Gilla läget

Det känns verkligen inte kul att jobba till halv sju på kvällen när det är denna strålande supervarma sommar ute. Det riktigt kliar i kroppen, jag vill packa matsäck & fara ut med lillan att bada och bara göra ingenting..

Men vi är instängda i cafét hela dagarna och ser alla semesterfirare i bikini med kylbagar springa ner till klipporna & bada. Då vill man bara gråta=)

Men på lördag blir jag ledig i 6 dagar, på lördag åker vi på minisemester. Och jag hoppas för guds skull att de blir fint väder när jag har min lilla semester!

Jag har aldrig haft en semester, från jobb alltså.. Nu har jag det i 6 dagar men skulle mer än gärna va ledig hela Juli..


Jag vill också!

.....................................................



Lugnt



Jag älskar denna stunden på kvällen, när lillan har somnat av sig själv utan bråk i sin säng. Inte ett knyst hörs förutom Lovas snarkningar, tvättmaskinen som grumlar på, och ett svagt ljud av ett dåligt teveprogram.

Lugnet själv, efter en jobbig dag med mat som kommer upp, en fruktansvärd trötthet och känslan av att svimma hänger på axlarna.

.........................................


Det svänger

Igår var jag till arbets & till barnmorskan. På MVC blev det sagt så här:

-Jag ska äta kalk+magnesium tabletter för att prova få mildare sömnproblem.
-I Juli ska vi dit för att lyssna på hjärtat.
-Ultraljud ska bokas i slutet av Juli.
-Lilly ska masseras med olja varje kväll innan läggning för att hon ska bli mer avslappnad och kanske sova bättre.
-Jag ska göra avslappningsövningar samt massera mina ben varje kväll för att sova bättre & lindra mina restless legs.

"Nu är du nio veckor gången (eller gravid i tionde veckan, om du föredrar att räkna så). Denna vecka har du kanske åkt emotionell berg-och-dalbana, men det är du i så fall inte ensam om.

Hormonsvängningar gör att dina känslor kan vara extremt lättpåverkade just nu. De hormoner som påverkar dig på detta sätt hjälper din bebis att växa — och denna vecka börjar den faktiskt se ut som en liten människa. Den lilla svansen som embryot haft försvinner strax.

Alla kroppsdelar finns på plats, även om de inte är helt färdiga ännu. I slutet av denna vecka är fostret ungefär 2,3 cm långt och väger knappt 2g. Ögonlocken täcker ögonen helt, men är stängda och kommer inte att öppnas förrän i vecka 26. Man kan se små örsnibbar nu. "



Fantastiskt fint foto av en riktig 10 veckors bebbe.

Ditt barn har alla väsentliga kroppsdelar nu, även om de har massor av utveckling kvar. Handlederna är mer utvecklade, vristerna har formats och man kan se tydliga fingrar och tår. Armarna har blivit längre och böjs vid armbågarna. Nu när den grundläggande fysiska formen finns, ligger fostret i startgroparna för att börja växa sig större och snabbt öka i vikt. "

................................................


Gotta

Jag måste äta nåt på kvällen, annars mår jag ännu mera illa när jag vaknar och måste nästan kräkas och svimma. En morgon när jag inte ätit kvällen innan, vaknade jag kl 6 av en kväljning =) Jag höll på att kräkas i sömnen!


Ikväll: Druvor, jordegubbs, honeymelon.

Gotta!

...............................................................


Just nu

Ligger jag & lyssnar på när Lilly resonerar med sin Mimmi i sängen:


"Nääää Mimmi! Nää Mimmi nu lyssnar du på mej!"
"Nää Mimmi nu lyssnar du på mej, annars får du ligga där borta"
"Nää Mimmi nu ligger du stilla hos mej!"
"Nää Mimmi nu lyssnar du på mej annars biter jag dej"

hahaha vilken fantasi hon har, hoppas att hon somnar snart.

