Bloggtorka, I know.

Hur som haver. Jag lyckades ju fixa till 6 lediga dagar i Juli, så då hade vi tänkt fara på en mini semester nånstans. Har letat överallt i Norrbotten & Västerbotten, efter en camping med ett bra bad, lite andra aktiviteter, en fin stor stuga som är ledig när vi kan åka, till ett rimligt pris. Men överallt har de varit fullbokat.

Men sent igår kväll när jag hade gett upp så hittade jag ett ställe med en lovande stuga. Jag ringde dit idag & nu är det bokat! Det blir bara tre nätter, men då har jag lite ledig tid hemma när vi kommer tillbaka också. Pappa & Helena ska dela stuga med oss. Totalt för tre nätter med en bäddad resesäng & avbeställningskydd blev det 4060 kr. Det är ju helt okej att dela på fyra!

Här ska vi bo, i en stugsvit.

Det ser lite trångt ut men det är ju inte förevigt vi ska vara där. Fräscht, fint & nybyggt.

Stora sovrummet, vi får väl kluncha om det=)

Det viktigaste, badet! Här komemr vi nog att spendera många timmar!

Så, är det någon som kan gissa vart vi ska? =)

.............................................


En spännandes dag

För Lillan. Efter 2,5 timmar på dagis och 2 timmars  jobb för mig bar det av till frisören. Lillys första besök, och det måste ju naturligtvis dokumenteras =)


Se så långt hår hon hade =) Men de behövdes toppas & formas till lite.

Hon såg mest förskräckt och livrädd ut hela tiden.

Men jag tror att hon tyckte de var lite kul iaf! Men hårfönen blev hon rädd för.

Färdigklippt!

Och med lite glitter och rosa färg i håret blev hon genast gladare!


Sen for vi till Erika & vegge på hotellet för att visa hennes nya frisyr. Sen fick hon lite lunch där & en glass. Nu har hon slocknat i soffan. Och jag ska ta mig en kaffeköpp & två choklad karameller =) trevlig helg!

...............................................................


Onsdag igår, torsdag idag

Igår sysslade jag mest på i hemmet. Gick en promenad å blablabla. Till middag lagade jag citron & dill bakad lax med mandelpotatis, tomater, sparris och en kall citron & gräslökskräm.


Mums! Muuuuums! Jag bara smakade lite av det goda, för kl 18 begav jag och Jenny oss till byn där 5 tjejer till befann sig hos Jeanette för tjejmiddag. Där fick vi Tortellini soppa & Banankaka. Alltid kul att äta hos andra, ibland blir man lite less på sin egen mat =)

Vad skulle man ha lagat till middag idag? Tips mottages gärna =)

.......................................................................


Svacka

Hamnar ni någonsin i djupa djupa svackor? Jag gör det ganska ofta, och ibland kan det ta veckor innan jag kommer upp igen. När jag jobbar mycket så orkar jag mer & har lust att göra mera sysslor. Känns bakvänt men så är det.

När jag jobbar mindre så har jag ingen energi, allt känns jobbigt. Då kan jag hamna i soffan medan lillan är på dagis, och bli fast där. Sen när man ska hämta henne har man inte gjort ett skit på tre timmar förutom att ätit frukost & borstat tänderna. Bra jobbat!

Jag försöker ta mig ur en sån svacka nu. Det finns så mycket som borde göras, och det gör ont i magen att listan är så lång:

-Dammsuga
-Vattna blommor
-Fara med insamlingen
-Handla
-Baka fika & matbröd
-Putsa fönster
-Städa källaren ( börjar bli krisläge )
-Göra klart fasad bokstäverna
-Röja buskar runt huset
-Sanera toaletter
-Diska
-Måla tvättstugan
-Laga middag
- Plus massa massa mer saker som jag helt enkelt har förträngt. Blä!

Idag har jag iag ätit frulle, lämnat lillan på dagis, betalat räkningar. Nu ska jag dammsuga, sen fara med insamlingen, fara på affären och samt hämta Lova hos pappa som har vart borta i typ två veckor!

Ta mig ut ur svackan, -Jag kanske är på väg!

.............................................................................................

Jag tuppar av

Alltså.. just nu är jag ganska less. På den oklara sjukvården och alla dess luddiga svar.

