En bra dag?

Imorse sa Lilly till mig: Vet du mamma,idag är en sån där dag då jag dka va snäll heela dan!




Haha vi får väl se, dagen är ung och hon har redan visat tendenser år andra hållet :) Hon är rastlös varje dag, och jag vet som it vad vi ska hitta på. Men Freddy får semester idag (Jiiipiiiiii) , jag är i behov av avlastning och hjälp med vardagen :)

Får väl se vad vi ska hitta på för nå kul i sommar!

Jordgubbs & Rabarber Curd

Nu är jag i bakartagen! Det finns bara så lite tid & möjligheter när Lilly har sommarlov =) Ikväll har jag gjort en Jordgubbe & Rabarber Curd som imorgon ska vara fyllning till bullar =) Jag ska även börja lägga ut recept på allt jag bakar, ifall nån skulle va intresserad..
 
Gör din curd så här:
-Hacka 100 gr rabarber & 150 gr jordgubbs, sätt i kastrull med 1 dl strösocker. Koka nån minut tills rabarberna är mjuka och sockret löst upp sig. Rör om ofta.
- Gör ett stort vattenbad som sjuder, med en skål ovanpå. Tärna 60 gr smör, lägg i skålen på vattenbadet. Sätt även i 2 st ägg & 1 äggula. När smöret smält i äggen till en jämn smet, tillsätt gubbe blandningen.
- Skrapa ur fröna från 1 st vaniljstång, lägg i röran. 
- Rör om ganska ofta, det tar ca 20-30 min tills den blivit nog tjock (ska va gode tjock).
-Mixa krämen slät. Sätt sen i burk, och när curden svalnat, sätt in i kylen över natten. Den tjocknar ganska bra under natten också.
 
Recept och resultat på de färdiga bullarna lägger jag ut imorrn. Curden blev jättegod! Men jag önskar att jag hade haft mer rabarber i, curden blev lite söt med så mkt gubbar. Men 100 gr var det enda som fanns på gården =) Lycka till!
 
 
........................

Dagens Lilly

Jag frågar Lilly: Men duu, vill du åka på nån semester i sommar då ?




Lilly: Jaa!



Jag: Men vars vill du åka på semester då?



Lilly: Eehm... Till Konsum!



Hahaha..

Fikamera!

Hittade fikamera.se, där fanns det slags kak/tårtfat jag ville ha.
Köpte även minimuffinsformar
Och Bourbon vaniljpulver =)
 
..................................................................................

Leilas grejjer

Vist har Leila fina redskap när hon bakar å lagar mat! Såg att hon har en online shop med hennes grejjer =) Jag var ute efter ett tårt/kakfat med de kostade 725 kr ! Här är en länk till shopen

Sommarlov

 

Midsommarafton

Det är ju sååå vackert nedanför pappa nere vid älven, speciellt när vi hade sååå fint väder!
Favoritpojkarna !
 
...............................................................................

En somrig dag

Vi har haft en fin midsommarafton å fullt upp från kl 8 imorse! Ska visa bilder sen. Dagen till ära var Vilgot i tidningen.
 
 
 
Älskade snyggunge!
Lilly var helt slut av denna dag redan kl 20 och nu har hon slocknat.Väntar på att Vilgot ska somna så jag kan duscha och lägga mig. Är heeelt slut i både kropp å knopp =) Trevlig helg å tack för idag.
 
........................................

En sm


Haha

Jag oh ungarna har ju varit utan bil i några veckor för våran har vart trasig.. Men nu är den trasiga såld och Fredde är på väg hem med en ny! Vi har velat mellan denna oh en Ford Mondeo, jag ville som ändå ha en vanlig bil, jag tycker minibussar är så fula =) Och kommer vi att använda alla dessa platser? Men nu har vi en minibuss iaf, och extraplatser om det skulle behövas. Skönt att slippa trängas, det blir inte mkt plats över i en vanlig bil med 2 st bilbarnstolar..
Så när ni ser denna farkost susa förbi, så är det bara vi =)
Plats så det räcker å blir över i vrålåket =)
 
.................................

En torsdagsmorgon..

Hos oss... Jag vaknar av att Lilly kommer inspringandes i sovrummet och skriker: Titta mamma, soolen har kommit upp,jääklar va skönt mamma,Titta Vilgot solen har kommit upp,jäklar va skönt Vilgot! Haha. En bra start på dagen!

Maaaaat

Detta med lchf.. verkar funka ganska bra! De senaste dagarna har jag bland annat gjort..
Avokadosallad med grillad chorizo, Omelett, Korvstroganoff med blomkålsris, Chorizo med gräddstuvade grönsaker. Idag ska jag göra Lax med krämig dillsås & aubergine sticks. Imorgon blir det köttfärssås med vitkålsspagetti..  Fredde har faktiskt vart riktigt duktig och gått ner 3 kg på en vecka =)
 
Korvstroganoff med blomkålsris ....................................................................

I PT

Idag var vi tvugna att köpa Piteå Tidningen då Lilly var med i den sen torgdagen i lördags =)


"Lilly Ek passade på att busa av sig i hoppborgen som ställts upp under lördagens torgdag."

