Have a happy nytt year!


Lilly tar han om sin Buzz

Myser på julaftonsmorgonen


Snygg brorsa man har =)


På väg till Mosko

Snyggingarna är julefina

Gott nytt år !

...


Våran sjukstuga

Igår åkte vi in med Lilly för dom var oroliga att hon hade lunginflammation. Men nu har hon börjat bli lite bättre. Men hon vill som inte äta något, några korvskivor har vi fått i henne.

Och Fredde har legat som däckad i soffan och bett till gudarna om alvedon, eftersom vi inte hade några hemma =)

Jag har vart hemma från jobbet igår och idag för att inte smitta dem på jobbet. Jag är ändå piggast i familjen, får springa och pyssla om Lilly och pyssla på med sysslor.

Man börjar bli liite less på att ligga halvdöd i soffan av förkylning och sömnlösa nätter, så jag har bestämt för för att försöka piggna till!

Snart är det nyårsafton, får se vilka vi blir på middagen och nyårsfirandet. Jag ska iallafall laga tre matpajer, det har blivit lite av en tradition till nyårsafton. I år blir det en Kycklingpaj, en Ost & Skink Paj och en Tacopaj. Men vitlöksbröd och sallad. Det är så gott med pajer, jag gör dem i springformar och fyller upp de dem blir riiktigt höga och fylliga =)

Imorgon, jobb medan Fredde & Lilly är hemma och blir friska. De går ju då it ens fara nånstans med lillan när det är 35 grader kallt.


Gullegumman

...


Inge roligt

Inatt har Lilly sovit dåligt, hostat som bara den. Jag var själv så halvdöd och trött så jag märkte knappt hur mkt hon hostat. Dessutom var det bara 1 ml kvar av hennes hostmeducin, hon fick det och jag tror att det hjälpte lite.

Imorse när hon vaknade halv sju var hon kokande kokhet. Huvva, hon ville knappt ha vällingen. Jag for till jobbet, Fredde och Lilly var hemma båda två utslagna i soffan. Hon har bara ätit lite välling och druckit lite saft. Hon har sån feber, hon bara hänger lilla gumman.

För en stund sen somnade hon i soffan med erika. Det var ju bra, men får se hur hon sover inatt då. Måste försöka ta tempen på henne så natt hon inte har farligt hög feber.

Aja, jag är förberedd på en sömnlös natt. Bara hon blir frisk snart..


En gammal bild på en frisk och pigg Lilly.

...................


En tuff jul

Nu sitter vi hemma utslagna i soffan och tittar på Pippi ( Fredde sover). Vi har vart borta sen julaftonsmorgon. Våran julafton blev tyvärr sömnlös på natten, och trångt vid middagen så ojoj. Aja, när vi äntligen kom hem igen med fullproppade bilen så for vi till mamma och öppnade paket och åt julgröt.

Sen for vi direkt till pappa&helena med Lilly och hennes grejer. För Lilly skulle sova där eftersom jag och Fredde lite impulsivt bestämt oss för att gå ut på byn. De var mycket trevligt.

Men nu är vi så trötta efter en helg med lite sömn, stort pådrag och mycket hit& dit och ouppackade grejer.

Måste ta mig in i köket för att gräva fram nå middag. Men helst av allt skulle jag bara vilja lägga mig och sova.


Bara en hälsning

dagen föe julafton. Lilly är på dagis, Lova hos dagmamman. Måste hinna äta frulle innan jobbet. Förra veckan gjorde jag ju lite research på nätet om barn med sömnproblem. Jag hittade en del intressanta fakta från andra mammor. Lillys dåliga sömn kan tillexempel bero på Magnesium brist eller Omega 3 brist. Såå..

Jag hittade på en hälsokost sida ett kosttillskott för barn:

Barnens egen fiskolja!

Eskimo Kids är ett kosttillskott utvecklat för växande barns behov av fettsyror. Med Eskimo Kids får ditt barn ett balanserat tillskott av omega-3, omega-6, vitamin D och E. En tesked om dagen räcker. Tutti-frutti-smaken passar även de minsta.

Eskimo-kids är ett dagligt kosttillskott

  • Ren, naturlig fiskolja och rapsolja för alla barn mellan 1-12 år. God tutti-frutti smak som barnen tycker om
  • Rekommenderas speciellt för barn som inte äter fet fisk flera dagar i veckan. Innehåller de livsnödvändiga omega-3 och omega-6 fettsyrorna.
  • Kompletterad med vitamin D och E.

Nu efter middagen i två dagar har hon fått sina "miner" (vitaminer). Och jag vet inte om det är en slump, men dessa nätter har hon sovit och inte vaknat förrän kl halv fem och kl 6. Sen somnar hon om tack och lov. Tänk om detta kan vara lösningen? Vad tror ni? Hoppas att det håller i sig iaf =)

Nu, frullebulle sen jobba sen julafton i Moskolajärvinen
....


