Inget snack

.









Älska livet
som det är !






.


Vi hade iaf otur med vädret

Det är bra att lyssna på radio.Iaf på p4,där säger de vettiga saker =) Jag har sett på vädret  att de ska komma mkt snö,i hela Sverige.Men på radion sa dom nu att de är KLass 2 Varning från och med imorgon några dagar framåt.Det innebär att de kan komma 40 cm snö typ direkt,med snöstorm å blixthalka å underkylt regn.Man ska hålla sig inne rekommenderar dom.Detta kom ju ej så lämpligt eftersom Fredde å Joel ska köra hem från Gällivare på torsdag,om de nu går.Å även pendla många mil till å från jobbet.Å mamma å jessica ska till PIteå tidigt imorgon för provtagningar.På torsdag ska jag ta mig ner till verkstan för att lämna in bilen,ensam med Lilly.Torsdag eller fredag var det meningen att jag/vi skulle ta oss till stan för att inhandla mat.Och Timmy ska ta sig hem från Kiruna på fredag.Hmm..

De är väl bäst att försöka lyda varningarna,även om de inte ser så farligt ut här hemma så skulle de bli värre efter kusten och uppåt landet.Trist!

Sedan går jag å funderar för mkt på hur faan vi ska göra med allt detta.Det luktar bränt ständigt från mitt huvud,har ej så mkt hår kvar heller,av alla dessa funderingar.Trodde jag hade bestämt mig idag,men då kom jag på ytterligare en grej som tåls att funderas på.Innan det tas några viktiga beslut.What to do what to do..

..............................................................................................................................................................

En ny dag

Vad ska man hitta på idag ? umgås med Lilly såklart ! Vi ska ta vara på varenda minut av våran kvarstående "ledighet".Gå i mjukisbyxor,borsta tänderna i en kvart,springa utan blöja,gå ut å gå.Typ =)

.....................................................................................................................................................

375+479+2500+1376=0 kr kvar

En ny vecka,med lite nya slantar på kontot.Men de blir ju tyvärr inte så långvariga =) Nu har månadens räkningar betalats,men de är ju synd att man inte ens får ha kvar de som blev över på kontot,Nääe,de mesta av detta dras den 27e när lån och amorteringar dras.Men , man ska väl vara nöjd så länge man kan betala räkningarna och ha mat på bordet !

Helgen blev inte alls som väntat.I fredags fick jag sova och göra ingenting.Tror jag låg i soffan flera timmar i sträck å såg flera filmer.Sedan på lördag så kom Fredde babe hem! Lite trött å seg var han efter fredagens 50 års kalas,men han körde ändå hem.Men imorse for han igen.Det blev ett kort besök hemma,men varje sekund är ju guld värd ! Igår fyllde finaste Filip två år.Tyckte de var alldeles nyss vi var där för att fira hans första födelsedag.Då var Lilly bara två månader gammal å var en tjock liten mjölk ätande bebis.Nu satt Lilly å Filip på varsin kant av storbordet och flinade åt varandra å åt Sandras fina Musse Pigg tårta =)

Sedan for vi hem å gav Lilly lunch,sen gick vi ut på promenad i en timme i det sköna vädret.Till middag åt vi ugnstekt flärrefile,med en liten improvisation av färdig friterade strpis från Tictac (Pizzeria Shakarone),gott ! Mätt å belåten å lite illamående fick jag mig en dusch medan Freddy la isäng Lilly,sedan vankades det Johan Falk igen med snygga Frank Wagner =) Bra filmer de där,men hade knappast vart nåt utan läckerbaiten Joel Kinnaman =)

Idag ska vi ut å gå en sväng för att skriva ut lite papper hos pappa.Måste till lulet någon dag för att handla mat,får se om jag får mig någon barnvakt,för jag vill inte fara å köra med Lilly när det varnas för blixthalka och massa snö.Nästa födelsedags "barn" är pappa,på söndag blir det kalas igen.Vad ska man ge till en medelålders man som har allt han behöver ?

Det är så ljuvligt att vara hemma med vår underbara prinsessa och mysa på.Måste ta tillvara på varje minut med henne =)
................................................................................................................................................

En ovanlig lördag

Jag trodde att jag inte skulle kunna sova inatt även om jag var själv,eftersom lillan har rört om mina sömnvanor ordentligt.Men enda gången jag vaknade var då Lova var i hallen å bökade sig in i högen med smutstvätt i garderoben.Annars har jag sovit mellan 01-11:30.

Jag pratade med Fredde som var på 50 års kalas igår kring halv ett,å då var han i halvsömn å storfylla =) De var bra att han hade vett å lägga sig tidigt,han var så trött sa han,som har vart så duktig å jobbat 60 timmar denna vecka.Så nu ringde jag å väckte han kl 12,eftersom de blir så att han kommer hem idag med firmabilen! Han blir bara hemma till imorgon kväll,men de är då ändå bra! Hoppas bara han inte somnade om efter jag ringt,vi vill ju ha hem han så fort som möjligt.

