Nya tag

Denna vecka har verkligen varit recovery. Vi har gjort mycket men samtidigt lite. Fredde har jobbat en dag och varit borta på byn en dag. Nu har han fått tag i färg å ska måla klart stoooora betongrummet i källaren. Jag försöker hålla Lilly vaken samtidigt som jag bloggar och inviger mina nya fleecefodrade tights. Som jag beställde igår. Och kom i postlådan idag. Gillas!

Jag kan bara ha jeansleggings med resår i midjan eller vanliga leggings. Men de blir lite kallt när man ska ut med Lilly, kan inte ha några täckisar heller. Så dessa fleecefodrade svarta leggings blir nog varma å sköna!

Men annars nu har jag länge varit så varm, såå varm. Annars är jag så kall å frusen. På kvällarna går jag i bara linne å trosor, och ändå bränner det i benen. Å Fredde ligger påklädd under filten å fryser =) Kan inte sova med täcke heller, då brinner det ännu mer i benen.

Men de kanske inte är så konstigt att man är så varm och blodfylld när man har 50% mer blod extra i kroppen? Hoppas de blir bättre när brorsan kommer ut, för hejn är jobbigt =)

...............................

Så var de över

Julafton igen! Schlutt! Poff sa det bara.. Vi var typ 33 st som samlades i år, både från mammas å pappas sida. Så många har vi aldrig varit förut! Radikala åtgärder krävdes, nämligen en stor festlokal för att rymmas.










Barnen busade som tokiga hela eftermiddagen och kvällen! Man behövde inte oroa sig för att de skulle göra illa sig heller, man kunde slappna av =) Dagen efter for vi dit för att plocka bort allt, städa och äta lunch av julemat resterna.
......................................................


Förra helgen

Hade vi Lilla Julis på byn med Freddes syskon. Flickorna fick julklappar, vi åt mat, godis, spelade spel & tjejerna   b u s a d e =)






Sötungar!

..........................................................


Det närmar sej


Eller så är detta resultatet av en helg med alldeles för mkt julemat, choklad & julmust =)

...............................................


Dagen före

Man kan väl säga att vi har fullt upp idag! Vi har varit å dukat å ställt iordning i Kulturhuset där vi ska fira jul. 32 st blir vi! Aldrig har vi varit så många..

Och vi har verkligen haft fullt hus hela dagen. Massormassormasoor med besök! Erika å Vegard är här,hon gör ägghalvor,nubbesallad å Janssons till imorgon. Vi gör tacos till middag, sen hade visst pojkarna köpt lotter till Uppesittarkvällen. De räcker till kl 00, jag blir inte långvarig ikväll de kan jag då säga =) Lilly har tjorvat inatt, det slutade med att Fredde tog henne till min säng så jag sov på soffan.

Sen måste jag även göra desserten till imorgon. Försöker emellanåt att sätta mig ner å vila, har börjat få väldigt ont i svanken och fram i magen. Är trött som en Lova också, det kommer som i stötar!

God Jul tills vidare!

......................................

Lillys första jullov

Det var en trött fröken som kom hem från dagis idag. Med mycket spakhet i kroppen somnade hon på soffan. Hon brukar gå att hålla vaken men inte idag. Hon behöver väl sova..

Hann med alla sysslor å lite till, men min barnmorska hytte med sin näve åt mig för att jag måste ta det lugnt. Jag glömmer som bort mig själv. Jag vill att huset ska va städat, tvätten tvättad å vikt, disken diskad, brödet bakat samt fikat, Lova promenerad, maten lagad, Lilly å Fredde nöjda.Innan dess kan jag inte slappna av =)

Jag glömmer bort att jag är högandes pregnant och egentligen inte orkar eller borde fejja på så mkt som jag gör. Aja, nu har ju Lilly jullov dessutom så då får man ju inget lugn =)

Men nu satte jag mig ner en stund. Erika har lånat vårt kök för å göra köttbullar. Lilly sover. Men Lillebrorsan vaknade. Han ligger nu med huvudet neråt, men snett med ryggen tryckt mog min högra sida, med knän & fötter upptryckta i revbenen. De känns konstigt när han hickar, halva överkroppen min dallrar till!


Hej igen tomten. Dessa skulle gärna få flytta in till mig =) nelly.com 399 kr.

...................................................


