med mitt söndagsnöje, matlådor!

...................


Flera timmar tack

Ojoj,vilken fullproppad helg. Fredag kväll for vi till Johhny&Pomada på middag. Sen for vi och lade Lilly hos Carina, Fredde stanna på byn och jag körde hem för en tjejkväll. Lyckades ragga ihop Linnea, Sarah, Erika, sen kom några till.

Lördag kom Lilly hem från byn kring tolv, vi vilade en stund sen fick vi bråttom att göra oss klara till Härliga Hugos dop.

Vi kom väl hem från dopet kl kl ..19? Fredde lade Lilly sen for jag på Ost&Kex&Kaka&Daim kväll hos Sandra med massa tjejer. Jag var så trött, höll på somna så jag kastade in handduken kl 21.


Finaste Lilla Hugo.

................


Piggelin nehe

Natten till idag  blev lite lugnare. Hon vaknade ca 3 ggr, men verkar ha sovit ganska bra. Under dagen har vi knaogat på hos mamma en stund, sen här hemma med allt möjligt. Hon är abslout inte riktigt piggelin ännu, så vi har tagit det lugnt.

Men jag har även hunnit baka bröd, och lagat mat. Efter det så rejsade jag å fredde med städning, till imorgon då de kommer några och ska titta på det från uthyrningen. Detaljer om detta får vi ta någon annan dag.

Erika, Vegge, Pappa, Nena har varit här under tiden och lekt med Lilly. Nu försöker F söva henne, verkar väl gå sisådär. Hoppas på en ännu bättrigare natt i natt, men myyyche sömn, yes thanks !


Jag har bakar Morotsfrallor. Jätte enkla att göra, gick ganska fort också, och goda och saftiga och väldigt mättande var dem. I dem finns bland annat Fullkorns Dinkelmjöl, morötter, linfrön, solrosfrön.

Jag har ju kommit på mig själv att jag slarvat med att uppdatera er vad jag lagat, och vad vi ätit. Men i söndags gjorde jag en GI-Lasagne med zucchini. Och Fullkornstagliatelle med tonfisk&grönsaks röra. Gi Lasagnen måste jag verkligen rekommendera. Det tog typ 20 min att göra den, blev jättegod. Även Lilly gillade den. Ska surfa runt och kolla om jag hittar nåt recept, för jag ids inte skriva av från kokboken just nu =)

GI-lasagne
4 portioner
 
  • 2 st squash
  • 1 tsk salt
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor ( de smakade ändp bara lite vitlök)
  • olivolja
  • 500 g nötfärs
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 tsk torkad basilika
  • salt och svartpeppar
  • smör
  • 1 1/2 deciliter grädde
  • 1 dc creme fraiche
  • Chiliblandning (krydda)
  • 2 tomater
  • 1 pkt mozzarella

 

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skiva squashen på längden och lägg upp på en handduk och strö över salt för att dra ut onödig vätska. Hacka lök och vitlök och fräs i olivolja i en stekpanna i någon minut. Lägg upp på ett fat.
  2. Bryn köttfärsen i olivolja. Tillsätt stekt lök, krossade tomater,basilika. Smaka av med salt och svartpeppar. Låt koka i cirka 10 minuter, tillsätt grädden och fraichen.
  3. Smörj en ugnsfast form med smör och lägg ett lager med squashskivor på botten. Varva med köttfärssås, ett lager squash, köttfärssås och ett sista lager squash på toppen. Lägg över ett lager med skivade tomater, Riv mozzarellan och strö över gratängen. Gratinera i ugn 20–30 minuter eller tills gratängen fått fin färg. Servera med rågbröd och grönsallad.


Gi Lasagnen. (Jag skar myyche tunnare skivor).

...........................


Hojna sleepwalkern

Ännu en jobbig natt fick vi oss igår. Vi sov en stund på soffan, jag däckade kl 22 efter att ha sövt om Lilly i knät och lagt ner henne på soffan. Resten av natten skulle hon prompt sova i min säng, hon låg klistrad mot mig och sov på mitt ansikte hela natten. Hostande, snorande, gnuggande, bökande, PÅ MIG. När jag försökte smyga över till andra sidan sängen kom hon trevande och hängde sig fast på mig igen.

Jag fick inte precis mycket sömn inatt heller, men Lilly har nog svoit lite bättre iaf, men verkligen verkligen inte bra. Jag är så känslig när de gäller sömn, jag har svååårt för att somna, behöver mycket plats, och ingen som klänger på mig. Så jag hoppas att hon nöjer sig med sin säng inatt.

Under dagen har vi sett på film, ganska många olika, i omgångar, men inte länge av varje. Vi har målat, den mindre av oss på golvet och bordet och stolarna också. Vi har lagt pussel, läst böcker, dansat lite under hennes piggare stunder. Men ingen mat har hon velat ha, till lunch blev de bara lite småplock, och efter hennes lunchvila på soffan fick hon välling.

Sen tog vi en promma till affären, gungade lite och tre-hjuling-cyklade. Sen kom mamma oh jessica, så att jag skulle få städa lite, jag lagade mat till oss. Det blev Matvete med kassler i gräddsky, och sallad. Jag bara slängde ihop nåt, och både Jessica och Lilly gillade matvete (Jag sa att det var ris). Ni borde prova matvete någon gång, det är supernyttigt, gott och lite tuggigt. Använd det istället för ris eller potatis, eller i sallader. Jag jag tipsar er att koka det med en buljongtärning, och i 25 min, inte 15 som det står på paketet.

Lilly sminkar sig med lepsyl, och spegeln, kanske mest =)

Jag har varit en sleepwalker hela veckan, om det blir en 4:e sömnlös natt kanske jag är en rabies smittad monster morsa imorgon. Hoppas Fredde kommer hem i tid imorgon...

........................................................


RSS 2.0