Obehagliga dagar

Lilly har varit sjuk i tre dagar nu, hon blev riktigt sjuk igår och ännu sämre idag. Min första skoldag började inte bra då Lilly hade hostat exakt hela natten, mest i sömnen men legat och snurrat och beklagat sig hela natten. Jag sov som max 1-2 timmar, vaknade varje gång hon hostade, varken host medecin, slemlösande eller bricanyl hjälpte.

På morgonen insåg jag att en sjukanmälan till dagis var på sin plats, och vilken tur att lillys farmor var hemma och kunde vara med Lilly. Så de blev ganska stressigt, när jag helt plötsligt var tvungen packa en hel-dags-väska till Lilly, och köra in till byn för att lämna henne där. Lilla sjuklingen, huvva.

Lilly fick en tid hos läkaren, men hittade inget på varken lungor, hals, öron eller blodprov. Konstigt, men om hon har en infektion i kroppen skulle det nog synas på crp nu, men jag vill inte in och plåga henne med mera nålstick.

Natten till idag var faktiskt lite lugnare, men då menar jag ju inte lugn. Vi fick sova lite mer men inte mycket. Lilly fick vara hos farmor idag också, men under dagen blev hon sämre och sämre. Varm, tjock tjock i näsan, rinnande snor, ont i halsen och en hemsk hosta. Så svag och sjuk hon har varot idag, sov bara 20 min i farmors famn till lunch.

Till middag åt hon flingor och drack lite saft tillsammans med heffaklumpen. Jaja, hon verkar extra extra besvärad ikväll, låg och skruvade på sig ihopkrupen på mage, och sa ajaj, ojojoj, kippade efter luft under tutten, hostade och jämrade sig. Tillslut somnade hon efter 40 min, men jag hör henne redan hosta.

Hoppas hoppas hon är bättre imorgon, men inget dagis blir det imorgon heller, kanske inte på torsdag. IMorgon ska jag vara hemma med henne oh Lova, då hon är för sjuk för dagis.

jaja, nog om detta, får skriva lite roligare saker en annan dag =) Jag blir så fruktansvärt trött bara när hon är sjuk, jag har sovit mycket få timmar på tre dagar, och hon är så svår och krävande då hon inte vill äta eller sova och mår så dåligt.



En väldigt trött och svag flicka, med den tidiga morgonsolen i lilla håret..

Med händerna i fickorna står hon och väntar på vällingen nedanför spisen =)

...........................................


Lite pirr i magen

Har som helt försökt förtränga (tror jag?) att jag blir student imorgon. På universitet. Det känns helt rätt att jag tog steget att söka in på skola, har ju funderat i 5 år att jag ska plugga mer, men VAD? Så, de känns jättebra att jag ska försöka göra nånting till fördel för vår framtid. Men, samtidigt vet jag inte om de känns rätt att utbilda sig till förskollärare.

1: Finns de verkligen jobb? Studievägledaren och jobbcoachen sa att det var ett bra val eftersom alla "lärare" som inte har utbildning håller på att avskaffas, meeen:

2: Dom som jobbar inom förskolan nu säger att de bara får gå på vikarie timmar och springvikariera, och att de är svååårt att få en fast tjänst. Men så är de väl inom alla yrken?! Speciellt i början.

3: Låg lön. Även om jag skulle få en heltidstjänt nånstans när jag är färdigutbildad, så är det visst huvvaligen låga löner. Det är ju egentligen helt fel, eftersom det är jag, som förskollärare som uppfostrar barnen timmarna de är där, jag ser till så att de är torra, mätta, sövda och belåtna. Jag ger dem kärlek och uppmärksamhet av min egen energi, som är så dyrbar. Är det värt de, för den lilla pengen?

4: När jag har studerat i 3,5 år, och vi säger att jag lyckats få en heltidstjänst, då är jag 8 timmar på förskolan, med andras barn, som skriker, leker och stojjar, klättrar på mig, säkert går mig på nerverna många gånger. När jag då kommer hem, orkar jag ge Lilly den tid, uppmärksamhet och energi hon behöver? Eller är jag uttömd psykiskt och gör så gott jag kan, men Lilly blir ändå inte nöjd och besviken på sin mamma?