Igår kväll åt jag tonfisk pasta framför teven å datorn,bara för att jag kunde.Annars är jag noga med att man ska äta i köket,men varför ska jag sitta där själv å glo in i väggen =) Sen hade jag införskaffat godis å chips,men jag var så dom inte sugen.De blev godis till frulle istället,bara för att jag kan !

Nu ska jag duscha,läänge,helt själv å sen äta.Synd att vi inte har något badkar,det är ju den ultimata avslappnings metoden och värmer upp vilken frusen kropp som helst !





Förra helgen tvär slängde jag å Jessica ihop nå äggfria muffins,men detta blev resultatet =) Aldrig någonsin har jag skådat något liknande! Vi skyllde på de otroligt tunna pappers formarna från Lagerhaus !

.....................................................................................................................


Tvn hur högt jag vill !

Lilly sover hos mamma,fredde babe är i mosko,men Lova har jag hemma,hon går runt å bökar i alla garderober för att hitta en skön sovplats =)

Lilly gillar att leka tittut i sitt tält =) Söt unge !

 
I fantomen klädsel ska man dammsuga =) haha



Står å chillar lite bara... =)



♥Älsklings Fredden min♥

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥



Rolig räkning !

Blev väldigt förvånad när jag öppnade mitt brev från alfa-kassan,där det står i rubriken,att månadsavgiften är SÄNKT.Whaaat tänkte jag,de måste vara nå fel ! Nopp,sänkt med 40 kr i månaden.Vinden har vänt =)

Nu undrar jag vad det är för fel med Lillys sömn.Hon har jämt sovit lite oroligt å vaknat då å då.Men nu är de extremt.Hon vaknar säkert en gång i halvtimmen,alltså måste jag åxå göra de,å lägga till henne eftersom som skruvat sig längst ner i sängen å tappat tutten.Inatt vaknade hon kring tre å gallskrek,jag tog upp henne å tillslut somnade hon i min säng.Kl 4 la jag över henne igen,å sen har vi fått sova från 4 till åtta.Så här har det varit varje natt,och jag börjar vara riktigt slut å sliten.Man blir ju helt knäpp när man aldrig får sova ostört,och när Fredde har henne på natten så blir de ändå jag som får gå upp tillslut,för han tar upp henne direkt i vår säng för att hon ska somna.Så ska de INTE vara,då blir jag arg,han somnar om å jag får va uppe hur länge som helst för att söva henne.

VAAAArför sover hon så oroligt ? Jag blir knäpp å galen å snart en väldigt otrevlig människa.Och,vars är hennes pappa? Vi behöver dig Mr.Vara-borta-i-tolv-dagar !!!!!!!!!!!!!!!!!!

........................................................................................................................................................

Lilly den trötte.

Idag for jag,mamma å Lilly till Piteå för att besöka Folke på lasarettet.Vill inte säga så mkt om de,men han blev så glad när vi kom,han kan inte riktigt uttrycka sig längre eftersom talet försvunnit,men man såg i ögonen på honom. Min slutsats av besöket är att Livet kan förändras så drastiskt,på bara en sekund ! Därför är det viktigt att verkligen fånga dagen.Med vad man nu tycker är viktigt att fånga,men se till att göra de !

Sen for vi på thai restaurang,Lillys första besök ! Hon fick äta ris och friterad kyckling å det var så gott,Mmmm satt hon hela tiden samtidigt som hon tittade ut på bilarna, och kastade några ris på golvet i smyg.Sedan kom det en liten flicka å gick förbi,å hon vart helt galen glad å satt å skrek,å råkade slå flickan lite med en sked Lilly hade i handen.Sen gick vi upp till Hansens barn en snabbing där vi hittade nå större tossor.Lilly har länge hållt på växa ur dem hon har,och jag har länge letat efter nya.Men nu hittade vi ett bra par,ganska höga med kardborre å fleecefoder.Med plats för ett par varma yllesockar som fyllning.

Sedan på vägen hem gick vi in på Jysk,jag satte henne i en kundvagn.Efter ett tag såg jag hur hon började nicka till,söt tösen hade somnat,sittandes =) Haha,de var som roligt,jag plockade upp henne å bar hon sovandes innan jag satte henne i bilen å vi åkte hem.

Idag skulle Fredde egentligen ha kommit hem..Uff ! En hel vecka till måste vi vänta för att få träffa vår mysiga bästis igen =(

Ikväll blir det väldigt lite,Lilly har väckt mig en gång i halvtimmen varje natt denna vecka,jag ser dubbelt och fantiserar om ostörd sömn...ZZzzzZzzZzzz...

..........................................................................................................................................

Värmande ord



Ikväll tvär scrappade jag ihop detta kort,till min gamle gudfar som ligger på sjukhus efter en stroke..
Tyvärr så är färgåtergivningen inte sann,det är rött och gult.

................................................................................................................................................

Mitt liv fläskpannkakan.