Sparka igång

mej tack! Fy fasen vilken seg vecka detta har varit. Tror dessutom att Lilly håller på bli sjuk, eller är inte helt frisk iaf. Snorig, slemmig och varm. Tvingade i henne lite alvedon imorse för jag ville verkligen att hon skulle fara på dagis. Och orka vara där. Och ha kul. Hennes sista dagis dag sen har hon Jullov till 10:onde Januari..

Både kul och rastlöst får väl se hur de går!

Nu skulle jag behöva en kickstart. De är ju för fasen julveckan å jag är så seg å degig! Måstte tvätta,vika tvätt, diska, bädda, dammsuga, gå till affären samt baka klart nå kakor som jag började med igår kväll. Fullt upp, sätt fart!

................................

Tänk om..

..tomten hade slagit in såna här till mig. Har som aldrig vart så förtjust i Uggs. Men jag måste erkänna att de vore väldigt skönt att ha nå slappa tjippa på sig skor i vinter. När man bara ska hämta posten, fara på dagis eller affären.


Dömjen är i mocka med fårullsfoder. Eller va de nu heter. 995:- på nelly.com . Inget man spenderar på sig själv precis =)

.................................................


Dessert problemas

Kan icket bestämma mig vilken efterrätt jag ska baka till Julafton..

En Toblerone Paj.. eller

En After 8 Cheesecake. Svårt val men jag vet nog vilken det lutar mest åt =) Vad tycker ni?

..........................................


Stormande start

Man kan väl säga att jag hade en dålig dag igår. Jag skyller på hormoner, måste finnas ett enormt överflöd av dem i min kropp. Kanske är dem som fyller magen?

Jag låg länge och stoor bölade i soffan. Lilly var ju hemma å blev som förvånad. Jag bara grät å grät å grät så tårarna sprutade. Finns väl vissa anledningar men dem känns bättre idag =) Lilly var så gullig, gick å hämtade mjukisdjur åt mig och toapapper och torkade mina tårar =)

Jag var även så sjuukt trött, det sved i ögonen och jag ville bara sova. Lilly märkte ju dessutom av min dåliga dag, och fick själv en dålig dag. Hon fick ett utbrott på mig för att hon inte fick måla mina naglar i guld. Skrek, grät, drog i mig i en timme. Suck, precis vad man inte behövde.

Sen skulle hon få korvsnärtar till mellis. Hon sa att hon ville ha många. Hon fick 3 st på ett fat. Fatet åkte i golvet, korvarna flög till Lova. Hon blev  v a n s i n n i g, för att hon ville ha måååånga korvbitar, 5 st. Men de fick hon inte.

Utbrottet varade i en timme. Hon skrek, grät, kastade ut ett vattenglas, kastade ut halva kylen, rev ner allt på kylen, kastade mina nybakta limpor i golvet, kastade ut en skärbräda full med skuren korv & lök på golvet, slog mig, spottade på mig, slet mig i håret, drog i mina kläder. Hon gick inte att lugna. Hon var galen.

Vilken dag.Denna dag känns bättre, fast jag är väääldigt trött. Nu ska jag göra mig klar å fara till Barnmorskan.

....................................


Fix

Nu är de sista grejerna beställda till Lilleman. En bilstol och en ny skötväska. Bilstolar finns i olika utföranden och prisklasser, upp till 3500 kr.

Hittade denna på jollyroom.se till kampanjpris, 1195:- Det är exakt samma som vi hade åt Lilly. Den funkar bra, vi vet hur den ska monteras och den är stabil & säker. Vill absolut ha en med en bas som man spänner fast i bilen. Så behöver man inte spänna fast stolen varje gång, utan bara klicka fast den.

Och en ny skötväska. Förut hade vi bara den som följde med Brio vagnen, en stor som inte gick att stänga. Hittade denna till halva priset som blev 349 :- Skulle väl helst vilja ha en dyrare och ännu finare, men hajn för duga =) jollyroom har dessutom fri frakt, perfekt!

........................


Mmmm..

Har länge velat prova att göra Ranchkyckling till middag och idag blev det så. Lilly älskade det och slukade 2 portioner snabbt!
-Mmm de var goda makaroner det här mamma!
-Mm de här var ju jättegott mamma!
-Men vad är det för nå på makaronerna då mamma? =)

Ihelgen har vi fullt upp. Imorgon ska vi på affären, sedan göra en Bacon & Fetaost paj till lilla julafton på Lördag. Vi ska tvätta, packa Lillys saker, skjutsa henne till mormor. Lämna Lova hos morfar. Göra mig klar, köra till byn, köpa Freddes julklapp,plocka upp Fredde, Joel & Anna. Vidare till Western Farm på Freddes firmas julfest. Sen köra hem till Vidsel igen. Suuuuck.