5: Hmm,, de kanske var allt. Men de är en hel del att tänka på. Jag skulle givetvis älska att umgås med barn hela dagarna, men det är nog lättare också att jobba som förskollärare om man inte har några egna barn?

Det finns så många frågetecken, om det är någon som har egen erfarenhet av detta, eller bara en åsikt, hjälp mig att reda ut detta. Tillsvidare ska jag ge detta en chans, kanske det dyker upp något annat intressant på vägen =)?


Lilly sitter på ett blöjpaket och blickar ut över kvarteret, funderar på livet.

Hej hej livsnjutaren =)

..................................................


Som en blomma på en äng..

...I en gungande säng. Det enda som gungade ikväll när Lilly höll på somna var hennes mage. Hon bökade runt i sängen,sa AjAj, sen satte hon sig upp och kräktes. Och kräktes. Och kräktes. Ock kräktes. Jag lyfte upp henne mitt under action, på väg till toan spydde hon ner hela hallen, och sig själv. Ojoj, hela hennes täcke, kudde, täcket hon ligger på, och mimmi, älskade mimmi. Medan hon satt i mitt knä och skakade av all kräkning så försökte jag få tag i Fredde som var en kilometer hemifrån på fotbollsplan.

Men han svara ju då it, så mamma kunde komma och hjälpa mig.Satte lillan i badet sen var de bara börja torka, skura, gnugga, skölja, tvätta, byta ut hela sängen och göra om hela kvälls proceduren med Lilly. Nu sover hon gott iaf hoppas jag, hoppas att magen inte åker karusell igen, de är ju så obehagligt för henne.

Idag jobbade jag min sista dag för denna sommar på hotellet, ska väl in och hjälpa till när jag behövs då & då. Men dagen har gått saaaakta ska jag säga. De har bara varit halv mycket folk, men jag har haft fullt upp endå eftersom jag varit ensam. Men o så glad jag blev när min ersättare kom, jag kunde ta hela mitt ombyteskåp med mig, stämpla ut, och gå ut som en fri människa från byggnaden.

Jag är oerhört tacksam för timmarna jag fått där, Tack V. Men när man vet att de finns ett slut på tiden där, då man ska göra något annat, så tappar man helt engagemanget för arbetet. Nu, på måndag, är de universitetet som gäller. Får se hur de går...

 

Äääntligen har jag hittat pyjamaser åt Lilly som är hela, utan fot, med dragkedja i storlek 92.Två för 99:- dessutom=)

Lite av Lillys nya kläder, linnet 14 kr, perfekt att ha under tröjor till vintern (hon ääälskade hjärtana på =). Och ljusblåa mjuka baggyjeans för 25 kr. Hon Annelie, hon kan fynda hon =)

................................................................


Kompis det går bra nu

Idag känns det bättre.

Igår när Lilly vaknade efter lunchvilan (jag fick väcka henne kvart över tre, men hon var sviiinigt trött), så kramade jag henne länge. Det är inge roligt att vara ovänner, hoppas hon glömt bort det =) Sen lämnade jag henne hos mamma några timmar, jag var bara tvungen att få vila och andas ut lite.

Det tog 30 min innan hon somnade på kvällen igår,men hon var lugn och snäll och gormade på i hennes egen säng. Jag låg brevid och låtsades sova, tillslut somnade hon sittandes för att hon lyssnade på en jävla granne som körde motorsåg. Jobbigt med vissa grannar, klipper gräset och kör trimmer och snöslungor och motorsågar kl åtta, nio och tio på kvällarna. GRRRRR !! 

HAr iaf haft en jbbig dag på jobbet, tuuusen olika konferenser arr hålla reda på, med olika förmiddags fika, lunchtider, eftermiddagsfika och middagar på  olika ställen utspritt över hela storforsen. Jag är inte i form, det är något fel med min kropp.

Är hela tiden trött, yr, dåsig, illamående, ont i magen, dålig aptit, ont i huvvet, svag och orkeslös. Försökte ringa någon idag under teletiden, men de går ju då inte att få tag i nån. Paaah. idag fick Lilly också fara till mamma en stund efter jobb & dagis, jag är så sliten och håller på att falla ihop och somna ståendes på jobbet. For hem och sov en halvtimme, kokade kaffe och hämtade henne.