Nu är vi på hemmaplan igen.När jag klev in i vårt hus stannade jag upp i hallen och drog ett djupt andetag,efter doften av hemma..Mmmm,skönt att vara hemma igen.Visst är de kul att vara borta,då uppskattar man sitt hem ännu mera sen =) Sin sköna säng,mitt eget kök,och de välbekanta ljuden av pellets pannan som suger upp våra kronor i stora klumpar !

Innan vi åkte hemåt for jag på byn för att lämna in min telefon,som inte alls startade idag,och för att sätta in lite pengar på lillans fondkonto,och handla lite mat.Sen drog vi mot korsträsk till Helena där vi möttes av en glatt pipande Lovisa och en far i långkallingar.Sedan hem,jag körde saakta hem efter Manjärv vägens snäva kurvor för att Lilly skulle få sin behövda sömn.Sedan nu när jag står å lagade middag så kom jag på att jag knappt minns nåt från vägen hem.Jag kommer ihåg att jag bromsade in lite extra inför en snäv kurva,men de är allt.När jag satte mig å körde ut från Hedenvägen så tänkte jag att fasiken vad trööött jag är! Kanske jag somnade strax därefter och kopplade in autopiloten på vår farkost.

Lilly fortsatte att sova när vi svängde in på gården,jag tog smygande in alla våra grejor,sen miljö förstörde jag genom att låta bilen stå på tomgång en timme (skäms,ja),för att Lilly skulle få sova lite till.

Idag har jag gjort en väldigt enkel,snabb å billig middag men ack ändå så god ! Det heter enligt mig Äggröra-Pytt.Då tärnar jag å steker kokt potatis,korv å purjolök tills den är brynt.Sen blandar jag i en röra av mjölk,ägg,salt,peppar å grillkrydda.Detta blir som en väldigt god pytt,med äggröra ! En husmans med ost förhöjer denna exklusiva onsdags-middag ytterligare =)

Nu väntar vi på pappa som ska komma hit med Lova,och en mobil jag ska få låna av honom.Man känner sig såå handikappad å hjälplös (och ensam) utan någon telefon,det börjar snart krypa i kroppen känner jag !

Kvällen skall vi ta med ro,och morgondagen blir ett nytt äventyr =)

...................................................................................................................................................

Visst är väl barn härliga..

Men inte när Lilly kastat min telefon i golvet.Det har ju hänt miljaoners gånger,men denna gång avlivades min display brutalt.Jag hittade den stackars nokian på golvet bakom soffan.Skärmen var alldeles vit,och efter många återlivnings försök är den fortfarande vit...Suckk.Puuust...Blurg är de rätta orden.Jag är måttlig nöjd på henne just nu.Det går ju att ringa med den om jag kan numret för att slå in det manuellt,och det ringer men jag ser inte vem som vill nå mig.Det kommer ju att ta flera flera veckor att få den tillbaka när jag lämnar in den,och säkert kosta massa pengar.HELSKOTTA är de rätta ordet ! Blä !

Inatt har Lilly sovit som en känguru med ryggskott.Har det då verkat som.Å jag har sovit som en känguru på en spikmatta känns de som.Jag å Carina var ute å gick i två timmar,det var så skönt ute.

Hunnit baka nå delicious kärleksmums som ska med till Freddes morbrors 50-års kalas.Vad som händer ikväll vet jag ej.Ska väl försöka återuppliva min telefon lite till,hjärt å lung räddning kanske hjälper....

..................................................................................................................................

Tillfällig älvsbybo.

Jepp,så blidde de.Tanken på att gå hemma så många dagar, utan min andra halva kändes hemskt horribelt.Så jag stress-packade våra tillhörigheter,allt mellan skor och vällingpulver å drog till svärmor.Men jag glömde Lillys tandborste å tandkräm..Jag tog liite vanlig tandkräm på min tandborste iställe och skrubba av hennes åtta små gaddsingar.Var det ofressscht? På vårt möte hos tandsköterskan sa hon att huvudsaken var att hon fick flour på tänderna,å de fick hon =)

Vi gick en sväng till bibblan här på byn idag,jag skulle låna boken Precious som jag letat så länge efter att få köpa.Men än så länge finns den bara i pocket på svenska,å jag pallar inte pockets,så liten text å väldigt jobbiga att hålla i.DEn fanns inte på bibblan heller,men de skulle beställa den för min skull och finns för avhämtning på en vecka.Sedan gick vi till Sally å de kortspelande arbetslösa.

Imorgon ska jag ut å gå,länge,hela tiden Lilly ska sova,för jag har ingen vidare lust att lämna henne här utanför faktiskt.Det ska bli skönt.Hoppas vi får varma grader igen.

Så var denna dagen åxå avklarad,med stora steg inväntar vi morgondagen.Men först,en stund i soffan.

............................................................................................................................................

Drömmar från en annan värld

Fy vad jobbigt å konstigt jag har drömt inatt.Men endå inte så konstiga saker,om saker som varit förut i mitt liv,som kommer tillbaka i mitt nuvarande liv.De blir ju bara så att man går å tänker sig TOKIG på detta/denna person,jobbigt !

Ska försöka skingra mina tankar,hoppas på de bästa.