Dagens Lilly

Lilly vid frukostbordet:



-Åh mamma vet du, idag är jag så lycklig för att vi har köpi så stoj ost! Den jäckej nog heela dan! Och så kan vi bjuda Vilja & Sarah, å Sandra å John å Filip å Hugo när dom kommer!

...............haha =)

Vackra sommar

Verkligen underbart med sommarväder! I torsdags:






Mimmi

Eftersom Lilly går på allmän förskola så har hon lov när de vanliga skolbarnen har lov. Därför var de hennes sista dagis dag idag! Så nu har hon sommarlov i.. tio? veckor..typ. Men idag hade hon med sig hem en grej som hon gjort :


Det är en kyckling som heter Mimmi =) Hur fin som helst!

...................................


Bacon & Avocado röra

Jag provade slänga ihop en frukost till Fredde ala LCHF. Det blev något väldigt smarrigt!

1/2 Avokado
1 Tomat
Lite purjolök
Knaperstekt bacon
3 matskedar turkisk jågart
Salt + Peppar
Hacka allt, blanda ihop.
Det blev jättegott! Detta kan man även äta till grillat kött, fisk, grillad kyckling, stekt chorizo, på ett flatbröd tillexempel. Om vi skulle äta det till grillat kött skulle jag nog även sätta i kokt hackat ägg, lite melon, cayennepeppar, persilja,fetaost. Till fisk: dill o.s.v.

Igår gjorde jag Persilje Kyckling med ungsrostade grönsaker & fetaost till middag:

(Blomkål, haricots, tomater, sockerärter, zuccini, champinjoner, gullök, fetaost, vanlig ost). Gott!

........................................................


Scary

Satt och tittade på lite bilder när Lilly var liten. Hittade en när hon var 6 månader. Den ena är Vilgot =)


 Vad tycker ni? Lika som jag vet inte vad! Vem är vem?



............................


Oldies

Tycker det är så kul att titta på gamla bilder i arkivet =)

Lilly Sandra Filip april 2009 =)

Lilly å Filip maj 2009 =)

Lilly juni 09

Lilly å Vilja juli 09. Nu är de två bestämda damer och bästa vänner! (Fast det var dem väl redan då =)

Pomada, Kajsa Danne och.. vem i stolen? Valborgs 09. Det ligger även en mycket liten Sally i vagnen =)

........................


Våran Vilgot

Är så väldigt vacker. Snäll. Lugn. Harmonisk. Älskar när man pratar med han, hela hans ansikte lyser upp med världens bredaste, härligaste tandlösa flin. Hela hans liv har han sovit så bra, från ca 22-23 på kvällen, äter kring 3, 4 eller 5 tiden på morron, sen somnar han om nån timme igen =) Och det har alltid gått så bra med hans mat, jag helammar och har gjort det hela tiden. Han äter ca var 3:dje timme.

På 4-månaders kontrollen förra veckan vägde han 7810 gr,och var 68 cm lång. Just nu ligger han på golvet naken och pratar med sin mjukis apa och med min fot!


Tänk, att du bara har funnits "utanför" i 4 månader.. Men det känns som att han alltid har funnits. Tack för att ni finns våra fina ungar!

.........................................


Bye bye carbs!

Ja.. Vi vill ju lchf:a, iallafall prova. Åt Fredde lagar jag från och med idag bara lchf kost. Men jag tänker inte äta det fullt ut när jag ammar, det tror jag inte är så bra varken för mig eller Ville! Men jag kan ju äta varannan måltid lchf eller liknande. Kosten kanske inte ger så mycket om man inte äter det fullt ut? Men det får då bli så tills jag slutar amma.

Kul också med lite nytt känner jag. Igår åt vi Avokado & Tonfisksallad med ägg till middag. Idag gjorde jag en Blomkål & Broccoligratäng med kassler. Gott! Sen provade jag baka lchf Oopsies, som man äter som vanliga mackor eller som hamburgerbröd:


Men de var väl ingen höjdare direkt. De var ju väldigt mjuka, fluffiga & svampiga. Smakade mest ägg. Helt okey med pålägg, men jag ska baka några andra lchf bröd istället.

Så jag har beställt Bakerix, Sötrix, Kokosnötsmjöl, Mandelmjöl, Guarmjöl & fiberhusk. Så att man kan baka normalare lchf bröd och lite fika =)

........................................


Åh nej stackars lillan!

Jag bad Lilly gå och hämta sig nå trosor idag på förmiddagen. Helt plötsligt hör jag att det smäller utan fan från hennes rum, sen börjar hon stooor skrika. Jag springer dit, alla lådor i byran hade hon dragit ut, så att byrån tippat, och blomkrukan som stod på den hade åkt ner i hennes huvud! När jag sitter och tröstar henne ser jag blod på golvet. Då tittar jag på andra sidan av hennes huvud! Gaah hon blöder ju!

Ååh shit. Vad gör man?? Hon var ju så rädd och tänk så ont det måste ha gjort! Jag ringde mamma, hon kom. Sen for jag ner med Lilly på distriktet i Vidsel. Hon tvättade upp och sa att det inte behövde sys. Det blev ett jack på typ 2 cm och det bara rann och rann!