När vi fick komma in till ögonläkaren imorse tittade hon på ögonen och vaglarna och jag förklarade så besvärligt lillan har haft det. Hon konstaterade att vaglarna var på väg bort och att om dem kom tillbaka skulle vi få en annan medecin än de vi redan provat. Happ, som om vi inte sett själva att de var på väg att bli bättre. Var vi tvugna att åka ändå till Pite tidigt som fan för att få reda på de??

Och någon syn undersökning fick vi inte ens göra. Det som vi faktiskt hade bokat tid för.. Nää minsann inte fanns det någon ledig tid för det idag. Hon sattes på en väntelista och vi ska bli kontaktade i slutet av sommaren. Tack för den då, det var ju därför vi kom dit!

Jag blev så irriterad, allt detta pådrag utan resultat. Grrrrr!

Sen när vi kom hem hade vi fått svar på allergitesterna. Där stod det att resultaten mot MAT och POLLEN var oförändrade.. Vaaad i helvete??? Jag bad dem klart och tydligt att kolla mot pollen och HUND. Inte mot MAT. Vilken mat förresten, man kan ju inte kolla mot mat utan bara mot specifika saker. Vi hade ju inte ens bett dem kolla det.

Så, nu har vi för fjärde gången plågat lillan med blodprover för att få svar om hon inte tål Lova. Men inte ens denna fjärde gång kan dem göra rätt. Vi behövde ju verkligen veta detta snabbt. Men nu har dem inte ens kollat det. En fjärde gång har dem gjort fel. Jag blev så uppriktigt förbannad.

Dem gör ingenting rätt på den där förbannade vårdcentralen. Ska man måsta flytta till en annan kommun för att det ska bli rätt första gången eller iaf den fjärde ? Nu är vi less, ska vi måsta plåga lillan en femte gång med bedövningsplåster och nålar i armen?? Fy för Älvsbyns vårdcentral. Kan ni iaf ta in nån vettig utbildad personal???

..........................................................

I ottan

Nu ska vi snart dra mot piteå för att kolla Lillys syn. Vi har tid på sjukhuset kl 8. Jag gick upp kvart över fem. Och vi ska fara halv sju. Tur var det att Erika kunde byta en av sina arbetsdagar och följa med..

Just nu myser lillan framför Ice Age 3 och jag smäller i mig en kyckling curry macka och en kopp te.

Ja just de jag måste koka kaffe att ta med!

Hej rå.

Vilket spektakel

Under en längre tid har vi haft en ny rullgardin till Lillys rum liggandes. Jag har snällt bett mannen i huset att skruva upp den, eftersom att lillan väcks av ljuset kring kl 4 varje morgon. Idag fick jag nog, nu skulle spektaklet upp!


Före: Ett gammalt påslakan upphängt i gardinstången. Ljuset flödar in längst ner.

Efter: En svart mörkläggningsgardin som rullas ner hela vägen. Och på dagarna kan man faktiskt rulla upp den och se dagsljuset. Jippie!

Men det var verkligen inte lätt att förstå hur delarna skulle sitta, hur det skulle skruvas fast. Jag höll på i 45 min för att skruva fast de dära jäääkla väggfästena. Bitsarna var för små, de bara slirade, borrmaskinen var tung, och det var högt upp. När båda fästena äntligen satt på plats var en på fel ställe. Happ, bara skruva lös, och skruva dit igen. Med hårt arbete och många svordomar. Men nu sitter den där. Jag har sagt det förr och jag säger det igen:
Om man vill ha nånting gjort, får man göra de själv!

Jag köpte en liten nattlampa åt henne på tradera, så att de ska finnas en behaglig ljuskälla på natten.

Perfekt mittemot sängen på byrån. 59 kr. Nice!

..............................................


Lilla hjärtat

Igår natt skrek lillan och grät i sömnen & ropade på mamma. Jag gick dit för att få henne lugn, men det var inte lätt. Tillslut slutade hon gråta och föll i skön sömn igen. På morgonen frågade jag om hon hade drömt on något farligt. Då sa hon att hon drömt att en björn var ute på gården och väntade på henne. Huvva.