...........................................................................................................................................................

Med ett eko i livet..

Suck..Söndag idag.Fredde åker tidigt tidigt imorgon för att jobba i Gällivare..å kommer mest troligt inte hem förrän om 12,TOLV dagar !! Usch..snacka om ensamma mamman ! De är sååå trist nog när han är borta på dagarna men ändå sover hemma.Då går man hemma hela dagarna å trampar runt,men han kommer ju hem till oss tillslut.Men nu,inget att se framemot under dagen.Timmarna kommer att bli långa,och nätterna kalla och läskiga.Jag och mitt eko får date:a de närmsta veckorna.

Helgen ha varit både fartig och rastlös.Igår hade vi främmande typ hela dagen,sen kom jessica å sov över.Vi såg en JÄTTE konstig film,Where the wild things are..TYdligen baserad på någon ungdomsbok,men den var verkligen konstig.En pojke som rymmer hemifrån å hamnar i ett annat land.Där bor några konstiga jätte djur som studsar runt å är schitzofrena =) Ej sevärd !




Idag har Jessy å F vart ute en sväng med F:s räser skoter,å jag var på en powerwalk med Lilly i vagnen.Det har ju vart så skönt väder ! LIlly verkar nu vara fri från sjukdomar,smärta å dålig sömn.Hon har ju varit sjuk ungefär de två senaste månaderna,öroninflammation,svamp i rumpan,förkylning,två tänder.Å med allt detta följer ju naturligtvis mycket mycket gnäll,och skrik å gråt,å smärtor,å mardrömmar å en mycket trött mamma.Men jag tänkte det idag när hon satt så fint å lekte på golvet å små sjöng för sig själv,att hon verkar faktiskt må bra nu igen,äntligen,tack ! Så,inga sjuka eller snoriga människor vågar vi träffa,nu vill vi vara friska å ta vara på våra sista månader hemma !

Nu hoppas jag att Lilly somnar inom fem min (fredde har hållt på 30 min redan),eftersom att den efterlängtade Johan Falk filmen bärjar om 4 min..Ojoj..spännande =)

.....................................................................................................................................................

 


Fortfarande design problem ??!

Trodde jag hade lyckats fixa detta problem med min helt svarta blogg (ni är inte blinda) jag är ju inte så kunnig inom detta område,och måste ha råkat fiffla med fel siffror =) Om ni ser vad jag skriver,men de är långt åt fan ditåt --------> så kan ni väl säga till.Om det är ett stort problem hos många,¨så måste jag väl kalla in högstaste expert hjälpen inom detta område =)

Idag har Freddy å Tommy hållt på med Freddys gamla skoter,som har brutit benet å behöver gipsas (svetsas).Och jag springer runt i huset som en yr höna i jakt efter Lilly som helst vill äta sopor,hundkulor och avloppsäckel!

Har tänkt oss en sväng upp till Filip mannen idag,de var längesen vi var där  och Lilly saknar sin karl =) Och Jessica har varit tråkigt frånvarande hela veckan,hoppas hon kommer hitidag så vi får se Lilly gå lite mer !!

Erika har tydligen långväga besök,så jag hoppas att vi hinner träffa dem åxå idag.Sedan blir det lyxigt värre delurre lördags middag bestående av korv å makarones =) Man måste ju äta upp sitt falukorvs förråd innan de möglar =)

Lilly har sovit dåligt inatt men jag försöker hålla huvvet på topp endå.Kroppen värker oh mitt huvud känns sönder.

Förresten,de var väl ett jäkla tjat om min osynliga blogg,men om ni kan se min text men den är långt uppe på sidan,prova att trycka på f5 knappen inne på min blogg,så ska vi se om de blir nå bättre !


Ha en trevlig helg everyone (halva helgen har väl redan gått..)...Carpe Diem !!!

..........................................................................................................................................

Vad är ett år för dig..?!

Hmm..Under den uppskattade och efterlängtade vällingstunden varje kväll,så hinner Lilly förhoppningsvis somna in i sköna drömmar.Och under tiden så ligger jag å funderar på allt mellan himmel å jord..Även faktiskt vad som finns ovanför himlen,å vad som finns i jorden vet ju de flesta..Först en massa äckliga insekter å kryp..sen lite överallt kvarlevor av de döda.Sen många mil under de så finns de väl en jäkligt vaaarm jord-kärna ?? Som är typ orange..? =) Jord-kärna..vad heter det egentligen ??

Man tänker inte på hur mycket våra små kära barn får gå igenom.Lilly har varit med i vårat utanför-livmodern-liv i drygt ett år nu..ETT ÅR.Tiden har gått fort å allt de där.Men när man tänker efter,så är ett år hela hennes liv.Då kan man ju börja fundera..Vad har ni gjort under ett år,vad är ett år för dig?