Lilla vännen, hinner ju inte träffa henne när jag ska vara så slut hela tiden. Hon somnade som en liten gosig björn efter vällingen idag, hoppas hon sover bra inatt för de har hon inte gjort på länge =(

fasen också, har glömt att duscha sen hon somnade, jag som trodde att jag skulle få gå & sova nuu..


Gungeligunggung =)

................................


Kom & hjälp

Jag blir vansinnig. Vansinnigast av de vansinniga. Har nu försökt söva Lilly i två timmar. TVÅ timmar. Först hos sarah, hon hade ställt iordning en resesäng & allt till Lilly. Somnade inte i sängen, inte heller framför teven hos Sarah, inte heller i sängen, igen. Efter 1 1/2 timme gav jag upp och åkte hem med en trött kinkig Lilly.

Kampen fortsatte här hemma, lade henne direkt i hennes säng. Gick ut ur sovrummet. Men det går inte, det går inte. Hon skriker, gråter, får panik, kastar tuttarna som åker under mitten av våran dubbelsäng. Och hon somnar inte utan tuttar. Efter att hon gråtit och skrikit i en halv timme hjälper ingenting, inte ens att hon får komma till min säng. Hon åt dåligt med lunch hos Vilja, efter många överväganden med mig själv ger jag henne välling.

Tillslut somnar hon i sin säng, efter 2 timmars tjorv och gråt och skrik och en mamma som har tappat hoppet och slitit av sig allt sitt hår. Gör ändå inget, jag hatar min fula konstiga page frisyr.

Är det inte meningen att lediga dagar ska vara trevliga dagar?

Vet inte vad jag ska göra med Lillys söva-rutiner, på kvällarna somnar hon ibland direkt efter välling, men oftast måste man ligga i samma rum typ 30 min innan hon somnar. Hon får panik och blir galet ledsen om man lämnar henne. Samma till lunch sovningen. Jag blir så less, det är så mycket tid som går åt till detta. Och energi minst sagt. Hon är ju ändå två år snart, önskar så att hon kunde somna själv, och kanske snart flytta till sitt rum.

Kom & hjälp, innan nånting går sönder.



.................................................................................................


Lill-spjuvern in the house

Jag ska säga dig att det var hemskt jobbigt att kliva upp imorse, tur att jag drog mig själv i nackskinnet och klev upp, annars hade jag försovit mig. Lyckades komma ifrån jobbet kl 14:15, har haft en tung dag, har varit så trött i kroppen och knoppen.

Började kl 15 med matlådorna,blev klar kl 19. Men då gjorde jag även Lillys middag och gav henne den. Idag bled det Flygande Jacob med Råris & Råkostsallad. Och en Fläskfile gryta med färska haricot verts, persilja och tomater, med kokt färsk potatis.




Nyss somnade Lilly efter 40 minuters sövnings process, jag hörde länge hur Lilly gapskrattade, så brukar det bli när Fredde ska söva henne. Tillslut fick jag rycka in, då tog det 5 min tills hon somnade.

Imorgon är jag ledig, skönt, ska försöka för fasiken ta mig upp till Hugo & Filip nån gång, och kanske Vilja med mamman är hemma =) Sista veckan innan skolstart på universitetet..huuufa.

..............


Fullt ös ej medvetslös

Lördag..evening..Har hunnit med mycket idag. Mycket mycket saker.

Jobbade 7-12, Lilly vaknade 5 min innan min väckare, det vill säga 06.15. Det betyder, ingen sovmorgon för Fredrik minsann. Efter jobbet började jag direkt röja runt här hemma, de var så stökigt överallt, och disk till tusen miljaoners.

Vi har hunnit diska tusen miljoners disken (läs: Jag), tvätta, städa, plocka grejer, bädda rent i sängsen, baka en svartvinbärspaj, hänga tvätt, baka brownies. Sen raka vägen rill Erika&Vegard där det bjöds på rostbiff av älg med potatissallad och älggryta med ris. Mycket gott, sen åt vi Brownies med Chokladapelsin grädde till kaffet.