Lördag. Sova tills vi vaknar, hämta Lilly hos mormor. Packa, göra oss klara, åka till byn. Lilla Julafton med hela Freddes släkt typ. Nästan. Äta, busa, flickorna ska få paket. Äta godis, spela spel, kanske sova där. Både jag å Lilly är dåliga sovare och måste ha det tyst. Så jag vet inte än om vi ska sova över.

Söndag, återstår att se. Beror på om vi sover på byn eller ej! Fullt upp!

........................................


Sugen

På att baka dessa godingar:

Marianne tryfflar med vit choklad! Har inte provat dem men de verkar väldigt smaskiga. Kruxet är bara det att vi fortfarande har kvar massa fika i frysen från Lillys kalas. Plus att de finns Saffransbullar med apelsinkräm+Lussebullar i frysen. Och knäck å pepparkakor i skafferiet. Hmm, ska jag bidra med ännu mera gotta? Det är ju så kul att baka, å gott blire säkert! Har inte ingredienser heller, då måste jag halka mig ner till affären å de kändes onödigt.. får bli nån annan dag =(

..................................................


Julklappstips

Så här lite i sista minuten. På nelly.com finns det massor av härliga kroppsprodukter. Nu har de FRI FRAKT tillåmed 23:e december. Snabb frakt har dem också, på 2-4 dagar har du paketet direkt i brevlådan.


Bee wax lipbalm 39 kr.

Ansiktsrengöring 129 kr.
¨
Lip shimmer 39 kr.

Många olika presentkit!

Jag beställde denna till mig själv. På nätterna när fötterna är som varmast hjälper det lite att smörja dem. Denna luktade såååå gott & fruktigt! Vi kom fram till att den luktar ganska likt svartvinbärs te. Hela sovrummet luktade fräscht & fruktigt hela natten =) 45 kr! Finns i många olika dofter.

.............................................


Trött som gatan

För gatan borde väl vara trött..? Att ständigt bli trampad och överkörd, spottad, regnad och avgasad på? Fast å andra sidan får den ju bara ligga ner jämt..

Lilly sover nu bara på dagarna ibland, när hon är riktigt trött & inte går att hålla vaken. Igår var en sån dag efter dagis. Hon bara var arg & gnällde & tjurade. Sen slocknade hon. Jag var tvungen att väcka henne efter en timme, sen var hon arg arg ARG på mig i en timme.

Visst behöver hon sova på dagen ibland, men nackdelen är att hon aldrig blir trött på kvällen då! Igår när hon sovit en timme var hon vaken till kl 22! Blä, då vill man ju själv gå å sova men har inte hunnit duscha eller nå för att man sövt henne i evigheter.

Dessutom är det andra natten hon sover utan blöja.. Jag vaknade kl 2 inatt av att hon var vaken. Hon ropade på mig men jag bad henne lägga sig & sova. Sen kommer hon in till mig å säger att hon kissat i sängen.. Paaah. Vi har ställt in pottan i hennes rum och papper. Och förklarat att hon måste gå upp å kissa om hon behöver det.

Men inatt var hon ju vaken när hon kissade i sängen, hon gjorde det med flit för att få kliva upp. Jäkla unge. Men som tur var hade jag lakan, handduk & plastunderlägg så jag bara ryckte bort de, så fick hon sova direkt på madrassen.

Sen kunde inte jag somna om, låg å skruvade på mig i 2 timmar. Det kliade & hettade nå så hemskt i fötter & ben. Ååå så less jag blir. Även fast jag haft stödstrumpor blire söjna.

Under tiden vaknade Lova å var uppe & gick omkring å pep. Åå jag ville bara skjuta nån. Sen när jag väl somnat så ringer Freddes väckare. 100000 gånger. Han snoozar å snoozar å snoozar karl jävuln. Han struntar i alarmet å bara sover å sover. Det är jag som vaknar, och kan inte somna om förrän 30 min efter att han farit. Kanske han får sig ett blåöga nån morgon?

Aja, är p.g.a allt detta väldigt trött och seg idag. Men nu ska jag rengöra toaletterna, tvätt & dammsuga.

............................................

Mysigt.