Nu ropar hon: - Anneli Mammaaaaaan, Tooom Hiit!

 Suck =)

.....................................................


Midsummer

Våran midsommarafton 2011 =)
















Sommar, sol, god mat, släkt, vänner, familj, skog, lekar, bus, godis. behöver jag säga nå mer =)?

...........................................................


Vadå guld i mund?

Morgonstund.. Lilly vaknade kl 4 imorse. Tillslut somnade hon om men mina Restless Legs löpte amok och jag kunde inte somna om. Har sovit dåligt hela natten. Legat & snurrat, vaknat hela tiden & inte kunnat somna om. Tillslut lyckades jag somna om kl 6 tills Lilly väckte mig halv sju.. Suck =)


Så här vacker var morgonsolen imorse kl 4 när jag inte kunde sova...

Fint men tidigt.

Och Lova låg & snarkade i morgonsolen i fåtöljen, på Freddes jeans och på två kaffemått =) Tok!

Men idag har jag köpt en Kylande Gel som hjälper mot värk i leder och är muskel avslappnande. Ska smörja in mina ben med detta när det kryper, kliar & värmer som mest. Hoppas att det hjälper så att jag får sova!!

.................................................


Vackert


Lilly var ute på gården medan jag lagade mat idag.Efter en stund kom hon in med en bukett blommor hon plockat till mig =)

Vackrast! Alla florister kan slänga sig i väggen!

..................................................................


Fint men dyrt =)

Titta vilka söta kläder jag hittade på nelly.com:

Supersöt retro klänning till Lilly från Småfolk ! 299:- .. Lite för mkt för min wallet =)

Och en frän retro pyjamas/sparkdräkt från Småfolk, till lilla hallonet. 269:-, blir ingen affär denna gång =) Synd, de var så söta !


..................................................................


Nu kör vi!

Åååkay.

Har på senaste tiden inte alls vetat vad jag ska skriva här =) Visst har vi gjort roliga saker, och tråkiga. I lördags låg jag med migräno hela dagen och Fredde fick fara på hans firmafest utan mig. Nog hade han säkert kul endå men de var så typiskt =)

Annars så regnar det, konstant, och jag har jobbat. Är nu ledig i två dagar innan jag ska jobba midsommarhelgen. Kuuul..not!

Och sen detta med vårat lilla hallon. Jag mår väl inte så dära jätte bra. Jag har mått bättre, men jag har även mått sämre. Är trött heela tiden, illamående nästan hela tiden, humörsvängningar, magont och känner mig allmänt könstig.

Tack alla för era gratulationer! Själv är jag nog fortfarande i chocktillstånd. Men Lilly påminner mig flera gånger per dag, att det bor en liten liten bäbis i mammas mage =)


Vad hände med det underbara sommarvädret?

..............................................


Ett litet underbart hallon !

Nu är du åtta veckor gången (eller gravid i nionde veckan, om du föredrar att räkna så). Om du kunde se din bebis nu, skulle du kunna se att den har små fingrar och tår, att ögonlocken nästan täcker ögonen och att den lilla svansen embryot har i början är nästan helt försvunnen.


Livmodern expanderar för att ge plats åt sin lilla gäst, som nu är ungefär 1,6 centimeter lång - ett litet hallon. Det sker många förändringar denna vecka – den lilla svansen som embryot hade är borta och alla organ, muskler och nerver börjar fungera. Händerna böjs nu vid handleden och simhuden mellan tårna börjar tillbakabildas. Början till ögonlock formas.


Suuurprise!


...........................................................................................





Här var det lite..

Ruljans på bokstäverna =) Har sen förra onsdagen mest jobbat & sovit varje dag, medan Fredde & Lilly gjort massa skoj.. Men nu jobbar jag sista dagen innan jag är ledig fyra! SkönnT!