Nu (för 40 min sen), skulle Fredde lägga lillan, men jag hör henne fortfarande ropa efter mamma och ligga å småsjunga. Men Fredriks uppmanade röst (Lägg dig ner nu), hör jag inte längre, jag misstänker att det blev dottern som sövde pappan.

Imorgon är det upp 06.15 igen, jobb till 15:00, hrmm..Sen hem och direkt blir det väl att börja med middag och matlådor, ska ju börja med nya matlåde rätterna nu, de blir säkert bra.

Blir en tidig kväll, mina ögon brinner som om jag varit uppe i 72 dygn, och min skalle är tung som 72 kg bly, eller nå.





I torsdags morgon, redo(???) för en ny dagis dag..

Fredag morgon, superfin i mammas pannband =)

...................................


Lukten av klädaffär

Fick återigen inandas av min näsa idag. Har inte vart på stan sen i februari..haha, komiskt egentligen.

Idag när vi lämnat Lilly hos Erika & Vegard for vi med golfen till storhedn, vi iddes inte fara in till stan. Hade inte heller så mkt riksdaler att spendera, så de var lika bra. De blir så ruggit myche rullning på pengarna på stan, på storhedn finns de ju liiite mindre utbud iaf =)

Aja, är grymt trött nu, ska upp kl 6 och jobba imorgon, de kändes grymt möttot meen, nu är de bara denna helg och tre dagar nästa vecka kvar på schemat. Skönt faktiskt =) men jag är djupt tacksam att jag fick möjligheten till arbete i sommar iaf.

Här är lite av de som kom med hem, hela golfen (kombi) var då full med grejjer, men mest mat, gode mycke mat.


Grymt söta strumpor och två nya toppeluvor till lillan, de början behövas.

Fräna khaki gröna cargo byxor och randiga tumvantar.

Mörklila lång tunika. Tror jag tog en storlek för stor, hoppas den krymper lite i tvättn =)

Skit söt tunika, 79 kr, man kan inte klaga =)

Vårat mat-kvitto, he var som rolit, för jag plockade massa nyttigheter som jag skrivit på listan, och Fredde lade ner risgrynsgröt på tub, en läsk, och ett sexpack powerking =) haha, morg

Fredde ville så stolt visa upp sin smarriga kvälls-silliga-macka =)

Bäst att gå och sova dåm man ska ju snart upp..fy bubblan.

...............................................


Christer Sjö(jävla)gren i skallen

Minst hundra ggr idag har jag kommit på mig själv, med att gå & nynna på Christers Sjöjävlagrens "I Love Europe"... I Looove Euurope. Mooorg, hitta en sämre låt att få inni skalln.

De blev en tidig dag idag, vaknade 40 min innan tuppen, de vill säga tyyyp.. 04:45. låg och vred på mig och kunde bara slumra lite tills väckaren ringde 05.20. Lilly fick panik när jag lämnade henne på dagis. Alla stora barn flockades runt henne direkt vi kom in, skulle lyfta henne, stryka henne i håret. Tro väl faan att hon känner sig vilsen, underlägsen och blyg i en sån situation.

De kändes EY OKEY att lämna henne till fröken idag, då jag var så stressad och lite försenad och helt glömde att förklara Att det är ingen fara, mamma hämtar dig sen, du behöver inte vara med dom stora barnen nu. Utan nån förklaring alls lämnade jag hennne i frökens knä, jag såg bara hennes panik i ögonen, och ett konstigt gråt som var så vilset och hjärtskärande jobbigt.

Efter någon timme på jobbet kom jag att tänka på hela denna ovannäämnda situation, och fick så ont i magen av hennes panik i ögonen då jag lämnade henne. Var tvungen att ringa Fredde som fick lugna mig lite.

Åt en snabb frulle på jobbet som bestod av: 2 rågbröd med färskost, pepparsalami, ärtskott, ost,skinka, ärtskott. Ett kokt ägg, lite äggröra, lite grönt the.

Till lunch slukade jag i mig oxfilé pasta med gorgonzola, och en hel tallrik med grönsallad och bönsallad men vinegrätt.


När vi väl kommit oss hem var jag så tröööött i kropp och sinne, de har vart en grymt jobbig dag på jobbet. Har fått nåt fel i ena nyckelbenet som hela tiden gör ont som FASEN, har fått värk i knä och leder och fötter.