En bättre dag

Inatt vaknade inte Lilly förrän kl halv fem. Jag stapplade upp i sömnen och kände att de var kallt i huset. Jäkla pellets panna, inget att lita på. Lillan låg ihopkrupen utan täcke och det var kallt i hennes rum. Huvva. Jag stoppade om henne ordentligt så somnade hon om. Till kl kvart i sju.

Även fast det "bara" är 15 minus idag så syns nästan solskenet lite! Igår va ju årets mörkaste dag, de kändes i kroppen då man gick som i dvala hela dagen. Men idag är det faktiskt ljusare ute och de känns i kroppen också.

Igår slängde jag ihop en lasagne till middag, sen rullade jag köttbullar A´La Farmors Recept och gjorde revbensspjäll till julafton. Och all den andra maten vi skulle ta med ä inköpt. Skönt, jag ha skrivit upp allt på en lista vad som ska göras inför julen. Jag har betat av några saker faktiskt. Men har inte packat något ännu, de får jag göra imorgon kväll.

Aja, Lilly trivdes bättre idag på dagis men hon har börjat tjura ihop som fan när jag ska klä henne och vi ska åka.

Nu, göra mig klar, gå till jobbet. Grattis Moster Cetty på din Födelsedag =) Vi syns sen!

Flummiga Brudar =)
...


Ingen bra dag

Idag var både jag och Lilly trötta och sega. Sen ville hon inte fara på dagis, hon blev tjurig och arg för att hon inte fick ta med sin lilla ask med sina nya snoddar. På dagis blev hon ledsen och när jag gick ut skrek hon efter mamma och grät. Stackas lillan..Paah. Ont i magen får jag av sånt. Ingen bra start på dagen.



...


Julen är här

Så känns det verkligen i detta hus. I Fredags var Sarah här, vi drack två glas vin, såg på film sen sov hon över. Våran juleskinka är griljerad och välsmakande. 

Igår var jag med Sarah i stan och trängdes i julehandeln. Hon fixade de sista klapparna men jag köpte bara lite mat som vi ska ha med till julafton. Fredde var hemma och bakade pepparkakor med Lilly och var ute och sparkade. Igår kväll slog vi in de resterande typ 1256 st julklapparna.

Och min egen komponerade julskiva har spelats på hög volym hela helgen.

Idag skottar vi snö, tvättar, diskar, dammsuger, dricker kaffe, äter aladdin låda och sen ska vi klä granen hos pappa när Lilly sovit.

Fjärde Advent idag, och julen har verkligen tagit över vårat hem. Jag älskar Julen !



...


Ett ljus i mörkret

Jaa..igårkväll blev väl lite konstigt. Efter en timme med spring och sura miner och miljoners bäbä vita lamm så gav jag upp. I argen drog jag in Lillys spjälis i hennes rum igen, slängde över sängkläderna och bäddade till den igen. Sen lade jag henne där, bäddade ner hon, gev henne tusen tuttar, slog på speldosan och gick ut ur rummet.

Fem min senare sov hon. Ååhh, jag ville inte göra så. Men jag har ingen energi alls över nu till att bråka med henne en timme varje kvälll i flera veckor för att få till hennes sövning. Men till råga på allt så vaknar hon kl 00:19. Först somnar hon om direkt, jag går och lägger mig. Hon börjar gråta, ropar på mamma. Jag får gå dit tre gånger. Sen när hon håller på att somna igen så börjar hon hosta. Tillslut går jag in och får tvinga i henne hostmedecin.

Sen vaknar hon igen, innan jag hunnit somna. Jag brister ut i gråt av utmattning och frustration, Fredrik vaknar av våran situation och får gå in till henne. Jag gråter mig till sömns och somnar tillslut av den övertagande tröttheten.

Vad är det för fel med hennes sömn? Varför kan hon aldrig sova? Varför sover hon så oroligt? Jag går sönder snart.

Idag kändes det iaf bättre. Jag blev pigg när jag kollade på termometern, minus 3 grader oh snöfall. Ååå så skönt. Jag kände hur jag blommade upp igen. Jag fick ett ryck och dammsög, vattnade blommorna och skottade gården nu på morgonen innan jobb och frukost. Under tiden såg Lilly på film. Lite hemskt, jag vet. Men på kvällarna finns ingen tid till sånt här så de var skönt att få det bortgjort. Nu måste jag bara skura i kväll.

Tack för de milda graderna, det gav mig verkligen nya krafter!!


Lilly har klätt ut sig till pappa och är på väg till Bannyn (Bandyn), som hon tror är pappas jobb =)

......