Idag ställde jag faktiskt klockan på 7 för att se Luciatåget på teve =) Kvart över sju väckte jag Lilly. Snabbt som attan var hon uppe när jag berättade att Lucia var på teve. Hon satt i mörkret med mig å tittade fascinerat med tusen frågor. "Vad sjunger dom nu då, vad pratar dom om, sjunger pojkarna också?"

Dem skulle även gå från dagis & titta på de storas luciatåg. Tycker det är så mysigt, en bra start på dagen. Och dem som inte har fått julstämning ännu måste väl ändå få det idag!

Dessutom har det snöat typ en dec inatt. Herregud tänkte jag, kommer vi ens ta oss ut från gården? Skulle vara just snyggt att köra fast =) Jag är inte i skick att skotta heller. Men jag kan garantera att vi har fått en stooor plogkarm från plogbilen sen,så att jag inte tar mig ut med bilen när jag ska hämta henne på dagis. Suuuck.

Är redan less på snön =) Tycker synd om Fredde å Mamma å alla som pendlar på vintern!

Nu ska jag göra diverse sysslor.

Denna bild kom fram när jag googlade Lucia. Haha, hon i lila bikini är jag!

......................................


Mysigt.

Idag ställde jag faktiskt klockan på 7 för att se Luciatåget på teve =) Kvart över sju väckte jag Lilly. Snabbt som attan var hon uppe när jag berättade att Lucia var på teve. Hon satt i mörkret med mig å tittade fascinerat med tusen frågor. "Vad sjunger dom nu då, vad pratar dom om, sjunger pojkarna också?"

Dem skulle även gå från dagis & titta på de storas luciatåg. Tycker det är så mysigt, en bra start på dagen. Och dem som inte har fått julstämning ännu måste väl ändå få det idag!

Dessutom har det snöat typ en dec inatt. Herregud tänkte jag, kommer vi ens ta oss ut från gården? Skulle vara just snyggt att köra fast =) Jag är inte i skick att skotta heller. Men jag kan garantera att vi har fått en stooor plogkarm från plogbilen sen,så att jag inte tar mig ut med bilen när jag ska hämta henne på dagis. Suuuck.

Är redan less på snön =) Tycker synd om Fredde å Mamma å alla som pendlar på vintern!

Nu ska jag göra diverse sysslor.

Denna bild kom fram när jag googlade Lucia. Haha, hon i lila bikini är jag!

......................................


Bestyr

Ihelgen har vi haft fullt upp. Lördag morgon hade det snöat en decimeter. Så Fredde å Lilly gick ut på gården medan jag bakade mjukkaka till julafton. Sen for vi till hotellet och åt Julmiddag. Gott, och mycket folk, mysigt och fint hade dem gjort i restaurangen! Lilly stortrivdes och sprang runt bland alla folk, och kom å åt en skinkbit då & då.

På vägen hem for vi till mammalediga Nicke & Melvin. Söndag morgon promenerade Fredde & Lilly upp till Vilja. Jag klädde på mig och började gå med dem. Men de gick så sakta för mig, om jag går för fort får jag sammandragningar. Så dem fick springa upp dit med vagnen och jag tog bilen.

Sen kom Nicke & Melvin samt Erika & Vegard på besök. Vi kokade knäck som blev alldeles för hård. Sen på kvällen bakade vi pepparkakor.

Idag är det 19 minus ute. Fy fasen! Vi blir hemma idag. Håller på att baka lussebullar just nu. Och vi har tvättat  upp lillebrors kläder, vikt tvätt, läst sagor, byggt lego, plockat undan gamla leksaker. Nu står Lilly å diskar medan degen jäser, och jag gissar att diskmedlet är slut när jag kommer tillbaka =)


Äntligen snö! Tyckte Lilly om iaf.

Hjälper till med mjukkaka degen. Fredde har lärt henne det tecknet. Som hon nu visar i stort sett på alla kort...

Rock´n´roll pepparkakor!



Juligt! Och kuligt!

....................................


Hejåhå

Igår var Lilly hos tandläkaren. Jag trodde att hon skulle tvärstrejka å bara vara rädd. Men på vägen dit berättade jag att hon kissade ner sig i tandläkarens knä sist hon var där. De tyckte hon var jättekul å tokigt =)

De gick jättebra. Hon fick ligga bakåt i stolen, räkna tänderna, gräva efter plack och leta efter hål. Tandläkaren tyckte vi hade varit sååå duktiga att borsta hennes tänder. Hon satt i stolen ca 25 min! Sen fick hon välja en leksak, en liten rosa glittrig ödla =)

Sen var jag hos barnmorskan. De gick bra, ska dit varannan vecka från å med nu.