Lilly var väldigt trött och småkinkig, vi hade typ ingen mat hemma, inga rester, och jag orkade inte laga nåt till mig. Så de blev 3 rågmackor med tonfisk i tomatröra med keso, hårdkokt ägg och en kopp the till middag =) Tror visst att jag ätit tonfisk varje dag denna vecka. Men gott, snabbt och mättande var det !


Lillan plockar vinbär =)

Och spanar med rädsla samtidigt efter grannens hundar, som hon blivit rädd för.

Goda men gaanska sura var bären =)

...........................................................


Förresten..



Detta blev dagens middag, (som om ni bryr er =) )



Lite rester från gårdagen, Råris, Tonfisk (Jag älskar tonfisk), Kokt ägg, färsk broccoli, rågbröd med keso. Mums!

..........................................


Detta med morgonstund..

När man är ledig så har verkligen morgonstund guld i mun(d?). Imorse myste vi i sängen med välling och sagor, sen gick vi och bäddade ner oss framför teven under täcket och tittade en tund på puh med heffaklumpen. Så länge hon får ha tutten en stund på morgonen är hon huur mysig och kramig som helst. Morgnar är verkligen underskattade, speciellt om man har en liten att mysa med, eller en vovve, de kan ju mysa som bara den!

Men imorgon ska jag upp halv sex för arbete kl 7, Lilly ska lämnas på dagis 06.45..Hooojja. Längesen hon var där så tidigt. Dessa två dagar vi vart lediga har vi hunnit med mycket, men inget speciellt. Städat, tvättat, diskat, lagat mat, gungat, cyklat, promenerat, plockat bär, läst sagor, sett film o.s.v. Vissa dagar suger det efter att hitta på nånting eller fara nånstans, men i veckan har jag känt mig lite trött och bekväm så vi har filurat på mest hemma och ute i närheten, skönt.




08:15, frukostdax: A-Jågarth med musli, solrosfrön, svarta vinbär. Rågmackor med keso, skinka, ägg.Blåbärs the.


9:00, cykeltur till Mommo & Ia. Skönunge

Men först en vända inomhus med ferrarin =)

................................................................


Nya takter, ett två ett två

Måndag. Lediga. Lilly vaknade 06.20.Paaaaaah. Är trött som en zebra som sprungit jorden runt nu. Jag har lyckats hålla energin uppe hela dagen , men där kring 18 tiden när jag satte mig i soffan flög mina batterier till ett annat land,långt långt borta.

Idag har vi mest myst på, jag passade på att diska, tvätta lite när jessica var här imorse. Sen har vi vagn-prommat till mamma, gungat på altanen, fruktstundat på bron, cyklat runt i vidsel, ätit och sett lite film, och läst lite böcker, handlat för 147 kr.

Idag har jag satt mig ner för att antecknat våran nya kost plan. Jag har börjat bli så väldigt less maten vi lagar, och de blir onda cirklar så att man jämt handlar samma saker att fylla frysen med. Men nu ska freddes matlådor få sig en chock, hej då korvgrytor, köttfärssåser, pastatugg och fläskpannkakor. Nu säger vi istället hej till linser, bönor, quinoa, bulgur, matvete, kycklingfileér, fläskfileér, laxrätter, grönsaksröror, sallader, thailändska kyklingköttbullar och asiatiska rätter. Bland annat,bara ett utkast av allt gott som finns att laga.

Till frukost blir det hembakta dinkelbröd med keso, skinka, grönsaker, ägg i alla former, yågart med hemmagjord musli med färska bär, nyttiga gröter med torkade frukter och fröer.


Idag till mellis åt Lilly svarta vinbär från egen trädgård, fuuuulla med vitaminer och nyttigheter. Sen åt hon solrosfrön och drack ett vattenglas. Till middag åt hon grillad kyckling med råris och broccoli. Min middag bestod av chilikryddat råris med tonfisk, kokta ägg, tomater och rågbröd.

Råris är myyyche nyttigare än vanligt ris, eftersom det har kvar ett skikt som innehåller massor vitaminer och proteiner och sådant. Smakar nästan som vanligt ris, Lilly älskar det !