Ännu en ny almenacka,ännu ett år på jobbet,ännu ett år i hemmets lugna vrå? Eller är det ett nytt år på ditt nya jobb,ett nytt år med nya spännande äventyr med en ny vän,eller pojk/flickvän? Eller ännu ett år i ditt liv som du trivs väldigt bra med.Hursomhelst.Lilly har ju förvandlats till en stor å duktig flicka,/har hon ju alltid varit fast på annan nivå) som lär sig nya saker varje dag.Försöker uttala ord,lära sig att gå,lära sig att uttrycka sina känslor.

Jag kom att tänka på detta när Fredde igår sa till Lilly,"att du är över ett år gammal,å de enda du har lärt dig är att säga DÄR"..GRRRR tänkte jag å tände till,det var orättvist sagt =) Hon har ju lärt sig mer än man kan förstå,varje dag är en kamp för henne,att uttrycka sig,försöka förstå vad vi säger,och att lära sig hantera sin kropp,och lära sig vad allting är.Anyway,då när Fredde sagt så till Lilly så sa Isbjörn till Fredde "Men vadå,du har väl inte lärt dig nå under detta året...!!" Haha.Helt rätt,tji fick du!

Dessa senaste dagarna har vart kämpiga för mig,Vet ej varför har inte alls varit i form och Lillys tjorv och brytande av sovrutiner har retat mitt humör.Men,när man bara längtar efter att dagen ska ta slut,så brukar jag tänka på Baloo:

" Var nöjd med allt som livet ger,och allting som du kring dej ser,glöm bort bekymmer sorger och besvääär!!! "

Han har så rätt,den dumma gamla björnen,att även när allting känns jobbigt å deppigt,så skit i de å var glad istället ! Man lever faktiskt bara en gång (eller?!),så se till att ta vara på din gråa trista vardag,och strunta i dina bekymmer ett tag,de löser sig som cyklisten sa när han sket på sadeln !

.............................................................................................................................................................



Med nya utsikter..

I livet sitter jag i vårt vardagsrum.Vi vet inte hur länge detta kommer att vara vårt vardagsrum.Jag talar i gåtor jag vet,men jag vill inte berätta om allt som hoppar runt i mina funderingar.Först å främst skulle ni bli så uttråkade,trötta,less å sen skulle ni tycka jag var dum i huvvet å blablabla =) Många av er kanske nu tycker att jag verkar onykter.Men så är inte fallet..

Är bara heelt tom i hjärnan (inte blåst),och utmattad efter en dålig å jobbig dag =) Har vart en dålig dag helt enkelt.Såna har man ju ibland..Å sen när det tog över en timme att söva Lilly inne till lunch luren, (20 minus ute) men hon brukar somna direkt i vagnen inne då istället,eller i min famn till Barnkanalen ( de blev en lång mening ).

Tillslut så somnade hon då iaf men vaknade efter en kvart igen..Sen spenderade både jag å Fredde 1.5 timme med att försöka söva henne igen..Hon kan ju inte bara sova en kvart på hela dagen,de blir ju kaos.Men eftersom vi redan spenderat halva dagen i ren frustration så tänkte jag,skit samma låt henne vara då.Hon somnade efter halva välling flaskan nu kvart i nio.Får väl se hur natten blir...

Nu är det som sagt ett nytt år..Jag har under senaste tiden blivit smått less på mig själv..mina tant kläder (som fredde säger),mina gamla tantiga secondhand dekorationer (inte alla),mina träningsvanor som ej existerade,att jag knappt har några vänner,blev less på mitt mögelfärgade hår,blev less på våra köksmöbler,blev less på min osociala personlighet,blev less på min opersonliga blogg (fixat),och jag blev som sagt less på mig själv,rent i allmänhet.Man ska ju vara sig själv och sånt..men nu tänker jag bli en ny mig själv.Hoppas ni kommer gilla henne,annars får ni väl slå mig i huvvet så kommer gamla jag fram igen.

Ni får även gärna lämna ett avtryck bara i mina kommentarer.Jag har ingen aning om vilka som läser,förutom typ tre stycken..Å ni är ju betydligt fler än de.Så ni som vill får gärna säga vilka ni är så kan vi bli bästisar =)

.......................................................................................................................................................

Försenade bilder.. =)

Jepp,har vart riktigt lat på sistone med att publicera  våran existens i bilder ! Men här kommer ett blandat urval!



Lilly har fått tag i min handväska och försöker sig på ett rymningsförsök i pyjamas =)



Äntligen har Vilja gumman kommit hem igen =D Oh hon chillar med Lovisa!



Lilly älskar sin egen lilla soffa och chillar gärna i den ofta =)



Julafton,Lucas å Vilja leker polis medan Lilly sitter blygt hos morfar å tittar på..



Vi märkte att Lucas åxå är en sån gosig gullegris som gillar att pussas å kramas =)



De små söta väninnorna myser i Lillys nya soffa (och bråkar om vattnet) =)



Nyårsfirande hemma hos oss !


 
De tre små vännerna är samlade,vackra som vanligt =)



Något väldigt sällsynt,en bild på mig å Fredde,någorlunda seriös =)



Lillys å hennes pyjamasparty kusin morgonmyser första januari!