The little one väger nu ca 2 kg och är 44 cm lång! Hujjaligen, inte könstigt att jag har svårt att röra mig å bara kan gå sakta å ta de väääldigt lungt.



........................


Jag behövde

Skämma bort mig själv. Köper aldrig något åt mig själv. Kände mig deppig så jag klickade hem en sak till mig. Till mig själv. Jag struntar i att det snart är jul å blabla..


Tycker denna är så fin. Tunn & bred, i rostfritt stål med  texten "älskad". Jag gillar smycken i rostfritt stål, i dem kan man diska, duscha, baka, bada i saltvatten & klorvatten. Ja de tål allt!

 Jag skulle gärna vilja att Fredde kom på att ge mig en sån här i julklapp, det är en sak en tjej vill ha! Men jag vet att han aldrig skulle komma på tanken, han tänker mer åt andra hållet typ köks-grejer =) Så, därför köpte jag den åt mig själv istället =)
Gillar den!

Mera saker från älskad serien finns blandannat hos nelly.se eller mandeldesign.se. 269 kr kostade min ring, jag beställde den igår och idag låg den i posten. Kanonbra!

..................................................


Full

Av hormoner.

Har på senaste blivit så fruktansvärt lätt irriterad på småsaker. Som att Lilly biter ihop samtidigt som jag borstar hennes tänder. Som att Fredde inte har städat garaget så man knappt tar sig ut ur bilen. Som att Lilly seeeegar sig med flit när man ska iväg nånstans "Jag ska bara..." Åsså springer hon iväg å leker medan jag står klar & väntar på henne.

Jag vill bara slita lös mitt hår & stampa & skrika å skälla på nån. Vissa dagar blir bara skit-dagar, med dåligt humör, deppig, arg & kort stubin!

Men det hör väl till? Eller? Tycker Fredde har haft de lindrigt, för gravida kvinnor kan bli galna elaka häxor!

...............................

Gosigt

Se vilka fina baby filtar det finns! Lillebror skulle behöva en som bara är hans egen. Visst har vi lite små filtar sen Lilly var liten, men alla är rosa/blommiga =)




Dessa från Geggamojja finns på nelly.se

.......................................................


I söndags

Var det dax för surrjunta i Bondersbyn hos Sofia. Kl 8 på morgonen åkte Jag&Erika&Sarah från Vidsel. Lunch i deras mysiga hus efter en lång bilfärd, sen styrde vi mot Happis & Ikea. Jag handlade mest ramar som jag ska pyssla in nå bilder i. Ska vara på Lillys rum. Sen köpte jag dra-på-lakan till barnens sängar, och en tavla till Lillys rum.


En söt uggle familj. I fina färger med lite retro stil.

Den passade ypperligt i Lillys rum, både till storlek, färger & motiv. Och priset, 99 var ju inte heller helt fel =)

Har just skickat in och framkallat förstoringar till ramarna, visar resultat sen!

.....................................


TomtemorLucia

I torsdags var Lillys grötfest på dagis. De hade luciatåg, lillan var så duktig och kunde alla låtar! Men hade mest fullt upp med att hoppa & studsa =) Sen var det grötmiddag, dans runt granen, fika, fiskedamm och massa högljutt bus från alla barn.


Lilly ville vara både tomte & lucia.



Vilja ville mest hoppa framför de andra som en groda =)

.........................................


Till tomten

Lite tips på julklappar åt Lilly:


Något fint kakfat till hennes rum. På denna sida finns två olika där det ingår bakelser! Superfina!

Något fint kakfat till hennes rum. På denna sida finns två olika där det ingår bakelser! Superfina!

En vanlig men högre stol till köksbordet. Det börjar bli vansinnigt tungt för mig att lyfta henne i & ur den hon har nu. Med en vanlig kan hon ju klättra upp å ner själv.

Dessa finns på Ikea.

Hon vill gärna ha Barbie & Ken som gifter sig. Vet inte vars det finns men.. =)

..........................................


Brottsplats

Såg idag att det hade hänt nåt med vår adventsljusstake..

Ljusen är till synes helt i fel ordning och ej i rak linje..

Sabotören hade lämnat efter sig bevis, en Prinsessa studsboll, Barbies krona samt läppstift på ljuslyktan =) Hmm..

........................................


RSS 2.0