Keep up the good work, nu trött som en sladdrig pannkaka, ska anneli vila i soffan innan läggdags, blir en tidig kväll. 


Fredde tyckte Lilly blev så lik mig när hon hade mina glajjer =) Ursäkta mitt kladdiga hånflinade nylle, jag ser slaktad ut ( de var faktiskt söndag, okeeej).



Lilla hjärtat.

..................................................................................




Små lätta moln

hej. (inlägg skrivet söndag)

Det har varit ruggigt skönt att vara ledig en hel helg. Igår fick jag sova till kl 10, skönt och behövande. Under tiden Var Fredde med Lilly, och diskade undan årets feting disk. Sen dammsög han & skurade och rengjorde toaletterna medan jag förberedde kvällens kräftmiddag och packade Lillys grejer.

 Grymt skönt att ha det rent och fint hemma, men nu idag har jag lagat tusen matlådor så nu är det världens disk igen. Jag skar mig på tummarna när jag lagade mat, den vänstra toppen på tummen är helt uppskuren, Ajaj som Lilly säger. Sen såg jag att jag hade några sår på den andra tummen också, vette tusan vad jag hållt på med egentligen.

Lilly sov hos poppa & nena igår, och hon hade varit så snäll, somnat direkt och ätit med god aptit. När vi hämtat henne for vi upp till forsen för en fika med freddes brorser & co. Sen har jag stått sen kl 16 i köket. Vi grillade till middag, undrar varför grillat är så gott ??!!!

De var då iaf roligt igår på kräftskivan, men det var ganska lugnt och jag fick med Fredde hem kl 01.30. Lite trött har han varit idag eftersom han var gode mycke rundare under fötterna än mig, skönt att vara en välmående människa idag.

resten av dagen har spenderats åt matlagning, matlådor och skärsår. 


Lilly vilar på min vackra pall =) 

........................


Denna dagen, ett liv

Som Farbror Melker sade. Igår blev jag inringd till jobbet igen på kvällen, jag hann hämta Lilly på dagis, fara förbi mamma och Jessica. Då ringde de från restaurangen och frågade om jag kunde komma tillbaka kl 19. Så, fort hem å laga middag, äta, sen in i jobbarkläderna igen och iväg. Fredde hade nyss kommmit hem från fyra dagar borta från mig, så de var inte så kul att fara då han just kommit hem. Meen, it gör de nå.

Idag, upp kl 6, jobba till 15. När jag kom hem bytte jag om sen for vi  till byn. Diverse ärenden, besök hos svärmor, en svämgom förbi Danne. Sen förbi Freddes storasyster där bara karlarna i huset var hemma. På vägen hem fick jag muta Lilly med chips och jos, hon var så nöjd så =) Och jag var så hungrig så jag råkade äta lite snabb middag i bilen =) Sen släppte jag av Lilly Fredde & matvarorna, sen får jag till taxarna som varit själva hela dagen och var jätte kiss nödiga.

När jag kom hem slängde jag på nå pasta vatten, kokade ägg och öppnade en burk solros tonfisk. Med lite vitlöksmarinerad fetaost. Seent middag, men gott och snabbt.

Det har varit mycket på jobbiet i veckan, när äntligen sommargästerna börjar ta slut så kommer konferenserna in. Med stora stora grupper, som äter mycket och dricker. Mycket jobb för alla och långa dagar.

Men nu är jag ledig, HELA HELGEN ! Jag hade egentligen behövts imorgon kväll, men jag sa att jag inte kunde. Jag måste verkligen få vara lite ledig nu. När det är kräftskivan i vidsel dessutom, jag har aldrig varit med på den på samma sätt som alla andra. Detta år har jag bara varit på "galej" tre gånger. TRE GÅNGER !! Sist var på rallarsvängen, då jag hade kruxat ihop lite ledigt, men skulle jobba kl 15 dagen efter. Så jag kunde som inte slappna av och släppa loss.

Aja varför sitter jag och snackar massa ointressant dynga, nu ska jag äta upp min delikata snabb middag och väcka fredde, min karl som somnade med Lilly =)

            Våran fina fina Lovisa Elvira Hoffman.

......................


