Blivande

Imorgon ska jag hämta tapeterna till lillans nya rum, och jag hoppas Fredde orkar bära ner de sista sakerna och spackla så kanske vi kan tapetsera ihelgen.. Lite nya saker till lillans nya rum:




Fönsterlampa.


Taklampa.





Anslagstavla för foton.

Gullig tavellist.

Jag vet att det är mycket olika saker,inget tema precis =) Men de ska vara lite hippsomhapp,inte stelt och opersonligt.

.....................................


HIybvingre7beri

Så skönt med en helt ledig dag.Har jobbat de andra dagarna och ska även jobba imorgon.Men idag var de så mycket att fixa hemma.

Hela veckan har det varit stopp i avloppet i tvättstugan.Så vi har inte kunnat använda tvättmaskinen,diskmaskinen eller kökskranen..Men igår fixade Fredde & Jessica så nu kan jag tvätta,diska och laga mat som vanligt igen =)

Har tvättat,diskat,vikt tvätt,handlat (pappa fick komma för Lilly vägrade klä på sig),lagat lunch,bäddat om sängarna.Håller även på att baka till min kommande 25-års dag..

Har tidigare bakat Kärleksmums,Kolakakor, Snickers,Kanelbullar,Chokladbollar,Dumle kakor.Idag har vi bakat Japp kakor och nu håller jag på med en Twix kaka. Kolakrämen som ska vara mellan ska småkoka i två timmar! Lite jobbigt för jag måste springa å röra om hela tiden.Men de blir säkert gooouda =) Jag kom även på att jag köpt morötter och phillaost,så de är väl bäst att göra den goda goda Morotskakan också!

..........................................

Förtvivlad

Vet inte vad jag ska ta mig till snart.

I två veckor har Lilly vägrat klä på sig. Det går inte att fara till nån,fara på affären,eller bara gå ut med henne en stund.För att hon vägrar klä på sig.Hon går runt naken hemma,ska ha tuttar och se film hela tiden. jag blir galen.När jag ska jobba och vi ska till  dagis,får jag kliva upp tidigare för det tar en halvtimme att brotta på henne kläderna.Samtidigt som jag är stressad & frusterad,hon är arg,ledsen och jag orkar knappt hålla henne och tvinga på kläderna.

Sen när vi bråkat en halvtimme,bär jag direkt ut henne till bilen,men där fortsätter det. Hon är då arg för att hon inte vill ha kläder och har hunnit ta av sig hälften innan vi är framme på dagis. Hon har börjat vägra stolen också,det går knappt att spänna fast  henne och jag får trycka ner henne i stolen samtidigt som jag försöker hålla fast hennes armar och spänna fast henne.

Pallar inte snart nå mer,försöker ta en dag i taget och resonera med henne om att vara snäll.Men när nån annan än jag & fredde ska klä hon och vi inte är i närheten så går det galant. Men eftersom hon är naken så ofta så har hon börjat tycka alla kläder är obehagliga och tar av sig efter en stund.

vad ska jag göra? Detta tar all min energi,min tid & mitt humör.Är rädd att jag ska få en hjärnblödning snart eller att lillebror ska få sig en spark eller armbåge av en arg storasyster.

Tips mottages

Fixar Fredde

Nu har vi nytt projekt på gång..



Fortsättning följer!

.........................


Här knakar det

Lilly växer så det knakar och hon har för små strumpor,trosor & strumpbyxor.Hittade allt detta på ellos, ibland finner man guldkorn där.


Gillade färgerna på dessa.

Randiga strumpor i behagliga färger.

Supersöta trosor i randigt & prickigt. Såg när jag packade upp att allt var i samma färgskala =)

7 par snygga trosor för 95 kr,det gillar vi!

Jag jobbade 16-01 inatt och det var myyyycket gäster som aldrig ville sova. De sista timmarna hade jag så ont i svanken,det har ju spökat sen förra sommaren i ryggen men nu hugger det ordentligt och jag får gå med snigelfart för att överleva. Hade tänkt fara till byn för att köpa tapeter till lillans rum,men Lilly somnade på soffan och jag har ont i hela kroppen.

Ska göra tacos idag,är så gryyyymt sugen på den där guacamolen jag knåpade ihop sist.MÖÖÖÖMS!

..........................................


Lugnet


Före stormen.. Hann ta en kaffeköpp i lugn & ro hemma innan jag ska hämta lilla damen på dagis.

Snygging! Hoppas hon är lika glad när hon kommer hem också =)

.............................