Inatt skrek hon än värre, hysteriskt och grät. Jag & Fredde gick dit, hon var i sömn ock skrek :
-Taaa boort den! Ta boort den!
-Men vad ska vi ta bort?
-Huuuunden!
-Vilken hund?
-I sääängen, dääär!!
Skrek hon och pekade brevid henne i sängen. Däääär är hunden, ta booort den!
Vi försökte lugna henne och säga att det inte finns någon hund. Hon skrek bara och sa att hon ville komma till pappas säng och att vi skulle ta bort hunden. Tillslut frågade jag om jag skulle hämta hennes mjukis Puh och en till tutte. Då blev hon lugnare tillslut och somnade igen.

Huvvaligen, det skär i hjärtat att se henne drömma så att hon skriker och gråter av rädsla. Fredde brukar ibland hota med att "Annars kommer hundarna". Jag blev arg på honom när det visade sig vad det leder till. Jag sa åt honom att nu får du sluta med dom dumheterna,det är ju vansinne att säga så. Hoppas att hon slipper hemska drömmar i fortsättningen..


Inget mer av detta tack.

..................................................


I begynnelsen

Idag har jag och Smeagol kilat stadigt i fyra år. Herrejösses så tiden går fort! Jag minns allra mest när min far träffade Fredde för första gången. Det var under kristihimmelfärds, vi var i Brännträsk. Av nån anledning hade Fredde där hittat pappas gamla huggarbyxor. Blåa skogsbyxor med hängslen. Men kruxet var att han abslout  inget annat hade under! Pappa måste ha undrat vad han var för nå stolpskott.


Dagen till ära skulle vi äta go middag. Älgfilé med knaprigt rostade klyftisar i gräddsky. Meeen, Fredde var tvungen jobba över och är inte hemma än. Jag fick äta själv med en gnällig & omständig liten tjej istället.

Det röda vinet Tokolosh från Sydafrika passade som handen i handsken till maten, och köttet smälte i munnen som smör i solsken =) Det kanske ser ut som att vi äter samma mat typ jämt, men de är faktiskt skillnad på kött & kött !!

.............................................


I am a Migräno

Jobbade igår 11-23. Eller rättare sagt skulle jobba 11-23. När jag serverade huvudrätten till mitt sällskap som skulle ha 3 rätter och tre viner och kaffe så började mitt synfält att rackla och jag vinglade mig fram och chansade på vars mina hinder på vägen stod.

När serveringen av huvudrätten var klar rann det svett pärlor från min panna och jag såh knappt ett skit. Sprang ner till min väska och hämtade en migrän tablett och satt mig ner med ett hemskt migrän anfall. Usch så hemskt det är. Svettningar, sviiidande huvudvärk, illamående, typ ingen syn.

Tur var att ängeln Sandra jobbade i receptionen och kunde ta över serveringen. Hoppas allt gick bra. Tur att de finns vänliga själar på jobbet som kan hoppa in när jag får mina anfall.

Sen körde jag ostadigt hemåt, däckade i soffan med Fredde som spelade tevespel. Låg en stund tills nästa anfall gick över, sen låg jag som i en annan otäck värld tills jag somnade på soffan.

Dagen efter migrän blir man helt slut. Det svider i skallen ännu och man är sliten, orkeslös och illamående. Så lillan skafå fara några timmar på dagis så att jag kanske kan vila mig lite piggare. Detta är min enda lediga dag så jag hoppas att jag mår bättre sen.

En dålig dag igår. Dessutom sprack mina byxor under rumpan på jobbet. Tur var de att det inte var när jag serverade gäster =) Så jag & Kim letade fram ett par nya byxor från kökets garderob. Mina favoritbyxor är nu ett minne blott.


Wooopsie!

..........................................................


Nytt till lilla hjärtat

I Lördags skjutsade jag ju Jessica & hennes kompis till stan. Lilly fick sig lite välbehövda nya kläder.


Nu är det utan blöja på dagarna som gäller, så då behöver ju lillan trosor =) 7 par Hello Kitty trosor och 3 par suuuper söta boxertrosor. Det går så bra för henne utan blöja, man måste bara komma ihåg själv att fråga henne då & då.

Jeans leggings och en prickig tröja på rea för 59 kr. Lilly blev överlycklig. Hon har så mycket kläder som börjar vara för små, man får köpa lite nytt då & då för att byta ut!