Knäckt som en kakao

Idag har jag jobbat 9-15. SEn for jag å hämtade lillan på dagis med cykel, sen cyklade vi till erika&vegge en sväng. Lilly hade bara sovit 40 min idag på dagis... Kaaaos. De var inte lätt att få i henne middag med det har-sovit-på-tok-för-lite-humöret. Kring fem tiden dalade min energi, jag började må super duper hyper illa, försökte att däcka i soffan, men de gick bara 10 min för Lilly var så trött och tjurig och krävande.

I flera timmar gnuggade hon sig mot saker, soffan, Lova, mig, kuddar, täcken, för att hon var så trött. Men hon somnade halv åtta utan större blessyrer. DE, min vän, ska jag säga var grymt skönt och uppskattat. Jag fick mig en dusch, fick undan lite i köket, men de är fortfarande ett stooort diskberg, men det får ödet ta hand om.

jessica har sovit här i två nätter, då mamma jobbat på nolia. De är bra att ha henne här, Lilly håller sig underhållen och jag får saker gjorda. Och lite sällskap är inte fel, nu när Fredde är borta. Men ikväll är jag helt allen, känns lite konstigt.

Men jag är ändå så trött, inom en 40 minuters period kramar jag nog kudden och dreglar lite i drömmar om vackra ställen, kläder och skor.

De blev en konstig middag för mig idag, mådde så illa och var inte sugen på resterna som fanns. Så de blev hårdbrö mackor med tonfisk. Och en kopp te. Nu suger suget efter chipsen, men jag ska nog äta mig en bappelsin istället.



......................

Igår slängde jag ihop nå Rutiga Blåbärs Mazariner, de blev very smarriga!



.......................................................................


Lockar till salu

Ihelgen har det varit fullt upp som vanligt. Jobb till 12.30 igår, sen hann vi med lite besök. Sedan var det dags för söndagsrutinerna igen. Slut på Freddes semester vilket betyder att halva söndagarna går åt till att laga matlådor åt F.

Imorse drog han iväg för arbete. Lilly frågade efter honom när hon vaknade och under dagen, hon har ju som bara varit med honom i fyra veckor nu. Men de är skönt att vardagen är tillbaka, tack för fan för det! Det är skönt att kunna landa ordentligt med rutiner igen.

Idag har jag varit ledig och det regnande dessutom, väldigt skönt. Jag har blivit lite less på att packa handdukar, badkläder, matsäck, hink och spade och solkräm. Idag har vi bara kunnat känna lugnet oh göra mycket men ändå lite. Jessica kom hit på morgonen, vi år frulle sen for vi till jan&cetty. Sen på affären, hem och lägga Lilly.

När hon äntligen hade somnat så bakade jag och jessica ChokladKokosTosca Kaka. Muuuums, lätt nästan den godaste kakan som finns. Mjammi.


Lagomt sega, chokladiga knäckiga kokos kola underverk.

Sen drog vi ut på en cykeltur och slutdestinationen var pappa&helena där vi senare åt kycklingsalsa. Nu efter många diverse göromål inför morgondagen med dagisstart och jobb 9-15, sitter jag & jessi djupt nersjunkna i soffan med två pringles rör. Plus några tosca kaka bitar i magen. Kaka !

.....................


Up and away

Jobbade 7-12.30 imorse. Nu har jag fått vara hemma och träffa lillan en stund, och nu sitter jag djupt försjunken i soffan eftern en hastigt och flottig tillagad låtsas middag. Upp och hoppa på några minuter, mitt andra skift börjar 17oo och jag hoppas på att få gå hem innan tolv inatt. Eftersom jag ska upp kl 6 imorgon och jobba frukost med alldeles för många hungriga frukost gäster.

Hej å hå,hoppas de går bra.


Schvajnit troett

Idag var jag ledig och de var supervarmt och fint väder så vi packade väskorna oh drog till bodens ute bad igen. Det är så härligt att va i solen, solen, solen.

Jag gillar att bada i pool. Man blir som ett litet barn igen och kan slappna av ett tag. När jag & jessica sedan prövade bubbelpoolen slappnade jag av ordentligt i det ohyggligt varma vattnet. Lilly trivdes i vatttet och Jessi likaså. Pappa Helena var också med, men den sistnämnda tyckte nog att vattnet var lite kallt =)

Sen for vi en svängom till dollars, vilket resulterade i en stoooor stor johnny cash som nu hänger på vår teverums vägg, med sitt långfinger i luften tillsammans med en häftig grimas.