Prova nå nytt

När jag är ledig blir det fort mycket tid i köket. Igår bakade jag & Lilly Kärleksmums.



Sen lagade vi Älgkalv stek med skysås & rostad färskpotatis. Mums!
Idag har vi provat bakad Äppel Limpor som var lätta att göra och blev super goda.


Blivande Äppel Limpor.

Sen till middag ska vi prova laga nå nytt,rätten Dillkött fast med kyckling!

Verkar vara riktigt gott.

......................................


Börjar bli kallt

Nu på mornarna nör vi skulle ut på promenad har det bara varit 3 grader varmt. Eftersom Lillys fleece underställ sen förra året är för litet så har vi fått ta på henne 2 par byxor istället.

Men nu har jag beställt ett nytt.


Helst ville jag ha denna modell i svart som hon hade förra året, den var varm och smidig. Men den var slut..
Så jag fick ta en liknande modell som vad jag förstod var typ samma fast en ny design. Gneis har bra kläder, unserstället i microfleece kostade 199 kr. Synd bara att frakten kostade 94 kr =) Men what to do.

...........................


Tuffa tider

Den hemska veckan är över, iaf delar av den. Onsdagen och fredagen var värst. I fredags var jag så sliten, huvudvärk oh trött. Det var hur mkt spring som helst på jobbet och jag kunde inte stämpla ut förrän kl 00.

Har sen varit bakis hela helgen, det har varit en intensiv vecka med ca 50 timmars stressigt påfrestande jobb. När jag väl var hemma på mornarna med lillan som vaknade halv sex varje dag (Jag=DÖD). När vi skulle göra oss klara för dagis blev det kaos. Hela mornarna har jag kämpat & försökt på smidiga sätt att få på henne kläderna. Men hon har väääägrat.

Om jag väl har fått på henne nåt plagg så har hon tagit av sig det direkt. Så vi har inte alls fått nån mysig kvalitetstid på mornarna innan halv elva då hon skulle på dagis. Jag har varit sliten, trött och fått för lite sömn. Lilly har vägrat klä på sig, hon gråter, jag gråter, hon skriker, jag skriker.

Så två dagar kom jag springande med henne till dagis, försenad, båda två grät och hon hade bara trosor på sig. Sen när hon kom dit blev hon ju som lugn och lät fröken klä på henne. Men hon såg så ledsen ut. Och jag for i bilen gråtandes till jobbet och försökte samla mej och mitt dåliga samvete.

Imorse blev det samma visa, men då var ju pappa också hemma och han har kortare stubin än jag. Så då blev vi alla tre ovänner, och Lilly hade fortfarande inga kläder på sej. Ååååh, hatar sån här start på dagarna.

Hoppas bara hon it tjorvar så här i fortsättningen. Vet inte hur jag ska jobba till veckan, men om jag ska jobba frukost och måste fara kl halv sju så blir det ju KRIS om hon håller på så här.

Vad gör man när ungen vägrar klä på sig??

......................................................


Räknar får

En sån vecka.

Igår tog min energi slut när det kom en massa obokade matgäster som stannade sent och var besvärliga. Annars hade jag blivit klar till kl 22 men blev kvar till 23.30. Sen kunde jag inte somna förrän 1-tiden,och Lilly vaknade 5.30. Då vill man bara dö eller nå =)

Det var tredje dagen jag jobade 11-23,själv,och det börjar bli jobbigt. Hade varit lättare om man fick sova lite på mornarna, men Lilly vaknar 5.30.

Är så fruktansvärt trött,lättirriterad, less och Lilly är jobbigare än nånsin. Rackartyg heela tiden och vägrar klä på sig,borsta tänderna o.sv.

Verkligen det sista man behöver =) Sitter och går i sömnen och ska försöka släpa mig igenom de två sista 12 timmars dagarna. Puuh


Sen har jag ju en ledig helg men då lär jag väl också vara ännu mera sliten,typ jobbar-bakis. Vaknar på nätterna av värk i ryggen & benen,kanske dags att dra ner på tempot?

Jaa jag ska jag ska.

......................................

Lördag

Till våran stora förvåning har jag haft en ledig helg! Vi bokade biljetter till Jägarna 2 samt bokade bord på Allstar. Lilly skulle sova hos Morfar & Helena.


Till förrätt åt vi en Allstar Plate med Minihamburgare, Chicken Wings,Ribs, Quesadillas,nachochips,oliver, salladslök, guacamole, blue cheese dip, vitlöksdip, tacosås,smältost. MÖÖÖÖÖMS! Även fast vi var 5 stycken så orkade vi inte äta upp alla chips & dip, var ju tvugna att orka huvudrätten också =) (Den kassa bilden är googlad).
 