Har en massa att göra här hemma, har inte hunnit laga nån mat, städa, tvätta, plocka undan ordentligt då jag jobbar till 18.30 varje dag. Vissa dagar till 23 eller 20. Fredde har hjälpt till lite men dom har mest haft annat för sig. Så imorgon måste jag få lite ordning här igen!

Men igår slutade jag kl 17 för att hinna på Grillkväll på lillans dagis. Skönt att hinna göra något och få träffa lite folk!


Go ungen!

.................................................................................


Jag kan det där..

Med att shoppa på nätet. När mamman har fått tillbaka tio tusen på skatten, så tyckte mamman att mamman kunde unna sig själv lite nya sommarkläder! Minns inte när jag köpte sommarkläder senast till mej själv.





Måste vara den mest färgsprakande shoppingen ever =)

..............................................


I sommarens soliga dagar..

Så jobbar Anneli, Lilly & Fredde har vart på byn och firat examen, gått på byn samt grillat. Fy så varmt de har vart in tha Coffe Cottage idag. 34 grader inne i köket, inte lätt att jobba! Speciellt när konto korts maskinen lägger av. Tack för de, vi tappar typ 80 % av alla kunder!


Sliten sommar tjej vilar en stund innan läggdags.

Med skrubbsår på knäna

...................................................................................




Mest tråk =)

Igår hade jag en joooobbig dag. Jag var såå trött hela dagen, och fick mitt besvär med ryggen. Hankade mig fram med alvedon i kroppen i 12 timmar på jobbet. Idag hade jag ställt klockan på 7.30. Men lillan vaknar före Fredde. kl 5. Han startar en film åt henne och hon väcker mig kl 5.30. Tyypiskt.

Tänk, TÄNK om jag hade fått sova till 7.30. Vilken dröm. Så utvilad man skulle vara om man fick sova till halv åtta ibland. Och pigg!

Ihelgen är det jobb i Kaffestugan. Fredag, lördag, söndag, måndag, tisdag, onsdag.

Igår hade lillan också en tung dag. Första dagen på dagis efter sjukdom. Kl 9-17:15. Hon hade inte sovit nåt på dagis. Så tydligen somnade hon när hon satt på pottan igår kväll =) Lilla hjärtat så trött hon måste ha varit!

Grattis till Anna som går ut 9:an idag!! Och grattis till Jessica som också har examen! Tyvärr så missar jag båda
=(


                                                                          Trevlig helg!

                                                   .......................................................




Dilemma

Idag är lillan på dagis. Jag ska jobba 11-23 idag och försöker bli pigg för att palla detta =)

Det är så svårt att klä henne nu. Dem är ju ute ganska mycket på dagis. Och det är typ 30 grader varmt. Allra helst skulle jag vilja ta på henne bara en klänning eller shorts & tisha, men de går inte. För dagiset är i skogskanten, och det är smockat med knott & andra bitande saker. Så jag tog på henne de svalaste täckande kläderna jag hittade. Leggings, en tunn tunika, strumpor och sandaler. Och solhatt. Och smörjde henne med myggmedel.

Så jag hoppas att hon inte blir för varm, och att hon inte kommer hem uppäten. Det vore ju hemskt tråkigt! Hur skulle ni ha klätt era barn i denna sitaution? För om hon bara har klänning eller shorts måste jag ju smörja mycket mera myggmedel, plus massa solskyddskräm.

Lilly i Juni två år sedan =) Kutar runt i gåstolen.

..........................................................




En klagosång, men ändå inte

Idag blir det något av en klagosång. Jobbade till kl 00 inatt , somnade kl 1. Halv två vaknade Lilly. Just när jag hade somnat. Hon var kokhet. När hon somnat om och jag somnat om så vaknar hon igen. Efter bara en liten stund. Kl 2. Då var hon pigg som en lärka, vägrade lägga sig och skrek bara att hon ville se film. Jag vill ju absolut inte att hon ska se film på natten. Men hon ville inte ha välling på kvällen, men då ville hon ha.