Jag får moddra

Ååå..hejn går inge bra. Nu har jag hållt på i 45 min med sövningen.. Om jag sitter där måste jag sjunga Bäbä tusen gånger. Tillslut blir jag less och förklarar att nu ska mamma gå, sjung bäbä för mimmi. 30 sek senare hör man stampstamp och en Lilly i full karriär kommer springandes och skriker "Spinga fooort".

Eehh, jaha så har vi gjort ca 7 ggr ikväll. Nu tog Fredde över, jag blir så less och frustrerad att jag tillslut skriker till Lilly att lägga sig ner och STANNA där.. Jag tänker inte hålla på en timme varje kväll. Det ska inte vara så.

Idag har vi haft en god-jul-hej-då middag med Erika o Vegge som far imorgon till Norge och blir borta över julen- Lilly fick öppna sin julklapp idag hon fick en stor Buzz Lightyear leksak, hon älskar toy story =)

Även jag fick en tidig julklapp från jobbet, en korg med massa gotta =)



Lillys nya vän: "Mitt namn är Buzz Lightyear"

...


Hey Ruta Ett

Nu blev det så att vi tillsammans ställde in den stora sängen till Lilly. Hon var överlycklig över den och skulle provligga hela tiden med ett leende på läpparna. Nu när hon skulle sova gick det två minuter innan hon sprang upp igen.

Jag fick hålla på en halvtimme att stoppa henne, och sen sitta brevid och sjunga BäBä för henne tills hon tillslut somnade..Gaah, får se hur denna natt blir. Hoppas att hon inte kliver upp när hon vaknar, hon lär ju vara i sömn då och kanske snubbla, eller så hinner hon bli pigg när hon är uppe och traskar, och blir svår att söva igen. Jag hoppas även att jag inte ska behöva sitta och sjunga en halvtimme varje kväll. Förut somnade hon ju själv...

Detta blir ännu en resa för striden mot sömnen, jag hoppas att den går smärtfritt!!




...


Ljus i håret

Vilken mysig luciakväll vi har haft. Bänkade framför teven nerbäddade under täcket med kaffe, pepparkakor, lussebullar, tända ljus. Vilken mysig julstämning man får av sveriges luciatåg! Jag fick en smärre chock idag när jag insåg att julafton faktiskt är NÄSTA Fredag! Ojoj, mkt att fixa med när vi ska åka långt bort dessutom.

Snyggaste Lucian =)

.....


Funderingar..

Vi har ju problem med Lilly sömn. Vissa nätter sover hon bra och vaknar bara en gång och ropar på mamma. Men de allra flesta får jag springa dit 5-6,7-8 gånger. För att hon gråter i sömnen, skriker på mamma, hostar och så vidare. Har funderat på om det kan vara något att ställa undan spjälsängen och ställa in hennes Stora-Flicka-Växa-Säng. Om hon skulle sova bättre då, kanske hennes spjälis börjar kännas trång ?

Jag vet inte.. Men samtidigt så blir hon ju inte ombäddad av sidorna i stora sängen som hon blir av spjälisen. Och tror ni hon skulle kliva upp varje gång hon vaknar i den stora sängen?

Säg till om det är någon som har erfarenheter av detta, det är inte lätt att veta när man aldrig har gjort detta förut =)


Jag och min mamma vill få sova ordentligt...

.....


Sömniga Söndag




Men Lilly håller igång =)

...


Känn lugnet

Ja, idag känner jag lugnet. Igår var det ju bak-dag, sen var vi på Jessicas lucia tåg och grötfest med gamlingar och allsång. Fredde drog för luciaparty i Kronogård igår kväll. Men han är tvungen att komma hem imorgon mitt på dagen eftersom jag ska vara kl 17 på hotellet, på julmiddag med jobbet..

Idag efter jobbet for jag och hämtade Lilly på dagis, sen hämtade jag mamma och vi lagade mat och åt den =) Sen har jag diskat, tvättat och sett lite film. Vi blev slöa och bäddade ner oss alla tre i soffan under täcke med kaffe och pepparkakor.

Nu ska jag se Idol finalen, om jag orkar vara vaken till slutet. Jag brukar ge upp när Circus Möller börjar, de är ju sämre än sämst.

 
Så här bekymrad såg lillan ut under sitt luciatåg, det är ju läskigt när alla vuxna står oh tittar =)

Lilly var den minsta (men den bästa =)

På väg till Mosters Luciakväll

Lucian Jessica.

Lilly busade runt i kyrkan =)

................................................


Gotta!