Sen när vi kom hem igen så fick hon bada och jag försökte skölja bort blodet och blomjorden från hennes hår. Men det har knogat och börjat blöda igen. Fick nå sy-tejp men det fäster ju som inte i håret. Men efter ett tag blev hon som pigg igen och leker då som vanligt. Men byrån ska skruvas fast i väggen!


Usch så obehagligt. Stackars liten. Hjärtat har man haft i halsgropen hela dagen!

......................................................


Vacker

Fredag kväll så lyste kvälls solen in så vackert i teverummet på lilleman. Jag var tvungen att ta fram kameran och knäppa lite kort på vackerbarnet.


 ♥ Älskade barn ♥


Budgetshoppat

Jag vill kalla mig själv expert på att hitta och shoppa billiga grejjer från tradera speciellt =)

Sommarjacka åt Lilly, 15 kr ! Den var i så fint skick och hon blev så nöjd me den.

Ett par svarta sneakers från Vagabond till mig, 50 kr! Inte dumt!

..................................................


Dinner at our haouse

Torsdags middag hos oss:

Bacongratäng! Har aldrig provat de förut men de blev very gott. Krämigt och mumsigt!

..................................................


Forskat

Ja, efter lite forskning måste det ha vart en mårdhund! Finns dom ens här? Iaf en, om den nu inte dog =) Tydligen är dem bärare av rabies, så de var tur att jag inte tog hem den till middag. Hehe.


Ser ut att va ett obehagligt djur!
.........................


En grå räv?

Idag när jag var på väg till byn med Vilgot så ser jag något komma och springa över vägen, framför mig i full karriär. Hmm, det såg ut som en grå räv, med korta ben och ränder! En grävling! Jag vet inte om jag missade den med bilen, det såg ut så men det lät ett snärtande ljud från det däcket där den isf befann sig. Jag kollade i backspegeln men såg den inte..

Sen när jag nu kom hem och letade bilder på grävling så hittade jag ingen med en lång svans. Har grävlingar långa svansar? För den jag såg hade en lång grå tjock svans efter sig.. Kan det ha varit en grå skunk? Eller en missbildad grävling med superlång svans? En korsning mellan grävling å skunk kanske =) Det vore väl nått, en ny ras =)


Den såg ut så här men hade en jättelång svans!

Eller var de en grå skunk? Nån som sett en grävling nån gång och kan help me out =) ?

.........................................


Jag är snygg!

Så här snygg var jag igår när jag skulle följa morsan på Surrjunta.

Men jääklar vad morsans tant-kompisar babblar! Blablablablabla.. Sen var jag tvungen att se de dära himla Desperate Housewifes också. Och precis när karln i huset äntligen kom hem (Äntligen en vettig människa att snacka med), så drog morsan hem mig för att sova =)
// Ville
....................................


4-barns maama

Jag frågade Lilly idag: Men Lilly, tycker du jag är bra på att ta hand om mina barn? Lilly: Ja ! Jag: Men vilka är mina barn då? Lilly: Jag,Vilgot, Lova och pappa! Haha , hon säger det hon betraktar och hon har så rätt :) ..................

Frustrerad!

Våran laptop har vart knäpp länge. Men så har vi formaterat om den, rensat, installerat om allt så har de blivit bra ett tag. Men nu igen, när jag ska lägga in bilder, så börjar den tjuta och knastra. Och vissa bilder funkar inte när de kommit in på datorn, vissa syns bara halva, vissa ät helt myrkrigiga typ.

Inte kul alls, många bilder som blivit förstörda! Bland annat några jättefina på Vilgot, såna går ju inte att ta igen =(

Nån som vart med om samma sak ? Dumma dator som äter upp mina fina bilder.. Snart åker du ut!

...................................


På den 4:e regniga dagen..

Så kan man..

Hjälpa mamma att dammsuga.. Med hörselkåpor på såklart!

Titta ut genom fönstret och längta efter bättre väder..

Och grimasera åt mamma när hon ger mig nåt som kallas vatten, och sen spotta ut det direkt!

.........................................


En söndagmorgon hos oss..

Jag ropar på Lilly: Liiillyyy.. gå och ta fram nå kläder nu!

Lilly: Jag har inte tid just nuu, jag håller på att klippa hälarna!!

Jag: Huuuh?

Går och kollar, då sitter hon på toan och filar hälarna :) Sötprutt!

.........................................


Oh no!

Idag skulle vi på mitt kusinbarns dop i Skellefte. Hade vart kul med en utflykt! Men Vilgot har varit förkyld hela veckan, och igår åkte jag dit. Trodde att det var pollenallergi men idag är det bara värre. Och Lilly vaknade imorse med feber, ont i pannan och i ett lillfinger =) Så hon har också blivit sjuk. Attans!


Satt uppe igår och gjorde ett kort åt den lille. Men kortet och presenterna fick iaf åka dit =) Trevlig helg, nu ska jag och frossan bädda ner oss under täcket igen! Skönt med helg endå =)

..........................................


RSS 2.0