Två par somriga sandaler. De nedre för bara 39 kr! Och som jag letat efter de övre sandalerna! Lilly hade såna förra året och de är såå smidiga och sitter skönt på foten.

Och ett halsband till mamman.

....................................................................


Fredags lyxerier


Friterad mandelpotatis med älgkött & gräddsås. Namnam!

Det blir så jäkla gott att fritera potatis hemma i järngrytan. Och enkelt. Mums!

...................................................................


Fredag fantasier

Hej.

Igår jobbade jag till 23.30, lilan hade vaknat kvart i sex igår morse och inte sovit under dagen. Så nu är jag gode trött, hon vaknade kvart över sex idag, då jag helst ville sova till ikväll, eller nå =)

Igår när hon inte sovit under dagen så blev hela eftermiddagen ett slagfält. Hon skrek, grät, surade, var arg, skulle bara vara i min famn, men de är svårt när man ska laga mat, göra sig klar för jobb & äta. Så jag var sliten redan när jag kom till jobbet.

Igår var vi upp till Filip&Hugos nya hus, de flyttade förra helgen. Eftersom jag växt upp i det huset så kändes det lite konstigt =) Men det är ju så mkt som är omgjort, även på gården. Och mkt av skogen som var brevid huset är skövlat. Så det är ju samma, men ändå inte.

Idag ska jag upp med Vegge till Kaffestugan. Jag ska jobba där i sommar och vi måste dit & reka utrustning och sånt sisådär.

Annars ska Lilly för första gången sova hos farbror Honny & Manda imorgon. Men de går nog bra. Vad jag & Freddy ska hitta på då vet jag inte riktigt.

Imorgon på dagen ska jag skjutsa Jessica & hennes kompisar till Pite, dom ska ha en dag på stan.

Nuu ska jag nog försöka sova en stund medan lillan är på dagis.

Snacka om tråkigt inlägg, sorry =) Trevlig helg!!


Tituuut!

.......................................................................


Liten Lilly

På den lilla kameran fanns även gamla blider på Lilly..







Lill hjärtat som har blivit så stor ♥

....................................................................


Last summer

Hittade lite gamla bilder på den lilla kameran som aldrig lagts in på datan.. Bland annat dessa:


Från Rallarsvängen förra sommaren då Jag, Fredde, Rickard, Sarah var på Paradisön.

Lovely!





Jag i konstig frisyr.

Och röööda naglar. Snart är vi på Paradisön igen!

............................................


Projekt : Eliminera ful-furu!

Yes, källarhallen har varit färdig målad ett tag nu, men idag åkte den sista pinalen upp på väggen..


FÖRE: Väggen till vänster hade jag redan börjat grundmåla, men riktigt allt var i ful furu som väggen bakom frysen. Vi hade massa grejer där i hörnet och dörrarna var bruna & fula!

Före eller delvis påbörjat =)

EFTER: Tadaaa! Viilken skillnad, nu känns de bra när man går ner i källaren för att de är så ljust, fräscht & fint.

Jag älskar detta kända ordspråk som Cajsa Warg uttalade. Det passar ju perfekt på frysen =)

Väggen bakom frysen. Jag gillar vasen, tre små vaser som sitter ihop.

Fina ljuslyktor med färgglada blockljus, Behövde lite starka färger som bryter av allt det vita.

Nu är de fula bruna dörrarna vita. Så småningom ska vi hitta en slags mönstrad svart/mörk tapet att sätta i rutorna på dörrarna.

Denna skylt är rolig. Jag var förut så rädd att gå ner i källaren för jag är så mörkrädd. Men nu blir jag påmind om att det faktiskt inte finns några monster =)

Dörren till skrymslet under trappan, Lova kolla in det nya fräscha rummet =)

............................................................


Var dag är en dag

Måndag. Lilly har vart på dagis. Jag har plockat och stökat i hemmet. kl 16 idag ska lillan in till barnläkaren en tredje gång för sina ögon. Hon hsr läänge nu varit svullen, röd/blå och har en knöl under vardera öga. Hon har fått salva mot ögoninflammation, samt antibiotika droppar samt Livostin. Men inget har funkat. Så nu ska vi alltså in en tredje gång och eventuellt få en remiss till Ögonläkaren i Pite. Får se hur det går.. Vill bara att hon ska bli bra.