Tisdag 12 jan,vi tog vara på blid graderna å satt ute vid en låtsas eld =)



Och såhär tråkigt blev de när vi skulle in från pulk-turen =(



Jag å brudarna på kusinernas Surprise party ! Milajki !!

Nu fick jag en liten söt men sur donna i famnen,bäst att återgå till sin moderliga plikt =)

Lev å må vi hörs !!

.....................................................................................................................


Ursäkta röran...

Jag bygger om =) Har sedan igår kväll bråkat med designen på min blogg,efter att Sandra visade mig ett fantastiskt fenomen inom blogg designen ! Hoppas ni har lagt märke till mitt nya mer personliga utseende! Ni kan behöva trycka på "Uppdatera" knappen i eran webläsare,som finns ovanför någonstans där man skriver i adressen.

Just nu bråkar jag med färgern på texten på kommentarerna,som ni skrivit alltså.Får det inte att funka,de är därför era ord syns så dåligt ! Och sen ska jag försöka göra Kommentarer knappen större.

Har ej så mkt tid till detta som ni säkert förstår,därför passar jag på att försöka rätta till felen medan Lilly sover =)

                                                                Ha en jävla bra dag !!

........................................................................................................................


Dregel,dregel..

Hittade en sida men helt underbart fräna möbler å grejor ! Helt i min stil,äntligen ! Meeen,de kostade som bara själva faan =) De som känner mig vet att jag har konstig å annars stil,om jag kunde inreda som jag ville med ett redigt kapital,så kan jag slå vad om att ingen skulle ha likadant hem som vi =) Titta å njut på mina favoriter !!



En sjukt vacker bokhylla,endast 15900 :-



En fin men epilektisk tavla, 2000 :-



Vacker å färgglad garderob med härliga former,blir min för endast 92000 :-



Jag ÄLSKAR denna byrå..mumma alltså..8400 :-


En klockren stol/fåtölj !! Så vacker.. 22700 :-



Gunga coolt i denna vackra skapelse =) 9300 :-



Underbart snyyyygg fåtölj/stol !!!!! Se på de vackra mönstrena.. 25000 :-


Annorlunda köksstol va =) Snygg som fan ! 6300 :-



En trio onyktra vaser =) Finns i grönt å svart åxå..ca 2000 för alla tre..



En grön fåtölj borde alla hem ha ! 6500 :-


Vad sägs om en spindel till kökslampa ?? Inte tråkig ! 3100 :-





En ful-snygg,men helt underbar säng =) 51400 :- och du kommer sova gott !


Hoppas ni har förstått er på min stil nu,jag kommer att drömma om dessa fantastiska färgglada skapelser inatt ! Kanske man måste ta sig ett lån på några hundra papp å skapa sitt drömhem =) Dream on..Annelie !!


......................................................................................................................................................


Lyxigt värre !

Hohohooo..Jag tittar runt i Vidsel när vi promenerar,å nästan alla har plockat bort julen..Jag ska..jag ska.Tycker bara de e så mysigt med julstjärnornas fina belysning,eftersom vi knappt har några fönsterlampor annars.Gillar dess vackra mys belysning.Ska sakta men säkert plocka bort de få tomtar vi har,plocka ner stjärnor å packa ihop julgranen.Nu känns det som att vi är på väg mot nya,ljusare tider.Idag är de blivit blida,å man äntligen kan ta en promenad igen.

I fredags skedde den väl inplanerade hemliga 50 års fester för tvilling kusinerna som fyllde 25.De kom många som man inte sett på länge,å man kände alla som var där.Även om de var jätte trevligt,å NickJo blev överraskade,så var de som en konstig stämning över alla.Jag hälsade så glatt på varenda kotte,men det var inte bara en som slog ifrån min blick och tittade åt ett annatr håll.Samma blev de för Fredde märkte jag,när han hälsade på folk.Vad är detta för sätt,man har känt många av dem som var där hela livet,men endå beter de sig så..Konstigt..Tur att man är bättre själv då å är glad i hågen å trevlig mot alla ignorerande sur fjärtar endå =)

Lilly sov hos mamma å de gick då bara bra.Ett helt dygn var hon borta ! I huset som förutom vi fyra fyllehundar som spenderade dagen efter i vår soffa,med mycket vatten,pizza å många filmer.Trevligt med en ån dag åxå,de har jag saknat.Att bara kunna ligga i soffan men vänner,å se film å inte behöva tänka på nå.Sånt som är varje helg för alla andra,som inte är barn.Men att kunna sunka för mig,de är lyx =)

Idag har det dumma men bra pappret skickats in.Som jag har varit rädd för å fruktat för denna dagen,de förbaskade pappret skulle skrivas på å placeras i den gula låddan.Angående dagisplats såklart.Visst är de bra att vi har möjlighet till dagis å allt de där..Men jag vill inte att hon ska bli så stor,å jag vill inte behöva lämna ifrån mig henne minst 8 timmar per dag..

