Okunniga jag.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::







Är det någon som vet om det typ går att upprättshovs skydda bilderna man lägger in på bloggen ?? Eller att göra så att de inte går att kopiera eller spara ner ? Det går ju att skriva mitt namn på alla bilder i ett bildbehandlingsprogram innan jag lägger upp dem,men vem faan ids det ? Help me.




::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::


Kommentarer
Postat av: Tomas

Upphovsrättsskydd har du alltid som fotograf. Ingen annan får använda dina bilder utan ditt medgivande. Inte ens på nätet.



Finns en del funktioner som förhindrar att bilden går att ladda hem (högerklicksskydd osv), men eftersom bilden ändå alltid laddas ner till datorn (tillfälligt) innan den visas i webläsaren går det inte att förhindra.

Det är mer besvär än nytta.



Bildbehandlingsprogrammen brukar ha en funktion som heter funktionsmakro (action på engelska) där kan du spela in och spara det du gör med en bild, och sedan bara trycka play på en annan bild för att göra samma sak.

På så vis kan du få ditt namn på flera bilder på ett smidigt sätt.

Det bästa är att lägga ditt namn (lätt genomskinligt, som en vattenstämpel) snett över hela bilden.

Lägger du namnet vid kanten är det bara för tjuven att beskära bilden lite för att få bort namnet.

2009-09-01 @ 16:24:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0