Lillan har fått en docksäng på hjul som Jessica hade när hon var liten. Lilly blev överlycklig och skjutsar med sig dockan överallt =)

Ett till Traderafynd. Gympisar som hon ska ha på dagis, fräscha och fina men lite stora. Det går nog bra endå. 80 kr!

...................................................


Vårhelg

Ihelgen har jag jobbat. Mellan mina skift igår var vi i Brännträsk, blev bjudna på grillad lunch och kände lugnet. Idag var det också jobb , mellan 7-12. Vi hade 192 st frukostgäster idag, jag & Frida sprang som stressade hönor och diskade i flera timmar efteråt. Sen, hem å duscha och sitta i solen en halvtimme innan det var dags att åka på jobbet igen.

Då var det dags för sommarplanering, whiskeyprovning, öl provning, vin provning, information, drinkskola, middag, schema planering. Kom nyss hem, det har varit en rolig & lärorik dag med mina galna kollegor =)


Torsdag kväll, underbart vädert med utelek.




Lill hjärtat.

Idag, min lediga halvtimme i solen. Mina ben ser ut att vara 1 km långa =)

............................................................


Skönt

Tycker det är skönt att de regnar idag. Då finns det inga måsten att gå ut =) Vi älskar att vara ute och är det ofta. Men ibland är det skönt att ha en inne-slappar-dag.

Ihelgen är det jobb för mig, Lördag 7-12 plus 18-23. Söndag 7-12. Känns jobbigt när jag inte jobbat på hela veckan, men man måste ju bita i det sura äpplet ibland =)




Lilly i sin nya dagis jacka som jag Tradera fyndat för 50 kr.

Hon älskar Pippi Långstrump och har flera gånger vägrat att ta av sig den =) Gullungen.

.............................................................


Stylade sötisar

Idag har Kajsa & Sally varit här. Vi gick bland annat på promenad, och förbi Amanda på salongen. Där blev tjejerna satta i styling stolarna, stolta och vackra fick de färgspray & glitter i håret.


Sally tittar på Lilly som om hon vore galen. Fast de är hon ju också =)

Fina och lyckliga!

Igår blev det Tonfisk sallad med fullkornspasta & Tsatziki till middag. Mums! Idag blir det Bacon & Honungs Pannkaka =)

.........................................................................................


Mat åt militärer

Måndagens projekt var.. Köttsoppa! Det tar som hela dagen eftersom köttet ska koka i nån timme. Och sen tar det tid att skala & skiva alla rotfrukter.


..Koka älgkött i salt & kryddpeppar i två timmar..

Skala & skiva potatis, morötter, purjulök, rotselleri & kålrot.

Sen blir det namnam! Mat åt hela familjen, nästan hela veckan =) !

...........................................


Godsaker

Till mellanmål:


Kiwi är gott! Och vackra! Och nyttiga =)

..............................................................


Ingen brasa men livat i holken

Helgen.. Har varit full av liv, lek och umgänge. I fredags kom svärfar med familj. Vi busade, lagade mat, fikade, grillade när barnen somnat. Lördagen kom pappa, Helena, Lova, Johnny, Amanda, Danne, Kajsa & Sally på besök för att träffa släktingarna. Jag å Lilly for & firade mamma, sen for Fredde på brännbollen. Sen kom det hit en massa folk och grillade mat & drack drinkar. Sen bar det iväg på äventyr när Sally & Lilly skulle sova med farmorn.


Den äldre av Freddes småbröder, Ricardo. 1 år & 7 månader gammal.

Den yngsta brodern, Robin. 7 månader gammal.

De äldre barnen förgyllde våran uppfart med konstverk.

Far & son kastar pil i mörkret.

Mys vid elden.

Jag, Robin & Lillyt.

Lilly lycklig håller i Robin som håller på att tippa =)

Det syns verkligen att de är bröder eller hur =)

Ett försök till ett familjefoto, gick väl sådär =)

Lilly kan inte skilja sig från sin yngsta farbror =).

Bröder.

Far med söner. Några av dem iaf =)

Lördag kväll, partysällskap.

Så här lycklig var Rickard av sina vegetariska choritzo korvar som smakade skit =)

Sen drog vi ut på cykelturne med ryggsäckarna fyllda =)

...............................................


RSS 2.0