Till huvudrätt åt jag an Allstar Minute steak med Country Fries, Beasås, Grillad tomat, ruccola och rödvinssky. Det var gott, men köttet var lite senigt och kallt när jag fick den, och osalt. (Googlad bild).

Men de var så gott att äta mat som någon annan lagat =) Sen såg vi bion som var bra, men vi var inte hemma förrän kvart i ett på natten. De var så mkt dimma så halva vägen kunde jag bara köra 60 km/h.

Nu ska jag försöka vila upp mig lite. Ska jobba 11-23 fem dagar i rad. Gissa vem som kommer vara trött hela veckan? Men skönt att få timmar, jag vill jobba så mycket jag kan så länge jag kan så att jag får en schysst mammapenning när lillebror kommer till oss!

...............................................


Tips

Tydligen så fyller jag år snart, i början av oktober. Och för ovanlighetens skull vet jag faktiskt några saker jag önskar mej..


Ett fint fika-fat. Tillexempel detta från Jotex, 349 :-

Eftersom jag brände sönder både vårat mackjärn & våffeljärn i ugnen i somras vore ju detta perfekt. Både för mackor & våfflor. Biltema 249:-

En 180-s bäddmadrass. Nu har vi två 90:s vilket inte alls är skönt. Skulle vilja ha en riktigt tjock & mysig, finns på Jysk men kostar =)

En bra, gärna lite större stekpanna.

Någon slags grillpanna.

Någon slags snygg serveringstermos. Har bara såna avlånga ni vet som gubbar har med på älgjakt typ. Finns nån fin på Konsum för typ 2-300 tror jag.

Solsidan säsong 2. Finns väl typ på cdon.com, OK eller nåt för typ 249 spänn =)

Annars, presentkort på klippning, eller på HM eller nå. Detta var bara lite tips, även om ni bara kommer och fikar blir jag nöjd =)

.....................................


Trötta

Så här trötta kan de små tjejerna i huset vara ibland. Lova ligger ju oftast & snarkar men det är inte ofta Lilly tar sig tid att bädda ner sig på köksgolvet och ligga där länge =)





........................


Tvättstugan

För några dagar sen blev tvättstugan klar! Fredde gjorde upphängnings brädor och borrade upp en hylla. Vi knöt upp tvättlinor och fixade det sista.


Före: En hemsk gul-orange färg och horribla tvättlinor i taket.



Arbetet påbörjat, Lova inspekterar =)

EFTER: Viiita väggar! Den fina mörka glittrande golvmattan la Fredde in förut. Mörkrosa mattor, gröna tvättlinor som faktiskt är organiserade och begränsade till en del av rummet, och en liten Tvättstuga sticker under fönstret.



Vi tog bort den stora golvförvaringen som stod där i hörnet och samlade på sig skräp.

Istället satte vi upp en vägghyllla att ha tvättmedel & sköljmedel på. I Looove tvättmedelsburken.

Nu känns det mycket roligare att tvätta ska ni veta =) Blev mycket nöjd med det vita, den mörka golvmattan tillsammans med mörkrosa & gröna detaljer!

....................................................


Lilly idag

När Lilly fick veta att de var hennes namnsdag idag skulle hon minsann köpa ballonger när vi var på affären. Jag försökte förklara att hon inte fyllde år, utan bara hennes namn som fyllde år.

När vi kom hem ville hon fira med en lugn stund framför filmen, med vindruvor och en korvsnärt =)

Nu sitteer hon och bajsar =)

Grattis Lilly på din namnsdag!



......................................


Lundmyr

Hittade en sida med Lundmyr of Sweden kläder till halva priset. Vanligtvis är jag inte så förtjust i deras kläder, då det står Älskling & Sötnos exempelvis på kläderna.Men dessa var så snygga till Lillebror att jah inte kunde låta bli =)



Sparkdräkt/Pyjamas 150 kr. (300 :- egentligen).


Han kommer bli en tuffing!

.......................................


Höst

Hösten är här. Det börjar bli lite blött & kallt med gympisar. Själv har jag plockat fram mina hölstboots/kängor.


Hittade dessa åt Lilly. Fodrade, snygga=) Hade presentkort på 100 kr så de kostade 299 kr.

Lillebror måste ju också få något gulligt=) 59 kr!

.....................................


RSS 2.0