Solskenskyckling

Igår slängde jag ihop en enkel men god vardags middag,
Krämig solskens kyckling med buljongkokt ris.
- 1 kg kycklingfilé
- 1/2 gul lök
- 2 dl vatten
- Salt, peppar, grillkrydda, cayennepeppar efter egen smak
- Lite mjöl
- 3 dl cremefraiche
- 1 burk Philadelfiaost
- 1,5 dl mjölk
- 1,5 msk curry , eller vad du själv anser lagom
 
> Strimla kycklingen, hacka löken. Stek ihop detta. Salta, peppra, grillkrydda, cayennepeppra. Låt puttra tills kycklingen är genomstekt. På slutet tillsätter du vattnet, så det blir mkt smakrik steksky. Strö över lite mjöl och blanda om.
> Blanda cremefraiche, philla osten och mjölken, vispa såsen slät. När kyckligen är genomstekt, häll på såsen. Blanda väl. Om barnen inte gillar curry, så ta av lite av grytan nu, den är jättegod.
> Tillsätt curryn, blanda väl, låt småputtra lite.
> Koka ris till, istället för salt sätter du i 1/2 grönsaksbuljongtärning.
 
Servera med kokt ris, grönsaker & en knäckemakka! Gött!
 
.......................................
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0