Hon har ju suttit fast i mig å behövt mig i snart två år..Å nu måste jag släppa taget...Det kommer säkert kännas bättre när inskolningen är klar,å jag ser att hon faktiskt klarar sig själv,å tycker det är roligt.De är nog mamma annelie som har svårast att släppa taget..Sen hoppas jag så innerligt att jag får en chans till något arbete.Nu vill jag visa vad jag kan,å inte gå hemma å känna mig bara som en mamma som är expert på blöjbyten å vika tvätt.Nu är de dags att min personlighet kommer fram,å visar vad JAG faktiskt kan å är bra på.Jag är faktiskt en arbetsmyra utan dess like,stresstålig,social, och har kunskaper inom många olika områden.Anställ mig någon =)

....................................................................................................Over and out,nu väntas andra bullar !!

Frusna fönster

Nå hey.Kallt.Jag tror att alla andra också håller med.Tror verkligen vi skulle behöva göra en tråkig investering i tre-glas-fönster..Nu har vi bara nå gammel rackel,en decimeter upp på varje ruta är is i dessa kalla grader.Blommorna i fönstrena fryser till is och längtar till ett bättre hem med varmare grader.Om de fryser om tårna så kanske de inte kan förse oss,men de där som de utsöndrar,vad de nu heter...som är bra för oss.. =)

Idag har Lilly bara tagit två endaste små steg.Bättre än ingenting,men när Jessy kom på besök så gick hon en liten vända till iaf..Hon har vart lättretlig å arg hela dagen.Har fått konka runt på henne som en känguru,min axel ömmar och sticker efter dagens äventyr i huset.Imorgon börjar mitt träningsprogram.Fredde tjatar på mig som en stucken gris..jag gissar att de är värst att få tummen ur å verkligen börja.Men nu jäklarns bäver bananas ska här bildas muskler !!

Och imorgon ska Lilly sova hos sin mormor moster för första gången,för imorgon då smäller de ! Tjenis

.....................................................................................................................................................................

Med bestämda steg

Detta visade sig bli en händelserik vecka.Först en mini tripp till Freddes släktingar,med inslag av två nya tänder.Och idag lite ensam tid med bästa mamma räka,sedan hem å springa runt å plocka å stöka å tvätta å matlaga hela eftermiddagen.Mitt i allt kommer Jessica.

Å hips vips,så har Lilly ställt sig upp framför henne å tagit tre steg till hennes famn =)
Lilly upptäckte ju givetvis direkt att detta var ett jätte roligt fenomen,å fortsatte med fem steg.Men bara till Jessica =) Det kom några rörda tårar ur mamma ögat,å Fredde babe studsade upp å ner i köket som en galen clown å klappade händerna ! Sen blev den lilla stumpan så utmattad,somna innan nio (!!) och ligger å drar djupa små snarkningar.

Så imorgon hoppas vi på fler bestämda steg,mot framtiden ska vi !! Men imorgon ska Fredde von Babe börja jobba igen..Utomhus..i tolv timmar..Nu är det -31,hoppas det blir mildare till imorgon,men de skulle visst bara bli värre..De måste ju vara en omöjlighet att vara ute å jobba så länge i så kallt.Speciellt när han inte ens fått nå täckbyxor av jobbet.Detta borde väl nästan vara olagligt ??!! 





Fina söta Lilly,bara tre dagar gammal..Så olik sig men ändå så lik sig..å sååå liten =)

...........................................................................................................................................................


Tandfen på visit.

I söndags packade vi våra tusen väskor för att åka till skogen mellan Gällivare å Kiruna.På ditvägen halkade vi in i Gällivare för att fira Freddes lillkusin som fyllde 4.Sedan vidare till Moskojärvi där Lillys farmor väntade och Freddys morbor.Idag kom vi hem.Men medan vi åkte bort,så flyttade tandfen in.

I bilen på vägen dit fick Freddy tillslut flytta bak för att hålla en gnällig liten gulle gumma sällskap.Då såg han en ny tand som sällskapade de två tänderna sen förut på nedre hyllan.Ahaa,thats why hon vart ett riktigt monster de senare dagarna.

Sedan,ett dygn senare när Lilly polymasade på i köket med bröderna eks gamla söndrigade leksaker, så såg jag att ännu ett litet risgryn hittat hem.Två tänder på en dag,Lilly,du är förlåten för ditt Tand PMS.

Nu har vi äntligen landat i soffan hemma.Lilly somnade nyss som en liten baby stock,får hoppas att den där djupa sömnen håller i sig tills jag åxå fått mig några timmar djup sömn.Till imorgon alltså.Var som deppig att de bara var shait på teve, men till vår förvåning hittade Freddy Karate Kid 1 på TV fyra film.Halleljua,vår tid i soffan är räddad !

.....................................................................................................................................................................


2009-Ett långt & kort år !

Ja..Så var det detta med års summering..vad har man egentligen gjort ?? Jag kommer inte ihåg månad för månad,men förra nyårs afton firade vi hemma hos oss,med Kajsa Daniel,Sarah å Johan.Och Lilly som var fem veckor gammal,å Lovisa.Då var Vilja å Sally små bebisar i magen,som vi inte visste vad de skulle bli en Vilja å en Sally =) Januari å Februari spenderades väl mest i hemmets trygga vrå.Vi var nyblivna föräldrar och försökte  vänja oss med detta och lära känna vårat nyfödda spädbarn Lilly Eleonora Ek.