På begäran, Polkabräck =)

Polkabräck

· Ca 1 dl polkagrisar
· 300 g vit choklad
· 2 msk kokos
· Rivet skal av ½ citron

1. Krossa polkagrisarna i en mortel eller i en matberedare.
2. Bryt chokladen i bitar och smält den i mikro, över vattenbad eller i ugn på 100°.
3. Blanda ner polkakross, kokos och citronskal i chokladen. Bred ut smeten på bakplåtspapper.
4. Låt det kallna och bryt sedan chokladen i bitar. Förvaras svalt.


Mjaaammi !!




                                                                                    .............................

En dag i köket

Idag har Erika och taxarna varit här, samt Sarah & Vilja. Vi har...


bakat lussekatter..

Kokat knäck..

Och gjort smaskiga Polkabräck =)

Nu laddar vi inför grötfest ikväll och Jesicas lucia debut!

.........................................


Lite Ledigt


Idag och imorgon är jag & Lilly lediga. Vi har varit och lekt med Filip, Hugo, Signe och Alicia. Men nu, lite vila med heffaklumpen =)

...


Sleepless

Jag blir så frustrerad ibland. Alltid alltid alltid blir jag väckt av någonting. Aldrig aldrig aldrig får jag sova. Antingen är det lilly som väcker mig, typ en gång i timmen. Eller så är det lova. Eller så nå jäkla fyllon då fredrik varit på fest. Alltid på kvällen tar det länge innan jag somnar. Sen precis när jag lyckats somna vaknar lilly. Och håller på så hela natten. Det känns som att jag är gjord av lego, snart faller jag till marken och alla de tusen lego bitarna sprutar åt alla håll. Tänk så bra jag skulle må, om jag fick sova ibland.

Endast anneli är vaken..

Just nu ligger det 2 ungkarlar i källaren och sover. Fredrik har sovit hela dagen. Lilly sover förhoppningsvis också just nu på soffan. Bara jag är vaken i hela huset, kl 13:55 en söndag. Vilket slöseri med lediga tiden! De märks vilka som var på fest igår va =) Inte då jag iaf.

Idag firar vi..


Andra Advent.


Och Danne =) Som eg fyller år imorgon men vi kan ej komma då så grattis, vi är soon hos er!

...


Freaky frajday

Hej din lilla loppa.

Denna dagen har vart lite crazy, jag blir helt jum-jum i hövvet och konstig av denna jäkla medecinering. Är sjuukt trött hela tiden och seg i skallen, mår konstant väldigt illa och är pinka nödig till tusen, jämt. Har läst i papprena och så här kan det tydligen bli. Det är långa tio dagar innan tabletterna är slut. Kommer att vara en konstig snurrig männisa utan aptit tills dess.


Smulan speglar sig i sina nya fest kläder =)
...


Smulan


Någon som har tips på hur i hellskotta man får små barn att sluta bita på naglarna???

Det är kul att städa, tycker hon ibland =)

Väääldigt roligt till o med =)

Mys med julenissan.

...


Tippetippetitapp

Igår började min 75 %iga arbetstid. Men idag var de tvugna åka iväg själva idag så jag blev typ ledig. Men de känns då så skönt att ha ett trevligt arbete att gå till, bara runt kvarteret. Skönt att få strukturera upp vardagen, med dagis rutiner, middagsplaner, och att jag kan åka hem och lämna bilen i garaget. Att inte behöva köra till byn till utbildningen eller till stan för att jobba mitt i smällkalla vintern. Även om de blir 30 minus så kan jag nu gå till jobbet.

I veckan har jag hunnit vara till Kvinnokliniken i Piteå för att återigen kolla upp magen. I höstas hade jag ju en inflammation i livmodern, då fick jag meducin för det. Men de blev som aldrig bra, har haft en molande värk i magen och vissa dagar har jag varit liggande p.g.a detta.

Så jag fick en ny tid. De hittade ingen vätska in tha livmoder. Förra året fick vi ju sova en natt på akuten, då hade jag mest troligt en inflammation i blindtarmen. Läkarn trodde att det kunde vara en slags kronisk inflamma i blindtarmen som spökade nu. Och så även påverkat höger äggstock som ligger nära den. Så jag fick två olika antibiotika med starkare grader.

Om det inte blivit bättre efter det så skulle de gå in till blindtarmen i sån titthålsoperation för att titta till den. Ååå, vilket bök.Hoppas att de blir bättre av antibiotika x 2 nu då.

Nu idag fick Lilly vara hos mommo en stund, jag skulle besöka Amanda på hennes jobb. Resultatet av besöket blev detta:


Före

Efter =)

hahaa,supriseee! Senast jag hade så här kort hår var hösten 2007, jag kände att de var dags igen. Nu måste jag bara vänja mig och få in nån cool färg i håret. Typ färgen en lugg.

..


RSS 2.0