Så hon fick komma upp, se film och äta välling spetsad med alvedon. Men hon var vaken till halv fyra. Var uppe & lekte och vägrade lägga sig. När hon sovit sen halv fyra vaknade hon halv sex. När Fredde for på jobbet, som igår.

Jag trodde att jag skulle dö. Är detta sant? Jag hade då sovit 2,5 timmar totalt. Var helt slut efter stressiga timmar på jobbet. Så denna morgon har varit allt annat än mysig.Jag kånkar runt med små kines ögon knappt orkar jag lyfta på mina onda fötter som värker ända upp till knäna från jobbet.

Men det är ju så underbart väder idag med. 29 grader varmt och blåsigt. Vi har varit ute på gården, gått en promenad och gått till kyrkan och gungat. Men på vissa ställen är det så mycket knott att de inte går att vara där.

Blabla va mycket tjafs de blev =) Hoppas att lillan sover nu på dagen för jag är typ godzilla död.


Lillan skulle gå in och hämta ett par "Holodasödon" och kom ut med dom här =)

Och sina varmfodrade stövlar =) Charmtroll.

................................................


Det är öken

Väder i Vidsel idag. Jag, Lilly och Lova gick kl 9 ut på en promenad. Kl 9.45 kom vi tillbaka, nu är det 29,7 grader i solen och 26 i skuggan. Shit! Inte konstigt att jag blev yr,svettig och flåsig! Man lär ju inte kunna vara ute mitt på dagen idag, lillan är förkyld och vi vaknade 5.30. Så vi blir nog inne mestadels idag för att inte förorsaka värmeslag.


Lillys nya vagn som jag har glömt att visa. Vi kände att vi ville ha en enklare,smidigare & lättare vagn nu när hon blivit större.

Tillslut hittade vi en Emmaljunga Scooter 08 på blocket för tusen kr. Värt!

........................................................................


Hot or not?

Jag kan inte bestämma mig om dessa jeansshort är snygga eller fulsnygga.


Mörkblå med vita små hjärtan. Tyckte de var lite charmiga. Men det känns som att det är något man hade när man var liten i början på 90-talet =) Hot or not?

...............................................................................................


Solsken & Storm

Vilken härlig långhelg vi har haft! Vi har bland annat varit på Leos med pappa,Helena,Jessica,Danne,Kajsa & Sally. Vi har cyklat, hälsat på folk, grillat med Jenny,Nicke,Melvin, Johan & Vilja. Vi har promenerat, varit ute, fikat, druckit kaffe, tvättat bilar, krattat baki skogen, grillat med Danne, Kajsa & Sally. Fredde har spelat fotboll, volleyboll & tennis. Och mycket mer, mest det som har fallit oss in.















Det har verkligen varit underbart väder både igår & idag. Men lillan har blivit sjuk. Svullna ögon, hosta, snorar & är febrig. Så vi får trotsa det fina vädret idag då hon bara orkar ligga oh se film. Men vi tog en lång promenad imorse, då somnade hon i vagnen. Och jag har legat ute i solen ganska länge, men jag höll på att bli bränd så jag gick in =) Blabla hejrå!

.................................


Det var på tiden!

Man hann ju bli ganska deppig av det eviga regnandet. Men igår när vi skulle sova var de så mysigt när det smattrade ordenligt mot taket. Hela natten regnade det så mysigt. På morgonen var det mulet och kallt. Så jag passade på att diska, dammsuga, tvätta, vika tvätt, dammsuga källaren och har börjat röja i förråden i källaren.

Halv elva kom Vilja och var hos oss till kl 16. Det smällde ju bara till så blev det took varmt ute. Solen skeen. Såå underbart!! Första Juni idag och sommar värmen kom! Är det verkligen sommar nu? Nu har vi iaf en långhelg framför oss. Hoppas på fint väder, vad ska man hitta på imorgon? Trevlig helg!




......................................................


RSS 2.0