Sen gick vi givetvis och tänkte på höggravida Sarah å Johan som var för långt bort från oss,i Halmstad.Tillslut ville den Underbara Vilja komma ut,den 4 februari föddes hon.Mitt älskade kusinbarn,och min bästis Sarahs barn.Välkommen till världen !

Under tiden hade vi upptäckt en hiskelit ohygglig vattenskada i vår stor toa,som gränsar till den lilla toan.Väggen emellan dessa hade möglat,å i golvet åxå.Fredde var så duktig å jobbade med detta i flera månader.Som tillslut blev färdigt å väldigt fräscht å fint.

I Mars föddes Sally,Freddes brors barn och min nära vän Kajsas.Den 20:e Mars tittade hon fram.Vilken Lycka ! Dagen efter fyllde Fredde år.

I april var vi ute mycket i vårsolen på olika äventyr.Vid mysiga eldar å grillade många korvar.Detta fick mig att vakna upp till liv igen,efter några månaders nybliven-mamma-koma.Mamma fyllde 50 år på valborgs,alla var ute å firade men jag var ju givetvis hemma med lillan =)

I maj började fredde jobba efter att varit hemma i  månader.Lilly blev ett halvår,fick sin första tand,och lärde sig att sitta.Vi firade min första mors dag ute i den första vackra sommardagen.Jag å freddy boy firade två år tillsammans,å Erika å Vegard var på kärleks semester å gifta sig i Las Vegas =)

I juni firade vi Jessicas examen från tredje klass.Lilly fick sin farfar på besök.Johan Sarah å Villy kom hem igen,äntligen ! Vi firade midsommar vid havet i Byske med kära vänner.Lillys första semester som var väldigt fin å mysigt trots alla fyllisar som stökade omkring.Jag hittade pälsängrar i köket å sen i hela huset,å anticimex fick tillslut komma för att sanera.

Juli,Vilja sötisen döptes.Tommy var med om en vääldigt obehaglig olycka på väg hem från Kiruna.Som var var klarade han sig oskadd.Våran bil blev stulen från gården,hittades totalt sönderbränd några dagar senare i Boden.Jessica fick vattkoppor på sitt sommarlov.Vi var ute mycket å badade å solade,vid älven,i forsen å i Nyfors.Underbara sommar !

Augusti,jag fick fara till stan för första gången sedan lilly föddes,vilken upplevelse =) Jag hittade insekter i huset som såg ut som kackerlackor,Fredde trodde bombsäkert att de INTE var kackerlackor.Vi slog vad om vår kamera Nikon D60,som han betalat,JAG fick kameran,hehe =) Lilly började tillslut att äta vällingen,å jag kunde sluta amma.Detta firades med en liten tjej kväll hos Sandra,och mitt första alkohol intag på 1,5 år.

September.Lilly blir tio månader.Vi är ute mkt å myser i höstsolen,grillar å sånt.Jag å sarah drar till stan.Å Lilly får sina fyra tänder uppe.Jag å Fredde for till Näsis å fiskade,å fick se en död björn.Vi köpte en trasig bil som bara höll i fyra mil,som fortfarande står strandad uppe i gällivare.Vi ordnade ett Musparty i Brännvinsträsk,där Johan Lund smög sin in å träffade sin nuvarande finaste tjejen Sofia =)

Oktober.Jag fyllde år.Jessica fyllde år.Jag drabbades av Tradera sjukan.Jag å Freddy fick ledigt å for på rockafton på hotellet.Vi köpte en ny soffa å slängde ut den gamla.Den första snön kom å gav oss en vacker omgivning.

November.Vårat hjärta Lilly fyllde ett år ! Lilly var till tandläkaren för första gången,och vi julestökade å julpyntade.Jag låg sjuk å utslagen i tio dagar,sedan blev Lilly sjuk.Vi firade Freddes första farsdag.Lilly fick svamp i rumpan som tur nog försvann efter många veckor med olika salvor.

December.Vi julhandlade i stan och jag träffade Jannice.Lilly skrek en hel vecka på nätterna innan vi fick veta att det var öroninflammation.Vi vaccinerade oss mot svininfluensan.Vi fick höra Sandras bebis hjärta och vi var på julmarknad.Jag å Fredde var på hans jobbs julfest i gällivare.Jag var på tjejkväll hos Carro.Och Villy med familj kom hem igen =) Vi firar in det nya året hemma hos oss med många vänner å släktingar.

Å nu sitter vi här,med ett nytt år framför oss,och vårt första år som föräldrar bakom oss.Men vilket år det har varit ! Omtumlande,utmattande,fantastiskt,underbart,roligt å tröttsamt.Men vi tackar för år 2009 och allt vi fårr uppleva å uträtta.Nu ser vi framemot det nya året,hoppas vi syns ! Puss å kramkalas !!


RSS 2.0