Sen åkte vi till dagens födelsedagsbarn Anna. 15 år fyllda. Nu är vi äntligen hemma, Lilly somnade just, hon var vaken hela vägen hem, så hon kom lite sent i säng. Vilket inte är så bra, eftersom hon på några dagar ska börja dagis igen, och måsta upp kl 6 varje dag. Nu är hon van att somna typ 9, och sova till typ 9. (Lilly sover ej tydligen, efter några tysta minuter hörs nu en jollrande sång från sovrummet).

Det är med många och tunga suckar jag ska jobba hela helgen. Upp imorgon kl 6, jobba till tolv. Sen tillbaka och jobba 17 till 23. Sen upp söndag igen och jobba 7 till 12. Bajs.

Nu hoppas jag att den lilla fröken ek vill somna snart, för de kommer jag att göra inom en snar framtid.

P.S: Jag riktigt skäms över mig själv, jag har knappt fotograferat NÅ i sommar, har helt enkelt inte haft energi att ta med mig kameran på olika utflykter och tillställningar. Så ni får hålla till godo med gamla bilder :)




Fredde och Lilly aug förra året. Kolla på de små underbara knubbiga benen =)
...................


Dance to hajn music

KL 9 imorse fick Fredde ett brådskande samtal, jobb väntade på byn och så for han iväg. Happhapphapp, va skulle man då ha hittat på? Vi packade pick&pack & drog ner till älven/pappas altan/hammock. Vi tänkte sola och bada med Sandra Filip (Fippe enligt Lilly) & Hugo. Men molnen drog in över solen och små kyliga vindar kylde ner oss.

Så vi blev kvar på altanen hela dagen, och på gräset. Barnen var lite griniga och missnöjda, tur mammorna hade coffee och mackor.

När Fredde kom hem från byn blev de därimot stekande hett, så vi begav oss ner till älven igen, Fredde skulle så stort bada,men inte de. Lilly badade till rumpetussen, och Jessica dök efter stenar.

Sen blev det ett spontant grillkalas, Jag Fredde Lilly Jessica skulle grilla, och pappa skulle äta, sen kom Erika, Vegard, sen kom mamma. Men vi hade myche mat och jag rostade färskpotatis i ugnen, de blev gotta.

Imorgon ska jag jobba igen, de kändes liiite små jobbigt faktiskt. Nu har jag ju fått sova til 9 två morgnar i rad, kommer kännas i kroppen att gå upp kl 6 =(

Nu ska jag och jessica se SATC filmen, kul!

 

                                                      Lilly i Juli förra året. Gladskit !



Vilja i juli förra året =)

.................


Bada bada bada

Idag bar det helt plötsligt av till badet i Boden. Då menar jag inte Nordpoolen eller vad det nu heter, utan det stora utomhusbadet på Bodens Camping. Mycket fint väder hade vi, uppskattade pooler och omgivningar av Fröken Jessica. Och Lilly älskade poolerna , likaså hennes moder och fader.

Deras sista öppna dag är den 8:e augusti, bäst att försöka klämma in en dag till där på schemat ! Jag har varit ledig idag, kommer att vara det måndag, tisdag och fredag också. Vilket lyx alltså! Igår jobbade jag till 01:30, det var både roligt och tråkigt, och trött var jag, men somnade inte förrän 02:30 eftersom Lilly var vaken när jag kom hem.

Aja, nu blire choklad och en kaffe tår, sen tänkte vi se en film som vi glömde hos Helena, nu kommer Fredde tvinga mig att se nån dålig film från datorn itsället. Varför måste man se film varje kväll ??!!! Jag gillar att bara ligga och slö titta på nån film på teve, eller någon serie.

Får se vad vi gör imorgon, säkert något somrigt! Jag hade tyvärr inte med nån kamera idag, vi hade redan alltför mycket grejer.



Lilly i Juli/Aug förra året, då  hon höll på att få sin första tand, då de gjorde så ont i munnen att de gjorde ont att äta gröt =(

..........................................................


RSS 2.0